Kõrvitsa marineerimine
Kõrvitsa marineerimine
Palun head retspeti kõrvitsa marineerimiseks. Ma guugeldada oskan, aga vast on kellelgi järgi proovitud retsepti, mis on nii hea, et olete aastateks kasutama jäänud? Meeldiks pigem magusam.
-
Külaline
ma kasutan baasiks seda retsepti https://nami-nami.ee/retsept/4201/marin ... itsahoidis
aga lisan sidrunit ning suhkrut-äädikat reguleerin maitse järgi. Pmt keedan marinaadi valmis, jahutan ja maitsen jahtunult - peab olema suht tugev maitse. Kui vaja, lisan mis vaja. Hiljem keema uuesti kui kõrvitsatükid sisse panen.
NB! retseptis on viga, keeta tuleb kõrvitsatükke 4-5 minutit, mitte 45-50!
aga lisan sidrunit ning suhkrut-äädikat reguleerin maitse järgi. Pmt keedan marinaadi valmis, jahutan ja maitsen jahtunult - peab olema suht tugev maitse. Kui vaja, lisan mis vaja. Hiljem keema uuesti kui kõrvitsatükid sisse panen.
NB! retseptis on viga, keeta tuleb kõrvitsatükke 4-5 minutit, mitte 45-50!
-
Külaline
Juba ammu teen ainult sidrunimahlaga, äädikat ei kasuta enam kuskil (peale valge veini äädika Pavlovas
)
Kui on, lõigun purkidesse ka ebaküdooniat. Retsepti ei oska anda, maitse järgi ja kuum marinaad peab üsna vänge olema, liiga soolane, liiga hapu ja magus, külmana ja kõrvits tõmbab maitset endasse.
Kui on, lõigun purkidesse ka ebaküdooniat. Retsepti ei oska anda, maitse järgi ja kuum marinaad peab üsna vänge olema, liiga soolane, liiga hapu ja magus, külmana ja kõrvits tõmbab maitset endasse.
-
Triin
Kasutan aastaid juba vaid seda retsepti, kõige parem. Maitseb kõigile
http://www.kokkama.ee/2009/11/korvitsasalat.html
-
Külaline
see on ok retsept, aga ma ei mõista seda tunniajalist keetmist. Hoian samuti kõrvitsatükke üleöö äädikavees, aga keetes kulub ikkagi ca 5 minutit, et paras konsistents tekiks. Purgis kuumas marinaadis pehmenevad niikuinii veel edasi.Triin kirjutas: ↑10 Okt 2024 15:55 Kasutan aastaid juba vaid seda retsepti, kõige parem. Maitseb kõigile
Ma keedan marinaadi maitseainetega enne valmis, kõrvitsat ei hoia eelnevalt äädikavees, keedan tükke marinaadis ca 5-6 minutit väikese koguse kaupa. Äädika lisan alles siis, kui kõrvits keema hakkab.
Aga olen sattunud mingi kõrvitsasordi peale, mida tuligi keeta ca 50 minutit! Toodi kingiks, tumeoranž, mis sort oli, ei tea. Hästi tugev viljaliha, üliväike seemneosa. Hakkasin suht hilja õhtul tegema ja mõtlesin, et kolm potitäit, no ruttu purki. Jube pettunud olin, kui tükid olid veel poole tunni pärast ka kivikõvad.
Maitsestasin tookord ka enam-vähem Ragne retsepti järgi, leos ei hoidnud. Tegelikult said väga head, aga no see keetmine!
Aga olen sattunud mingi kõrvitsasordi peale, mida tuligi keeta ca 50 minutit! Toodi kingiks, tumeoranž, mis sort oli, ei tea. Hästi tugev viljaliha, üliväike seemneosa. Hakkasin suht hilja õhtul tegema ja mõtlesin, et kolm potitäit, no ruttu purki. Jube pettunud olin, kui tükid olid veel poole tunni pärast ka kivikõvad.
Maitsestasin tookord ka enam-vähem Ragne retsepti järgi, leos ei hoidnud. Tegelikult said väga head, aga no see keetmine!
-
Külaline
Ma olen aru saanud, et kõrvitsat ei leotata. Kõrvitsat hoitakse eelnevalt äädikavees sellepärast, et see teeb kõrvitsale kergelt kõva, krõmpsu ümbristekstuuri.Kõuts kirjutas: ↑10 Okt 2024 20:33 Ma keedan marinaadi maitseainetega enne valmis, kõrvitsat ei hoia eelnevalt äädikavees, keedan tükke marinaadis ca 5-6 minutit väikese koguse kaupa. Äädika lisan alles siis, kui kõrvits keema hakkab.
Mingit leotamist sellepärast, et kiiremini pehmeks saaks, ei tehta.
Jaa, tean, aga ma ei ole seda kunagi teinud. Siiski on parajalt krõmpsud jäänud.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 22:09Ma olen aru saanud, et kõrvitsat ei leotata. Kõrvitsat hoitakse eelnevalt äädikavees sellepärast, et see teeb kõrvitsale kergelt kõva, krõmpsu ümbristekstuuri.Kõuts kirjutas: ↑10 Okt 2024 20:33 Ma keedan marinaadi maitseainetega enne valmis, kõrvitsat ei hoia eelnevalt äädikavees, keedan tükke marinaadis ca 5-6 minutit väikese koguse kaupa. Äädika lisan alles siis, kui kõrvits keema hakkab.
Mingit leotamist sellepärast, et kiiremini pehmeks saaks, ei tehta.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 1 külaline