Puhkuse pikkus

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Anonymous kirjutas: 05 Okt 2024 23:57Ainult sinusugune ametnik on võimeline sellist mulli ajama. Normaalne inimene oleks juba esimesest postitusest aru saanud, millest jutt ja toetanud seda, et kõik eesti inimesed saaksid 35 päeva puhata. Alusta kärpimist endast, mitte kassapidajatest!
Puhta lolliks läksid? Või ei saa sa aru, kuidas tsiteeritakse? Või ei oska sa lugeda?
Aga loe nüüd hoolega ja mitu korda kui ikka aru ei saa. Ametnikud saavad 35 päeva puhkust, erasektori töötajad 28. Riigipoode meil ei ole, järelikult töötavad kassapidajad erasektoris. Järelikult on nende puhkus 28 päeva. Kes ja kus on siin rääkinud nende puhkuse lühendamisest? Jutt on sellest, et ametnikel on erasektori (sealhulgas ka nende kassapidajate) arvelt pikk puhkus. Ja ametnike palk pole nüüd sugugi nii väike. Kas sinu arust on see õiglane? Minu arust mitte. Sa võid toetada kõigile pikema puhkuse kehtestamist. Ma võin ka toetada seda, aga keegi sellepärast seda nüüd kehtestama ei hakka. Et see üldse kõne alla tulla saaks, peab meil majanduses tunduvalt parem olukord olema. Ja selleks, et hetkel ebavõrdsust vähendada ongi ainult võimalik ametnike puhkust lühendada. Mitte nende, kes niigi juba ametnikest lühemalt puhkavad.
Normaalne inimene saab aru sellest, et kui tal raha ei ole, siis on palju asju, mida ta endale lubada ei saa. Kuigi tahaks. Ja normaalne inimene saab aru ka sellest, et riik ei ole mitte mingi müstiline asi, mis võtab raha seina seest ja jagab seda kamaluga kõigile soovijatele. Vaid see raha, mida riik jagab, tuleb tema kodanike taskust.
Loodan, et sai piisavalt puust ja punaseks. Ja ühtlasi palun ka tsitaati kohast, kus soovitakse kassapidajate puhkust lühendada.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 00:44 Ametnikud saavad 35 päeva puhkust, erasektori töötajad 28.
Mina töötan erasektoris, meil on ka 35 päeva puhkust. See 28 on ikka täielik igand, ainult mingit ihnurid hoiavad sellest kümne küünega kinni, et jumala eest töölised eluga rahul poleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 17:25
Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 16:31
Anonymous kirjutas: 05 Okt 2024 15:43Ma saan aru, et sa oled tõesti kirjaoskamatu. Sellisel juhul veel kord puust ja punaseks:

a) ma ei ole ametnik
b) kui sa leiad, et kõigi puhkus peaks olema 28 päeva, siis ära esita küsimusi, kas kassapidaja töö on vähem väärt, et tal väiksem puhkus on. Mina leian, et ei ole vähem väärt ja kõigi puhkus peaks olema 35 päeva.
c) püksirihma pingutamist peaks alustama sinusugustest firmaomanikest, kes vaeste tööinimeste seljas esmajärjekorras liugu lasevad ja kellel iialgi seda probleemi pole, et puhkus liiga lühike on.
Kirjaoskamatu oled sa ikka ise. Puust ja punaseks siis veelkord sulle:
a) ära valeta, sa hoopis värised, et äkki minnaksegi su puhkuse kallale
b) kui meil on olukord, kus tõstetakse makse, et katta kulusid, siis on ilmselgelt hakata vale rääkima, et kõik on pikemat puhkust väärt. On jah, aga kui seda pole võimalik kõigile tagada, siis on ülimalt vale, et just maksumaksja raha eest antakse osadele paberimäärijatele pikem puhkus.
c) ma ei ole firmaomanik. Olen tavaline 28-päevase põhipuhkusega spetsialist. Aga erinevalt sinust suudan ma hoomata, mida nädalavõrra pikem puhkus omanikele tähendab. Ettevõtte omamine ei võrdu nimelt rahas suplemisega. Millest sinusugused ametnikud ilmselt kunagi aru saama ei hakka. Soe soovitus sulle, kui ettevõtte omamine on nii suurepärane ja lihtne, siis tee oma ettevõtte ja suple rahas ning naudi enamuse ajast puhkust. Ettevõtte registreerimine võtab muide ainult mõne minuti.
Mul ei ole midagi väriseda, ma ei ole ametnik ja meie firmas on kõigil 35-päevane puhkus ja see ei kao kusagile.
Kui on ilmselge vale rääkida pikemast puhkusest, siis ära too mängu vaeseid kassapidajad, kellest sul endal sooja ega külma pole.
Nagu aru saada, oled hoopis ise ametnik, kahjuks 28-päevase puhkusega, kes nüüd loodab, et teistelt samuti puhkust vähemaks võetakse. Tunnen kaasa, vaheta töökohta, muutud ehk vähem kibestunuks.
Sa ei tööta ju eraettevõttes, mida sa üldse seletad?
Külaline

https://www.laanevirumaauudised.ee/uudi ... t-pikemaks
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 11:23
Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 17:25
Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 16:31
Kirjaoskamatu oled sa ikka ise. Puust ja punaseks siis veelkord sulle:
a) ära valeta, sa hoopis värised, et äkki minnaksegi su puhkuse kallale
b) kui meil on olukord, kus tõstetakse makse, et katta kulusid, siis on ilmselgelt hakata vale rääkima, et kõik on pikemat puhkust väärt. On jah, aga kui seda pole võimalik kõigile tagada, siis on ülimalt vale, et just maksumaksja raha eest antakse osadele paberimäärijatele pikem puhkus.
c) ma ei ole firmaomanik. Olen tavaline 28-päevase põhipuhkusega spetsialist. Aga erinevalt sinust suudan ma hoomata, mida nädalavõrra pikem puhkus omanikele tähendab. Ettevõtte omamine ei võrdu nimelt rahas suplemisega. Millest sinusugused ametnikud ilmselt kunagi aru saama ei hakka. Soe soovitus sulle, kui ettevõtte omamine on nii suurepärane ja lihtne, siis tee oma ettevõtte ja suple rahas ning naudi enamuse ajast puhkust. Ettevõtte registreerimine võtab muide ainult mõne minuti.
Mul ei ole midagi väriseda, ma ei ole ametnik ja meie firmas on kõigil 35-päevane puhkus ja see ei kao kusagile.
Kui on ilmselge vale rääkida pikemast puhkusest, siis ära too mängu vaeseid kassapidajad, kellest sul endal sooja ega külma pole.
Nagu aru saada, oled hoopis ise ametnik, kahjuks 28-päevase puhkusega, kes nüüd loodab, et teistelt samuti puhkust vähemaks võetakse. Tunnen kaasa, vaheta töökohta, muutud ehk vähem kibestunuks.
Sa ei tööta ju eraettevõttes, mida sa üldse seletad?
Kas see on riigiettevõte või era?
Külaline

töötan nii munitsipaalasutuses kui erafirmas, mõlemas on puhkuse pikkus 56 kalendripäeva.
ma pole oma terve pika elu jooksul lühemat puhkust näinudki.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 10:57 töötan nii munitsipaalasutuses kui erafirmas, mõlemas on puhkuse pikkus 56 kalendripäeva.
Ja sa ei ole ei õpetaja ega lasteaiatöötaja? Magic!
Külaline

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... kuselisaks

See on see teemaalgataja siis?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 11:28
Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 10:57 töötan nii munitsipaalasutuses kui erafirmas, mõlemas on puhkuse pikkus 56 kalendripäeva.
kooliõpetaja ja erahuvikooli juht
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 16:53
Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 11:28
kooliõpetaja ja erahuvikooli juht
Loogiline ju, kui kool. Näita muud eraettevõtet sellise puhkusega.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 10:25 Eesti puhkused, õigemini nende puudumine, on paras sigadus.

28 päeva on koos puhkepäevadega, ärge seda unustage. Normaalse suhtumisega riikides ei arvestada nädalavahetusi puhkuse hulka. Praegu siis rõhutakse kadeduse ja riigiametnike nn. privileegide peale, et inimesed vihaseks saaks. Selle asemel, et kõigile puhkus normaalseks teha. Osa ullikesi juba kirubki õpetajaid, jne. Varsti tuuakse Venemaa ka mängu.

Skandinaavias minestatakse, kui Eesti puhkust mainida.
Jaa, just, see kõige absurdsem. Peaks olema 25 tööpäeva vähemalt. Mida saab ka ühekaupa võtta, ja üks minimaalselt 2-nädalane puhkus, mille katteks kuluks 10 puhkusepäeva (ning kui sinna sisse jääb riigipüha siis see arvestatakse MAHA).
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 21:24 Viimasel ajal on ajakirjanduses teemaks ametnike 35-päevane puhkus ja igalt poolt paistab kõlama jäävat ettepanek, et see tuleks teha 28-päevaseks - nagu teistel. Ma ei tea, ma ei tööta ametnikuna, aga puhkus on alati 35 päeva olnud. Minu meelest tuleks pigem võidelda selle eest, et see kõigil nii oleks. 28 päeva on ikka erakordselt vähe, eriti meie palkade juures.
Absoluutselt nõus. Üks variant oleks, et massiliselt, kollektiivselt igaüks kes kuskile tööle kandideerib, küsib 35 puhkusepäeva. Mõelda, et ametiühingud või poliitikud vms seda vabatahtlikult muutma hakkaksid, on ülim naiivsus. eesti vabariigis ei mõtle vist enam mitte keegi "üleval" pool, kelle heaks ja kelle PALGAL nad töötavad...
Külaline

Miks alati nende kassapidajatega lajatakse. Võrdleks ikka sarnaseid positsioone. Kui riigisektoris mingil ametikohal on kõrgharidus nõutud, siis võrdleks teda töötajaga, kes erasektoris töötab ametikohal, kus on kõrgharidus nõutud. Milleks üldse ülikoolis higistada, kui saad palka ja hüvesid võrdselt kassapidajaga, kes piirdus põhikooliga. Ametikohad ongi ju erinevad ja kassapidaja töötab tavapärasest üldse teistmoodi ajagraafikuga.
Külaline

Keegi pole oma töökoha külge kinni keevitatud. Minge ja kandideerige sinna, kus tundub toredam. Vaba maa. See pidev kadetsemine ja ilma hariduseta inimeste kõige tähtsamaks pidamine on jabur.
Külaline

Toidukauplusetes kasutan ma 100% iseteeninduskassasid ja teen selle tuumateaduse keerukusega ja jube raske töö ise ära. Paluks kauplustel mulle see kassapidaja palk maksta.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Okt 2024 18:25 Miks alati nende kassapidajatega lajatakse. Võrdleks ikka sarnaseid positsioone. Kui riigisektoris mingil ametikohal on kõrgharidus nõutud, siis võrdleks teda töötajaga, kes erasektoris töötab ametikohal, kus on kõrgharidus nõutud. Milleks üldse ülikoolis higistada, kui saad palka ja hüvesid võrdselt kassapidajaga, kes piirdus põhikooliga. Ametikohad ongi ju erinevad ja kassapidaja töötab tavapärasest üldse teistmoodi ajagraafikuga.
Miks sul kõrgharidus omandamata on? Puhkuse pikkus ei ole meil mitte kuidagi seotud omandatud haridusega. Ja kui sel kassapidajal juhtub olema kõrgharidus, kas siis selle konkreetse kassapidajaga võib võrrelda? Või hakkaks ka kõrgharidust nõudvaid ameteid võrdlema? Nt. arst vs. mingi haldusjuht. Päris kindlasti ei ole nad samapalju oma hariduse omandamisse panustanud. Ametid on jah erinevad ja seetõttu ei tohikski maksumaksja rahast palka saavad inimesed puhata rohkem kui need maksumaksjad ise.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Okt 2024 19:30
Külaline kirjutas: 08 Okt 2024 18:25 Miks alati nende kassapidajatega lajatakse. Võrdleks ikka sarnaseid positsioone. Kui riigisektoris mingil ametikohal on kõrgharidus nõutud, siis võrdleks teda töötajaga, kes erasektoris töötab ametikohal, kus on kõrgharidus nõutud. Milleks üldse ülikoolis higistada, kui saad palka ja hüvesid võrdselt kassapidajaga, kes piirdus põhikooliga. Ametikohad ongi ju erinevad ja kassapidaja töötab tavapärasest üldse teistmoodi ajagraafikuga.
Miks sul kõrgharidus omandamata on? Puhkuse pikkus ei ole meil mitte kuidagi seotud omandatud haridusega. Ja kui sel kassapidajal juhtub olema kõrgharidus, kas siis selle konkreetse kassapidajaga võib võrrelda? Või hakkaks ka kõrgharidust nõudvaid ameteid võrdlema? Nt. arst vs. mingi haldusjuht. Päris kindlasti ei ole nad samapalju oma hariduse omandamisse panustanud. Ametid on jah erinevad ja seetõttu ei tohikski maksumaksja rahast palka saavad inimesed puhata rohkem kui need maksumaksjad ise.
Rääkisingi sellest, et võrrelda ametikohti, kus kõrgharidust on nõutud ja sarnase sisuga. Kassapidaja ametikohal kõrgharidus ei ole nõutud ja milleks teda üldse tuua näiteks kui räägitakse ametnikest, kellest väga paljud on juriidilise haridusega. Leidub kaupluseid, kus käib väga vähe kliente ja müüja enamuse ajast tegeleb arvutis omade asjadega. Kas ta vajab sama palju puhkust kassapidajaga, kes teenindab mitu tundi lakkamatult? Kas õpetajatele tuleb ka suveks mingi töö leiutada, sest miks nad rohkem väsinud peaks olema kui kõik teised. Ühesõnaga mõttetu kadetsemine, ametikohad on erinevad ja igaühel on võimalus ise valida omale ametikoht, kus on talle sobivad tingimused.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Okt 2024 19:30
Väga paljudel ametikohtadel töötakse ju tavapärasest erineva graafikuga ja vahetustega, ka öösiti. Kas need tuleks ära kaotada, sest kõigil peab olema täpselt kriipsupealt ühesugune tööaeg algusega kell 8 ja lõppeb kell 17:00? Leidub töökohti, kus enamasti ei teegi midagi, lihtsalt oled valvel, et midagi võib juhtuda. Ka erasektoris ei ole puhkused teps mitte ühesugused. Iga ettevõte ja firma teeb nagu talle sobib.
Külaline

Anonymous kirjutas: 08 Okt 2024 19:44Rääkisingi sellest, et võrrelda ametikohti, kus kõrgharidust on nõutud ja sarnase sisuga. Kassapidaja ametikohal kõrgharidus ei ole nõutud ja milleks teda üldse tuua näiteks kui räägitakse ametnikest, kellest väga paljud on juriidilise haridusega. Leidub kaupluseid, kus käib väga vähe kliente ja müüja enamuse ajast tegeleb arvutis omade asjadega. Kas ta vajab sama palju puhkust kassapidajaga, kes teenindab mitu tundi lakkamatult? Kas õpetajatele tuleb ka suveks mingi töö leiutada, sest miks nad rohkem väsinud peaks olema kui kõik teised. Ühesõnaga mõttetu kadetsemine, ametikohad on erinevad ja igaühel on võimalus ise valida omale ametikoht, kus on talle sobivad tingimused.
Nii räägib üks mõttetu ametnik, kes ei saa mitte midagi aru. Sina leiad, et osad töötajad ei olegi puhkust väärt, sest neil on vähe tööd. Mina leian siis vastu, et sa oled mõttetu tagumikutundide tegija, kellel pole üldse puhkust vaja.
Kujuta ette, et meil on seadused, mis reguleerivad puhkuse pikkust. Kui mõni eraettevõtja tahab pidada tööl inimesi, kellele tal tööd anda pole, siis on see tema asi. Kui riik peab tööl ametnikke nagu sina, kes mitte midagi ei tea, siis see on erasektori maksjumaksjate arvelt. Sest sina mitte mingit tulu ei too, sa oled ainult kulu. Ja sealjuures pead end kassapidajatest paremaks. Ei, nad on täpselt samasugune inimesed nagu sina ja sul pole mitte mingit õigust diskrimineerida neid nende ameti põhjal ja väita, et nad väärivad vähem puhkust kui sina.
Külaline

Anonymous kirjutas: 08 Okt 2024 19:49Ka erasektoris ei ole puhkused teps mitte ühesugused. Iga ettevõte ja firma teeb nagu talle sobib.
Ainult et eraettevõte kulutab selleks oma raha. Mitte ei saa raha selleks teiste ettevõtete inimeste makstud maksudest.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline