Ei puhka end välja

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Ei puhka end välja

Postitus Postitas Külaline »

Vaevlen juba aastaid kroonilise väsimuse käes. Põhjus on selles, et minu unevajadus heaks enesetundeks on umbes 9 tundi. Kui magan vähem, tunnen hommikul ärgates, nagu oleksin teerulli alla jäänud ja kogu päev möödub väsimuse ja loiduse tähe all. Aga lahenduseks ei ole pikem ööuni, sest kui magan 9 tundi täis, siis ei suuda jällegi õhtul uinuda. Ühesõnaga - nõiaring. Tahaks kauem magada, ent kui seda teen, ei tule järgmisel õhtul und ning kokkuvõttes on seis veel hullem. Mis oleks ometi lahenduseks?
Külaline

Lahenduseks oleks füüsiline aktiivsus õhtuti .Tee kepikõndi või sörgi. Mina käin paar korda nädalas õhtuti ujumas ja aitab ka see. Edu!
Külaline

Tunnen üsna sama. Lahenduseks on unerohud. Lahendus oleks ka vööndiajas elamine, sest talvisel ajal loksub kõik paika. Aga suveaja pooldajad nokivad mul silmad peast, kui augustis õhtuti pimedam on.
PS Käin trennis 4x nädalas, neist ujumas 2x. Eluviis aktiivne, töö eeldab liikumist. Toitumine korras, alkoholi ei tarbi - see keerab une veel eriti metsa. Eluviisis pole mul midagi muuta, produktiivsuse nimel läksingi unerohtude teed.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 10:09 Tunnen üsna sama. Lahenduseks on unerohud. Lahendus oleks ka vööndiajas elamine, sest talvisel ajal loksub kõik paika. Aga suveaja pooldajad nokivad mul silmad peast, kui augustis õhtuti pimedam on.
PS Käin trennis 4x nädalas, neist ujumas 2x. Eluviis aktiivne, töö eeldab liikumist. Toitumine korras, alkoholi ei tarbi - see keerab une veel eriti metsa. Eluviisis pole mul midagi muuta, produktiivsuse nimel läksingi unerohtude teed.
Igal õhtul võtadki siis unerohtu? Mulle ei tundu ka see lahendusena ...
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 10:33
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 10:09 Tunnen üsna sama. Lahenduseks on unerohud. Lahendus oleks ka vööndiajas elamine, sest talvisel ajal loksub kõik paika. Aga suveaja pooldajad nokivad mul silmad peast, kui augustis õhtuti pimedam on.
Igal õhtul võtadki siis unerohtu? Mulle ei tundu ka see lahendusena ...
Puhkuse ajal ei võta ja talveajal ka harva. Aga jah, võtan. Pole teist lahendust leidnud.
Külaline

Minul on teemaalgatajaga täpselt sama mure. Tööpäevadel tulebki unetunde vaid 4-5. Nädalavahetusel siis magan kaua. Aga kohe, kui 8-9 tundi täis magan, võin olla kindel, et sama päeva õhtul ma enam magama ei jää. Vähkren ja siplen mitu tundi ja siis on juba esmaspäev ja vaja vara ärgata. Ja jälle algab mu 4-5 tunnise ööunega tsükkel pihta.

Seevastu, kui olen alkoholi tarbinud, võin kindel olla, et tuleb magus ja pikk uni.
Püha õde

Postitus Postitas Püha õde »

Sul käib öösel külas külmking. Kuidas lahti saada? Timmer aitab.
Külaline

Mina olen suurepärase unega, aga magangi umbes vahemikus 01.00-09.00. Pean saama ärgata ilma kellata ja hommikul töötada kodukontorist. Kui peaksin kella peale kell 7 ärkama ja kell 9 kontoris olema, oleksin samamoodi kogu aeg magamata (varem olingi). Aitas ainult töökoha vahetus, kus osalist kodust töötamist soodustatakse.
Külaline

Püha õde kirjutas: 06 Okt 2024 13:04 Sul käib öösel külas külmking. Kuidas lahti saada? Timmer aitab.
A missa plärad :D
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 09:31 Vaevlen juba aastaid kroonilise väsimuse käes. Põhjus on selles, et minu unevajadus heaks enesetundeks on umbes 9 tundi. Kui magan vähem, tunnen hommikul ärgates, nagu oleksin teerulli alla jäänud ja kogu päev möödub väsimuse ja loiduse tähe all. Aga lahenduseks ei ole pikem ööuni, sest kui magan 9 tundi täis, siis ei suuda jällegi õhtul uinuda. Ühesõnaga - nõiaring. Tahaks kauem magada, ent kui seda teen, ei tule järgmisel õhtul und ning kokkuvõttes on seis veel hullem. Mis oleks ometi lahenduseks?
Trennipäevadel sama?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 20:02
Püha õde kirjutas: 06 Okt 2024 13:04 Sul käib öösel külas külmking. Kuidas lahti saada? Timmer aitab.
A missa plärad :D
Külmking tuleb ja istub öösel su rinnale ja siis ei saa magada. Natuke nagu luupainaja moodi. Timmeri juurde visiit, natuke luhvtitad sajalisi ja magad nagu mishka.
Külaline

Mul on ka unerohi, juba 5-6 aastat. Täpselt ei mäletagi enam.
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Okt 2024 10:09Tunnen üsna sama. Lahenduseks on unerohud. Lahendus oleks ka vööndiajas elamine, sest talvisel ajal loksub kõik paika. Aga suveaja pooldajad nokivad mul silmad peast, kui augustis õhtuti pimedam on.
Su probleem ei ole ju kellaajas. Su probleem on, et sa ei suuda valgete suveöödega magada.Kas sul pimendavad kardinad ikka on? Või miks sa lihtsalt oma elu vööndiaja järgi ei säti kui see sulle sobib? See vööndiaeg muide on lihtsalt ühiskondlik kokkulepe .
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 21:25
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 09:31 Vaevlen juba aastaid kroonilise väsimuse käes. Põhjus on selles, et minu unevajadus heaks enesetundeks on umbes 9 tundi. Kui magan vähem, tunnen hommikul ärgates, nagu oleksin teerulli alla jäänud ja kogu päev möödub väsimuse ja loiduse tähe all. Aga lahenduseks ei ole pikem ööuni, sest kui magan 9 tundi täis, siis ei suuda jällegi õhtul uinuda. Ühesõnaga - nõiaring. Tahaks kauem magada, ent kui seda teen, ei tule järgmisel õhtul und ning kokkuvõttes on seis veel hullem. Mis oleks ometi lahenduseks?
Trennipäevadel sama?
Pole küll see, keda tsiteerid, aga minu jaoks ei ole trenni päev mitte kuidagi und soodustav tegur. Pigem vastupidi. Kord nädalas on mul trenn kell 18 õhtul ja tavaliselt sellel õhtul ei suuda kohe üldse uinuda, kuna energia on nii laes.

Tõsise unehäire all kannatajale üldjuhul ei mõju need tavapärased soovitused a la väsita end päeva jooksul korralikult ära, käi enne uinumist jalutuskäigul, tee mingeid une-eelseid rituaale - käi sooja dušši all vmt.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 23:33
Anonymous kirjutas: 06 Okt 2024 10:09Tunnen üsna sama. Lahenduseks on unerohud. Lahendus oleks ka vööndiajas elamine, sest talvisel ajal loksub kõik paika. Aga suveaja pooldajad nokivad mul silmad peast, kui augustis õhtuti pimedam on.
Su probleem ei ole ju kellaajas. Su probleem on, et sa ei suuda valgete suveöödega magada.Kas sul pimendavad kardinad ikka on? Või miks sa lihtsalt oma elu vööndiaja järgi ei säti kui see sulle sobib? See vööndiaeg muide on lihtsalt ühiskondlik kokkulepe .
Mul on pimendavad kardinad ja toas pime nagu koopas, selles pole asi. Asi on justnimelt selles ühiskondlikus kokkuleppes, mille järgi lapsed kella 8-ks kooli lähevad ja kell 7 tõusevad. Ideaalne tõusmise aeg on mul suveajal kell 9 ja talveajal kell 8. Vööndiaja järgi oleks ärkamine enamvähem õigel ajal. Et varem magama jääda ja unevõlga endale mitte tekitada, on mul unerohud.
Kui puhkus on suvel, pole probleemi. Magama lähen kell 00 ja tõusen kell 9, iga jumala päev. Sellised on keha tsirkadiaanirütmid. Suvel lõuna poole liikudes ja sealse aja järgi elades on mul väga mõnus olla.
Olen piisavalt palju aastaid elanud, et enda une- ja ärkvelolekuaega tundma õppida ja järeldusi teha. Ei olnud see ka mu enda kooliajal teisiti. Tol ajal ei tulnud isegi telekast midagi, et liikuvat pilti ja sinist ekraani süüdistada. Kellegi väited, et "sul ikka nii ei ole, vaid on hoopis nii" ei muuda minu unerütmides midagi.
Ootan väga talveaega keeramist.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 08:29
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 23:33
Mul on pimendavad kardinad ja toas pime nagu koopas, selles pole asi. Asi on justnimelt selles ühiskondlikus kokkuleppes, mille järgi lapsed kella 8-ks kooli lähevad ja kell 7 tõusevad. Ideaalne tõusmise aeg on mul suveajal kell 9 ja talveajal kell 8. Vööndiaja järgi oleks ärkamine enamvähem õigel ajal. Et varem magama jääda ja unevõlga endale mitte tekitada, on mul unerohud.
Kui puhkus on suvel, pole probleemi. Magama lähen kell 00 ja tõusen kell 9, iga jumala päev. Sellised on keha tsirkadiaanirütmid. Suvel lõuna poole liikudes ja sealse aja järgi elades on mul väga mõnus olla.
Olen piisavalt palju aastaid elanud, et enda une- ja ärkvelolekuaega tundma õppida ja järeldusi teha. Ei olnud see ka mu enda kooliajal teisiti. Tol ajal ei tulnud isegi telekast midagi, et liikuvat pilti ja sinist ekraani süüdistada. Kellegi väited, et "sul ikka nii ei ole, vaid on hoopis nii" ei muuda minu unerütmides midagi.
Ootan väga talveaega keeramist.
Ja mis põhjusel nende laste hommikuste asjadega ei saa mees tegeletud, et sina magada saaksid?
Külaline

Anonymous kirjutas: 07 Okt 2024 08:37Ja mis põhjusel nende laste hommikuste asjadega ei saa mees tegeletud, et sina magada saaksid?
Meest ei ole. Isegi, kui oleks, pole mu uni nii sügav, et laste kolistamise peale mitte ärgata. Lapsed on mulle väga olulised, olulisemad, kui minu uni. Emade asi. Nädalavahetusel magame kõik kaua, ka nende unerütm on vanemate unerütmi nägu. Ei, nad ei istu õhtuti seadmes, nutid on meil ööseks kööki laadima pagendatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 08:54
Anonymous kirjutas: 07 Okt 2024 08:37Ja mis põhjusel nende laste hommikuste asjadega ei saa mees tegeletud, et sina magada saaksid?
Meest ei ole. Isegi, kui oleks, pole mu uni nii sügav, et laste kolistamise peale mitte ärgata. Lapsed on mulle väga olulised, olulisemad, kui minu uni. Emade asi. Nädalavahetusel magame kõik kaua, ka nende unerütm on vanemate unerütmi nägu. Ei, nad ei istu õhtuti seadmes, nutid on meil ööseks kööki laadima pagendatud.
Loomulikult on ühiskond süüdi selles, et su lapsed kolistavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 09:19
Pea peale kukkusid? 🧐
See on nüüd see koht, kus lolliga pole mõtet vaidlema hakata. Soovitan rohkem und, ajule kasulik.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 09:28
Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 09:19

Pea peale kukkusid? 🧐
See on nüüd see koht, kus lolliga pole mõtet vaidlema hakata. Soovitan rohkem und, ajule kasulik.
Minul on hästi, aitäh. Siin inimene ärkab üles, sest ta lapsed kolistavad. No päriselt? Lõpetagu kolistsmine ja lasku emal magada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile ja 4 külalist