Laulupidu 2025
-
Külaline
Laulupidu 2025
Kes kavatseb kooriga laulupeole laulma minna? Kas laulud hakkavad juba selgeks saama? Kuidas tunduvad?
Ise lubasin segakooriga minna, aga praegu isegi pisut kahtlen.
Ise lubasin segakooriga minna, aga praegu isegi pisut kahtlen.
-
Ta lendab...
Ma ei saa su lausest hästi aru. Oletame, et leiad koori ja saad liikmeks. Kes aga garanteerib, et see koor ka laulupeole kvalifitseerub? Kõik ei ole ju ERKI kammerkoori tasemega, et muudkui aga läheme.
Vanasti oli ikka nii, et koor pidi terve aasta vaeva nägema ja laule õppima ning siis oli ettelaulmine. Kõik koorid ei osutunudki valituks ja nii mõnelgi jäi laulupeole sõitmata.
Eks ta on ju samamoodi nüüd ka, aga kui ise osata hästi laulda ja olla kogemusega koorilaulja ning valida koor, mis tavaliselt on laulupeole pääsenud, siis ikkagi ju tõenäosus ise ka laulupeole jõuda on päris suur.Ta lendab... kirjutas: ↑03 Okt 2024 19:33Ma ei saa su lausest hästi aru. Oletame, et leiad koori ja saad liikmeks. Kes aga garanteerib, et see koor ka laulupeole kvalifitseerub? Kõik ei ole ju ERKI kammerkoori tasemega, et muudkui aga läheme.
Vanasti oli ikka nii, et koor pidi terve aasta vaeva nägema ja laule õppima ning siis oli ettelaulmine. Kõik koorid ei osutunudki valituks ja nii mõnelgi jäi laulupeole sõitmata.
-
Külaline
Ma olen pool elu koorides laulnud ja mitte kunagi sellises, mis laulupeole poleks saanud.Ta lendab... kirjutas: ↑03 Okt 2024 19:33Ma ei saa su lausest hästi aru. Oletame, et leiad koori ja saad liikmeks. Kes aga garanteerib, et see koor ka laulupeole kvalifitseerub? Kõik ei ole ju ERKI kammerkoori tasemega, et muudkui aga läheme.
-
Külaline
Jah, laulud hakkavad selgeks saama ja osad on salvestatud juba. Me pole kutseline koor, puha asjaarmastajad.
Laulukaarele mahub ainult teatud hulk lauljaid ja viimastel aastatel on huviliste hulk ainult kasvanud. Hinnanguliselt 1/4 kooridest ei osutu valituks.
Laulukaarele mahub ainult teatud hulk lauljaid ja viimastel aastatel on huviliste hulk ainult kasvanud. Hinnanguliselt 1/4 kooridest ei osutu valituks.
-
Külaline
Sest peale koroonat on koore ja lauljaid päris suurel hulgal hoopis juurde tulnud, aga laulukaar pole suuremaks paisunud- ja kunagi pole laulupeole tegelikult pääsenud ka kõik, kes vähegi tahavad, on olnud ettelaulmised ja konkursid. Sõel on päris tihe. Ja lastekoore on üldse vähem- neil oli 2023 oma laulupidu ja rõhutakse rohkem täiskasvanute kooridele.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 2 külalist