Puhkuse pikkus
-
Külaline
Puhkuse pikkus
Viimasel ajal on ajakirjanduses teemaks ametnike 35-päevane puhkus ja igalt poolt paistab kõlama jäävat ettepanek, et see tuleks teha 28-päevaseks - nagu teistel. Ma ei tea, ma ei tööta ametnikuna, aga puhkus on alati 35 päeva olnud. Minu meelest tuleks pigem võidelda selle eest, et see kõigil nii oleks. 28 päeva on ikka erakordselt vähe, eriti meie palkade juures.
-
Külaline
Sul on erasektoris erinevatel töökohtadel 35p puhkus? Ütled, et on alati olnud. Kuidas on madal palk seotud puhkuse pikkusega?
-
Külaline
Ei, ma ei ütle midagi sellist.Külaline kirjutas: ↑02 Okt 2024 21:33 Sul on erasektoris erinevatel töökohtadel 35p puhkus? Ütled, et on alati olnud. Kuidas on madal palk seotud puhkuse pikkusega?
Ma ütlen, et:
a) ma ei tööta ametnikuna,
b) mu puhkuse pikkus on alati olnud 35 päeva,
c) kõigil võiks Eestis olla vähemalt 35-päevane puhkus.
Ehk et arutelud võiksid minna sinna väravasse, et ka neil, kel seni on veel olnud 28-päevane puhkus, oleks ammu aeg seda tõsta, mitte vastupidi.
-
Külaline
Aga tee oma firma ja võimalda töötajatele 35-päevast puhkust. Ja maksa neile suurt palka. Töötajate puudust sul kindlasti ei oleks. Mis sind siis takistab?
-
Külaline
Tegelikult õige tähelepanek. Eestlane kipub end surnuks töötama. 35 päeva puhkust peaks olema kõigil.
-
Külaline
Miks piirduda 35 päevaga?! Kolm kuud peaks puhkust olema!Külaline kirjutas: ↑02 Okt 2024 22:33 Tegelikult õige tähelepanek. Eestlane kipub end surnuks töötama. 35 päeva puhkust peaks olema kõigil.
-
Külaline
Aga mine õpetajaks, saad 56 päeva.
-
Külaline
Mul on pool eelmise aasta ja terve selle aasta puhkuski veel võtmata, kuigi tulin just 2-nädalaselt reisilt. Töö on meeldiv ja tööl on tore olla.
-
Külaline
muidugi võiks kõigil olla 35-päevane puhkus, aga praegusel ajahetkel on teemaks kokkuhoid riigivalitsemise kuludelt ning see on konkreetne asi mis kokkuhoidu tooks. Lisaks lõpetaks ebavõrdsuse.
Kui kunagi tehakse seadus, et kõigil on 35-päevane puhkus, küll siis ametnikud ka oma päevad jälle saavad.
Sõbralikud firmad võivad oma töötajatele anda rohkemgi puhkusepäevi.
Kui kunagi tehakse seadus, et kõigil on 35-päevane puhkus, küll siis ametnikud ka oma päevad jälle saavad.
Sõbralikud firmad võivad oma töötajatele anda rohkemgi puhkusepäevi.
-
Külaline
https://akta.mfa.ee/andmed.php?lk_andme ... oWgOfdncCw
sõnad on ülearused. Pluss HARNO, kliimaministeerium jnejne. Ja räägime vajadusest kokku hoida....
sõnad on ülearused. Pluss HARNO, kliimaministeerium jnejne. Ja räägime vajadusest kokku hoida....
-
Külaline
Teema ei ole ju ametnike puhkusest, vaid sellest, et väga paljud inimesed kahjuks endiselt ei saa 35-päevast puhkust ja et liikuda tuleks pigem sinnapoole, Praegu jääb aga meediast mulje, et pigem soovitakse liikuda ajas tagasi ja ei imestaks, kui varsti hakatakse juba rääkima, et ametnikud 28 ja teised 21. See ei ole okei.
-
Külaline
Eesti puhkused, õigemini nende puudumine, on paras sigadus.
28 päeva on koos puhkepäevadega, ärge seda unustage. Normaalse suhtumisega riikides ei arvestada nädalavahetusi puhkuse hulka. Praegu siis rõhutakse kadeduse ja riigiametnike nn. privileegide peale, et inimesed vihaseks saaks. Selle asemel, et kõigile puhkus normaalseks teha. Osa ullikesi juba kirubki õpetajaid, jne. Varsti tuuakse Venemaa ka mängu.
Skandinaavias minestatakse, kui Eesti puhkust mainida.
28 päeva on koos puhkepäevadega, ärge seda unustage. Normaalse suhtumisega riikides ei arvestada nädalavahetusi puhkuse hulka. Praegu siis rõhutakse kadeduse ja riigiametnike nn. privileegide peale, et inimesed vihaseks saaks. Selle asemel, et kõigile puhkus normaalseks teha. Osa ullikesi juba kirubki õpetajaid, jne. Varsti tuuakse Venemaa ka mängu.
-
Külaline
Miks peaks 35? Kõigile 28 ja ongi ok.Külaline kirjutas: ↑03 Okt 2024 10:19 Teema ei ole ju ametnike puhkusest, vaid sellest, et väga paljud inimesed kahjuks endiselt ei saa 35-päevast puhkust ja et liikuda tuleks pigem sinnapoole, Praegu jääb aga meediast mulje, et pigem soovitakse liikuda ajas tagasi ja ei imestaks, kui varsti hakatakse juba rääkima, et ametnikud 28 ja teised 21. See ei ole okei.
-
Külaline
enamikus riikides arvestatakse puhkust tõesti tööpäevades, ja nt Lätis on see 20 päeva (tavaline EU norm). Meie 28 päeva jutti teebki 20 tööpäeva.Külaline kirjutas: ↑03 Okt 2024 10:25 Eesti puhkused, õigemini nende puudumine, on paras sigadus.
Aga kui targalt jupitada, siis saame me puhata max 14+5+5+4=28 kalendripäeva ehk 5+5+5+5+4= 24 tööpäeva.
Nt USAs ja Jaapanis minestatakse, kui 28 päeva (või ka 20 päeva) mainida - neil on 10 päeva juba väga hästi saadud.
-
Külaline
Sellist jupitamist targemad ettevõtted ei luba. Ei saa sisestada puhkust ainult tööpäevadele, kokku peab tulema 20 tööpäeva ja 8 nädalavahetuse päeva.
-
Külaline
oleneb väga ettevõttest - vähemalt minu kogemusel on kõik lubanud ka paaripäevaseid puhkuseid (töötan rmp firmas ja palju erinevaid kliente). Kui töö ei võimalda ühes jutis puhata, siis tuleb teha töötajale sobival viisil. aastas 1x 14 päeva järjest on ainus seaduses ettenähtud osa.Külaline kirjutas: ↑03 Okt 2024 11:42Sellist jupitamist targemad ettevõtted ei luba. Ei saa sisestada puhkust ainult tööpäevadele, kokku peab tulema 20 tööpäeva ja 8 nädalavahetuse päeva.
-
Külaline
mina ei saa aru, kuidas see kokkuhoidu peaks andma. ega siis asendajaid ei palgata, et topelt raha läheks, igaüks teeb enda töö ikka ära ja vastastikku puhkusel kolleegidega samuti. pole veel kuulnud, et kolleegi korralise puhkuse asendamise eest kellelegi lisatasu makstaks.
-
Külaline
Ilmselgelt teeb siis üks inimene nädala võrra rohkem tööd ju. Ja kokkuvõttes on vähem inimesi vaja.Külaline kirjutas: ↑03 Okt 2024 13:22 mina ei saa aru, kuidas see kokkuhoidu peaks andma. ega siis asendajaid ei palgata, et topelt raha läheks, igaüks teeb enda töö ikka ära ja vastastikku puhkusel kolleegidega samuti. pole veel kuulnud, et kolleegi korralise puhkuse asendamise eest kellelegi lisatasu makstaks.
-
Külaline
Mina olen see jube ametnik, kes saab 35 päeva puhkust. Aga keegi võiks mulle seletada, mismoodi riik kokku hoiab, kui mina vähem päevi puhkan? Mu puhkusetasu on võrdne palgaga. Minu puhkuse ajal keegi minu asendamise eest sentigi raha ei saa. Töö pean ära tegema ennem ja pärast puhkust, seetõttu puudub ka võimalus võtta 35 päeva puhkust järjest. Maksimaalselt saan puhkusel olla 2 nädalat järjest. Ehk siis kuidas tekib riigile kokkuhoid, kui mina nüüd puhkan 28 päeva?
-
Külaline
Ma olen nõus, et liikuma peaks selles suunas, et kõigil on pikem puhkus, mitte areneda tagurpidi. Skandinaavias on niigi tööpäev tunni võrra lühem ja sinna juurde palju rohkem riiklikke pühasid. Osad riigid arutlevad 4-päevase töönädala üle. Me siin liigume surnuks töötamise suunas. Pensi nihutama ka ära keskmisest elueast kõrgemale ja kokkuhoid missugune.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist