Juured

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 12:52
Chop-Chop kirjutas: 02 Okt 2024 12:48
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 12:33

Just. Sugulussidemed tekivad põlvnemisest. Kui keegi soovib nimetada oma meest/ämma/äia jne sugulaseks, siis lasku käia aga õige see ei ole, ka kõnekeeles mitte.
Sina pole selle asja ütleja. Kui keegi on minu sugulastega sugulane, siis ta on minu sugulane ka. Mina räägin nii ja enamus inimesi, keda ma tunnen, räägib nii. Mis sa teha saad?
Ausalt öeldes pole mitte kunagi midagi sellist kuulnud, ainult sinu suust. Eks see ütleb su kohta nii mõndagi.
Hoopis sinu kohta ütleb see nii mõndagi. Kooli pole jõudnudki veel?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 14:35
Chop-Chop kirjutas: 02 Okt 2024 12:48
Sina pole selle asja ütleja. Kui keegi on minu sugulastega sugulane, siis ta on minu sugulane ka. Mina räägin nii ja enamus inimesi, keda ma tunnen, räägib nii. Mis sa teha saad?
Ausalt öeldes pole mitte kunagi midagi sellist kuulnud, ainult sinu suust. Eks see ütleb su kohta nii mõndagi.
Kuidas see kool siia puutub?
Ausalt, see teema on ajuvaba. Kes pillub mingeud arysaanatuid kilde, kes peab end oma koera emmeks, kes peab oma suguvõsa ilgelt väärustilkuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 14:45
Ausalt, see teema on ajuvaba. Kes pillub mingeud arysaanatuid kilde, kes peab end oma koera emmeks, kes peab oma suguvõsa ilgelt väärustilkuks.
Ma ju ütlesin, see pole sinu tase. Mine koo sukka, hõimlane.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 14:47

Kas sukad või hõimlane on mingi ilge sõimusõna?
Nõ tõesti ei ole ma sinu tase. Sa oled täiesti ajuvaba, ma ei tahagi mitte kuidagi sinu tase olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 15:38
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 14:47

Kas sukad või hõimlane on mingi ilge sõimusõna?
Nõ tõesti ei ole ma sinu tase. Sa oled täiesti ajuvaba, ma ei tahagi mitte kuidagi sinu tase olla.
Lihtsalt korda 15 korda "hõimlane on sugulane"!
Ehk jääb lõpuks meelde ja ei korda oma lolli viga;)))))
Külaline

Anonymous kirjutas: 02 Okt 2024 17:09Lihtsalt korda 15 korda "hõimlane on sugulane"!
Ehk jääb lõpuks meelde ja ei korda oma lolli viga;)))))
https://sonaveeb.ee/search/unif/dlall/d ... lane/1/est
“abikaasapoolne sugulane, abiellumise kaudu sugulaseks saanud isik”
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 09:45
Mis tõsiasju?
Mitte kuskil pole määratud, mis asi on suguvõsa, keda veel sugulaseks kutsuda
Hädalstele, kes ei ole ikka veel aru saanud, kes on sugulased ja kes hõimlased, anti isegi vikipeedia link, palun lahkesti tutvuda. Lausa huvitav on vaadata, mida kõike täiskasvanud inimesed ei tea, mis peaks olema suht elementaarne.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 13:29
Küll on ikka keeruline süsteem sul leiutatud.
Normitellektiga inimeste jaoks ei peaks siin küll midagi keerulist olema. Sugulased on veresuguluses inimesed, nende eellased ja järglased. Hõimlased on abielu kaudu suguvõsa liikmeks saanud. Kuidas selline asi mõnele üle jõu käib... Nagu keegi ütles, võte oma meest ja kassi ka sugulasteks nimetada, keegi keelata ei saa, aga teiste arvamus inimese haritusest kannatab...
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 18:15
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 13:29
Küll on ikka keeruline süsteem sul leiutatud.
Normitellektiga inimeste jaoks ei peaks siin küll midagi keerulist olema. Sugulased on veresuguluses inimesed, nende eellased ja järglased. Hõimlased on abielu kaudu suguvõsa liikmeks saanud. Kuidas selline asi mõnele üle jõu käib... Nagu keegi ütles, võte oma meest ja kassi ka sugulasteks nimetada, keegi keelata ei saa, aga teiste arvamus inimese haritusest kannatab...
Eesti keele instituut sinuga ei nõustu. Hõimlased on ka sugulased. Palun loe eelnevalt tsiteeritud viidet, et arvamus sinu haritusest ei kannataks;)))
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 17:59
Mis tõsiasju?
Hädalstele, kes ei ole ikka veel aru saanud, kes on sugulased ja kes hõimlased, anti isegi vikipeedia link, palun lahkesti tutvuda. Lausa huvitav on vaadata, mida kõike täiskasvanud inimesed ei tea, mis peaks olema suht elementaarne.
Esiteks ei too täiskasvanud inimene vikipeediat allikaks ja teiseks, mina ei rääkinud sellest. Kas minu vanavanavanavanavanaema õe lapselapselapselapselaps on minu sugulane? Oleme me veel üks suguvõsa?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 18:32
Mis tõsiasju?
Esiteks ei too täiskasvanud inimene vikipeediat allikaks ja teiseks, mina ei rääkinud sellest. Kas minu vanavanavanavanavanaema õe lapselapselapselapselaps on minu sugulane? Oleme me veel üks suguvõsa?
EKI sõnaraamat sobib allikaks?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 18:58
No ta ei osanud ju seda lugedagi, nägi hõimlase definitsioonis sõna "sugulane" ja selge pilt, kuigi termin oli "ABIELU KAUDU"- mida meiegi räägime. Isegi seadustes on "üleneja sugulane" ja "alaneja sugulane" ehk vanemad ja lapsed. PAitab, et tegu eralordselt kõvapealise isendiga- tõpoolest ei saa paremat tulla, kui tema ema ja isa on omavahel sugulased, ämmast ja vennanaisest rääkimata...
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 18:32
Ei sobi. Allikas on perekonnaseadus, par 80 ja 81.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 19:29
No ta ei osanud ju seda lugedagi, nägi hõimlase definitsioonis sõna "sugulane" ja selge pilt, kuigi termin oli "ABIELU KAUDU"- mida meiegi räägime. Isegi seadustes on "üleneja sugulane" ja "alaneja sugulane" ehk vanemad ja lapsed. PAitab, et tegu eralordselt kõvapealise isendiga- tõpoolest ei saa paremat tulla, kui tema ema ja isa on omavahel sugulased, ämmast ja vennanaisest rääkimata...
Sa oled ise täielik idioot. Täielik. Mölapidamatusega.
Külaline

Sa näitad liiga ausalt oma madalat lendu, "sugulane" :lol:
Külaline

Kopeerime siis Perekonnaseaduse, vast selle "allikakriitilised" (loe: põikpäiselt oma joru ajavad) hõimlaste põlgajad suudavad läbi lugeda:

ÜLDSÄTTED SUGULUSE KOHTA
§ 80. Sugulus
(1) Kui üks isik põlvneb teisest, on nad otsejoones sugulased. Otsejoones sugulased on ülenejad ja alanejad. Ülenejad sugulased on vanemad ja nende eellased, alanejad sugulased on lapsed ja nende järglased.

(2) Kui isikud põlvnevad samast isikust, kuid ei ole otsejoones sugulased, on nad külgjoones sugulased.

(3) Lapsed, kellel on ühine isa ja ema, on vennad või õed. Lapsed, kellel on ühine isa, kuid eri emad, või ühine ema, kuid eri isad, on poolvennad või poolõed.

(4) Sugulusaste määratakse ülenejate ja alanejate sugulaste vahel oleva sündide arvu järgi.

§ 81. Hõimlus
(1) Ühe abikaasa sugulased on teise abikaasa hõimlased.

(2) Hõimlus ei lõpe selle abielu lõppemisega, millest hõimlus on tekkinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 19:55 Kopeerime siis Perekonnaseaduse, vast selle "allikakriitilised" (loe: põikpäiselt oma joru ajavad) hõimlaste põlgajad suudavad läbi lugeda:

ÜLDSÄTTED SUGULUSE KOHTA
§ 80. Sugulus
(1) Kui üks isik põlvneb teisest, on nad otsejoones sugulased. Otsejoones sugulased on ülenejad ja alanejad. Ülenejad sugulased on vanemad ja nende eellased, alanejad sugulased on lapsed ja nende järglased.

(2) Kui isikud põlvnevad samast isikust, kuid ei ole otsejoones sugulased, on nad külgjoones sugulased.

(3) Lapsed, kellel on ühine isa ja ema, on vennad või õed. Lapsed, kellel on ühine isa, kuid eri emad, või ühine ema, kuid eri isad, on poolvennad või poolõed.

(4) Sugulusaste määratakse ülenejate ja alanejate sugulaste vahel oleva sündide arvu järgi.

§ 81. Hõimlus

Seaduses toodud ja keelelised mõisted ei pruugi kattuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 20:32
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 19:55 Kopeerime siis Perekonnaseaduse, vast selle "allikakriitilised" (loe: põikpäiselt oma joru ajavad) hõimlaste põlgajad suudavad läbi lugeda:

ÜLDSÄTTED SUGULUSE KOHTA
§ 80. Sugulus

§ 81. Hõimlus

Seaduses toodud ja keelelised mõisted ei pruugi kattuda.
Loomulikult. Mida harimatum inimene, seda raskem temast aru saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 10:32
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 10:27
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 09:36
Tegelikult eestlased ongi kõik mingil määral omavahel sugulased;)))

Hõimlased, mitte sugulased!
Justnimelt sugulased. Kui piisavalt ajas tagasi minna, siis leiab kõigile mõne ühise esivanema.
Ega ikka ei leia küll, pärisorjuse ajal liikus rahvas vähe, maksimaalselt naaberkihelkonna piires, pigem ikka abielluti samas kihelkonnas ja samas vallas. Kui muinasaega tagasi minna, sis tõenäiliselt oli liikumist ka pigem naabrite vahel üksikute eranditega. Ja sel ajal läheb eestlase määratlus juba üsna häguseks, piirialadel Läti ja Venemaaga ilmselt liiguti tihedamalt, samuti meretsi Soome, Rootsi ja miks ka mitte Taani vahel veidi vähem. Kui piisavalt ajas tagasi minna, siis on kõik inimesed omavahel sugulased, miks ainult eestastega piirduda.
Külaline

ÜLDSÄTTED SUGULUSE KOHTA
§ 80. Sugulus

§ 81. Hõimlus

Seaduse eessõnas on toodud välja millises tähenduses ühte või teist mõistet seaduses on kasutatud. See ei pruugi kokku langeda antud sõna kogu tähendusväljaga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist