Kui ettevõtjana töötada 9 kuud aastas
Kui ettevõtjana töötada 9 kuud aastas
Oskab keegi arvutada palju tuleks säästu kui ettevõte tegeleb hooajatööga ja hooajaväliselt siis võtaks end töölt maha.
Maksan ettevõttest omale miinimumpalka + maksin ettevõttest omale ka 3000eur dividende.
Nüüd mõtlesin, et võtaksin end 3-ks kuuks töölt lahti, nagunii tööd eriti pole mis sisse tooks. Müttaks metsas, jätkaks majaremonti, milleks suvel nagunii aega polnud, puhkaks. Need üksikud tööotsad saaks poiss ka ära tehtud.
Nüüd ongi küsimus selles, et palju ma saaks tagasi järgmisel aastal makstud tulukat ja palju oleks sääst sots maksult? Ok, ravikindlustust 3 kuud poleks, kui suur häda käes, saaks ju koheselt tagasi tööle kirjutada. Hambaravihüvitis on nagunii ära kasutatud.
Riik kärbib, eks tuleb ka kodanikel kärpida, seda enam, et üksikisana, kus laste emalt elatist ei saa, läheks natsi keeruliseks.
Maksan ettevõttest omale miinimumpalka + maksin ettevõttest omale ka 3000eur dividende.
Nüüd mõtlesin, et võtaksin end 3-ks kuuks töölt lahti, nagunii tööd eriti pole mis sisse tooks. Müttaks metsas, jätkaks majaremonti, milleks suvel nagunii aega polnud, puhkaks. Need üksikud tööotsad saaks poiss ka ära tehtud.
Nüüd ongi küsimus selles, et palju ma saaks tagasi järgmisel aastal makstud tulukat ja palju oleks sääst sots maksult? Ok, ravikindlustust 3 kuud poleks, kui suur häda käes, saaks ju koheselt tagasi tööle kirjutada. Hambaravihüvitis on nagunii ära kasutatud.
Riik kärbib, eks tuleb ka kodanikel kärpida, seda enam, et üksikisana, kus laste emalt elatist ei saa, läheks natsi keeruliseks.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Maksuvaba tulu on igal inimesel 7848 € aastas ja sa ise tead, palju oled ära kasutanud endale töötasu makstes ja deklareerides. Tagasi saad selle summa, mis oled rohkem maksnud.
Sotsmaks on ikka 33%, säästu oskad välja arvutada.
Ravikindlustus kehtib töötajana arvele võetud inimesele veel 2 kuud peale töölepingu lõpetamist. Kellena sa TRs tegistreeritud oled?
-
Külaline
Vana see poiss on, kas saad tema tööle vormistada, seda siis kas töölepingu+osalise tööajaga või VÕS lepinguga? Ja ennast ära koondada. Saad töötuks ennast regada.
Min/alampalka ei pea maksma, töölepingu korral saab maksta/deklareerida ka ainult sotsmaksu.
Min/alampalka ei pea maksma, töölepingu korral saab maksta/deklareerida ka ainult sotsmaksu.
Poiss on töölepingu järgi mul tööl ja tublisti rohkem kui alampalk, vanust 21a.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 11:05 Vana see poiss on, kas saad tema tööle vormistada, seda siis kas töölepingu+osalise tööajaga või VÕS lepinguga? Ja ennast ära koondada. Saad töötuks ennast regada.
Jutt minust enda valikutest. Töötuks regada ma ei plaani, sest järgmisel aastal vormistaksin end taas tööle.
-
Külaline
2 kuud saad sellist mängu mängida, sest 3.kuu algul kaotaksid muidu haigekassa kindlustuse
-
Külaline
Täna oli Raplas ettevõtjate päev ja esines ka lektor Sotsministeeriumist kes rääkis pensionisammastest. Sain niipalju targemaks, et esimesel sambal on ka solidaarsuskomponent, ehk selle komponendi raames peab inimene töötama 12 kuud minimumpalgaga. Uurisin, et mis see rahaliselt pensionile tähendaks, kui seda komponenti ühel aastal pole. Öeldi 9 eur kuus. Seega pole mul mõtet võtta ennast 3.ks kuuks töölt lahti. Õigemini jõudsin end eile lahti võtta ja täna uuesti end tööle vormistada.
-
Külaline
See mingi uus asi või?Tõutäkk kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:01Täna oli Raplas ettevõtjate päev ja esines ka lektor Sotsministeeriumist kes rääkis pensionisammastest. Sain niipalju targemaks, et esimesel sambal on ka solidaarsuskomponent, ehk selle komponendi raames peab inimene töötama 12 kuud minimumpalgaga. Uurisin, et mis see rahaliselt pensionile tähendaks, kui seda komponenti ühel aastal pole. Öeldi 9 eur kuus. Seega pole mul mõtet võtta ennast 3.ks kuuks töölt lahti. Õigemini jõudsin end eile lahti võtta ja täna uuesti end tööle vormistada.
Üsna hiljutine, äkki mingi 3 aastat. Mõeldud just madalapalgaliste peale, kes alampalka või selle lähedaselt saavad.Külaline kirjutas: ↑02 Okt 2024 14:25See mingi uus asi või?Tõutäkk kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:01Täna oli Raplas ettevõtjate päev ja esines ka lektor Sotsministeeriumist kes rääkis pensionisammastest. Sain niipalju targemaks, et esimesel sambal on ka solidaarsuskomponent, ehk selle komponendi raames peab inimene töötama 12 kuud minimumpalgaga. Uurisin, et mis see rahaliselt pensionile tähendaks, kui seda komponenti ühel aastal pole. Öeldi 9 eur kuus. Seega pole mul mõtet võtta ennast 3.ks kuuks töölt lahti. Õigemini jõudsin end eile lahti võtta ja täna uuesti end tööle vormistada.
Pensioni suuruse arvutamineP =B - Baasosa (354,98 €)S – Staažiosakud1 aasta periood = 1 staažiosakNB! 0,8 kindlustusosakut II sambaga liinunulkuni 31 dets 1998Alates 1 jaan 1999 kuni 31 dets 2020Alates 01 Jan 2021K + So – Ühendosa50% kindlustusosak + 50% solidaarosakK – Kindlustusosakud1 aasta keskmine palk = 1 kindlustusosaku+ Sxah+ Kxah+ (K + So):2xahBSolidaarosaku suurus= 1, kui teenid aasta jooksul vähemalt 12x miiinumumpalkaNB! II sambaga liitunul 0,8
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist