Hetkeks läheb pea ringi - miks?
-
Külaline
Hetkeks läheb pea ringi - miks?
Mainin alustuseks, et vanust on mul 51. Muret teevad hetkelised pearinglushood - need on just sellised, et hetkeks (sekund-paar) lööb pea ringi käima. Neid episoode ei ole tihti, mõnikord ei ole seda kuude kaupa, aga vahel tuleb sellist asja ette paar korda päevas. Need ei ole kuidagi seotud sellega, et tõuseksin järsku püsti või pingutaksin kõvasti. Just praegu see juhtus näiteks ajal, mil istusin diivanil ja skrollisin telefoni.
Vereõhuga mul üldiselt probleeme ei ole, on normis, vahel natuke küll madalamapoolne, aga mitte hullusti. Kehaliselt kuigi aktiivne ei ole - sporti ei tee, küll aga kõnnin igapäevaselt, ülekaaluline ka ei ole, ehkki 5-6 kg võiksin vähem kaaluda (pikkus 173 cm, kaalu 78 kg).
Vereproovid korras, vitamiini- ega mineraalainete puudust ei ole. Kimpus olen tihti küll kaelavaludega, millele mingit otsest põhjust pole leitud - ei ole artriiti vmt. Nii et ilmselt põhjuseks arvutitöö, halb rüht ja kaelalihaste pinged.
Kas keegi on kogenud selliseid hetkelisi pearinglusi ja on saanud põhjusele jälile? Oskate ehk nõu anda?
Vereõhuga mul üldiselt probleeme ei ole, on normis, vahel natuke küll madalamapoolne, aga mitte hullusti. Kehaliselt kuigi aktiivne ei ole - sporti ei tee, küll aga kõnnin igapäevaselt, ülekaaluline ka ei ole, ehkki 5-6 kg võiksin vähem kaaluda (pikkus 173 cm, kaalu 78 kg).
Vereproovid korras, vitamiini- ega mineraalainete puudust ei ole. Kimpus olen tihti küll kaelavaludega, millele mingit otsest põhjust pole leitud - ei ole artriiti vmt. Nii et ilmselt põhjuseks arvutitöö, halb rüht ja kaelalihaste pinged.
Kas keegi on kogenud selliseid hetkelisi pearinglusi ja on saanud põhjusele jälile? Oskate ehk nõu anda?
On olnud, aastaid tagasi, täpselt nagu kirjeldasid. Põhjus oli psühholoogiline: stress ja paanikahäire. Küsi perearsti nõuandest igaks juhuks üle.Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 21:50 Mainin alustuseks, et vanust on mul 51. Muret teevad hetkelised pearinglushood - need on just sellised, et hetkeks (sekund-paar) lööb pea ringi käima. Neid episoode ei ole tihti, mõnikord ei ole seda kuude kaupa, aga vahel tuleb sellist asja ette paar korda päevas. Need ei ole kuidagi seotud sellega, et tõuseksin järsku püsti või pingutaksin kõvasti. Just praegu see juhtus näiteks ajal, mil istusin diivanil ja skrollisin telefoni.
-
Külaline
-
Külaline
Ikka üsna kindel. Ikka kukal/kael tagant valutab ja ragiseb, just liigutades ja keerates on valus, samuti vajutades, mitte niisama.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:06 Kindel, et su kaelavalu migreen ei ole?
-
Külaline
Aga millest võivad verevarustushäired tingitud olla?Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 21:30 Äkki alla vaadates lööb pea verevarustuse kehvaks?
-
Külaline
-
Külaline
Pinges lihastest.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist