Silma läätse operatsioon
-
Külaline
Minul on miinusprillid juba 25 aastat. Igal aastal olen pidanud tegema uued prillid, sest see miinus suureneb. Sealjuures siis kogu aeg ka uued optilised päikeseprillid. Lähedale vaatamiseks ma praegu prilli ei vaja. Hirmus tüdinenud olen prillidest. Kui olen ilma prillita, siis pmst olmetegevusi saan teha, aga silmad väsivad hullult. Samas on see aga nii hea tunne, kui prille ees pole. Ma ei tea, kas pole ma suutnud leida siis selliseid raame, mis ideaalselt ninal istuks, vôi ongi nii, et ma enam ei kannata prille oma näol. Ma olen juba selles eas, kus miinuse korrigeerimiseks seda laserlôikust ei tehta, vaid ainus variant ongi läätse vahetus. Ausalt, kaalun seda tõsiselt. Aga jah, ainus hirm ongi, et kuidas siis saab edaspidi hakkama pimedas nägemisega. Ja autosõiduga ôhtuti. Lugesin kuskilt ingl. keelsest artiklist, et need kôrvalnähud (halod ja halb nägemine hämaras) pidid siiski ajapikku (umbes aastaga) kaduma. Ja tegelikult ei pidanudki neid nähte kôigil tekkima.
-
rnfdz
mul mees hiljuti lasi teha ja on väga rahul. ütleb, et elukvaliteet on märgatavalt kõrgem. ta käis Laservisioonis.
peale op-i läks tükk aega (kuu või paar) enne kui nägemine nö paika läks. praegu hämarat aega on küll vähe, aga ta pole kurtnud, et ei näe. halod olid ka algul.
peale op-i läks tükk aega (kuu või paar) enne kui nägemine nö paika läks. praegu hämarat aega on küll vähe, aga ta pole kurtnud, et ei näe. halod olid ka algul.
-
Hannesvainult50
Mina lasin multifokaalsed kunstläätsed panna kolm nädalat tagasi. Kuna enne oli -10, siis nüüd on umbes -0,5 (tunde järgi hinnates), hämaras nägemine kehvem, halod ka, aga need mind ei häiri üldse.
Pmst näen peale oppi sama hästi nagu enne prillidega, aga lõplikult pidi nägemine stabiliseeruma kaks kuud peale oppi pluss veel aeg, et aju harjuks teistmoodi fokusseeerima asju. Loodan ikka, et äkki läheb päris nulli.
Kes veel teinud on, küsiks, kas esimestel nädalatel oligi pilt väheke hägune?
Pmst näen peale oppi sama hästi nagu enne prillidega, aga lõplikult pidi nägemine stabiliseeruma kaks kuud peale oppi pluss veel aeg, et aju harjuks teistmoodi fokusseeerima asju. Loodan ikka, et äkki läheb päris nulli.
Kes veel teinud on, küsiks, kas esimestel nädalatel oligi pilt väheke hägune?
-
Külaline
Mind need halod ja pimedas nägemine eriti ei hirmuta, küll aga paneb kõhklema, kui lugeda võimalikest opijärgsetest tüsistustest. Jah, need on haruldased, aga on juhtumeid. Näiteks on tekkinud silmatagune verejooks ja silm on eemaldatud. Samuti suureneb opijärgselt võrkkesta irdumise risk. Mulle ei meeldi mõte, et pärast oppi pean kogu aeg elama teadmiseks, et on kõrgenenud risk sellisteks tõsisteks probleemideks.
-
Külaline
Teemaalgataja on opi teinud. Kaugele nägemine on nüüd ideaalne. Lähedale nägemine aga kehvem. Raamatut ja telefoni pean ka veits kaugemal hoidma. Vot see on see, millega ma arvestada ei osanud. Arst küll (ja ka infovoldikud) mainisid, et häiritud võib saada nägemine täppis(peen)töö tegemiseks, aga no ma ei saa praegu lugeda ka peenikest kirja toidukaupadel nt. Ok, ma annan veel aega ajul harjuda. Opist möõdas 2 kuud.
Halod on mõõdukad ja need ei härii. Silmad aga torgivad vahel ôhtuti, siis panen tilku.
Aga no kaugele nägemine on 5++. Ja see, et ma ei pea enam käima prillidega kogu aeg, kaalub üles ka selle, et äkki tôesti pean ma mingi hetk käekotti ostma väikese plussiga prillid poes etikettide lugemiseks.
Halod on mõõdukad ja need ei härii. Silmad aga torgivad vahel ôhtuti, siis panen tilku.
Aga no kaugele nägemine on 5++. Ja see, et ma ei pea enam käima prillidega kogu aeg, kaalub üles ka selle, et äkki tôesti pean ma mingi hetk käekotti ostma väikese plussiga prillid poes etikettide lugemiseks.
-
Külaline
Midagi ei saa aru. Räägid nüüd heast kaugele nägemisest, aga varem ju vastasid "Mina (teemaalgataja) soovin vabaneda pluss prillidest, viimase kahe aastaga on lähedale nägemine nii kehvaks muutunud, et nt poes ei nõe hinnasilte"Külaline kirjutas: ↑11 Okt 2024 18:36 Teemaalgataja on opi teinud. Kaugele nägemine on nüüd ideaalne. Lähedale nägemine aga kehvem. Raamatut ja telefoni pean ka veits kaugemal hoidma. Vot see on see, millega ma arvestada ei osanud. Arst küll (ja ka infovoldikud) mainisid, et häiritud võib saada nägemine täppis(peen)töö tegemiseks, aga no ma ei saa praegu lugeda ka peenikest kirja toidukaupadel nt. Ok, ma annan veel aega ajul harjuda. Opist möõdas 2 kuud.
Mida siis korrigeerimas käisid või mitu neid teemaalgatajaid siin on?!
-
Külaline
Oi, oi, oi
Olin selles teemas nii sees, vaatasin pea iga päev, kas uusi vastuseid on tulnud. Ja nüüd märkasin, et ongi tulnud ja kui vastama hakkasin, siis oligi justku meeles, et see oli minu algatatud teema 
Minu postitused on hoopis 3. ja 5. Mina olin ikka miinusprilli kandja, mitte pluss. Vabandust segaduse pärast.
Minu postitused on hoopis 3. ja 5. Mina olin ikka miinusprilli kandja, mitte pluss. Vabandust segaduse pärast.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist