Milleks? Ärakoksamine oleks ju kiirem, puhtam ja kuivam olnud?Sadullajeva kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:02 Selge see, et siin oli mängus eriteenistuste käsi. Viidi Lõuna Aafrikasse, tekitati inimesele uus identiteet ja elas seal järelvalve all edasi. Ilmselt tänaseks võib olla juba Peetruse manu läinud.
Estonia: Piht ja teised
-
Külaline
-
Külaline
Jah, aga mis oli selle motiiv, miks ta pidi aafrikasse viidama? Äkki tahtis oma naise eest hoopis põgeneda?Sadullajeva kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:02 Selge see, et siin oli mängus eriteenistuste käsi. Viidi Lõuna Aafrikasse, tekitati inimesele uus identiteet ja elas seal järelvalve all edasi. Ilmselt tänaseks võib olla juba Peetruse manu läinud.
-
Sadullajeva
Kuna olen ka ise aastaid eriteenistuses tööd teinud, siis tean et nii tehakse ja tean miks nii tehakse. Kahjuks ei saa rohkem kaarte avada.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:07Milleks? Ärakoksamine oleks ju kiirem, puhtam ja kuivam olnud?Sadullajeva kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:02 Selge see, et siin oli mängus eriteenistuste käsi. Viidi Lõuna Aafrikasse, tekitati inimesele uus identiteet ja elas seal järelvalve all edasi. Ilmselt tänaseks võib olla juba Peetruse manu läinud.
-
Külaline
Tegelikult oli tegu eriagendiga, kes kehastas mereametis töötavat inimest.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 20:40 Kes oli punases pintsakus mees sillal?
Ma nime ei mäleta, aga eesti rahvusest kapten kes töötas rootsi mereametis ja pidi Pihti eksami vastu võtma
-
Külaline
Lambist pakun, et laeval võis olla tundlik cargo, mille ilmsiks tulek mõjuks halvasti nii Eesti kui Rootsi riigi renomeele. See võib olla ka põhjus, miks dokumendid õnnetuse kohta on salastatud. Kui kõik oleks ludinal läinud, oleks kõik elus, sest kellelgi poleks tekkinud küsimusi. Võibolla oli juhtunu õnnetus, ent tekkis oht, et seda uurides saadakse midagi valgust kartvat teada ning Pihtile kui kaptenile küsimusi esitades saadaks veel rohkem teada. Näiteks seda, kellelt see tundlik cargo üldse tuli. Võibolla olid ülejäänud salapäraselt kadunud lihtsalt valel ajal vales kohas, nt Pihtiga samas parves ja lihtsam oli kogu kamp ära viia, sest muidu hakkaksid ülejäänud rääkima, et Piht oli tegelikult ikka ju elus.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:01Miks oleks motiiv olnud? Kas Piht ja teised oleks ka siis ära koristatud kui laev poleks põhja läinud? Mis seos oli Pihtil laeva uppumisega?Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 22:52 Piht ja paljud teised hiljem kadunud pääsenud olid nimekirjas kuni 4.oktoobrini. See tähendab tervelt 6 päeva! Piisavalt pikk aeg, mida ei saa selgitada shoki ja korralagedusega nimekirjade pidamisel. Aga parajalt pikk aeg, et eriteenistused (või mingid muud jõud) suutsid koristada piisavalt tõendeid ära, et neid inimesi veenvalt "ära kaotada".
-
Külaline
Mina olen aastakümneid Eesti- ja Liivimaa parim häkker olnud. Tegin just su asukoha kindlaks. Tut-tut. Valetada ei ole ilus, isegi mitte internetis ja anonüümsena.Sadullajeva kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:13Kuna olen ka ise aastaid eriteenistuses tööd teinud, siis tean et nii tehakse ja tean miks nii tehakse. Kahjuks ei saa rohkem kaarte avada.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:07Milleks? Ärakoksamine oleks ju kiirem, puhtam ja kuivam olnud?Sadullajeva kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:02 Selge see, et siin oli mängus eriteenistuste käsi. Viidi Lõuna Aafrikasse, tekitati inimesele uus identiteet ja elas seal järelvalve all edasi. Ilmselt tänaseks võib olla juba Peetruse manu läinud.
-
Külaline
Kui me teaks vastust sellele küsimusele, siis olekski kogu laeva uppumise saaga suures osas lahendatud.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:01Miks oleks motiiv olnud? Kas Piht ja teised oleks ka siis ära koristatud kui laev poleks põhja läinud? Mis seos oli Pihtil laeva uppumisega?Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 22:52 Piht ja paljud teised hiljem kadunud pääsenud olid nimekirjas kuni 4.oktoobrini. See tähendab tervelt 6 päeva! Piisavalt pikk aeg, mida ei saa selgitada shoki ja korralagedusega nimekirjade pidamisel. Aga parajalt pikk aeg, et eriteenistused (või mingid muud jõud) suutsid koristada piisavalt tõendeid ära, et neid inimesi veenvalt "ära kaotada".
-
Mauno69
Rootsil oli vaja varjata silda jäänud surnukehade tuvastamist just seepärast, et J.Avik oli rootsipoolne laeva omanikfirma kõrgem juht, kes poleks pidanud sel ajal kaptenisillal üldse olema. See andis omakorda võimaluse rootsi poolel süüdistada laevahukus "sovjetiaegse" taustaga käpardlikke eesti meremehi. J.Aviku puhul iseküsimus on see, et kas ta sattus sillale juhuslikult või oli ta seal mingitlaadi suurema operatsiooni (näiteks militaarlasti) vastutaja, see on senini teadmata ja ilmselt päris oluline küsimus.
-
Külaline
Jahah.. No kui ainus põhjus ülejäänute kadumiseks oli, et nad teadsid, et Piht oli elus, siis peaks neid kadunuid ju väga palju olema. Sest juhul, kui tõesti nad algselt ellu jäid ja alles päevi hiljem kadusid, siis on ju teadjaid palju. Neid pääästnud kopteri meeskond, kiirabi, kes nad haiglasse viis, haigla arstid-õed-hooldajad mitme vahetuse jagu. Kas nad kõik on nüüd kadunud või? Miks eedada, et nad suudavad kõik need peale pääsemist nendega kokkupuutunud vaikima sundida, samal ajal ei suuda kuidagi vaikima sundida neid seitset? Ei ole loogiline.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:40 Võibolla olid ülejäänud salapäraselt kadunud lihtsalt valel ajal vales kohas, nt Pihtiga samas parves ja lihtsam oli kogu kamp ära viia, sest muidu hakkaksid ülejäänud rääkima, et Piht oli tegelikult ikka ju elus.
-
Mauno69
Teoorias jah, märksõna Huddinge haigla. Ja sealt on proovitud infot surkida korduvalt ja on vastu erinevaid seinu põrkutud.Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 00:11Jahah.. No kui ainus põhjus ülejäänute kadumiseks oli, et nad teadsid, et Piht oli elus, siis peaks neid kadunuid ju väga palju olema. Sest juhul, kui tõesti nad algselt ellu jäid ja alles päevi hiljem kadusid, siis on ju teadjaid palju. Neid pääästnud kopteri meeskond, kiirabi, kes nad haiglasse viis, haigla arstid-õed-hooldajad mitme vahetuse jagu. Kas nad kõik on nüüd kadunud või? Miks eedada, et nad suudavad kõik need peale pääsemist nendega kokkupuutunud vaikima sundida, samal ajal ei suuda kuidagi vaikima sundida neid seitset? Ei ole loogiline.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:40 Võibolla olid ülejäänud salapäraselt kadunud lihtsalt valel ajal vales kohas, nt Pihtiga samas parves ja lihtsam oli kogu kamp ära viia, sest muidu hakkaksid ülejäänud rääkima, et Piht oli tegelikult ikka ju elus.
-
Külaline
Kirjutan esimest korda siia foorumisse. Lugesin kõik 12 lehekülge arvamusi ära. Ma ei usu absoluutselt vandenõuteooriaid, vastupidi: mulle meeldib otsida argumente, et neid nullida! Aga... oletame, et Avo Piht ja teised 7 laevapere liiget pääsesid eluga õnnetusest ja, et hommikul näidati videolõiku kaptenist, kes tuli kiirabiautost välja ja fiktseeris pilgu kaamerasse, pea kergelt viltu, nagu väitsid Saksamaal viibinud Eesti meremehed. Videolliklippi näidati hommikul, kuid hiljem enam mitte. Aga mis juhtus vahepeal? Keegi tuli/ helistas telemajja ja käskis selle videolõigu eemaldada? Kes tuli? Kes eemaldas? Loomulikult ei tööta televisioonis ainult ajakirjanikud, kuid kui keegi neist oleks saanud "haisu ninna ", kas nad ei oleks hakanud asja uurima, selle asemel, et kinni mätsida? Kas keegi osteti ära hüvedega või ähvardustega? Küsimusi on palju, kuid üks asi oleks olnud selle teooria järgi kindel: televisioonis töötas inimesi, kes teadsid/teavad, et asi ei ole puhas. Ja nii kindlasti Eestis ja Saksamaal ja mujalgi ja mitte keegi ei ole 30 aasta jooksul midagi öelnud! Aga inimeste ring, kes tõenäoliselt ei tea juhtunu põhjuseid, kuid kes teavad, et peitmine toimus, on üha suurem.
Mina olen elanud ligi poole oma elust Itaalias ja seetõttu hakkasin mõtlema, et kuidas siinne meedia kajastas Estonia hukku. Kas videolõik väidetavast kapten Pihist ei jõudnud ka siia? Vaevalt, et see võiks alles olla, kuid kas siis ka siin käis keegi televisioonis ja käskis seda lõiku enam mitte eetrisse anda? Ja niimoodi kõikjal maailmas: teatud tegelased käisid mööda maailma ringi ja käskisid klipi kapten Pihist kustutada? Huvitav, milliste argumentidega küll nad oleks veennud näiteks portugali või jaapani televisioone...
Loomulikult ei tea meist keegi täielikku tõde. Ametlik uurimine on oma vastuse andnud, paljude jaoks on see puudulik. Mina isilkikult ei oska seisukohta võtta, kindlasti on selle lünki, kuid ma ei heidaks seda täielikult kõrvale. Aga kui tol ööl poleks olnud tormi, kas Estonia oleks jõudnud hommikul sadamasse või oleks ta siiski merepõhjas? Teised laevad ju jõudsid sihtkohta ka tormiga. Kas siis Estonia tehniline olukord oli tõesti nii halb, et ta oli vrakk juba Tallinna sadamast lahkudes?
Kindlasti oli nimekirjadega palju segadusi. Mina näiteks käisin 1997.aastal klassiga Soomes ja ma hoidsin tükk aega alles oma tagasisõidu piletit, milles oli minu 12-tähelises ees- ja perekonnanimimes kokku 5 viga! Ilmselt oli mu nimi passist maha kirjutatud... tavasituatsioonis, tavaliste ametnike poolt... Ja siis mõtelge vaid kui palju vigu võivad inimesed teha kriisisituatsioonis: ühel pool külmunud šokiseisus laevahukulised ja teisel pool öösel üles aetud ametnikud, kes selliseks olukorraks ja töölaviiniks kuidagi valmis ei olnud.
Mina olen elanud ligi poole oma elust Itaalias ja seetõttu hakkasin mõtlema, et kuidas siinne meedia kajastas Estonia hukku. Kas videolõik väidetavast kapten Pihist ei jõudnud ka siia? Vaevalt, et see võiks alles olla, kuid kas siis ka siin käis keegi televisioonis ja käskis seda lõiku enam mitte eetrisse anda? Ja niimoodi kõikjal maailmas: teatud tegelased käisid mööda maailma ringi ja käskisid klipi kapten Pihist kustutada? Huvitav, milliste argumentidega küll nad oleks veennud näiteks portugali või jaapani televisioone...
Loomulikult ei tea meist keegi täielikku tõde. Ametlik uurimine on oma vastuse andnud, paljude jaoks on see puudulik. Mina isilkikult ei oska seisukohta võtta, kindlasti on selle lünki, kuid ma ei heidaks seda täielikult kõrvale. Aga kui tol ööl poleks olnud tormi, kas Estonia oleks jõudnud hommikul sadamasse või oleks ta siiski merepõhjas? Teised laevad ju jõudsid sihtkohta ka tormiga. Kas siis Estonia tehniline olukord oli tõesti nii halb, et ta oli vrakk juba Tallinna sadamast lahkudes?
Kindlasti oli nimekirjadega palju segadusi. Mina näiteks käisin 1997.aastal klassiga Soomes ja ma hoidsin tükk aega alles oma tagasisõidu piletit, milles oli minu 12-tähelises ees- ja perekonnanimimes kokku 5 viga! Ilmselt oli mu nimi passist maha kirjutatud... tavasituatsioonis, tavaliste ametnike poolt... Ja siis mõtelge vaid kui palju vigu võivad inimesed teha kriisisituatsioonis: ühel pool külmunud šokiseisus laevahukulised ja teisel pool öösel üles aetud ametnikud, kes selliseks olukorraks ja töölaviiniks kuidagi valmis ei olnud.
-
Külaline
Jumal küll, see "tundlik cargo" on ju ammuilma juba välja tulnud, lausa peavool pasundas sellest. Need, kes sellest kõigepealt rääkisid, tambiti muidugi aastate kaupa mudasse ja käod naersid kõhud kõveras, kui lollid on vandenõuteoreetikud. Nüüdseks on täiesti avalik, et veetigi Rootsi vene vägedest maha jäänud sõjakraami, mida Rootsi tahtis luure huvides uurida. Ja mida poleks tohtinud reisilaevaga vedada. Kas see oli põhjaminemise põhjus või ei, seda ei tea, aga et Piht (kes sõitis küll reisijana) sellest teadis, on tõenäoline. Tegemist oli kuriteoga, mis ei tohtinud välja tulla. Ja ametlikult polegi tulnud.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:40Lambist pakun, et laeval võis olla tundlik cargo, mille ilmsiks tulek mõjuks halvasti nii Eesti kui Rootsi riigi renomeele. See võib olla ka põhjus, miks dokumendid õnnetuse kohta on salastatud. Kui kõik oleks ludinal läinud, oleks kõik elus, sest kellelgi poleks tekkinud küsimusi. Võibolla oli juhtunu õnnetus, ent tekkis oht, et seda uurides saadakse midagi valgust kartvat teada ning Pihtile kui kaptenile küsimusi esitades saadaks veel rohkem teada. Näiteks seda, kellelt see tundlik cargo üldse tuli. Võibolla olid ülejäänud salapäraselt kadunud lihtsalt valel ajal vales kohas, nt Pihtiga samas parves ja lihtsam oli kogu kamp ära viia, sest muidu hakkaksid ülejäänud rääkima, et Piht oli tegelikult ikka ju elus.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:01Miks oleks motiiv olnud? Kas Piht ja teised oleks ka siis ära koristatud kui laev poleks põhja läinud? Mis seos oli Pihtil laeva uppumisega?Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 22:52 Piht ja paljud teised hiljem kadunud pääsenud olid nimekirjas kuni 4.oktoobrini. See tähendab tervelt 6 päeva! Piisavalt pikk aeg, mida ei saa selgitada shoki ja korralagedusega nimekirjade pidamisel. Aga parajalt pikk aeg, et eriteenistused (või mingid muud jõud) suutsid koristada piisavalt tõendeid ära, et neid inimesi veenvalt "ära kaotada".
Nii et su lambist pakkumine läks kogemata täkkesse. Juhul kui sa niisama ei eputa, ja tõesti ei teadnud, siis on sul tubli terav mõistus. Delfikägudest hagijad oleksid su omal ajal tühistanud. Nüüd enam ei saa, juba on fakt teada.
-
Külaline
Relvavedu salati jah aastaid ja siis selgus: ups, veeti jah! Aga selle reisiga mitte. Nojaaa..
-
Külaline
Olen veelkord Külaline 01:01. Tahtsin lisada eelnevale jutule üldise pildi vandenõuteooriatest. Need tekivad kui inimestel puudub intellektuaalne ausus öelda: ma ei tea. MA EI TEA. Kolm lihtsat sõna, mida on mõnikord nii raske välja öelda. Palju huvitavam väita, et meie eest varjatakse tõde ja selle baasilt genereerida fantaasiarikkaid teooriaid. See tuli selgest välja Covidi ajal kui vähemalt siin Itaalias said viroloogidest telestaarid. Igaühel oma teooria ja oma tulevikunägemus. Aga mitte ükski neist ei öelnud, et ta ei tea; et asja uuritakse, kuid praegu me veel ei tea. See oleks ju nii igav ja vähendaks publiku arvu!
Estoniaga seoses on palju asju, mille kohta võiks öelda: ma ei tea. Loomulikult tuleb läbi uurida võimalikud teooriad, kuilata ära tunnistajad. Aga enamasti on tõde igavam kui me seda tahaksime.
Estoniaga seoses on palju asju, mille kohta võiks öelda: ma ei tea. Loomulikult tuleb läbi uurida võimalikud teooriad, kuilata ära tunnistajad. Aga enamasti on tõde igavam kui me seda tahaksime.
-
Külaline
Aga pane ennasti siis A.Pihti kolleegi olukorda. Mida sa teeksid kui näed õnnetuse järgsel päeval uudistes oma kolleegi (Piht) videoklipis kiirabiautost välja astumas, aga järgmistel päevadel seda enam ei korrata ja öeldakse, et kolleeg ei pääsenud? Mida puutub siia asjasse portugali või jaapani tv, kus seda klippi ei näidatud. Kui oleks näidatud, siis võibolla salateenistuste otsused ja käitumised oleksid olnud teistsugused.Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 01:01 Kirjutan esimest korda siia foorumisse. Lugesin kõik 12 lehekülge arvamusi ära. Ma ei usu absoluutselt vandenõuteooriaid, vastupidi: mulle meeldib otsida argumente, et neid nullida! Aga... oletame, et Avo Piht ja teised 7 laevapere liiget pääsesid eluga õnnetusest ja, et hommikul näidati videolõiku kaptenist, kes tuli kiirabiautost välja ja fiktseeris pilgu kaamerasse, pea kergelt viltu, nagu väitsid Saksamaal viibinud Eesti meremehed. Videolliklippi näidati hommikul, kuid hiljem enam mitte. Aga mis juhtus vahepeal? Keegi tuli/ helistas telemajja ja käskis selle videolõigu eemaldada? Kes tuli? Kes eemaldas? Loomulikult ei tööta televisioonis ainult ajakirjanikud, kuid kui keegi neist oleks saanud "haisu ninna ", kas nad ei oleks hakanud asja uurima, selle asemel, et kinni mätsida? Kas keegi osteti ära hüvedega või ähvardustega? Küsimusi on palju, kuid üks asi oleks olnud selle teooria järgi kindel: televisioonis töötas inimesi, kes teadsid/teavad, et asi ei ole puhas. Ja nii kindlasti Eestis ja Saksamaal ja mujalgi ja mitte keegi ei ole 30 aasta jooksul midagi öelnud! Aga inimeste ring, kes tõenäoliselt ei tea juhtunu põhjuseid, kuid kes teavad, et peitmine toimus, on üha suurem.
-
Külaline
Mis riigi kiirabiautos see väidetav Piht oli? Ja millal täpselt seda videot näidati?Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 01:42Aga pane ennasti siis A.Pihti kolleegi olukorda. Mida sa teeksid kui näed õnnetuse järgsel päeval uudistes oma kolleegi (Piht) videoklipis kiirabiautost välja astumas, aga järgmistel päevadel seda enam ei korrata ja öeldakse, et kolleeg ei pääsenud? Mida puutub siia asjasse portugali või jaapani tv, kus seda klippi ei näidatud. Kui oleks näidatud, siis võibolla salateenistuste otsused ja käitumised oleksid olnud teistsugused.Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 01:01
-
Külaline
Eks need vandenõuteooriad sünnivadki, sest vaja lihtne asi keeruliseks mõelda.
Selle asemel, et aktseptida, et Elvis Presley suri tagumik uppis peldikus, tuleb välja mõelda versioon, et Elvis tappis end ise ja elab nüüd juba aastaid Kapa-Kohilas.
Selle asemel, et aktseptida, et Elvis Presley suri tagumik uppis peldikus, tuleb välja mõelda versioon, et Elvis tappis end ise ja elab nüüd juba aastaid Kapa-Kohilas.
-
Külaline
Seda teooriat (et Piht oli veosega seotud asjaoludest teadlik) laiendades võiks ju õhku visata hüpoteesi, et ehk oli ta ise ka oma “kadumisest” huvitatud? Teised, kes koos temaga kadusid, ilmselt muidugi vabatahtlikult seda ei teinud.Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 01:04Jumal küll, see "tundlik cargo" on ju ammuilma juba välja tulnud, lausa peavool pasundas sellest. Need, kes sellest kõigepealt rääkisid, tambiti muidugi aastate kaupa mudasse ja käod naersid kõhud kõveras, kui lollid on vandenõuteoreetikud. Nüüdseks on täiesti avalik, et veetigi Rootsi vene vägedest maha jäänud sõjakraami, mida Rootsi tahtis luure huvides uurida. Ja mida poleks tohtinud reisilaevaga vedada. Kas see oli põhjaminemise põhjus või ei, seda ei tea, aga et Piht (kes sõitis küll reisijana) sellest teadis, on tõenäoline. Tegemist oli kuriteoga, mis ei tohtinud välja tulla. Ja ametlikult polegi tulnud.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:40Lambist pakun, et laeval võis olla tundlik cargo, mille ilmsiks tulek mõjuks halvasti nii Eesti kui Rootsi riigi renomeele. See võib olla ka põhjus, miks dokumendid õnnetuse kohta on salastatud. Kui kõik oleks ludinal läinud, oleks kõik elus, sest kellelgi poleks tekkinud küsimusi. Võibolla oli juhtunu õnnetus, ent tekkis oht, et seda uurides saadakse midagi valgust kartvat teada ning Pihtile kui kaptenile küsimusi esitades saadaks veel rohkem teada. Näiteks seda, kellelt see tundlik cargo üldse tuli. Võibolla olid ülejäänud salapäraselt kadunud lihtsalt valel ajal vales kohas, nt Pihtiga samas parves ja lihtsam oli kogu kamp ära viia, sest muidu hakkaksid ülejäänud rääkima, et Piht oli tegelikult ikka ju elus.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:01
Miks oleks motiiv olnud? Kas Piht ja teised oleks ka siis ära koristatud kui laev poleks põhja läinud? Mis seos oli Pihtil laeva uppumisega?
Nii et su lambist pakkumine läks kogemata täkkesse. Juhul kui sa niisama ei eputa, ja tõesti ei teadnud, siis on sul tubli terav mõistus. Delfikägudest hagijad oleksid su omal ajal tühistanud. Nüüd enam ei saa, juba on fakt teada.
See oletus selleks, ma tegelikult ei kaldu kumbagi leeri ja mõistlikke poolt ja vastuargumente on erinevaid. Mida mina aga isiklikult huvitavaks pean on see, et Pihti kadumise (mitte laeval hukkumise) teooriat peab tõenäoliseks ka endine prokurör M. Kurm, kes päris umbluu teooriaid uskuv inimene ilmselt pole (ülevalpool linkisin ka video selle kohta)
-
Külaline
Vahepeal liikusid jutud/legendid, et ei kadunud ainult video, vaid ka üks helisalvestis - intervjuu ühe päästjaga, kes väidetavalt toimetas teise kapteni Utö saarele. Ei oska kinnitada ega ümber lükata - ise pole seda intervjuud kuulnud. Allpool ekraanisalvestis, kus sellest räägitakse.