Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 13:01
See ”miks ei tehtud telekanalile päringut” kõlab samamoodi nagu ”miks küüditatavad politseid ei kutsunud” Telekanal ütleski, et kolleegid nägid umbluud ja tegelikult oli kogu aeg see klipp, kus ”Piht” vaatab kiirabiauto aknast välja.
Mitmed toonased tolliga seotud inimesed leidsid veidi hiljem oma otsa - üks, kellest ka meedias juttu on olnud, oli miski tolliülem, Igori-nimeline mees kui ma ei eksi.
Röövimistest dekil on varemgi kõneletud - mingid nooremapoolsed inimesed tõmbasid kuldkette inimeste kaelast. Mis väärtus see kuldkett? Aeg 30 aasta eest oli vaene ja kullal jällegi suurem väärtus kui täna.
Lapsi ei olnud laeval, sest nn perereise ei tehtud - kallis oli. Mu esimene laevasõit oli 1994.a kevadel Soome. Olin endale vahetanud soome markasid enda arust piisavalt. Oli LindaLine hommikune väljumine ja mõtlesin hommikusööki laeval süüa. Hinnad olid markades ja eurodes. Mäletan selgelt, et ainuüksi kohvitassi hind oli 2 eurot ehk umbes 300 krooni. Sel ajal olid hinnad toidupoes nii umbes kroon- paar… Mäletan, et kui ma oleks ka kõik oma margad hommikusöögi alla pannud, ei jätkunuks neist…
Üks pääsenud laevapere liige helistas haiglast välja saades (ehk siis mitu päeva hiljem) koju naisele. Naine (kes sama laevafirmaga seotud), küsis, kes veel ellu jäi. Mees vastas, et oli laevaarstiga koos haiglas. (Tundsid teineteist juba kaua). Laevaarst oli ka pääsenute nimekirjas. Naine helistas arsti naisele. Keda aga kunagi koju ei tulnud, oli laevaarst. Mõni nädal hiljem helistanud mees väitis ennast mitte mäletavat, kellega ta kosos haiglas oli. Laevaarsti naisega oli ka mõne aasta eest intervjuu, kus ta seda kirjeldab.
Ja miks läksid tuukrid aastaid hiljem välja tooma pääsenud Kohtla-Järve ärimehe kohvrit konkreetsest kajutist tema tellimusel (kuidas üldse sellist asja sai ”tellida”? on ka artikkel olnud) Vägisi kallitavad sellised asjad vandenõuteooriat uskuma.
Euro võeti kasutusele 1. jaanuaril 1999 elektroonilise valuutana pankades ja ettevõtetes. Sularahana tuli euro käibele 1. jaanuaril 2002.
Mingeid hindu ei saanud eurodes olla. Võiksid ikka natuke oma fakte kontrollida.
Esialgsete nimede puhul ei saa olla, et inimesed kirjutasid ise paberile. See list koostati ilmselgelt väga ripakalt ja räpakalt andmeid ja isikuid kokku viimata, kontrollimata. Kogu see esialgne list kubiseb vigadest.
Avo Piht oli esialgses nimekirjas eesnimega Aavo. Kas ta ise oleks selle niimoodi kirjutanud?
Õed Veided olid esialgses nimekirjas Anne Veide ja teine oli ilma eesnimeta Veide. Kas nad unustasid oma eesnimed? Ühel meenus hüüdnimi ja teisele ei meenunud sedagi.
Esialges nimekirjas on Karl-Erik Reintam. Absoluutsel igas nimes on viga sees.
Nimekirja pandud Tiit Meas on tegelikult Tiit Meos.
Mäletan selgelt, et ainuüksi kohvitassi hind oli 2 eurot ehk umbes 300 krooni
Üks euro oli kursiga 15,5 krooni ehk siis 2 eurot oli 31 krooni. Üks euro oli 5.9 soome marka. Kuidas sai siis üks kohvi mis maksis 2 eurot, maksta 300 krooni? Kuidas sa nii umbes paned? Kõik ülejäänud jutt sul sama fantaasia.
Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 13:01
Mis väärtus see kuldkett? Aeg 30 aasta eest oli vaene ja kullal jällegi suurem väärtus kui täna.
Mul üritati u 15 aastat tagasi ühes Lõuna-Ameerika riigis keset tänavat päise päeva ajal peenike kuldkett kaelast ära rebida. Läkski katki, aga sain peo alla panna ja jäi mulle koos ripatsiga pihku. Nii et kuritegevuse üle pole imestada midagi.
Paljud vist ei mäleta, kui kuritegelik oli õhkkond meil siin üheksakümnendatel. Maal ja linnas eramajade piirkonnas oli igaühel aias tige suur peni. Kes sai, ehitas tara kõrgemaks. Magalarajoonides enamusel madalamatel korrustel trellid ees.
Vaata, laevas on avalikult raske röövida, sest pole kuhugi peitu joosta. Laevast ei saa maha ka sest on ainult üks väljapääs sadamasse. Mis puutub siia lõuna-ameerika?
Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 13:14
Vaata, laevas on avalikult raske röövida, sest pole kuhugi peitu joosta. Laevast ei saa maha ka sest on ainult üks väljapääs sadamasse. Mis puutub siia lõuna-ameerika?
See oli illustratsiooniks valitseva õhkkonna kohta, mille paljud paistavad olevat unustanud ja mida nooremad ei oska ettegi kujutada. Kui laevnon juba uppumas, siis kuritegeliku meelausega inimesed, keda tol ajal jagus, küll ei mõtle, et neil laevalt pääsu pole. Nad mõtlesid hetke ära kasutada ja siis oma nahk päästa. Iseasi, kas see ka õnnestus.
Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 13:09
Esialgsete nimede puhul ei saa olla, et inimesed kirjutasid ise paberile. See list koostati ilmselgelt väga ripakalt ja räpakalt andmeid ja isikuid kokku viimata, kontrollimata. Kogu see esialgne list kubiseb vigadest.
Avo Piht oli esialgses nimekirjas eesnimega Aavo. Kas ta ise oleks selle niimoodi kirjutanud?
Õed Veided olid esialgses nimekirjas Anne Veide ja teine oli ilma eesnimeta Veide. Kas nad unustasid oma eesnimed? Ühel meenus hüüdnimi ja teisele ei meenunud sedagi.
Esialges nimekirjas on Karl-Erik Reintam. Absoluutsel igas nimes on viga sees.
Nimekirja pandud Tiit Meas on tegelikult Tiit Meos.
jne jne.
Selge see, et esmane nimekiri oli vigu täis. Kirjutati kuulmise järgi, arusaadav. Aga et need nimed (nt Piht ja Veided) isegi sel vigasel, kuid siiski täiesti äratuntaval kujul nimekirja sattusid, tekitab ju siiski küsimusi? Keegi teine ütles enda nimeks suvaliselt Avo Piht või Anne Veide? See tundub mulle absoluutselt kõige vähem usutav kõigist variantidest. Samuti, et pandi nimi kirja kellegi teise ütluse järgi, ehkki inimesi endid polnud keegi näinud. Aga nimed ometigi olid seal.
Anonymous kirjutas: ↑28 Sept 2024 12:59See ilmus ajalehes. Mida sealt ära koristati su meelest.
Kui sõbranna kogu perega on hukkunute listis endiselt, siis vaatame ajalehest üle...anna nimed
Idioot oled? Ilmselgelt ma ei anna sulle oma sõbranna nime avalikku foorumisse.
Ma ei imestaks kui neid, kes seda lugu mäletavad on veel. Terve meie kool teadis sellest. Kõik Estoniaga seotud lood räägiti ju üksipulgi läbi. Aga ma siiralt loodan, et keegi siin nimega vehkima ei hakka.
Küsimus polegi esialgsetes nimekirjades. Rootsis ilmusid välja politsei blanketid, mis olid ükshaaval nende inimeste kohta täidetud. Hiljem, mitte vahetult pärast laevahukku. Neis polnud enam mingeid kirjavigu.
See oli illustratsiooniks valitseva õhkkonna kohta, mille paljud paistavad olevat unustanud ja mida nooremad ei oska ettegi kujutada. Kui laevnon juba uppumas, siis kuritegeliku meelausega inimesed, keda tol ajal jagus, küll ei mõtle, et neil laevalt pääsu pole. Nad mõtlesid hetke ära kasutada ja siis oma nahk päästa. Iseasi, kas see ka õnnestus.
Ei jõua sinu fantaasiatega järjepeal olla. Laevalt pääsesid ainult need, kes olid laeva ülemisel tekil ja need, kes kohe kui laev hakkas kreeni vajuma, jooksid laeva ülemisele tekile, kus nad juba pidid jõuga end üles vinnama. Kõik teised kes hiljaks jäid, ei suutnud enam üles ronida. Laevas oli kottpime, inimesed olid paljud juba hulluks läinud, nii on need rääkinud kes pääsesid, aga neid karjeid veel kuulsid.
Ei jõua sinu fantaasiatega järjepeal olla. Laevalt pääsesid ainult need, kes olid laeva ülemisel tekil ja need, kes kohe kui laev hakkas kreeni vajuma, jooksid laeva ülemisele tekile, kus nad juba pidid jõuga end üles vinnama. Kõik teised kes hiljaks jäid, ei suutnud enam üles ronida. Laevas oli kottpime, inimesed olid paljud juba hulluks läinud, nii on need rääkinud kes pääsesid, aga neid karjeid veel kuulsid.
Mis fantaasiad? Seda, kuidas uppuval laeval maradööritseti on ju palju kirjeldatud. Keegi ei väidagi, et need kriminaalid eluga pääsesid. Seda ei tea ju keegi, mis neist edasi sai.
Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 00:47
Pikk vaidlus teemal, millest mitte keegi meist mitte midagi täpselt ei tea.
Vabandust, aga see pole tõsi. Sellel Saksa kanalilt näidatud klipis oli kiri all, et kapten Avo Piht, kui teda näidati. Mina ainult puhtalt selle järgi saan öelda, et see oli tema, sest näo järgi mina suvalise inimesena teda küll ei teadnud. Mäletan, et hüüdsin veel teise tuppa emale, et näe, isegi kapten pääses! Ja ma ei olnud laps, et valesti mäletan, ma olin 21-aastane.
Ja kes siin ütles, et miks te ei võtnud videosse seda kaadrit vmt - kas keegi praegu võtab uudiseid videosse? Miks seda peaks tegema? Keegi ei teadnud ju ette, et nii Piht kui need kaadrid kusagile haihtuda kavatsevad.
Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 13:52
Mis videostki abi oleks, öeldaks ikka et see ainult sarnane ja nimega eksiti.
Vägagi oleks abi, sest kui eksiti, siis saaks selle ju välja tuua, kes seal tegelikult oli. Isegi, kui filmijatel seda infot pole, siis inimene, kes seal kaadris oli, ise ju teab seda ja eeldatavalt pole tal põhjust ennast varjata, kui ta just ikkagi kapten Piht ei ole ja teadlikult end ei varja.
Vabandust, aga see pole tõsi. Sellel Saksa kanalilt näidatud klipis oli kiri all, et kapten Avo Piht, kui teda näidati. Mina ainult puhtalt selle järgi saan öelda, et see oli tema, sest näo järgi mina suvalise inimesena teda küll ei teadnud. Mäletan, et hüüdsin veel teise tuppa emale, et näe, isegi kapten pääses! Ja ma ei olnud laps, et valesti mäletan, ma olin 21-aastane.
Ja kes siin ütles, et miks te ei võtnud videosse seda kaadrit vmt - kas keegi praegu võtab uudiseid videosse? Miks seda peaks tegema? Keegi ei teadnud ju ette, et nii Piht kui need kaadrid kusagile haihtuda kavatsevad.
Aga mis saksa kanal siis ütleb? Kuhu ja miks need kaadrid kadusid? Ja kust nad need said? Ja miks neid kaadreid teistel telekanalitel polnud? Äkki olid lihtsalt mingid varem tehtud kaadrid ja kasutati loo juurde, sest neil oli seos laevaga? Tundub üsna uskumatu, et kohe mitte keegi ei tea, kust need kaadrid tulid ja kuhu said. Ja kes saab üht saksa telekanalit käsutada neid peitma? Kindlasti mitte Eesti.
Mu onu töötas laeval, aga polnud sellel reisil tööl. Tema oli ka nimekirjas. Palju segadust oli seal. Arvutieelne aeg.
Mu naabripoiss oli oma esimesel reisil, kokaabi või köögiabi, ta polnud üldse mingites nimekirjades. Vanemad isegi ei teadnud, et ta seal on, ei osanud keegi teda otsida ega muretseda. Kui nädal hiljem laip kaldale uhuti. Muidy oleks siiani teadmata kadunud. Väike ime, arvestades kõike.
Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 13:52
Mis videostki abi oleks, öeldaks ikka et see ainult sarnane ja nimega eksiti.
Vägagi oleks abi, sest kui eksiti, siis saaks selle ju välja tuua, kes seal tegelikult oli. Isegi, kui filmijatel seda infot pole, siis inimene, kes seal kaadris oli, ise ju teab seda ja eeldatavalt pole tal põhjust ennast varjata, kui ta just ikkagi kapten Piht ei ole ja teadlikult end ei varja.
Inimesed ei taha tähelepanu. Tean inimest, kes väidab, et tema oli ühel sellel videol see, keda Pihtiks peeti. Aga ta ei taha avalikku tähelepanu ning ei taha oma nimega välja tulla.
Aga mis saksa kanal siis ütleb? Kuhu ja miks need kaadrid kadusid? Ja kust nad need said? Ja miks neid kaadreid teistel telekanalitel polnud? Äkki olid lihtsalt mingid varem tehtud kaadrid ja kasutati loo juurde, sest neil oli seos laevaga? Tundub üsna uskumatu, et kohe mitte keegi ei tea, kust need kaadrid tulid ja kuhu said. Ja kes saab üht saksa telekanalit käsutada neid peitma? Kindlasti mitte Eesti.
Mida kanal ütleb, ma ei tea, aga varem filmitud kaadrid need kindlasti polnud, sest vaevalt, et Piht mitu korda elus tekk ümber kiirabiautosse ja sealt välja ronis kaamera ees.