Eks need tulid otse satilt ja üle masti soomest ka. Kuller ei toonud, netivõimekus selline ei olnud...mis veel mul kahe silma vahele jäi? Hea kui tark inimene tuleb ja õpetabKülaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 12:15Ei, sina tõesta, et antud klipid tulid sealt ja läksid sinna, kuhu sina väitsid neid minevat.
Estonia: Piht ja teised
-
Külaline
-
Külaline
Ma arvan, et see on puhas käkk nimekirjadega. Ja loogiline, et need nimed mõnda aega mööda dokumente elusana edasi jooksid ja nüüd saab nende paberite võidurõõmsalt vehkida - ta oli elus. Loogline, et tema nimi peale läksid ametisikutel kohe kõrva kikki, näidake meile päästetud Pihti. Siis selgus, et pole teda kuskil, keegi Rootsi tädi näris pastakat, ups mingi prohmakas ja hakati otsast peale nimesid korrigeerima.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 12:19 Lugesin seda Päevalehe artiklit (Rootsis leiti 29 aastat hiljem dokumendid, mis tõestavad, et kapten Piht on elus). Ja mõni koht sealt tekitas vähemalt minus segadust. Jutt on nendest kaheksast müstilisest inimesest, kes alguses olid pääsenute nimekirjas ja siis sealt kadusid. Ja edasi räägitakse justkui samas kontekstis terve lõik hoopis Kalev Vahtrasest, kes ühelt parvelt päästeti, kuid paraku siiski suri - tema ümber käisid ka mingid spekulatsioonid, et millal ja mis asjaoludel ta täpselt suri, aga on fakt, et tema surnukeha anti pereliikmetele üle, ta pole kuskile müstiliselt haihtunud ega mainita teda ka nende kaheksa nime hulgas. Ja sealsamas on siis artiklis veel lause, et on dokumente, mis tõestavad, et viis nendest kaheksast on (ikka veel?) elus: Piht, Veieded, keegi veel ja Vahtras. No wtf, kas annab veel segasemat juttu ajada niigi ebaselge asja kohta?!? Lisaks siis väide, et "Nad kõik (st siis need 8 inimest) olid laevas juhtivatel kohtadel olnud eestlased". Varieteetantsijad olid laevas juhtival kohal?
Artikkel iseenesest on huvitav ja ma olen samuti nõus, et see pääsenute nimekirja sattumine ja sealt kadumine on väga kahtlane ja tekitab küsimusi, aga pagan, proovigu ometi arusaadavalt väljenduda, eriti sellistel teemadel, kus niigi on segadust palju.
-
Külaline
-
Külaline
Umbes nii võiski olla. Pandi nimed kirja ja äkki keegi kusagil parvel isegi nägi kedagi või arvas nägevat, aga osad parved olid merel tühjad olnud. Inimesed olid sealt tormiga minema lennanud ehk. Pärast selgus, et neid inimesi ikkagi ei ole.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 12:25Ma arvan, et see on puhas käkk nimekirjadega. Ja loogiline, et need nimed mõnda aega mööda dokumente elusana edasi jooksid ja nüüd saab nende paberite võidurõõmsalt vehkida - ta oli elus. Loogline, et tema nimi peale läksid ametisikutel kohe kõrva kikki, näidake meile päästetud Pihti. Siis selgus, et pole teda kuskil, keegi Rootsi tädi näris pastakat, ups mingi prohmakas ja hakati otsast peale nimesid korrigeerima.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 12:19 Lugesin seda Päevalehe artiklit (Rootsis leiti 29 aastat hiljem dokumendid, mis tõestavad, et kapten Piht on elus). Ja mõni koht sealt tekitas vähemalt minus segadust. Jutt on nendest kaheksast müstilisest inimesest, kes alguses olid pääsenute nimekirjas ja siis sealt kadusid. Ja edasi räägitakse justkui samas kontekstis terve lõik hoopis Kalev Vahtrasest, kes ühelt parvelt päästeti, kuid paraku siiski suri - tema ümber käisid ka mingid spekulatsioonid, et millal ja mis asjaoludel ta täpselt suri, aga on fakt, et tema surnukeha anti pereliikmetele üle, ta pole kuskile müstiliselt haihtunud ega mainita teda ka nende kaheksa nime hulgas. Ja sealsamas on siis artiklis veel lause, et on dokumente, mis tõestavad, et viis nendest kaheksast on (ikka veel?) elus: Piht, Veieded, keegi veel ja Vahtras. No wtf, kas annab veel segasemat juttu ajada niigi ebaselge asja kohta?!? Lisaks siis väide, et "Nad kõik (st siis need 8 inimest) olid laevas juhtivatel kohtadel olnud eestlased". Varieteetantsijad olid laevas juhtival kohal?
Artikkel iseenesest on huvitav ja ma olen samuti nõus, et see pääsenute nimekirja sattumine ja sealt kadumine on väga kahtlane ja tekitab küsimusi, aga pagan, proovigu ometi arusaadavalt väljenduda, eriti sellistel teemadel, kus niigi on segadust palju.
-
Külaline
Mina ei taha mingit "eks need tulid". Kui ise pillud siin kõikvõimalikke kahtlusi, siis ole palun ka see mees, kes suudab iseenda väiteid tõendada.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 12:22Eks need tulid otse satilt ja üle masti soomest ka. Kuller ei toonud, netivõimekus selline ei olnud...mis veel mul kahe silma vahele jäi? Hea kui tark inimene tuleb ja õpetab![]()
-
Külaline
Jah, kuid kui isikuandmed kinni katta, on võimalik dokumentidega tutvuda. Kas ka Estonia uurimismaterljalidega? Pole kuulnudKülaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 12:20AK 75 aastaks pannakse enamvähem igale dokumendile peale, kui seal vähegi on isikuandmeid.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 11:40 Aga palun selgitage siis onu Heinodele ja tädi Maalidele lihtsate sõnadega, miks selle kristallselge juhtumi uurimismaterjalid salastati 75 aastaks.
-
Külaline
Miks peas? Reisijate ja meeskonna liikmete nimekirjad olid ju olemas ja nendega ka pääsenute nimesid kõrvutati. Kuna eestlaste nimed ongi rootslase jaoks hiina keel, siis pandi kirja ja loeti neid välja nagu telefonimängus. Kõrvutati seda rootslaste tuletist ametlikus nimekirjas oleva nimega, et vist see.
-
Külaline
Postimehe 27.09.2019 artiklist lõik:
Helikopteriga saabus Rootsi vormis ametimees, kes võttis päästetuilt esimesed ütlused: mis nimi, kuhu minemas jne. Kuna Veljo oskas peale emakeele ainult vene keelt, tuli talle appi üks päästetutest, kes tõlkis tema jutu inglise keelde. Päästetute nimed pani ametimees kirja aga kuulmise järgi: Veljo Juusest sai Lilja Juuse. Sellise nime luges varahommikul kell 5.18 päästetute hulgas maha ka «AK» uudiste erisaade.
Helikopteriga saabus Rootsi vormis ametimees, kes võttis päästetuilt esimesed ütlused: mis nimi, kuhu minemas jne. Kuna Veljo oskas peale emakeele ainult vene keelt, tuli talle appi üks päästetutest, kes tõlkis tema jutu inglise keelde. Päästetute nimed pani ametimees kirja aga kuulmise järgi: Veljo Juusest sai Lilja Juuse. Sellise nime luges varahommikul kell 5.18 päästetute hulgas maha ka «AK» uudiste erisaade.
-
Külaline
Seal oli suur segadus nende nimekirjadega igas mõttes. Mul oli sõbranna kogu perega hukkunute nimekirjas, kuigi nad tulid selle laevaga Rootsist. Ehk et olid tegelikult hoopis eelmisel reisil, mitte sellel, mis põhja läks.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 12:19
-
Külaline
Kuidas lambale pildikesi seletatakse siis
-
Külaline
Iga pääsenu pani ise enda nime paberile kirja, neile anti pliiats ja paber kätte...
Maadelge siin edasi napakad, kena päeva
-
Külaline
See näitab, kuidas esialgsesse nimekirja, mis ette lugemiseks anti, olid kontrollimata andmed ja ka suuliselt kuulmise järgi kirja pandud nimed. Polnud keegi neid isikud läbi käinud, et kinnitust saada, kes see tädi Lilja siis ikka on.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 12:42 Postimehe 27.09.2019 artiklist lõik:
-
Külaline
Segadust oli palju, see on ilmselge, eriti veel selles osas, et kes täpselt laeval oli ja kes mitte. Aga päästetute nimekiri on sellega võrreldes teine teema, keegi pidi need nimed reaalselt ütlema või millegi põhjal kirja panema. Ma ei kujuta ette, kas pandi neid kirja ka kellegi teise ütluse järgi, a la nägin seda inimest päästeparves, järelikult tema ka pääses vms. Ei tundu väga usutav isegi tolle aja kohta, aga kes teab.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 12:43Seal oli suur segadus nende nimekirjadega igas mõttes. Mul oli sõbranna kogu perega hukkunute nimekirjas, kuigi nad tulid selle laevaga Rootsist. Ehk et olid tegelikult hoopis eelmisel reisil, mitte sellel, mis põhja läks.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 12:19
-
Külaline
sellist hukkunute nimekirja pole olnudki, kust hiljem nimesid ära koristati.
pane oma sõbranna nimi ja kogu pere nimed siia, vaatame
-
Külaline
Esialgses nimekirjas, mis AK-s ette loeti, oli Lilja Juuse, keda pole olemas, küll aga olid pääsenuks hoopis Vello juuse. Tema sõnul pandi tema nimi kuulmise järgi kirja. Pealegi on inimeste käekirjad ka kohati väga halvasti loetavad. Rootslased võisid ka sealt paberilt mida iganes välja lugeda. Mina käisin 1994 Rootsis ja meie grupi pileti nimedes oli palju vigu. Meie ei andnud oma nimesid suuliselt, vaid need andmed võeti passidest. Rootslastel oli täiesti suva, kuidas nad neid ümber vorpisid. Mäletan ka seda, et rootslased juba sel ajal ise ei kirjutanud käsitsi sidusat käekirja nagu meie. Nemad kirjutasid käsitsi nagu trükitult, iga täht eraldi. Seega eestlaste käekirja välja lugemine võis neile keeruline olla.
-
Külaline
Jah, loetigi Kalev Vahtras, Avo Piht jne
Kui napaks saab üldse olla, vist lõputult....
-
Külaline
See ilmus ajalehes. Mida sealt ära koristati su meelest.
-
Külaline
See ”miks ei tehtud telekanalile päringut” kõlab samamoodi nagu ”miks küüditatavad politseid ei kutsunud” Telekanal ütleski, et kolleegid nägid umbluud ja tegelikult oli kogu aeg see klipp, kus ”Piht” vaatab kiirabiauto aknast välja.
Mitmed toonased tolliga seotud inimesed leidsid veidi hiljem oma otsa - üks, kellest ka meedias juttu on olnud, oli miski tolliülem, Igori-nimeline mees kui ma ei eksi.
Röövimistest dekil on varemgi kõneletud - mingid nooremapoolsed inimesed tõmbasid kuldkette inimeste kaelast. Mis väärtus see kuldkett? Aeg 30 aasta eest oli vaene ja kullal jällegi suurem väärtus kui täna.
Lapsi ei olnud laeval, sest nn perereise ei tehtud - kallis oli. Mu esimene laevasõit oli 1994.a kevadel Soome. Olin endale vahetanud soome markasid enda arust piisavalt. Oli LindaLine hommikune väljumine ja mõtlesin hommikusööki laeval süüa. Hinnad olid markades ja eurodes. Mäletan selgelt, et ainuüksi kohvitassi hind oli 2 eurot ehk umbes 300 krooni. Sel ajal olid hinnad toidupoes nii umbes kroon- paar… Mäletan, et kui ma oleks ka kõik oma margad hommikusöögi alla pannud, ei jätkunuks neist…
Üks pääsenud laevapere liige helistas haiglast välja saades (ehk siis mitu päeva hiljem) koju naisele. Naine (kes sama laevafirmaga seotud), küsis, kes veel ellu jäi. Mees vastas, et oli laevaarstiga koos haiglas. (Tundsid teineteist juba kaua). Laevaarst oli ka pääsenute nimekirjas. Naine helistas arsti naisele. Keda aga kunagi koju ei tulnud, oli laevaarst. Mõni nädal hiljem helistanud mees väitis ennast mitte mäletavat, kellega ta kosos haiglas oli. Laevaarsti naisega oli ka mõne aasta eest intervjuu, kus ta seda kirjeldab.
Ja miks läksid tuukrid aastaid hiljem välja tooma pääsenud Kohtla-Järve ärimehe kohvrit konkreetsest kajutist tema tellimusel (kuidas üldse sellist asja sai ”tellida”? on ka artikkel olnud) Vägisi kallitavad sellised asjad vandenõuteooriat uskuma.
Mitmed toonased tolliga seotud inimesed leidsid veidi hiljem oma otsa - üks, kellest ka meedias juttu on olnud, oli miski tolliülem, Igori-nimeline mees kui ma ei eksi.
Röövimistest dekil on varemgi kõneletud - mingid nooremapoolsed inimesed tõmbasid kuldkette inimeste kaelast. Mis väärtus see kuldkett? Aeg 30 aasta eest oli vaene ja kullal jällegi suurem väärtus kui täna.
Lapsi ei olnud laeval, sest nn perereise ei tehtud - kallis oli. Mu esimene laevasõit oli 1994.a kevadel Soome. Olin endale vahetanud soome markasid enda arust piisavalt. Oli LindaLine hommikune väljumine ja mõtlesin hommikusööki laeval süüa. Hinnad olid markades ja eurodes. Mäletan selgelt, et ainuüksi kohvitassi hind oli 2 eurot ehk umbes 300 krooni. Sel ajal olid hinnad toidupoes nii umbes kroon- paar… Mäletan, et kui ma oleks ka kõik oma margad hommikusöögi alla pannud, ei jätkunuks neist…
Üks pääsenud laevapere liige helistas haiglast välja saades (ehk siis mitu päeva hiljem) koju naisele. Naine (kes sama laevafirmaga seotud), küsis, kes veel ellu jäi. Mees vastas, et oli laevaarstiga koos haiglas. (Tundsid teineteist juba kaua). Laevaarst oli ka pääsenute nimekirjas. Naine helistas arsti naisele. Keda aga kunagi koju ei tulnud, oli laevaarst. Mõni nädal hiljem helistanud mees väitis ennast mitte mäletavat, kellega ta kosos haiglas oli. Laevaarsti naisega oli ka mõne aasta eest intervjuu, kus ta seda kirjeldab.
Ja miks läksid tuukrid aastaid hiljem välja tooma pääsenud Kohtla-Järve ärimehe kohvrit konkreetsest kajutist tema tellimusel (kuidas üldse sellist asja sai ”tellida”? on ka artikkel olnud) Vägisi kallitavad sellised asjad vandenõuteooriat uskuma.
-
Külaline
Kui sõbranna kogu perega on hukkunute listis endiselt, siis vaatame ajalehest üle...anna nimed
-
Külaline
Massiinimeste lihtne mõistus ja Delfi on taas kord rääkinud. Te ise ei näe oma jutus vastuolu ja klassikalisi demagoogiavõtteid? Muidugi ei näe.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 09:24Nõus. Kuid siin on üpris normaalne arutelu võrreldes a la Delfiga. Seal kommentaarides käib vägev vandenõuteoreetikute kokkutulek. Oi kui targad on kõik need keskharidusega 50 kümpised onu Heinod. Kõik nad on Pihti näinud ja teavad täpselt, kuidas kopter tõi ja viis.Barbara kirjutas: ↑28 Sept 2024 08:55 Vandenõuteoreetikute üks ühisosa on psühholoogiline vajadus ennast tähtsana tunda- vot mina tean midagi, mida teie lollid ei aimagi! Ise mõtlesin välja ja ühendasin punktid! See annab väiksemale tavalisele mitte just üliintelligentsele inimesele võimaluse ennast ka tähtsa, arvamusliidri ja "oma peaga mõtlejana" tunda. Midagi muud need mitmed ja mitmed leheküljed siin ei tõesta, sest lihtsalt pole midagi uut, mida 30 aastaga poleks läbi nämmutatud.
Fakt on see, et laev oli vana, metall väsinud, polnud tormikindel ja nii ta põhja läks. Muu on mõttetu spekulatsioon.
Tõde on hoopis, et just teie teate kõike. Vandenõuteoreetikud on need, kes väidavad, et ei tea. Aga teie teate! Delfi ju kirjutas. Jätkake, teie piiritu rumalus joonistub sellega ainult järjest selgemalt välja.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist