Tasapisi lähen paksus

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Igapäevast aktiivset eluviisi (justnimelt ka väikesed sutsakad poodi ja tööle jne) peetakse praegu tervisele isegi olulisemaks, kui vahetevahel toimuvat intensiivsemat treeningut. Muidugi ideaalne oleks aktiivne eluviis + 2-3 korda nädalas tõsisem trenn. Aga aktiivne eluviis on kindlasti parem kui diivanillösutamine!

Mina ise olen ka 40+ ja praegu veel eitusfaasis, aga varsti vist tuleb ebamugavale tõele näkku vaadata, et ilma trennita ikkagi on keeruline vormis püsida, kui olla juba keskealine. Kõik hakkab kuidagi ebamugavalt ära vajuma, isegi kui liigseid kilosid on minimaalselt. Seega ikkagi oleks ideaalne leida mingisugune treening, mis meeldib rohkem kui ülejäänud, ja selle harrastamine endale külge harjutada. Aga seni tasub igatahes mõõduka füüsilise liikumisega jätkata, mitte mõelda, et kui iga päev 20 km mägiseid teid pedaalida ei viitsi, siis pole rattaga poodi- ja töölesüitmisel ka mõtet.
Külaline

Trenn annab veel parema isu.
Külaline

Jah, ainevahetus aeglustub. Ma nooremana ei teinud mingit sporti ja võisin süüa palju tahes. Ei kosunud. Aga 40aastaselt hakkasin kosuma sama eluviisi juures. 2 võimalust, kas hakata end rohkem liigutama või vähem sööma. Ps oli telekas üks huvitav saade, kus hinnati osalejate laste ja nende vanemate hinnangut oma liikumisharjumustele. Isegi need, kes arvasid et nende lapsed ja nad ise liiguvad palju, ei olnud see siiski piisav. Päevas pidavat olema u tunnine kergelt higistama ajav liikumine. Ma praegu trennis ei käi. Mõtlen et kuna ma viimati tegin nt kodutöid nii, et veidi palav hakkaks. Suvesooja higistamist mitte arvestades. Aga ei tea kas saunas higistamine läheb ka nagu spordi alla?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 08:46 Jah, ainevahetus aeglustub. Ma nooremana ei teinud mingit sporti ja võisin süüa palju tahes. Ei kosunud. Aga 40aastaselt hakkasin kosuma sama eluviisi juures. 2 võimalust, kas hakata end rohkem liigutama või vähem sööma. Ps oli telekas üks huvitav saade, kus hinnati osalejate laste ja nende vanemate hinnangut oma liikumisharjumustele. Isegi need, kes arvasid et nende lapsed ja nad ise liiguvad palju, ei olnud see siiski piisav. Päevas pidavat olema u tunnine kergelt higistama ajav liikumine. Ma praegu trennis ei käi. Mõtlen et kuna ma viimati tegin nt kodutöid nii, et veidi palav hakkaks. Suvesooja higistamist mitte arvestades. Aga ei tea kas saunas higistamine läheb ka nagu spordi alla?
No sama palju, kui magamine.
No tegelikult ei söödud ikka lõpmatuseni, on siiski ka pakse lapsi. Lihtsalt organism lõpetab kasvamise ära ja siis pole lisaenergiat vaja. Ja ilmselgelt hakatakse vähem liikuma.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist