Tasapisi lähen paksus

sh kaaluga seotud teemad
Õhupall

Tasapisi lähen paksus

Postitus Postitas Õhupall »

Ma olen 44 ja toimub mingi hiiliv paksenemine. Menopausi pole muidugi veel, kõik käib regulaarselt, elan juba aastaid ühesuguses üsna muutumatus rütmis. Söön tavalisi isetehtud sööke. Rämpstoitu ei söö, magusat ka iga päev ei söö. Mingit sporti ma eriti ei tee, tööl, poes jne käin jalgrattaga. Elan kohas, kus seda saab teha pmst aastaringselt, vahel, kui on väga vihmane, siis lähen trammiga.

Viimasel ajal olen hakanud üsna kiiresti juurde võtma, täpselt ei saa aru ka, aga tundub umbes iga paar kuuga kiloke, mis enam ära ei kao. Olen proovinud vähem süüa või süüa rohkem mingeid salateid ja värsket, siis on kõht tühi. Gaase on ka vastikult palju tekkinud, aru ei saa, mis söök neid tekitab.

Kuna minu praegune elurütm sobib mulle ja minu pereeluga ning on enesetunde osas optimaalne, siis ei ole mul soovi hakata rikkuma oma päevakava mingi trenni vms tegevusega, mis mulle ei meeldi. See peaks toimuma siis teiste, mulle meeldivate hobide arvelt. Ja mulle tõesti ei meeldi trenn absoluutselt. Nooremana proovisin mitu korda, olin lausa spordiklubi liige, sundisin end 2-3x nädalas. Proovisin jooksmas käia. See kestis alati üsna lühiajaliselt, sest mulle ei meeldi vägisi sportida, sest peab. Minu meelest on inimese keha tehtud nii, et see peab saama igapäevaste tegevuste abil piisavalt liikumist mitte punnitama kunstlikult, et nüüd spordime. Mitte, et ma arvaks halvasti neist, kellele meeldib nii, lihtsalt mulle ei sobi ja ei hakka ka sobima.

Mis nüüd toimub siis? Siiamaani organismile kõik sobis, nüüd järsku enam ei sobi. Peabki salatit krõmpsutama ja näljatundega elama? Sööma tavalist sööki kolm ampsu ja näljatundega elama? Olen teadlik, et paljud naised tõesti elavadki nii, see seksitädi, nimi ei tule meelde, kes ütles, et naine tohib peopesasuuruse koguse toitu süüa. Mul jääb selle peale pmst seedimine seisma, kohe on kõhukinnisus.

Mul tõesti pole varem selle teemaga probleeme olnud, seega olen imestunud. Ma tean, et vananedes organismi energiavajadus väheneb, aga siis nagu peaks ju ka isu vastavalt vähenema? Ei? Miks iseregulatsioon tuksi läheb?
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Tõenäoliselt ainevahetuse aeglustumine + hiiliv liigsöömine (oi jaa, ma tean omast käest mis see on!) . Vahelduvpaast aitab, kui trenni teha ei taha. Vahelduvpaast menüüsse erilisi piiranguid ei too, küll aga sellesse MILLAL süüa. Erinevad äpid on mis aitavad kaalumuutustel silma peal hoida. Kui päris paksuks ei taha minna siis tuleb söömisharjumusi muuta, teisiti ei saa.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mul sama jama ja sama vana. Kiloke kuus kuhugi lisandub, liigsöömisega probleeme pole, alkohol pole üldse sõber. Aprillis kaalusin 54 ja nüüd 59.
Aga mina teen trenni ka, õige toitumisega olen väga hästi kursis.
Ikkagi ealised iseärasused, ma usun, hormonaalsed muutused. Eks ta ebameeldiv on küll.
Külaline

Igaks juhuks kontrolli kilpnäärnehormoone- alatalitus võib hakata hiilivalt.
Külaline

Mis sa muidu arvad, millest siis enamus naisi vanuses ümber 50-ne juurde võtavad? Halb uudis on see, et sellest lisakaalust on ka ainult salatit süües ja näljane olles ikkagi raske lahti saada. Palju raskem, kui nooremana.
Külaline

Õhupall kirjutas: 26 Sept 2024 13:39 Ma olen 44 ja toimub mingi hiiliv paksenemine. Menopausi pole muidugi veel, kõik käib regulaarselt, elan juba aastaid ühesuguses üsna muutumatus rütmis. Söön tavalisi isetehtud sööke. Rämpstoitu ei söö, magusat ka iga päev ei söö. Mingit sporti ma eriti ei tee, tööl, poes jne käin jalgrattaga. Elan kohas, kus seda saab teha pmst aastaringselt, vahel, kui on väga vihmane, siis lähen trammiga.

Viimasel ajal olen hakanud üsna kiiresti juurde võtma, täpselt ei saa aru ka, aga tundub umbes iga paar kuuga kiloke, mis enam ära ei kao. Olen proovinud vähem süüa või süüa rohkem mingeid salateid ja värsket, siis on kõht tühi. Gaase on ka vastikult palju tekkinud, aru ei saa, mis söök neid tekitab.

Kuna minu praegune elurütm sobib mulle ja minu pereeluga ning on enesetunde osas optimaalne, siis ei ole mul soovi hakata rikkuma oma päevakava mingi trenni vms tegevusega, mis mulle ei meeldi. See peaks toimuma siis teiste, mulle meeldivate hobide arvelt. Ja mulle tõesti ei meeldi trenn absoluutselt. Nooremana proovisin mitu korda, olin lausa spordiklubi liige, sundisin end 2-3x nädalas. Proovisin jooksmas käia. See kestis alati üsna lühiajaliselt, sest mulle ei meeldi vägisi sportida, sest peab. Minu meelest on inimese keha tehtud nii, et see peab saama igapäevaste tegevuste abil piisavalt liikumist mitte punnitama kunstlikult, et nüüd spordime. Mitte, et ma arvaks halvasti neist, kellele meeldib nii, lihtsalt mulle ei sobi ja ei hakka ka sobima.

Mis nüüd toimub siis? Siiamaani organismile kõik sobis, nüüd järsku enam ei sobi. Peabki salatit krõmpsutama ja näljatundega elama? Sööma tavalist sööki kolm ampsu ja näljatundega elama? Olen teadlik, et paljud naised tõesti elavadki nii, see seksitädi, nimi ei tule meelde, kes ütles, et naine tohib peopesasuuruse koguse toitu süüa. Mul jääb selle peale pmst seedimine seisma, kohe on kõhukinnisus.

Mul tõesti pole varem selle teemaga probleeme olnud, seega olen imestunud. Ma tean, et vananedes organismi energiavajadus väheneb, aga siis nagu peaks ju ka isu vastavalt vähenema? Ei? Miks iseregulatsioon tuksi läheb?
Vanaks hakkad saama ja ainuke võimalus ongi nälgida või kas nälgimine on paha asi? Vaata kui palju raha hoiad kokku kui ei söö kõike seda mida tahad. Aga jah, tegemist on vananemisega. Pead leppima.
Külaline

Tahaks juurde lisada, mida vähem sööd, seda vähem kuluvad sinu siseorganid nagu neerud, maks, sapipõis, jämesool, magu... Iga üleliigne amps annab ka sinu elunditele lisatööd ja vanusega nad enam nii hästi ei tööta. Söök annab meile jõudu, aga samas on ka meie hävitaja.
Külaline

Kui palju rattaga sõidad, kui pikad otsad on? Nii huvi pärast küsin. Sest kui ma sõitsin igale poole rattaga, siis need otsad olid mul u 3 km pikkused ja tundus et isegi kõndimine on suurem sport, kui rattaga sõitmine. Ma sõitsin kõnniteel ja kergliiklusteel, nii et koormust sai peamiselt aju, et kust poolt jalakäijatest mööda sõita. Tempo oli sõites aeglane ja mugav. Nii et kas linnas rattaga sõitmist saab üldse mingiks koormuseks pidada?
Külaline

Vanus. Toimub kaks asja - hormoonid mõjutavad ainevahetuse kiirust. ja hormoonid mõjutavad ajus isu tekkimist.
Söö baasainevahetuse tasemel, siis kaal enam ei tule
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 00:03 Tahaks juurde lisada, mida vähem sööd, seda vähem kuluvad sinu siseorganid nagu neerud, maks, sapipõis, jämesool, magu... Iga üleliigne amps annab ka sinu elunditele lisatööd ja vanusega nad enam nii hästi ei tööta. Söök annab meile jõudu, aga samas on ka meie hävitaja.
Sama loogikaga võiks öelda, et kui muskleid kasutad, siis nad kuluvad. Mis on ju faktiliselt isegi õige, aga kontrkstist väljas.
Külaline

kilo kuus või kvartalis juures ei ole kindlasti ok, ükskõik mis vanuses!
Täiesti võimalik, et see tavapärane menüü ei ole ikkagi hea ja tuleks korrigeerida. Ja rattaga poodi sõit on pmt samasugune istumine nagu teleka ees. Tunnise kiirkõnni peaks ikkagi oma päevaplaani tervise huvides mahutama.
Rattur

Postitus Postitas Rattur »

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 11:15 Ja rattaga poodi sõit on pmt samasugune istumine nagu teleka ees.
Appi, mis loll jutt. Istu siis edasi teleka ees ja kujuta ette, et oled sama võimekas rattur, kui need, kel jalgrattasõit igapäevaelu osa on.
Külaline

Rattur kirjutas: 27 Sept 2024 11:20
Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 11:15 Ja rattaga poodi sõit on pmt samasugune istumine nagu teleka ees.
Appi, mis loll jutt. Istu siis edasi teleka ees ja kujuta ette, et oled sama võimekas rattur, kui need, kel jalgrattasõit igapäevaelu osa on.
Paar km rattaga ei anna mingit koormust, 20 km ja enam juba veidi mõjuks.
Külaline

Loll jutt. Sa tahad väita, et igapäevane rattasõit ja igapäevane lösutamine diivanil annab ühesuguse lõpptulemuse? Vahe on ikka väga suur selles, mis elustiil inimesel on igapäevaselt.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 11:46 Loll jutt. Sa tahad väita, et igapäevane rattasõit ja igapäevane lösutamine diivanil annab ühesuguse lõpptulemuse? Vahe on ikka väga suur selles, mis elustiil inimesel on igapäevaselt.
Kindlasti on rattaga sõitmine parem. Aga kui palju? Kui on mingid 3km sutsakad? Kas isegi selle maa kõndimine poleks parem?
Külaline

Rattur kirjutas: 27 Sept 2024 11:20
pole mingi loll jutt - olen ise ka rattaga-poodi-ja randa tüüp, ja no ei ole seal mingit koormust. Maksimum natuke põlvedele. Selleks, et rattasõidust mingi koormus tekiks, peaks olema kiirust ja maastikku.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 11:46 Loll jutt. Sa tahad väita, et igapäevane rattasõit ja igapäevane lösutamine diivanil annab ühesuguse lõpptulemuse? Vahe on ikka väga suur selles, mis elustiil inimesel on igapäevaselt.
No TA puhul annab ju ilmselgelt samasuguse tulemuse, kui ta kaalus muudkui juurde võtab.
Külaline

Olen 46 ja viimase aasta jooksul on tekkinud sama probleem. Peale Covidit sai juurde võetud 3-4 kilo, mis hiljem kuidagi maha ei läinud, aga kaal jäi siiski aastateks samaks. Viimasel ajal olen aga juurde võtnud veel teist sama palju ja seisangi esimest korda elus kaaluprobleemi ees.

Minu puhul aga on põhjus selgelt liigses õgimises, teisiti seda nimetada ei saa, ja seda juba pikema aja jooksul, sama asi, mida keegi siin mainis. Pluss siis ilmselt ainevahetuse aeglustumine. Kolm päeva tagasi kaalule astudes sain aru, et nii enam jätkuda ei saa, tuleb loobuda kartulikrõpsudest, poole grillitud kana asemel maksimaalselt 1 koib, ja ei mingeid saiakesi. Ohhh...raske. Aga ma usun, et see on harjumuse asi. Kolm päeva olen nii teinud, ja täna hommikul juba kilo vähem! Mis kinnitab seda, et asi on paljuski distsipliinis. Proovin lisaks veel seda intervallidieeti, 16/8 tundi varianti. Eks ole näha.

Muidugi, mulle meeldib sport, käin jõusaalis korra nädalas (võiks rohkem), ja on ka teine liikumist nõudev hobi. Heas vormis paksuke on siiski natuke teine asi, kui lihtsalt lõtv paksuke. Lisaks ei tarbi ma piimatooteid, kui kohvi peale piim ja vahel natuke kohupiima mitte arvestada. Usun, et sellest on ka abi.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 12:47 Olen 46 ja viimase aasta jooksul on tekkinud sama probleem. Peale Covidit sai juurde võetud 3-4 kilo, mis hiljem kuidagi maha ei läinud, aga kaal jäi siiski aastateks samaks. Viimasel ajal olen aga juurde võtnud veel teist sama palju ja seisangi esimest korda elus kaaluprobleemi ees.

Minu puhul aga on põhjus selgelt liigses õgimises, teisiti seda nimetada ei saa, ja seda juba pikema aja jooksul, sama asi, mida keegi siin mainis. Pluss siis ilmselt ainevahetuse aeglustumine. Kolm päeva tagasi kaalule astudes sain aru, et nii enam jätkuda ei saa, tuleb loobuda kartulikrõpsudest, poole grillitud kana asemel maksimaalselt 1 koib, ja ei mingeid saiakesi. Ohhh...raske. Aga ma usun, et see on harjumuse asi. Kolm päeva olen nii teinud, ja täna hommikul juba kilo vähem! Mis kinnitab seda, et asi on paljuski distsipliinis. Proovin lisaks veel seda intervallidieeti, 16/8 tundi varianti. Eks ole näha.

Muidugi, mulle meeldib sport, käin jõusaalis korra nädalas (võiks rohkem), ja on ka teine liikumist nõudev hobi. Heas vormis paksuke on siiski natuke teine asi, kui lihtsalt lõtv paksuke. Lisaks ei tarbi ma piimatooteid, kui kohvi peale piim ja vahel natuke kohupiima mitte arvestada. Usun, et sellest on ka abi.
Mitte et ma tahan su motivatsiooni alla tõmmata, aga kaal kõigub päeva jooksul, rahumeeli 1-2 kg. Seda esiteks. Teiseks, 1 kg rasva kaotamiseks tuleb kulutada 7700 kalorit, ehk iga päev täiendavalt 2500 kalorit.
Aga muidu jah, distsipliin ja järjepidevus. Jõutrenni võiks rohkem teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 13:07
Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 12:47 Olen 46 ja viimase aasta jooksul on tekkinud sama probleem. Peale Covidit sai juurde võetud 3-4 kilo, mis hiljem kuidagi maha ei läinud, aga kaal jäi siiski aastateks samaks. Viimasel ajal olen aga juurde võtnud veel teist sama palju ja seisangi esimest korda elus kaaluprobleemi ees.

Mitte et ma tahan su motivatsiooni alla tõmmata, aga kaal kõigub päeva jooksul, rahumeeli 1-2 kg. Seda esiteks. Teiseks, 1 kg rasva kaotamiseks tuleb kulutada 7700 kalorit, ehk iga päev täiendavalt 2500 kalorit.
Aga muidu jah, distsipliin ja järjepidevus. Jõutrenni võiks rohkem teha.
Tavaliselt jah kõigubki, aga minul on juba mingi 4 kuud olnud selline anomaalia, et kõikumine toimub ainult suurema numbri poole. Praegu esimest korda natuke väiksem number.

See on õige, et trenni tuleb rohkem teha.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 1 külaline