Stereotüübid
-
Külaline
Stereotüübid
Räägitakse, et igal stereotüübil on ka päriselt alust. Millised on teie kogemused - millised stereotüübid vastavad teie kogemuse põhjal tõele ja kas vastate ka ise mõnele stereotüübile. Loomulikult on alati erandeid ja "üldistusi pole kena teha" aga räägime justnimelt üldiselt ja isiklikest eelarvamustest, mis on teie jaoks kinnitust leidnud.
*Ameeriklased on "lihtsakesed".
*Tallinlased on superiority kompleksiga.
*Eestlane on oma loomult kade ja õel.
*Kõige suuremad "elumehed" on tegelikult kuival.
*Päriselt rikas ei räägi sellest pea kunagi.
jne.
jne.
-
Külaline
sinu väljatoodutest olen nõus ainult ühega: Kõige suuremad "elumehed" on tegelikult kuival.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 19:26 Räägitakse, et igal stereotüübil on ka päriselt alust. Millised on teie kogemused - millised stereotüübid vastavad teie kogemuse põhjal tõele ja kas vastate ka ise mõnele stereotüübile. Loomulikult on alati erandeid ja "üldistusi pole kena teha" aga räägime justnimelt üldiselt ja isiklikest eelarvamustest, mis on teie jaoks kinnitust leidnud.
jne.
Ja poolenisti ka "ameeriklased on lihtsakesed". Ameerika on natuke liiga suur, et päris sellist üldistust teha. Aga on üks grupp ameeriklasi jah, kes tõesti on sellised.
Aga lisan veel mõned, mis mulle on silma jäänud:
"Ma olen nii crazy (hull, imelik vms)" ütlevad inimesed on kõige tavalisemad ja igavamad.
Finantstarkusest ja finantsvabadusest rääkivad tegelased on rahaasjades rumalad.
Kes jagab facebookis palju ilusat, sellel on elus midagi pahasti.
Raha näitavatel inimestel ei ole palju raha. (Rääkimine ma arvan, et ei tähenda seda. Nt kui siinsamaski foorumis anonüümselt öelda, et "ma olen rikas" siis ma enamasti küll eeldan, et inimene tõesti on rikas. Miks ta peaks anonüümselt niimoodi valetama. Keegi nagunii ei erista teda teistest ju..)
-
Külaline
mind huvitab, kas need eestlaste üle kurtjad on päriselt kusagil mujal elanud ka..
ma küll ei ütleks, et eestlased kuidagi kurjemad või alatumad oleks kui inimesed üldiselt.
ma küll ei ütleks, et eestlased kuidagi kurjemad või alatumad oleks kui inimesed üldiselt.
-
Külaline
Jah, olen ja väga paljude rahvustega pikemalt-tihedamalt ka kokkupuutunud aga see ei puutu üldse asjasse. Ma ei võrrelnud eestlasi teiste rahvustega. Õel olla saab ka ilma, naabrist õelam olemata. Ning kuri ja alatu ei ole sama, mis kade ja õel.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 19:41 mind huvitab, kas need eestlaste üle kurtjad on päriselt kusagil mujal elanud ka..
-
Külaline
Mina olen. Olen see eelmise kommentaari kirjutaja. Elan juba üle kümne aasta Soomes.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 19:41 mind huvitab, kas need eestlaste üle kurtjad on päriselt kusagil mujal elanud ka..
Jah on ka siin selliseid sööjaid aga mitte nii vastikult ja palju nagu Eestis.
Kui vahet võrrelda poleks, siis ei ütleks ka niisama nii.
-
Külaline
Selgeltnägemine ei ole su tugevaim külg.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 19:37 Postitus on kustutatud
-
Külaline
Väga nõus.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 19:38
"Ma olen nii crazy (hull, imelik vms)" ütlevad inimesed on kõige tavalisemad ja igavamad.
Finantstarkusest ja finantsvabadusest rääkivad tegelased on rahaasjades rumalad.
Kes jagab facebookis palju ilusat, sellel on elus midagi pahasti.
-
Külaline
Kui keegi siin kirema ja nõmetsema ei kuku, siis võib täitsa huvitav teema tulla.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 19:37 Postitus on kustutatud
-
Külaline
Minu arvamuse järgi eestlane tõesti pigem rügab ja teeb ületunde, kui läheb toetusi küsima. Enamuse jaoks on ikka ise toime tulemine oluline. Erandeid on muidugi, eriti viimasel ajal.
-
Külaline
Firmakatega kiitlevad ainult need, kes neid tegelikult endale lubada ei saa.
-
Külaline
See peab küll paika. Endalgi sugulane, kes alatasa kiitleb, et tema lapsed kannavad ainult "firmakaid" ja telefonid/tehnika on alati uusim, mis saada on ning teised lapsed klassis on kadedad. Tegelt vajaks ta kodu kõva remonti ja ühelgi reisil pole ta ei ise ega koos lastega käinud. Tema valikud muidugi, peaasi, et ta ise oma koduga rahul on ja reisimine pole ka kohustuslik. Aga see tema suhtumine teistesse, kes ei kanna ainult "firmakaid" on kuidagi halvustav ja see mulle ei meeldi. Me käime küll läbi, aga meie prioriteedid on väga erinevad.Külaline kirjutas: ↑24 Sept 2024 11:17 Firmakatega kiitlevad ainult need, kes neid tegelikult endale lubada ei saa.
-
Külaline
Et maailma ilusamad naised elavad Eestis. See on räme vale.
-
Külaline
Eriti paistab see silma kui vaadata siia tekk6nud sõbralike, lahedaid ja ilusaid ukraina preilisid
Mina alati imestan, kui õhatakse, kui erakordselt kaunis on Eesti loodus. Et see on nagu Eesti visiitkaart.
Mu meelest on isegi lähiriigid looduslikult palju mitmekesisemad ja huvitavamad, muidugi Eestis on ka toredaid ja keni paiku, aga kõik on kuidagi... no mõõdukalt ilus, mitte hingemattev. Ärgu saadagu valesti aru: minugi meelest on Eesti kõige armsam paik maailmas, sest see on minu kodu, siin on minu keel ja kultuur ja muidugi on minu meelest ka väga tore Eestis looduses viibida, matkata rabas või mere ääres või metsas. Aga kõike seda, mis Eestis on, on mu meelest lihtsalt niiiiiii paljudes teistes riikides väga palju enam, palju suuremalt... no palju kõrgemad mäed, palju rohkem ägedat rannikujoont, maalilisemad järved, reljeefsemad saared, kõrgemad puud jne jne. Võib-olla Eesti looduse võlu ongi see mõõdukus, delikaatsus, aga mulle tundub, et selle hindamiseks peabki peast veits eestlane olema. Ja see arvamus on mus tekkinud just teistes riikides matkates või välismaalastele Eesti loodust tutvustades - et kui hakata mõtlema, kuhu siis inimene päriselt viia, kus oleks lihtsalt vapustavalt ilus, siis tegelikult neid kohti nii palju polegi.
See ei ole mõeldud vingumise ega Eesti mahategemisena, mulle siin elada ja ka looduses viibida väga meeldib, käime perega igal aastaajal ja peaaegu iga nädal matkamas - aga jah, selliseid vau-vaateid või päriselt üliilusaid matkaradu tegelikult pole üldse nii palju kui paljudes muudes paikades mu arust.
Mu meelest on isegi lähiriigid looduslikult palju mitmekesisemad ja huvitavamad, muidugi Eestis on ka toredaid ja keni paiku, aga kõik on kuidagi... no mõõdukalt ilus, mitte hingemattev. Ärgu saadagu valesti aru: minugi meelest on Eesti kõige armsam paik maailmas, sest see on minu kodu, siin on minu keel ja kultuur ja muidugi on minu meelest ka väga tore Eestis looduses viibida, matkata rabas või mere ääres või metsas. Aga kõike seda, mis Eestis on, on mu meelest lihtsalt niiiiiii paljudes teistes riikides väga palju enam, palju suuremalt... no palju kõrgemad mäed, palju rohkem ägedat rannikujoont, maalilisemad järved, reljeefsemad saared, kõrgemad puud jne jne. Võib-olla Eesti looduse võlu ongi see mõõdukus, delikaatsus, aga mulle tundub, et selle hindamiseks peabki peast veits eestlane olema. Ja see arvamus on mus tekkinud just teistes riikides matkates või välismaalastele Eesti loodust tutvustades - et kui hakata mõtlema, kuhu siis inimene päriselt viia, kus oleks lihtsalt vapustavalt ilus, siis tegelikult neid kohti nii palju polegi.
See ei ole mõeldud vingumise ega Eesti mahategemisena, mulle siin elada ja ka looduses viibida väga meeldib, käime perega igal aastaajal ja peaaegu iga nädal matkamas - aga jah, selliseid vau-vaateid või päriselt üliilusaid matkaradu tegelikult pole üldse nii palju kui paljudes muudes paikades mu arust.
-
Külaline
Eesti looduse ilu all mõeldakse selle rohkust. Mujal on park ja looduspark, see on ka kõik.iiR kirjutas: ↑24 Sept 2024 12:30 Mina alati imestan, kui õhatakse, kui erakordselt kaunis on Eesti loodus. Et see on nagu Eesti visiitkaart.
Kusjuures Eesti loodust kiidavadki tohutult ka need inimesed, kellel on enda kodumaal minu arust palju ilusamat ja mitmekesisemat loodust.
Vahel mõtlen, et äkki ma ise lihtsalt vähe reisinud ja mujal elanud, et võrrelda ei oska ja seda tohutut maagiat ei näe ega taju. Mu tädi on elanud rohkem kui pool oma elust Soomes ja isegi tema tuleb ikka veel Eestisse õhinaga suve veetma.
Vahel mõtlen, et äkki ma ise lihtsalt vähe reisinud ja mujal elanud, et võrrelda ei oska ja seda tohutut maagiat ei näe ega taju. Mu tädi on elanud rohkem kui pool oma elust Soomes ja isegi tema tuleb ikka veel Eestisse õhinaga suve veetma.
Jaa, kusjuures mu meelest Soome on just üks näide riigist, kus on tõesti palju üliilusat loodust, isegi Soome "igavates" osades on tegelikult palju hästi ilusaid kohti.Tleloc kirjutas: ↑24 Sept 2024 13:05 Kusjuures Eesti loodust kiidavadki tohutult ka need inimesed, kellel on enda kodumaal minu arust palju ilusamat ja mitmekesisemat loodust.
Või no käisime perereisil Lätis-Leedus telkidega, oleme ennegi käinud, aga siis mitte nii pikalt, ja mul oli eelarvamus/mälestus, et küllap on selline enamvähem eestilik ja mõõdukalt kena kõik - aga kuramus, isegi Lätis oli nii palju suurejoonelist ja ilusat loodust ja no Leedu tundus kohe täiega "välismaa".
-
Külaline
Stereotüüp, et inglased on viisakad ja toredad
Kõige silmakirjalikum ja kompleksides vaevlev rahvus.
Sõnaosavad on nad küll ja otsekohesusega harjunud eestlane kuulabki, milline ilus viisakas jutt, aga seal peab väga palju ridade vahelt lugema, kuidas nad üritavad sind paika panna oma ülipeenel viisil.
Elustiili ja valikute poolest ülimalt igavad ja ühetaolised, kõik peab olema ühesugune. Ainult vähestel kirkamatel karakteritel "lubatakse" teistsugune olla, mis vabandatakse välja nende ekstsentrilisusega.
"Crabs in a bucket" mentaliteet kui keegi on vähegi ambitsioonikam.
Sõnaosavad on nad küll ja otsekohesusega harjunud eestlane kuulabki, milline ilus viisakas jutt, aga seal peab väga palju ridade vahelt lugema, kuidas nad üritavad sind paika panna oma ülipeenel viisil.
Elustiili ja valikute poolest ülimalt igavad ja ühetaolised, kõik peab olema ühesugune. Ainult vähestel kirkamatel karakteritel "lubatakse" teistsugune olla, mis vabandatakse välja nende ekstsentrilisusega.
"Crabs in a bucket" mentaliteet kui keegi on vähegi ambitsioonikam.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kirile ja 15 külalist