Kui inimene teenib hästi, miks peaks talle sots.toetust maksma? Loomulikult peaks selline asi olema vajaduspõhine ja ongi. Nii puude kui töövõimetus on ju kompenseerimaks töövõimetust- kui seda reaalselt pole ja inimene teenib hästi, mis siis toetada on? Samamoodi ongi õiglane teatud laed sots.toetustel.
Vajaduspõhine sots. toetus 2028
-
Külaline
-
Külaline
äkki selleks, et saaks soodsamalt invavahendeid, ravimeid, rehabilitatsiooniteenuseid?Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 20:23 Miks peaks tööd tegev mees saama töövõimetustoetust. See ongi ehtne näide riigi arutust larsitamisest.
[/quote]
Selleks on ometi puudetõend- sul on asjad sassis nagu vähe või kuidas?
-
Külaline
Teame küll- tegelikult ei maksa ega säästa midagi ja kui tõeliselt ISE MAKSTA vaja, siis on ikkagi- raha pole, aidake! Hakkad ise endale puudetoetust ja töövõimetustoetust koguma? Säästad vähemalt kindla summa alati? Ei säästa inimesed ju.Külaline kirjutas: ↑19 Sept 2024 18:43 Mina olen selle poolt, et ma pean ise kõik kinni maksma ja keegi mind aitama ei tule. Ainus etteheide on, et teekski siis nii, et ma ise maksan, kuhu tahan ja samal ajal ma ei maksa euroopa üht kõrgemat maksukoormust.
-
Külaline
Selle jaoks on kindlustus olemas. Igasugused erinevad erakindlustused. Kes on see inimene, kes arvestab Eesti riigi töövõimetustoetusega? Või pensioniga? Ma mõtlen heal järjel olevat täisealist inimest. Mina küll mitte. Kohe mitte üldse. Ehk, et ma teen seda kõike praegu nagunii..Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 14:22Teame küll- tegelikult ei maksa ega säästa midagi ja kui tõeliselt ISE MAKSTA vaja, siis on ikkagi- raha pole, aidake! Hakkad ise endale puudetoetust ja töövõimetustoetust koguma? Säästad vähemalt kindla summa alati? Ei säästa inimesed ju.Külaline kirjutas: ↑19 Sept 2024 18:43 Mina olen selle poolt, et ma pean ise kõik kinni maksma ja keegi mind aitama ei tule. Ainus etteheide on, et teekski siis nii, et ma ise maksan, kuhu tahan ja samal ajal ma ei maksa euroopa üht kõrgemat maksukoormust.
-
Külaline
Kõik need eraarstid ja erakindlustused on selle jaoks, kui sul midagi väga häda pole. Aga kui haigus on tõsine, maandud ikka riigihaiglas. Ja seda sa ise kinni maksta ei jaksa. Seetõttu see sotsiaalmaks vajalik ongi.
-
Külaline
Sellepärast, et meie süsteem on niimoodi üles ehitatud. Ja sellepärast ta nii halb on ka. Mõista köis, las lohiseb.. kehtib igalpool. Kaasaarvatud meditsiin. Väga palju parem oleks kui kogu süsteem toetaks erakindlustustel põhinevat meditsiini. Haridust. Peaaegu kõike.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 17:25 Kõik need eraarstid ja erakindlustused on selle jaoks, kui sul midagi väga häda pole. Aga kui haigus on tõsine, maandud ikka riigihaiglas. Ja seda sa ise kinni maksta ei jaksa. Seetõttu see sotsiaalmaks vajalik ongi.
Aga vahet pole, mida mina arvan. Seda ei tule nagunii.. Ja see on ka põhjus, miks Eesti inimene jääb veel aastakümneteks näppu imema ja riigilt raha kerjama. Sellelt samalt riigilt, kes temalt raha ära korjab ja enamuse sellest läbi jahvatab..
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 17:40Sellepärast, et meie süsteem on niimoodi üles ehitatud. Ja sellepärast ta nii halb on ka. Mõista köis, las lohiseb.. kehtib igalpool. Kaasaarvatud meditsiin. Väga palju parem oleks kui kogu süsteem toetaks erakindlustustel põhinevat meditsiini. Haridust. Peaaegu kõike.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 17:25 Kõik need eraarstid ja erakindlustused on selle jaoks, kui sul midagi väga häda pole. Aga kui haigus on tõsine, maandud ikka riigihaiglas. Ja seda sa ise kinni maksta ei jaksa. Seetõttu see sotsiaalmaks vajalik ongi.
Aga vahet pole, mida mina arvan. Seda ei tule nagunii.. Ja see on ka põhjus, miks Eesti inimene jääb veel aastakümneteks näppu imema ja riigilt raha kerjama. Sellelt samalt riigilt, kes temalt raha ära korjab ja enamuse sellest läbi jahvatab..
Et siis USA süsteem on parem?
Seal võid kohe ära surra, kui korralikku kindlustust pole. Ja kui satud kogemata, õnnetuse järgselt haiglasse, maksad sadatuhandeid dollareid arstiarveid terve elu.
-
Külaline
Sa räägid jälle inimese seisukohalt, kellel pole eriti midagi häda. Sinu pretensioon meditsiinile seisneb selles, et sa ei saa mingi pisiasjaga kohe arsti juurde. Tõsiste haiguste puhul saad. Käisin Soomes meditsiiniseadmeid tootvas firmas ja seal oli tööl inimene, kes oli USA-st ja ütles, et kuna USA haiglad mõtlevad vaid nende teenuste pakkumisele, mis on rahaliselt kasumlikumad, on seadmepark vananenud. Ka meie erameditsiin pakub ainult ambulatoorseid vastuvõtte, see on praktiliselt ainuke, millega ta hakkama saab. Kui tehakse röntgenpilt ja suunatakse haige edasi riigimeditsini operatsioonile, siis tehakse jälle pilt, sest need seadmed on seal vananenud, sellele ei saa arst tugineda. Ei ole seal USA-s kõik nii tore, Tean perekondi, kellel suri näiteks pensionärist vanaema ära, aga enne oli kaks kuud haiglas ja pere peab nende arvete tasumiseks maja müüma või 20 aastat laenu tasuma. USA meditsiinist on sul mulje filmide põhjal, aga usu mind, see pole nii tore, kui sina arvad. On suur hulk inimesi, kelle jaoks arstiabi pole kättesaadav. Ja ma ei räägi mingist nahaarsti külastusest, vaid ei saa ravida vähki näiteks. Meil ravitakse kõiki, ka ravikindlustuseta inimesi. Erakindlustus on praegugi olemas, aga vaata ise, mida sa saad selle päris kopsaka summa eest, mida sa sinna sisse pead maksma. Saadki pudi-padi, raskete haiguste puhul suunatakse sind riiklikku meditsiini.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 17:40Sellepärast, et meie süsteem on niimoodi üles ehitatud. Ja sellepärast ta nii halb on ka. Mõista köis, las lohiseb.. kehtib igalpool. Kaasaarvatud meditsiin. Väga palju parem oleks kui kogu süsteem toetaks erakindlustustel põhinevat meditsiini. Haridust. Peaaegu kõike.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 17:25 Kõik need eraarstid ja erakindlustused on selle jaoks, kui sul midagi väga häda pole. Aga kui haigus on tõsine, maandud ikka riigihaiglas. Ja seda sa ise kinni maksta ei jaksa. Seetõttu see sotsiaalmaks vajalik ongi.
-
Külaline
Jah, oluliselt parem. Inimesel on kindlustus kui ta tahab seda. Ja see on tema oma valik, kas ta tahab või ei taha. Kui sul on korralik kindlustus on sul väga hea ligipääs arstiabile. Eestis sured sa ära mitte sellepärast, et sul raha pole, vaid sellepärast, et sa lihtsalt ei pääse arsti juurde. Süsteem on lihtsalt nii meeletult ebaefektiivne. Isegi arstid ju ütlevad seda.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 18:01Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 17:40Sellepärast, et meie süsteem on niimoodi üles ehitatud. Ja sellepärast ta nii halb on ka. Mõista köis, las lohiseb.. kehtib igalpool. Kaasaarvatud meditsiin. Väga palju parem oleks kui kogu süsteem toetaks erakindlustustel põhinevat meditsiini. Haridust. Peaaegu kõike.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 17:25 Kõik need eraarstid ja erakindlustused on selle jaoks, kui sul midagi väga häda pole. Aga kui haigus on tõsine, maandud ikka riigihaiglas. Ja seda sa ise kinni maksta ei jaksa. Seetõttu see sotsiaalmaks vajalik ongi.
Seal võid kohe ära surra, kui korralikku kindlustust pole. Ja kui satud kogemata, õnnetuse järgselt haiglasse, maksad sadatuhandeid dollareid arstiarveid terve elu.
Aga vahet pole, ole õnnelik oma "tasuta" meditsiinisüsteemi üle. Ja vananevate õpetajate, järjest vähenevate päästjate jne.. Niii korras on Eesti riigis avalikud teenused. Rahvalt peabki raha ära võtma, sest nad ise ei saa ju oma elu majandamisega hakkama. Tõstaks veel makse, äkki?
-
Külaline
Oh sind naiivset küll. Big American Dream, seda ei eksisteeri.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 18:21Jah, oluliselt parem. Inimesel on kindlustus kui ta tahab seda. Ja see on tema oma valik, kas ta tahab või ei taha. Kui sul on korralik kindlustus on sul väga hea ligipääs arstiabile. Eestis sured sa ära mitte sellepärast, et sul raha pole, vaid sellepärast, et sa lihtsalt ei pääse arsti juurde. Süsteem on lihtsalt nii meeletult ebaefektiivne. Isegi arstid ju ütlevad seda.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 18:01Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 17:40
Sellepärast, et meie süsteem on niimoodi üles ehitatud. Ja sellepärast ta nii halb on ka. Mõista köis, las lohiseb.. kehtib igalpool. Kaasaarvatud meditsiin. Väga palju parem oleks kui kogu süsteem toetaks erakindlustustel põhinevat meditsiini. Haridust. Peaaegu kõike.
Aga vahet pole, ole õnnelik oma "tasuta" meditsiinisüsteemi üle. Ja vananevate õpetajate, järjest vähenevate päästjate jne.. Niii korras on Eesti riigis avalikud teenused. Rahvalt peabki raha ära võtma, sest nad ise ei saa ju oma elu majandamisega hakkama. Tõstaks veel makse, äkki?
Kindlustus seal on jah aga seal on see eliidile normaalne vaid. Paljud kindlistipakkujad ei hüvita ka kõige tavalisemaid protseduure. Need maksad kõik omast taskust kinni.
Isegi sünnitus, väga hea kindlustusega, maksab seal 8-10 000 dollarit. Euroopas maksad vaid haigla voodikoha eest ja vb visiiditasu. USAs on isegi valuvaigistid maksulised.
Ja su kindlustusel on haiglad, erapersonal, mrid, opitoad, kõik-kõik olemas või jooksed ikka ka luumurruga riigihaigla emosse lõpuks, oma uhke kindlustus näpus?Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 18:01 Sellepärast, et meie süsteem on niimoodi üles ehitatud. Ja sellepärast ta nii halb on ka. Mõista köis, las lohiseb.. kehtib igalpool. Kaasaarvatud meditsiin. Väga palju parem oleks kui kogu süsteem toetaks erakindlustustel põhinevat meditsiini.
-
Külaline
Töövõimetoetus ja puudetoetus on kaks erinevat asja ja asutust. Esimen eneist Töötukassa ja teine Sotsiaalkindlustusamet. Töövõimetoetus jah väheneb ehk riik karistab inimest, kui ta liiga palju teenib (samas maksab tööandja ka sotsiaalmaksu, mis peaks ju riigile igati sobilik olema). Sots.kindlustusameti toetus ei sõltu palgast ja seda makstakse kuni ekspertiisiga määratud tähtaja lõpuni igal juhul.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 18:04 aga see süsteem toimib juba ammu. nt puudega inimesed kelle brutopalk on mingist x summast suurem, ei saanud juba aasta-paar tagasigi mingit puudetoetust. tean kindlalt, sest mu abikaasa palk oli vahepeal 2000+ ja siis ta töövõimetustoetust ei saanud.
ehk siis jalutu it-mees ei tohiks peaga liiga head palka teenida riigi arvates.
lugesin praegu töötukassa lehelt, et nad on nüüd neid piire tõstnud, kui palk on osalise töövõime korral 2554+, siis lõpetatakse toetuse maksmine
https://www.tootukassa.ee/et/teenused/t ... use-suurus
-
Külaline
Ilmselt on jah parem kui oled rikas ja ilus. Tavalistel inimestel tähendab arstiabi vajamine väga suuri kulusid ja laene. Vaesed surevad lihtsalt ära. Tore kord küll, mida igatseda.Anonymous kirjutas: ↑20 Sept 2024 18:21Jah, oluliselt parem. Inimesel on kindlustus kui ta tahab seda. Ja see on tema oma valik, kas ta tahab või ei taha. Kui sul on korralik kindlustus on sul väga hea ligipääs arstiabile. Eestis sured sa ära mitte sellepärast, et sul raha pole, vaid sellepärast, et sa lihtsalt ei pääse arsti juurde. Süsteem on lihtsalt nii meeletult ebaefektiivne. Isegi arstid ju ütlevad seda.
-
Külaline
2
"Tasuta" arstiabi on potjomkinlus - näiline.
Eestis surevad ka vaesed lihtsalt ära, sest see "tasuta" arstiabi on ainult üks suur kulu riigile, aga tegelikult sa arsti juurde õigel ajal ei jõua. Kui tahad õigel ajal saada, pead nagunii tasulisse süsteemi minema.Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 12:10Ilmselt on jah parem kui oled rikas ja ilus. Tavalistel inimestel tähendab arstiabi vajamine väga suuri kulusid ja laene. Vaesed surevad lihtsalt ära. Tore kord küll, mida igatseda.Anonymous kirjutas: ↑20 Sept 2024 18:21Jah, oluliselt parem. Inimesel on kindlustus kui ta tahab seda. Ja see on tema oma valik, kas ta tahab või ei taha. Kui sul on korralik kindlustus on sul väga hea ligipääs arstiabile. Eestis sured sa ära mitte sellepärast, et sul raha pole, vaid sellepärast, et sa lihtsalt ei pääse arsti juurde. Süsteem on lihtsalt nii meeletult ebaefektiivne. Isegi arstid ju ütlevad seda.
"Tasuta" arstiabi on potjomkinlus - näiline.
-
Külaline
Loomulikult ma lähen EMOsse. Miks ma ei peaks minema? Ega kindlustusel pole oma haiglaid. Sama süsteem, lihtsalt sina ootad aasta, et arstile saada ja mina saan järgmisel päeval. Arstid on samad. Haiglad on samad.Barbara kirjutas: ↑21 Sept 2024 22:55Ja su kindlustusel on haiglad, erapersonal, mrid, opitoad, kõik-kõik olemas või jooksed ikka ka luumurruga riigihaigla emosse lõpuks, oma uhke kindlustus näpus?Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 18:01 Sellepärast, et meie süsteem on niimoodi üles ehitatud. Ja sellepärast ta nii halb on ka. Mõista köis, las lohiseb.. kehtib igalpool. Kaasaarvatud meditsiin. Väga palju parem oleks kui kogu süsteem toetaks erakindlustustel põhinevat meditsiini.
Mäletan hästi, kuidas üritasin haigekassaga aega saada: "praegu meil on kõik ajad kinni kuni järgmise aastani. ja edasi pole graafikuid tehtud". Ehk, et paned ennast järjekorda, et saaks panna ennast järjekorda.
No palju õnne teile oma tasuta arstiabiga..
Ja põhjus on see, et selline "kõik tasuta" süsteem on ülimalt ülimalt ebaefektiivne. Seda väidavad arstid ka, ega see pole minu väljamõeldud teooria.
Nüüd muidugi tuleb mingi suurem visiiditasu. Eks näis, kuidas see mõjub. Kahjuks aga ei ole riigi motivatsioon kunagi teenuse kvaliteedi ja kättesaadavuse parandamine vaid riigikassa täitmine ja oma maine turgutamine.
-
Külaline
Ilmselt EMO ja eriarsti koormus väheneb.
Tavakodanik, kes pole näinud seda tantsu ja tralli, mis seal EMO-s või siis järgimissaalis toimub, ei hooma reaalsust, et tegelikult need "võileiba tehes noaga sõrme lõiganud ja ärevushäirega vanurid" ei vaja erakorralist meditsiinilist abi (on ka erandeid). Senine 5.- oli neile väike summa, edaspidi iga kord 20.- ilmselt võtab mõtlema. Ilmselt kasutatakse sõrme ümber rohekm sidet ja siis põletiku korral sepsise tõttu exitus letalis ning vanur oma ärevushäirega jookseb vastu uksepiita ja saab infarki. Riigil polegi vaja enam pensioni, töövõime või puudetoetust maksta, sest inimiest enam ju pole. Matusetoetus on KOV rida.
Huvitav, kas see 20.- kehtib ka siis, kui kiirabiga EMO--se viiakse? Kui ei siis hakkate nägema bussipeatustes jõuharjutusi tegevadi südamehaigeid, et minestada ja selleks, et kiirabi neid EMO-sse viiks.
Tavakodanik, kes pole näinud seda tantsu ja tralli, mis seal EMO-s või siis järgimissaalis toimub, ei hooma reaalsust, et tegelikult need "võileiba tehes noaga sõrme lõiganud ja ärevushäirega vanurid" ei vaja erakorralist meditsiinilist abi (on ka erandeid). Senine 5.- oli neile väike summa, edaspidi iga kord 20.- ilmselt võtab mõtlema. Ilmselt kasutatakse sõrme ümber rohekm sidet ja siis põletiku korral sepsise tõttu exitus letalis ning vanur oma ärevushäirega jookseb vastu uksepiita ja saab infarki. Riigil polegi vaja enam pensioni, töövõime või puudetoetust maksta, sest inimiest enam ju pole. Matusetoetus on KOV rida.
Huvitav, kas see 20.- kehtib ka siis, kui kiirabiga EMO--se viiakse? Kui ei siis hakkate nägema bussipeatustes jõuharjutusi tegevadi südamehaigeid, et minestada ja selleks, et kiirabi neid EMO-sse viiks.
-
Külaline
Ära aja ila. EMO-s eriti perhi omas ma kahtlustan, et on see olukird kunstlikult tekitatud. Nädala sees õhtuti pläkutatakse ja juuakse kohvi. Kell 23.00 keeratakse magama. Tund tiksub. Ja samal ajal hädas inimene oitab 7-8 tundi. Sedt pole ju surma häda. On lihtsalt valudKülaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 13:12 Ilmselt EMO ja eriarsti koormus väheneb.
-
Külaline
Ei aja ila. Viimase seitsme aasta jooksul terviserikke tõttu vähemalt kaks korda aasta PERH EMO-s olnuna tean, millest räägin. Teie ilmselt ajate sassi statsionaari intensiiviga (seal jah lähevad õed kell 23.00 magama TV nurg adiibanile), aga I korruse EMO-s küll mitte. Kohvi joob õhtune vahetus, kes päeval magas ja nende jaoks on tegelikult hommik (nagu Teie joote hommikul kohvi). Jalgu kõlgutatakse sellepärast, et oodataksa väikese jõudlusega vereanalüüsi labori tulemusi, et saaks midagi otsustada, midagi teha. Tunni alusel ei maksa Tervisekassa midagi, otsige välja ministri määrus, kus Lisa-s on toodud teenuste koodid koos maksumusega. Teie ilmselt oletegi see uhuu, kes võileiba tehes EMO-sse tormab ja eks PERH kasutab siis võimalust lihtsal viisil tervisekassalt raha kätte saada. Samal ajal tõsisemad hädalised ootavad.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 12:23Ära aja ila. EMO-s eriti perhi omas ma kahtlustan, et on see olukird kunstlikult tekitatud. Nädala sees õhtuti pläkutatakse ja juuakse kohvi. Kell 23.00 keeratakse magama. Tund tiksub. Ja samal ajal hädas inimene oitab 7-8 tundi. Sedt pole ju surma häda. On lihtsalt valudKülaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 13:12 Ilmselt EMO ja eriarsti koormus väheneb.
-
Külaline
Olen olnud kesknädala õhtust hommikuni PERH-i EMO-S. Ja minu kogemus on halb. Väga halb. Ja lõpuks ma abi ei saanudki. Hommikul avanes kabineti uks mille taga ma ootasin. Terve öö ei avatud seda. Ja hommikul väljus sealt ära magatud näoga. Eriti plbe nais arst. Pakvele kirjutage vähemalt retsept valuvaigistile saatis ta mu pingile tagasi. Piinlema. Viimane aeg on teha EMO-s auditid ja pistelised kontrollid.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 17:17Ei aja ila. Viimase seitsme aasta jooksul terviserikke tõttu vähemalt kaks korda aasta PERH EMO-s olnuna tean, millest räägin. Teie ilmselt ajate sassi statsionaari intensiiviga (seal jah lähevad õed kell 23.00 magama TV nurg adiibanile), aga I korruse EMO-s küll mitte. Kohvi joob õhtune vahetus, kes päeval magas ja nende jaoks on tegelikult hommik (nagu Teie joote hommikul kohvi). Jalgu kõlgutatakse sellepärast, et oodataksa väikese jõudlusega vereanalüüsi labori tulemusi, et saaks midagi otsustada, midagi teha. Tunni alusel ei maksa Tervisekassa midagi, otsige välja ministri määrus, kus Lisa-s on toodud teenuste koodid koos maksumusega. Teie ilmselt oletegi see uhuu, kes võileiba tehes EMO-sse tormab ja eks PERH kasutab siis võimalust lihtsal viisil tervisekassalt raha kätte saada. Samal ajal tõsisemad hädalised ootavad.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 12:23Ära aja ila. EMO-s eriti perhi omas ma kahtlustan, et on see olukird kunstlikult tekitatud. Nädala sees õhtuti pläkutatakse ja juuakse kohvi. Kell 23.00 keeratakse magama. Tund tiksub. Ja samal ajal hädas inimene oitab 7-8 tundi. Sedt pole ju surma häda. On lihtsalt valudKülaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 13:12 Ilmselt EMO ja eriarsti koormus väheneb.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑24 Sept 2024 12:51Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 17:17Seal ei ole kabinettides vastuvõtuarsti öösiti. Kui on mingi eriti eriti kiireloomuline asi, kutsutakse saalist või osakonnast arst. Teised saadetakse koju analüüsi vastuseid ootama või kutsutakse hommikuks tagasi. Suurem osa eriarste ei ole öösel majas, nii et sellel perearsti asemikul ei oleks kellegi käest konsultatsioonigi võtta. Kabineti arstid lähevad kell 23 koju.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 12:23
Ära aja ila. EMO-s eriti perhi omas ma kahtlustan, et on see olukird kunstlikult tekitatud. Nädala sees õhtuti pläkutatakse ja juuakse kohvi. Kell 23.00 keeratakse magama. Tund tiksub. Ja samal ajal hädas inimene oitab 7-8 tundi. Sedt pole ju surma häda. On lihtsalt valud
Olen olnud kesknädala õhtust hommikuni PERH-i EMO-S. Ja minu kogemus on halb. Väga halb. Ja lõpuks ma abi ei saanudki. Hommikul avanes kabineti uks mille taga ma ootasin. Terve öö ei avatud seda. Ja hommikul väljus sealt ära magatud näoga. Eriti plbe nais arst. Pakvele kirjutage vähemalt retsept valuvaigistile saatis ta mu pingile tagasi. Piinlema. Viimane aeg on teha EMO-s auditid ja pistelised kontrollid.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist