Töötukassa karjäärinõustamine?
-
Külaline
Töötukassa karjäärinõustamine?
Kas keegi on käinud, on olnud kasulik? Tunnen, et vajan tööalaselt mingit põhimõttelist suunamuutust, aga olen hirmus ebakindel ja isegi ei tea õieti, mida tahan... Kohati tundub, et olen ise oma valede valikutega ennast täiesti puntrasse ajanud ja võibolla on üldse hilja midagi muuta. Kas sellest nõustamisest võiks abi olla?
-
Külaline
Oleneb kindlasti nõustajast, kellest kasu on ja kellest mitte. Mina käisin ja kasu polnud. Esiteks oli sellel nõustajal keeleprobleem, ta ei osanud hästi eesti keelt ja teiseks on ta vist söögi alla ja söögi peale saanud nõustamiskoolitust, et ei tohi midagi soovitada, inimene ise peab oma võimalusi kaaluma ja otsusele jõudma. Mina igatahes ei jõudnud kuskile otsusele. Lasti teha jälle mingi pildike, et minu tugevused ja nõrkused, soovid, takistused jne, aga seda olen isegi enda jaoks teinud ja pole seda selgust tulnud. Mida ise tahaksin, seda ei saa ja nii ongi. Lisaks ütles ta, et praegu on tõesti raske aeg tööd vahetada, et igal pool on 100+ kandidaati, umbes nii, et hea, et sul üldse mingi töö on, peab juba selle üle rõõmustama. Siis tuligi pigem masendus peale sellest käigust.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 20:55 Kas keegi on käinud, on olnud kasulik? Tunnen, et vajan tööalaselt mingit põhimõttelist suunamuutust, aga olen hirmus ebakindel ja isegi ei tea õieti, mida tahan... Kohati tundub, et olen ise oma valede valikutega ennast täiesti puntrasse ajanud ja võibolla on üldse hilja midagi muuta. Kas sellest nõustamisest võiks abi olla?
-
Külaline
Tegelikult ju nii ongi. Mu tuttavad tööandjad räägivad, et töökuulutus tuleb paari päeva pärast maha võtta, sest kandidaate tuleb juba selle ajaga sadasid ja keegi ei jõua neid läbi lapata. Ja kui tahad kandideerida kuskile, kus sul pole töökogemust, siis on 0 tõenäosust, et sind sinna valitakse. Muidugi kui just neid alamakstud kojamehe või kassapidaja tööd silmas ei pea.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 21:27 Lisaks ütles ta, et praegu on tõesti raske aeg tööd vahetada, et igal pool on 100+ kandidaati, umbes nii, et hea, et sul üldse mingi töö on, peab juba selle üle rõõmustama. Siis tuligi pigem masendus peale sellest käigust.
-
Külaline
Aitäh kogemust jagamast! Seda ma ka just kardan, et tulen sealt hoopis "tühja" tundega ja veelgi rohkem masendunult äraKülaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 21:27Oleneb kindlasti nõustajast, kellest kasu on ja kellest mitte. Mina käisin ja kasu polnud. Esiteks oli sellel nõustajal keeleprobleem, ta ei osanud hästi eesti keelt ja teiseks on ta vist söögi alla ja söögi peale saanud nõustamiskoolitust, et ei tohi midagi soovitada, inimene ise peab oma võimalusi kaaluma ja otsusele jõudma. Mina igatahes ei jõudnud kuskile otsusele. Lasti teha jälle mingi pildike, et minu tugevused ja nõrkused, soovid, takistused jne, aga seda olen isegi enda jaoks teinud ja pole seda selgust tulnud. Mida ise tahaksin, seda ei saa ja nii ongi. Lisaks ütles ta, et praegu on tõesti raske aeg tööd vahetada, et igal pool on 100+ kandidaati, umbes nii, et hea, et sul üldse mingi töö on, peab juba selle üle rõõmustama. Siis tuligi pigem masendus peale sellest käigust.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 20:55 Kas keegi on käinud, on olnud kasulik? Tunnen, et vajan tööalaselt mingit põhimõttelist suunamuutust, aga olen hirmus ebakindel ja isegi ei tea õieti, mida tahan... Kohati tundub, et olen ise oma valede valikutega ennast täiesti puntrasse ajanud ja võibolla on üldse hilja midagi muuta. Kas sellest nõustamisest võiks abi olla?
-
Külaline
See on küll koht, kust riik saaks kokku hoida sest midagi nii mõttetut, kui see nõustamine, on raske korraldada. Olen ise töökohta vahetades proovinud ja tööga seotult kõrvalt näinud, mida nad koolides teevad. Jõle raha ja ajaressursi tuulde lennutamine käib!Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 20:55 Kas keegi on käinud, on olnud kasulik? Tunnen, et vajan tööalaselt mingit põhimõttelist suunamuutust, aga olen hirmus ebakindel ja isegi ei tea õieti, mida tahan... Kohati tundub, et olen ise oma valede valikutega ennast täiesti puntrasse ajanud ja võibolla on üldse hilja midagi muuta. Kas sellest nõustamisest võiks abi olla?
-
Kapsauss
Käisin ja kogemus nii ja naa. Läksin sooviga aru saada, miks oma töö suhtes rahulolematu olen, kas pole õige ja kui ei ole, mida teist võiks vaadata, sest ise arvasin varem, et see töö 100% õige.
Esimene nõustaja oli hästi meeldiv, temaga oli lihtne suhelda. Sai aru mu küsimustest, sellest, et olin ennast juba ise analüüsinud jne. Kuulas ja mõtles kaasa. Pakkus välja, et kui tunnen ikka, et segadus, teeme testid. Kuna tema juurde aega polnud saada, läksin teise nõustaja juurde.
Teise nõustajaga ei sujunud üldse. Kuulas mind ja hakkas mulle soovitama, et ma läheks kooli ümber õppima, kusjuures õpin hetkel magistris. Rääkisime ettevõtlussoovist ja suunas mind, et u tegelegu ma millegagi, milles ma spetsialist olen. Kui rääkisin nö horisontaalsest karjäärist, et ma ei pea igas valdkonnas nullist õppinud spetsialist olema, siis arvas, et kui sa ei tea valdkonda süvitsi, siis sa ei tea midagi. Ühesõnaga oli väga ebameeldiv. Tegin temaga siiski ametisobivuse ja isikuomaduste testid ära ja sain kinnitust sellele, mida ise arvasin ja mis järeldusele esimese nõustajaga ka jõudsime.
Mis puudutab praegu töö otsimisse, siis on tõesti raske. Olen viis kuud kandideerinud kõigile kohtadele, mis on tundnud mingil määral olevat minule sobiv, siiani saanud ainult vestlustel käia. Kõik tuttavad, kes kandideerimistega kokku puutuvad, on sama öelnud, et ka spetsialisti kohale on 100+ kandidaati.
Esimene nõustaja oli hästi meeldiv, temaga oli lihtne suhelda. Sai aru mu küsimustest, sellest, et olin ennast juba ise analüüsinud jne. Kuulas ja mõtles kaasa. Pakkus välja, et kui tunnen ikka, et segadus, teeme testid. Kuna tema juurde aega polnud saada, läksin teise nõustaja juurde.
Teise nõustajaga ei sujunud üldse. Kuulas mind ja hakkas mulle soovitama, et ma läheks kooli ümber õppima, kusjuures õpin hetkel magistris. Rääkisime ettevõtlussoovist ja suunas mind, et u tegelegu ma millegagi, milles ma spetsialist olen. Kui rääkisin nö horisontaalsest karjäärist, et ma ei pea igas valdkonnas nullist õppinud spetsialist olema, siis arvas, et kui sa ei tea valdkonda süvitsi, siis sa ei tea midagi. Ühesõnaga oli väga ebameeldiv. Tegin temaga siiski ametisobivuse ja isikuomaduste testid ära ja sain kinnitust sellele, mida ise arvasin ja mis järeldusele esimese nõustajaga ka jõudsime.
Mis puudutab praegu töö otsimisse, siis on tõesti raske. Olen viis kuud kandideerinud kõigile kohtadele, mis on tundnud mingil määral olevat minule sobiv, siiani saanud ainult vestlustel käia. Kõik tuttavad, kes kandideerimistega kokku puutuvad, on sama öelnud, et ka spetsialisti kohale on 100+ kandidaati.
-
hfhgvhjn
Sõltub vist valdkonnast. Mõnes valdkonnas on vastupidi.Kapsauss kirjutas: ↑10 Juun 2024 20:37 Kõik tuttavad, kes kandideerimistega kokku puutuvad, on sama öelnud, et ka spetsialisti kohale on 100+ kandidaati.
Minu ülemused olid sel kevadel õnnest sillas: kujutage ette, absoluutselt igale töökuulutusele tuli vähemalt 1 kandidaat, kes omas lausa vastavat diplomit! Eelmisel aastal ei tulnud mõnele kuulutusele ühtki vastust.
Arvate, et mingi Kükametsa küla lehmalaut otsib karjatalitajaid? Eksite. Hoopis üks kesklinna eliitkool otsib uusi õpetajaid lapsepuhkusele või pensionile minejate asemele.
-
Külaline
Kollektiiv on alati ÄGE (jälestan juba seda sõna) ja kandidaadil peavad olema SÄRAVAD silmad.
Otsivad vist narkareid.
Otsivad vist narkareid.
-
hmmm
just täna jäi Tallinna Haridusameti kodulehel silma üks töökuulutus, kus sooviti, et tulevane lasteaiaõpetaja oleks ARMAS
-
Külaline
Aga kui ongi äge kollektiiv? Meil näiteks on. Väike, 7 inimesega aastaid koos oldud. Olgu inimene oma töös kui hea tahes, kui ta teistega ei vaibi või on kehva suhtlusoskusega või introvert, ei palka teda. Kui jagab fb mingeid loose ja kirjutab vigadega, ei palka. Kui on suured kunstripsmed, pähejoonistatud kulmud ja näeb muud moodi odav välja-ei palka.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 17:46 Kollektiiv on alati ÄGE (jälestan juba seda sõna) ja kandidaadil peavad olema SÄRAVAD silmad.
Otsivad vist narkareid.![]()
-
Külaline
Mis filee? Kle jää juba kuss. Sul on kõik peale su armetu elu väljamõeldis.Revolver kirjutas: ↑11 Juun 2024 19:43Pardifilee? Too ju ka haipis kõike üles kuigi kõik oli väljamõeldis.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 19:06Aga kui ongi äge kollektiiv? Meil näiteks on. Väike, 7 inimesega aastaid koos oldud. Olgu inimene oma töös kui hea tahes, kui ta teistega ei vaibi või on kehva suhtlusoskusega või introvert, ei palka teda. Kui jagab fb mingeid loose ja kirjutab vigadega, ei palka. Kui on suured kunstripsmed, pähejoonistatud kulmud ja näeb muud moodi odav välja-ei palka.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 17:46 Kollektiiv on alati ÄGE (jälestan juba seda sõna) ja kandidaadil peavad olema SÄRAVAD silmad.
-
Külaline
Kas te kamba peale ka selle ära leierdatud ÄGEDA asemele midagi muud ei suuda leiutada? Töökas, loominguline, tegus, toimekas, sõbralik või mis iganes.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 19:06Aga kui ongi äge kollektiiv? Meil näiteks on. Väike, 7 inimesega aastaid koos oldud. Olgu inimene oma töös kui hea tahes, kui ta teistega ei vaibi või on kehva suhtlusoskusega või introvert, ei palka teda. Kui jagab fb mingeid loose ja kirjutab vigadega, ei palka. Kui on suured kunstripsmed, pähejoonistatud kulmud ja näeb muud moodi odav välja-ei palka.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 17:46 Kollektiiv on alati ÄGE (jälestan juba seda sõna) ja kandidaadil peavad olema SÄRAVAD silmad.
-
Külaline
Meil ei ole mingit ägedat kirjas. Rääkisin lihtsalt ägedast kollektiivist. Kuulutus on professionaalne, aga valikuprintsiibid sõltuvad paljudest asjadest.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 20:40Kas te kamba peale ka selle ära leierdatud ÄGEDA asemele midagi muud ei suuda leiutada? Töökas, loominguline, tegus, toimekas, sõbralik või mis iganes.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 19:06Aga kui ongi äge kollektiiv? Meil näiteks on. Väike, 7 inimesega aastaid koos oldud. Olgu inimene oma töös kui hea tahes, kui ta teistega ei vaibi või on kehva suhtlusoskusega või introvert, ei palka teda. Kui jagab fb mingeid loose ja kirjutab vigadega, ei palka. Kui on suured kunstripsmed, pähejoonistatud kulmud ja näeb muud moodi odav välja-ei palka.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 17:46 Kollektiiv on alati ÄGE (jälestan juba seda sõna) ja kandidaadil peavad olema SÄRAVAD silmad.
-
Külaline
Mina soovitaksin, et siis kirjutagegi kuulutusse pigem, et otsite kunstripsmeteta ekstroverti, kes teistega "vaibib" ega jaga fb mingeid loose. Introvertidel ja odava välimusega inimestel palume mitte kandideerida. Tööoskus on eeliseks. Küllap igaüks juba ise otsustab, kui äge selline kollektiiv tema jaoks on. Boonusena säästate tõenäoliselt nii endi kui teiste aega. Samuti tasuks üle vaadata, et kuulutuses ei ole kirjavigu. Keegi teie seitsmest ägedast liikmest vast ikka sellega hakkama saab.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 19:06Aga kui ongi äge kollektiiv? Meil näiteks on. Väike, 7 inimesega aastaid koos oldud. Olgu inimene oma töös kui hea tahes, kui ta teistega ei vaibi või on kehva suhtlusoskusega või introvert, ei palka teda. Kui jagab fb mingeid loose ja kirjutab vigadega, ei palka. Kui on suured kunstripsmed, pähejoonistatud kulmud ja näeb muud moodi odav välja-ei palka.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 17:46 Kollektiiv on alati ÄGE (jälestan juba seda sõna) ja kandidaadil peavad olema SÄRAVAD silmad.
-
Külaline
Kas reeglid tutvustate juba vestlusel ära?Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 19:59
Aga kui ongi äge kollektiiv? Meil näiteks on. Väike, 7 inimesega aastaid koos oldud. Olgu inimene oma töös kui hea tahes, kui ta teistega ei vaibi
https://www.nicorex.eu/veipimise-etikett
-
Külaline
Hmm, selle kommentaari põhjal tõttöelda ei tundu just äge ja hea atmosfääriga kollektiiv... Mitte et ma fb-s mingeid loose jagaks ja kunstripsmeid omaks, aga nii hinnanguline ja eelarvamuslik suhtumine, et keda me laseme oma "ägedasse klubisse" ja keda mitte, ei jäta kuigi meeldivat muljet.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 19:06 Aga kui ongi äge kollektiiv? Meil näiteks on. Väike, 7 inimesega aastaid koos oldud. Olgu inimene oma töös kui hea tahes, kui ta teistega ei vaibi või on kehva suhtlusoskusega või introvert, ei palka teda. Kui jagab fb mingeid loose ja kirjutab vigadega, ei palka. Kui on suured kunstripsmed, pähejoonistatud kulmud ja näeb muud moodi odav välja-ei palka.
Ja üleüldse, palun püsime ikka teemas. Aitäh, kes jagasid oma kogemusi karjäärinõustamiselt (olen teemaalgataja).
-
Külaline
Karjäärinõustamine võiks sobida pigem noortele, põhi- või gümnaasiumi lõpetajatele.
Keskealised enamasti teavad oma tugevaid ja nõrku külgi niigi. Näiteks minule ei annaks mingis ankeedis linnukeste tõmbamine lahtritesse, et "Olen loov ja armastan ootamatuid olukordi" küll mitte midagi. Samuti on mul juba olemas oma eriala, mis mulle meeldib, ja eelistaksin liikuda karjääris pigem oma eriala sees ja täiendada ennast selles, mitte minna õppima mingit täiesti uut ala. Seega mulle ei annaks karjäärinõustaja midagi.
Siin keegi rääkis kogemusnõustajast. Viimane saab nõustada nt siis, kui inimene on väga pikka aega töötu olnud. Kogemusnõustajal peab endal olema sama kogemus, ja ta peab olema sellest kenasti välja tulnud, et jagada inimesega oma edulugu ja toetada teda sama saavutamisel. Viimasel ajal on siin-seal kostnud juba hääli, mis leiavad, et kogemusnõustajatest on rohkemgi abi inimese toetamisel ja abistamisel kui spetsialistidest. Intrigeeriv mõte, aga oma tera selles vist isegi on.
Keskealised enamasti teavad oma tugevaid ja nõrku külgi niigi. Näiteks minule ei annaks mingis ankeedis linnukeste tõmbamine lahtritesse, et "Olen loov ja armastan ootamatuid olukordi" küll mitte midagi. Samuti on mul juba olemas oma eriala, mis mulle meeldib, ja eelistaksin liikuda karjääris pigem oma eriala sees ja täiendada ennast selles, mitte minna õppima mingit täiesti uut ala. Seega mulle ei annaks karjäärinõustaja midagi.
Siin keegi rääkis kogemusnõustajast. Viimane saab nõustada nt siis, kui inimene on väga pikka aega töötu olnud. Kogemusnõustajal peab endal olema sama kogemus, ja ta peab olema sellest kenasti välja tulnud, et jagada inimesega oma edulugu ja toetada teda sama saavutamisel. Viimasel ajal on siin-seal kostnud juba hääli, mis leiavad, et kogemusnõustajatest on rohkemgi abi inimese toetamisel ja abistamisel kui spetsialistidest. Intrigeeriv mõte, aga oma tera selles vist isegi on.
-
külaline
Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2024 10:45 Karjäärinõustamine võiks sobida pigem noortele, põhi- või gümnaasiumi lõpetajatele.
/quote]
Kuidas su kommentaar selle teemaga haakub? Kui sina oled oma tee leidnud ja rahul sellega, siis väga tore ju. Kuidas peaks teemaalgatajat aitama teadmine, et sulle juhtumisi ei annaks karjäärinõustaja midagi? Kõigile inimestele polegi karjäärinõustamist vaja, nagu mitmeid muidki teenuseid, mida pakutakse. Aga on palju inimesi, kes hilisemas elus oma tööelus muudatusi teevad, isegi eriala vahetavad, see on täiesti normaalne. Su jutt on umbes sama hea, kui näiteks et "mina autoga ei sõida ja ei kavatse hakatagi, ega teistelgi minuealistel sinna autokooli ju asja ei ole". Kõik inimesed ei ela oma elu nagu sina, natuke võiks oma ninaotsast ikka kaugemale näha.
-
Külaline
Sa ei tee veipimisel ja vaibimisel vahet?Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 22:40Kas reeglid tutvustate juba vestlusel ära?Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 19:59
Aga kui ongi äge kollektiiv? Meil näiteks on. Väike, 7 inimesega aastaid koos oldud. Olgu inimene oma töös kui hea tahes, kui ta teistega ei vaibi
https://www.nicorex.eu/veipimise-etikett
-
Külaline
Me ei kutsu vestlusele inimesi, keda enda kollektiivi potentsiaalse liikmena ei näe. Seega ei raiska me kellegi aega. Saja kandidaadi hulgast kutsume 2-3 ning nende seast valime.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 21:48Mina soovitaksin, et siis kirjutagegi kuulutusse pigem, et otsite kunstripsmeteta ekstroverti, kes teistega "vaibib" ega jaga fb mingeid loose. Introvertidel ja odava välimusega inimestel palume mitte kandideerida. Tööoskus on eeliseks. Küllap igaüks juba ise otsustab, kui äge selline kollektiiv tema jaoks on. Boonusena säästate tõenäoliselt nii endi kui teiste aega. Samuti tasuks üle vaadata, et kuulutuses ei ole kirjavigu. Keegi teie seitsmest ägedast liikmest vast ikka sellega hakkama saab.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 19:06Aga kui ongi äge kollektiiv? Meil näiteks on. Väike, 7 inimesega aastaid koos oldud. Olgu inimene oma töös kui hea tahes, kui ta teistega ei vaibi või on kehva suhtlusoskusega või introvert, ei palka teda. Kui jagab fb mingeid loose ja kirjutab vigadega, ei palka. Kui on suured kunstripsmed, pähejoonistatud kulmud ja näeb muud moodi odav välja-ei palka.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 17:46 Kollektiiv on alati ÄGE (jälestan juba seda sõna) ja kandidaadil peavad olema SÄRAVAD silmad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Mortal, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 3 külalist