Vajaduspõhine sots. toetus 2028
Vajaduspõhine sots. toetus 2028
Kas nüüd hakkab siis üleriigiline jälgimine sots.maksu näol, et kui liiga palju teenid siis jääd ilma nii töövõime toetusest (Töötukassa) kui ka puudetoetusest (Sots.amet)?
Mis mõtet on inimesele maksta sotsiaaltoetust, kui ta maksab selle tagasi riigi hallatavale sihtasutusele (näiteks SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla, mis kuulub riigile) 20.- visiiditasude (jah, mitmus, mõnel on mitu eriarsti) näol. Lisaks veel ka siis nn retseptitasu.
Saan aru,et kui inimene on ise loll olnud (purjus peaga liiklusõnnetus, narkomaan, jne, jne), aga kui idikas sõidab sebral sinust üle siis ... ilmselt varsti hakatakse vahet tegema ka abivahendite osas: kark üle 1,5m: tasu 2x; kaal üle 100 kg: ratastooli tasu 2x, jne jne... Kui IQ pole, no Riigikokku pääseb ikka.
Mis mõtet on inimesele maksta sotsiaaltoetust, kui ta maksab selle tagasi riigi hallatavale sihtasutusele (näiteks SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla, mis kuulub riigile) 20.- visiiditasude (jah, mitmus, mõnel on mitu eriarsti) näol. Lisaks veel ka siis nn retseptitasu.
Saan aru,et kui inimene on ise loll olnud (purjus peaga liiklusõnnetus, narkomaan, jne, jne), aga kui idikas sõidab sebral sinust üle siis ... ilmselt varsti hakatakse vahet tegema ka abivahendite osas: kark üle 1,5m: tasu 2x; kaal üle 100 kg: ratastooli tasu 2x, jne jne... Kui IQ pole, no Riigikokku pääseb ikka.
-
Külaline
aga see süsteem toimib juba ammu. nt puudega inimesed kelle brutopalk on mingist x summast suurem, ei saanud juba aasta-paar tagasigi mingit puudetoetust. tean kindlalt, sest mu abikaasa palk oli vahepeal 2000+ ja siis ta töövõimetustoetust ei saanud.
ehk siis jalutu it-mees ei tohiks peaga liiga head palka teenida riigi arvates.
lugesin praegu töötukassa lehelt, et nad on nüüd neid piire tõstnud, kui palk on osalise töövõime korral 2554+, siis lõpetatakse toetuse maksmine
https://www.tootukassa.ee/et/teenused/t ... use-suurus
lugesin praegu töötukassa lehelt, et nad on nüüd neid piire tõstnud, kui palk on osalise töövõime korral 2554+, siis lõpetatakse toetuse maksmine
-
Külaline
Miks peaks tööd tegev mees saama töövõimetustoetust. See ongi ehtne näide riigi arutust larsitamisest.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 18:04 aga see süsteem toimib juba ammu. nt puudega inimesed kelle brutopalk on mingist x summast suurem, ei saanud juba aasta-paar tagasigi mingit puudetoetust. tean kindlalt, sest mu abikaasa palk oli vahepeal 2000+ ja siis ta töövõimetustoetust ei saanud.
-
Külaline
äkki selleks, et saaks soodsamalt invavahendeid, ravimeid, rehabilitatsiooniteenuseid?
ilma töövõimetuse määramise kadalippu läbimata maksad kõige selle eest täie rauaga.
kas sa üldse kujutad ette, mis maksab üks tänapäevane korralik ratastool näiteks? või nt invaliididele üliolulised taastusravi teenused?
-
Külaline
Põhimõtteliselt õige küsimus. Varsti jõuamegi ühe teise riigi põhimõtteni, kus üks eraisik käib teisega näit 10 aastat kohtus ja saabki tsiviilnõudena iga kuu elu lõpuni hüvitist. Arvestades, kui kerge on Eestis üks ka juriidiline isik pankrotti ajada siis ... pointless. Ilmselt selleks ongi valijad otsustanud, et aitame solidaarselt nn invaliide.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 19:44Miks peaks tööd tegev mees saama töövõimetustoetust. See ongi ehtne näide riigi arutust larsitamisest.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 18:04 aga see süsteem toimib juba ammu. nt puudega inimesed kelle brutopalk on mingist x summast suurem, ei saanud juba aasta-paar tagasigi mingit puudetoetust. tean kindlalt, sest mu abikaasa palk oli vahepeal 2000+ ja siis ta töövõimetustoetust ei saanud.
Miks aga maksta bürokraatia eest: anname sulle 40.- puudetoetust, mine vii see ravimite eest apteeki? Ehk teeks kohe apteegi ärimeeste elu keeruliseks? Kui riik loodab oma sihtasutuse eeelarvet täita sellega, et tõstame visidiidtasu 20.- siis ... no ... lollus on lolli lohutus: vastuvõtule ju niikuinii ei pääse, vahet pole, on saatekiri või epikriis selle eest (teatud juhtudel on saatekirja eest).
-
Külaline
Kasutan teemat ja küsin, kas tänapäeval vallavaesed ka olemas on nagu Pätsu ajal? Kuidas nad hakkama saavad, kas vald peab neid üleval?
-
Külaline
Aga samas, miks ta peaks saama kui on võimeline töötama? Kelle arvelt talle seda puudetoetust siis makstakse?Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 18:04 aga see süsteem toimib juba ammu. nt puudega inimesed kelle brutopalk on mingist x summast suurem, ei saanud juba aasta-paar tagasigi mingit puudetoetust. tean kindlalt, sest mu abikaasa palk oli vahepeal 2000+ ja siis ta töövõimetustoetust ei saanud.
-
Külaline
Trend on, et riik võtab töölkäivalt inimeselt üha enam ja vastu annab üha vähem. Ega enne aru ei saa, kui endal riigilt midagi vaja on, näiteks arstiabi. Või kasvõi AD retsepti pikendamist. Või üldse mingit toetust. Peale tsementeerunud bürokraatiast läbinärimist selgub üldjuhul, et ei kvalifitseeru sa ei ühel ega teisel põhjusel.
Või kas meil on siis kvaliteetne haridus, kui õpetajaidki pole? Haiglasse pääsed, kui surema hakkad? Politseist ei hakka rääkimagi, need ei tule üldse kohale.
Üha enam tahan teada, kuhu minu maksuraha suunatakse.
Või kas meil on siis kvaliteetne haridus, kui õpetajaidki pole? Haiglasse pääsed, kui surema hakkad? Politseist ei hakka rääkimagi, need ei tule üldse kohale.
-
Külaline
Palju siis makse maksad, mis on sinu kuupalk? Tuhande euro pealt maksad 20% pensionifondi, 13% maksad ravikindlustuseks ja siis tulumaks 22%.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 10:11 Trend on, et riik võtab töölkäivalt inimeselt üha enam ja vastu annab üha vähem. Ega enne aru ei saa, kui endal riigilt midagi vaja on, näiteks arstiabi. Või kasvõi AD retsepti pikendamist. Või üldse mingit toetust. Peale tsementeerunud bürokraatiast läbinärimist selgub üldjuhul, et ei kvalifitseeru sa ei ühel ega teisel põhjusel.
Ega sa vist midagi ei maksagi, aga samas mõistan pettumust. Lihtsalt oled elanud valelt, uskudes nagu keegi tuleb sind aitama, ei tule. Tasub raha koguda ja üritada seda teenida, sest elu ongi selline abs kõigil meil.
-
Külaline
Need kaks asja ei ole ju absoluutselt seotud. Sul on asjad sassis.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 20:23äkki selleks, et saaks soodsamalt invavahendeid, ravimeid, rehabilitatsiooniteenuseid?
ilma töövõimetuse määramise kadalippu läbimata maksad kõige selle eest täie rauaga.
kas sa üldse kujutad ette, mis maksab üks tänapäevane korralik ratastool näiteks? või nt invaliididele üliolulised taastusravi teenused?
-
Külaline
Need kaks asja ei ole ju absoluutselt seotud. Sul on asjad sassis.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 20:23äkki selleks, et saaks soodsamalt invavahendeid, ravimeid, rehabilitatsiooniteenuseid?
-
Külaline
Mina olen selle poolt, et ma pean ise kõik kinni maksma ja keegi mind aitama ei tule. Ainus etteheide on, et teekski siis nii, et ma ise maksan, kuhu tahan ja samal ajal ma ei maksa euroopa üht kõrgemat maksukoormust.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 22:46Palju siis makse maksad, mis on sinu kuupalk? Tuhande euro pealt maksad 20% pensionifondi, 13% maksad ravikindlustuseks ja siis tulumaks 22%.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 10:11 Trend on, et riik võtab töölkäivalt inimeselt üha enam ja vastu annab üha vähem. Ega enne aru ei saa, kui endal riigilt midagi vaja on, näiteks arstiabi. Või kasvõi AD retsepti pikendamist. Või üldse mingit toetust. Peale tsementeerunud bürokraatiast läbinärimist selgub üldjuhul, et ei kvalifitseeru sa ei ühel ega teisel põhjusel.
Ega sa vist midagi ei maksagi, aga samas mõistan pettumust. Lihtsalt oled elanud valelt, uskudes nagu keegi tuleb sind aitama, ei tule. Tasub raha koguda ja üritada seda teenida, sest elu ongi selline abs kõigil meil.
-
Külaline
Ants kirjutas: ↑17 Sept 2024 15:55 Kas nüüd hakkab siis üleriigiline jälgimine sots.maksu näol, et kui liiga palju teenid siis jääd ilma nii töövõime toetusest (Töötukassa) kui ka puudetoetusest (Sots.amet)?
Töövõimetutele ei tule ju seda eriarstiabi tõusu. Ka mitte töötutele, pensionäridele jne.
-
Külaline
Minul pikendab retsepte pereõde, ei maksa selle eest midagi.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 10:11 Trend on, et riik võtab töölkäivalt inimeselt üha enam ja vastu annab üha vähem. Ega enne aru ei saa, kui endal riigilt midagi vaja on, näiteks arstiabi. Või kasvõi AD retsepti pikendamist. Või üldse mingit toetust. Peale tsementeerunud bürokraatiast läbinärimist selgub üldjuhul, et ei kvalifitseeru sa ei ühel ega teisel põhjusel.
-
Külaline
Umbes 600€kuus läheb maksudeks, aga kui nii edasi siis hakkan ka skeemitama. Ei ole väga normaalne see, et me eestlaaed maksame ja maksame, aga arstile ka aega isegi ei saa.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 22:46Palju siis makse maksad, mis on sinu kuupalk? Tuhande euro pealt maksad 20% pensionifondi, 13% maksad ravikindlustuseks ja siis tulumaks 22%.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 10:11 Trend on, et riik võtab töölkäivalt inimeselt üha enam ja vastu annab üha vähem. Ega enne aru ei saa, kui endal riigilt midagi vaja on, näiteks arstiabi. Või kasvõi AD retsepti pikendamist. Või üldse mingit toetust. Peale tsementeerunud bürokraatiast läbinärimist selgub üldjuhul, et ei kvalifitseeru sa ei ühel ega teisel põhjusel.
-
Külaline
Et ehitad ise teed, koolitad ja palkad arsti, politseiniku ja päästja? Ei ole sa selleks võimeline...Külaline kirjutas: ↑19 Sept 2024 18:43
Mina olen selle poolt, et ma pean ise kõik kinni maksma ja keegi mind aitama ei tule. Ainus etteheide on, et teekski siis nii, et ma ise maksan, kuhu tahan ja samal ajal ma ei maksa euroopa üht kõrgemat maksukoormust.
-
Külaline
Vaat sul on see illusioon, et mul praegu on maru head teed ja arstid ja politseinikud. Ei ole ju. Riik ei ole ka praegusel kujul selleks võimeline.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 06:45Et ehitad ise teed, koolitad ja palkad arsti, politseiniku ja päästja? Ei ole sa selleks võimeline...Külaline kirjutas: ↑19 Sept 2024 18:43
Mina olen selle poolt, et ma pean ise kõik kinni maksma ja keegi mind aitama ei tule. Ainus etteheide on, et teekski siis nii, et ma ise maksan, kuhu tahan ja samal ajal ma ei maksa euroopa üht kõrgemat maksukoormust.
Korjab kokku meeletus koguses raha, aga vastu pakkuda teenust ei suuda. Mul nagunii käivad lapsed erakoolis. Mul nagunii ei ole haigekassat vaid on ainult erakindlustus. Jah, palkaks ka turvafirma jne. Ehk, et kõik on samamoodi nagu praegu välja arvatud see, et praegu ma pean riigile ka maksma teenuse eest, mis ma nagunii ise kinni maksan.
Riik ei ole võimeline neid asju korraldama.
Vaat see on sul illusioon, et sa maksad ise 100% kinni oma erakoolis õppivate laste haridustee. Erakoolidele on ette nähtud riiklikud sihtotstarbelised toetused nii õpetajate palkadeks, õppekuludeks kui ka koolilõunaks. Samamoodi ei kata sinu erakindlustus arstide väljakoolitamist, mis tehakse riigi kulul. Turvafirma võid küll palgata, kuid tulekahju tuleb kustutama ikkagi riiklikult rahastatud tuletõrje. Ja sõidad sa ka mööda riigi poolt ehitatud teid, olgu nad kui head või halvad tahes.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 07:25Vaat sul on see illusioon, et mul praegu on maru head teed ja arstid ja politseinikud. Ei ole ju. Riik ei ole ka praegusel kujul selleks võimeline.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 06:45Et ehitad ise teed, koolitad ja palkad arsti, politseiniku ja päästja? Ei ole sa selleks võimeline...Külaline kirjutas: ↑19 Sept 2024 18:43
Korjab kokku meeletus koguses raha, aga vastu pakkuda teenust ei suuda. Mul nagunii käivad lapsed erakoolis. Mul nagunii ei ole haigekassat vaid on ainult erakindlustus. Jah, palkaks ka turvafirma jne. Ehk, et kõik on samamoodi nagu praegu välja arvatud see, et praegu ma pean riigile ka maksma teenuse eest, mis ma nagunii ise kinni maksan.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Jah, praeguse süsteemiga muidugi, sest riik topib ennast ju igalepoole. Seda ma räägingi ju. Korjab ära poole sissetulekust ja siis otsustab, kuhu ta selle paneb. Ja pakub igalpool mingit erakordselt viletsat teenust, sest "riigi asi ju". Peremeest ei ole. Keegi kasu ei saa ja missioonitundest inimesed ei tööta. Olekski palju parem kui riik korjaks ennast koomale ja laseks inimestel ise majandada.Arutleja kirjutas: ↑20 Sept 2024 09:28Vaat see on sul illusioon, et sa maksad ise 100% kinni oma erakoolis õppivate laste haridustee. Erakoolidele on ette nähtud riiklikud sihtotstarbelised toetused nii õpetajate palkadeks, õppekuludeks kui ka koolilõunaks. Samamoodi ei kata sinu erakindlustus arstide väljakoolitamist, mis tehakse riigi kulul. Turvafirma võid küll palgata, kuid tulekahju tuleb kustutama ikkagi riiklikult rahastatud tuletõrje. Ja sõidad sa ka mööda riigi poolt ehitatud teid, olgu nad kui head või halvad tahes.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 07:25Vaat sul on see illusioon, et mul praegu on maru head teed ja arstid ja politseinikud. Ei ole ju. Riik ei ole ka praegusel kujul selleks võimeline.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 06:45
Et ehitad ise teed, koolitad ja palkad arsti, politseiniku ja päästja? Ei ole sa selleks võimeline...
Ja kus maamuna peal selline isemajandamine edukalt ka toimib?Anonymous kirjutas: ↑20 Sept 2024 10:50Jah, praeguse süsteemiga muidugi, sest riik topib ennast ju igalepoole. Seda ma räägingi ju. Korjab ära poole sissetulekust ja siis otsustab, kuhu ta selle paneb. Ja pakub igalpool mingit erakordselt viletsat teenust, sest "riigi asi ju". Peremeest ei ole. Keegi kasu ei saa ja missioonitundest inimesed ei tööta. Olekski palju parem kui riik korjaks ennast koomale ja laseks inimestel ise majandada.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist