Palgavahemik

Vasta
Külaline

Palgavahemik

Postitus Postitas Külaline »

Minu tööandja on kehtestanud igale ametipositsioonile kindlad palgavahemikud ning see info on kõikidele avalikult kättesaadav.

Oletame, et minu ametikoha palgavahemik on 900-1500 eurot. Aga... Kõige tublimad ja staažikamad töötajad saavad palka reaalselt maksimaalselt 1400 eurot. Maksimum määra ei saa mitte keegi. Tööandja on seda ka põhjendanud. Põhjendus on selline, et juhul, kui sa juba maksimaalset määra soovid, siis sinu koht ei ole enam siin, vaid kuskil mujal, kus tuleb olla veel tublim ja suuremate teadmistega - pead olema seal, kus makstaksegi kõrgemat palka.

Mida teie arvate? Kas selline käitumine on ok tööandja poolt?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Sept 2024 18:27 Minu tööandja on kehtestanud igale ametipositsioonile kindlad palgavahemikud ning see info on kõikidele avalikult kättesaadav.

Oletame, et minu ametikoha palgavahemik on 900-1500 eurot. Aga... Kõige tublimad ja staažikamad töötajad saavad palka reaalselt maksimaalselt 1400 eurot. Maksimum määra ei saa mitte keegi. Tööandja on seda ka põhjendanud. Põhjendus on selline, et juhul, kui sa juba maksimaalset määra soovid, siis sinu koht ei ole enam siin, vaid kuskil mujal, kus tuleb olla veel tublim ja suuremate teadmistega - pead olema seal, kus makstaksegi kõrgemat palka.

Mida teie arvate? Kas selline käitumine on ok tööandja poolt?
Kui ülemus sellist juttu ajaks, ma järeldaks, et mind ei hinnata ja vaataks uue töö, kus seda hinnatakse. Ülemus ju ise nii täpselt välja ütleb. Kui ma aga mujal ka paremat ei saa, siis nii ongi ja vahet pole, mida see ülemus seal vatrab või kuidas minu palka põhjendab.
Külaline

See ei ole otsese ülemuse seisukoht, vaid tööandja, asutuse üldine seisukoht. Oma ametikoha maksimumpalk ei ole reaalselt saavutatav, sest selleks peaksid sa juba olema kuskil level kõrgemal, kui tahad seda saada.
Külaline

Ehk siis, minu küsimus on, kas on ok kuvada palka, mida reaalselt ei ole võimalik konkreetsel ametipositsioonil saada? Sellist palka kuvatakse ka avalikel töökuulutustel uute töötajate värbamisel.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Sept 2024 18:56 Ehk siis, minu küsimus on, kas on ok kuvada palka, mida reaalselt ei ole võimalik konkreetsel ametipositsioonil saada? Sellist palka kuvatakse ka avalikel töökuulutustel uute töötajate värbamisel.
Okei ei ole, aga paljudes asutustes on üldse palgad näo järgi. Või siis teatud inimestele makstakse rohkem, kui on tema ametikoha palgavahemik. Või makstakse mõnele lisatasu, mida teised ei saanud. Riigiasutuses nägin tihti seda. Mis sina sinna siis teha saad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 7 külalist