Arenguvestluse täielikult ärakeelamisel pole ka mõtet. Küll aga tuleks läbi mõelda, kui tihti on vajalik neid teha ja mis on eesmärgid. Niisama linnukese kirjasaamiseks või lihtsalt töötaja eraelu väljapinnimiseks pole neid teha küll mõtet. Eesmärk peaks ikkagi olema parem tööviljakus ja töötaja suurem heaolu. See, kui töötaja lihtsalt laterdab kellelegi, et tal on abikaasaga kodus suhted sassis, ämm ussitab ja noorem laps sündis puudega, ei ole nende eesmärkidega iseenesest küll mitte kuidagi seotud.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 11:26Arenguvestlus iseenenesest on juba ahistamine. Ära peaks keelama.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 08:50Sama.Külaline kirjutas: ↑11 Sept 2024 22:13 Meil on ülemust viimasel ajal kõvasti koolitatud, teda huvitab nüüd ka, kuidas alluvatel ´´päriselt´' läheb. Tänu sellele on see küsimus - kuidas sul päriselt läheb - minu jaoks võrdne mõni aeg tagasi populaarne olnud ``Päikest`` sooviga, mõlemad üht-moodi imalad. Mind huvitab küll, kuidas mu lähedastel päriselt läheb, aga kuna suhtleme igapäevaselt, siis enam-vähem olen küsimatagi kursis. Ülemusega ma ei jaga, kuidas mul päriselt läheb, sest tal on vastik komme küsida ja siis kõige peale nägusid teha, mis tema arusaamadega ei sobi. Hakatuseks küsib mis sa arvad ja siis selgitab 5 minutit, miks su arvamus vale on.
Ja siis veel arenguvestlus kord kuus. Püha jumal. Miks töökohad äkitsi arvavad, et iga pisiasi oma eraelu kohta tuleb bossile avaldada.
Kuidas läheb?
-
Külaline
-
Külaline
Sa kõlad nagu kommude partorg-täidame viisaastaku nelja aastaga.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 12:35Arenguvestluse täielikult ärakeelamisel pole ka mõtet. Küll aga tuleks läbi mõelda, kui tihti on vajalik neid teha ja mis on eesmärgid. Niisama linnukese kirjasaamiseks või lihtsalt töötaja eraelu väljapinnimiseks pole neid teha küll mõtet. Eesmärk peaks ikkagi olema parem tööviljakus ja töötaja suurem heaolu. See, kui töötaja lihtsalt laterdab kellelegi, et tal on abikaasaga kodus suhted sassis, ämm ussitab ja noorem laps sündis puudega, ei ole nende eesmärkidega iseenesest küll mitte kuidagi seotud.
Ma olen jurist, ma pole ühtegi asja kohtus kaotanud. Mis tööviljakusest mulle rääkida on? Kõik sellised asjad räägirakse jooksvalt, kui mingi jama ilmneb.
-
Külaline
Aga tegelikult kui ülemus sinult küsib, kuidas sul päriselt läheb, siis sa talle vastata ei oska. See tekitab sinust hirmu ja mis tekitab hirmu, seda peab maha tegema. Päris võõralt ei soovigi keegi küsida, kuidas tal päriselt läheb, see on liiga isiklik küsimus ja ei peagi vastama isiklikke asju. Aga võiks osata vastata nii, et teine saab vastuse, ise ollakse rahul ja samas vahetati ka infot.Külaline kirjutas: ↑11 Sept 2024 22:13 Meil on ülemust viimasel ajal kõvasti koolitatud, teda huvitab nüüd ka, kuidas alluvatel ´´päriselt´' läheb. Tänu sellele on see küsimus - kuidas sul päriselt läheb - minu jaoks võrdne mõni aeg tagasi populaarne olnud ``Päikest`` sooviga, mõlemad üht-moodi imalad. Mind huvitab küll, kuidas mu lähedastel päriselt läheb, aga kuna suhtleme igapäevaselt, siis enam-vähem olen küsimatagi kursis. Ülemusega ma ei jaga, kuidas mul päriselt läheb, sest tal on vastik komme küsida ja siis kõige peale nägusid teha, mis tema arusaamadega ei sobi. Hakatuseks küsib mis sa arvad ja siis selgitab 5 minutit, miks su arvamus vale on.
Aga kui sa oleksid ise ülemus, küsid kuidas töötajal läheb, kas peaksid end vastikuks? Tundub et sa vajad ise koolitust kuidas suhelda teistega nii, et ei tekiks negatiivseid tundeid.
-
Külaline
Ma arvan, et see ei ole mitte kellegi asi, kuidas mul läheb. See küsimus, kuidas läheb, on läbi aegade olnud selline viisakus või lihtsalt jutujätk, sellele ei oodata mitte mingit vastust. Mina vastan alati, et pole viga või hästi, kui on selline inimene, kellega suhelda tahan, sellega räägin rohkem, teistega mitte. Räägin neile, kellele ma ise tahan. Kui keegi hakkaks pinnima, et päriselt kuidas läheb, siis see on väga-väga eemaletõukav. Ja ülemuselt ei oota sellist käitumist ammugi. Ei ole introvert, lihtsalt see pole teiste asi urgitseda.
-
Külaline
Kõik käisid mingil samal koolitusel või? Minu ülemus ka nüüd tahab kord kuus rääkida. Kusjuures, kui mul on konkreetsed küsimused, saadan küsimuse, siis ta ei vasta. Aga siis kord kuus on kohtumine, kus läbin taas tööintervjuu sarnase vestluse. Et kuidas ma käituksin sellises või teises olukorras, kuidas ta mind saaks aidata jne. No eks ma vist ükskord ütlen siis, et väga aitaks, kui mulle oleks konkreetsed juhised, et mis ma teen selle või selle probleemiga. Või siis otsustan ise ja paluks mitte seda otsust pärast kritiseerida.Ja siis veel arenguvestlus kord kuus. Püha jumal. Miks töökohad äkitsi arvavad, et iga pisiasi oma eraelu kohta tuleb bossile avaldada.
-
Külaline
Meil ei räägita palgast midagi, veel vähem iga kuu. Palga juurdeküsimiseks pead hoopis teise isiku poole pöörduma. See otsene ülemus ajab ainult mingit jampsi iga kuu, aga konkreetsetele jooksvatele küsimustele ei vasta midagi.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 20:29 Arenguvestlused on selleks, et palka juurde küsida. Teete seda?
-
Külaline
Minu oma tahab, et ma teda õpetaks. N8 mingi noor loll naga juhiks pandud ja nüüd tahab, et teda kiirelt ja tasuta välja õpetataks.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 19:38Kõik käisid mingil samal koolitusel või? Minu ülemus ka nüüd tahab kord kuus rääkida. Kusjuures, kui mul on konkreetsed küsimused, saadan küsimuse, siis ta ei vasta. Aga siis kord kuus on kohtumine, kus läbin taas tööintervjuu sarnase vestluse. Et kuidas ma käituksin sellises või teises olukorras, kuidas ta mind saaks aidata jne. No eks ma vist ükskord ütlen siis, et väga aitaks, kui mulle oleks konkreetsed juhised, et mis ma teen selle või selle probleemiga. Või siis otsustan ise ja paluks mitte seda otsust pärast kritiseerida.Ja siis veel arenguvestlus kord kuus. Püha jumal. Miks töökohad äkitsi arvavad, et iga pisiasi oma eraelu kohta tuleb bossile avaldada.
"Kuidas läheb?" on vist eestikeelne versioon inglise "how do you do" 'st? Sellisel juhul tuleb vastata "kuidas sul läheb?"Külaline kirjutas: ↑11 Sept 2024 08:12 Mida vastata küsimusele "kuidas läheb" on see küsitud viisakusest? Nüüd on hakatud küsima veel lisaküsimist " kuidas sul päriselt läheb". Kui pikka ja põhjalikku vaatust sellele oodatase? Te olete seda küsinud?
-
Külaline
Või et sina oled kohe jurist lausa? Vaat kui vägev, langeme kõik imetlusest kummuliKülaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 12:44Sa kõlad nagu kommude partorg-täidame viisaastaku nelja aastaga.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 12:35Arenguvestluse täielikult ärakeelamisel pole ka mõtet. Küll aga tuleks läbi mõelda, kui tihti on vajalik neid teha ja mis on eesmärgid. Niisama linnukese kirjasaamiseks või lihtsalt töötaja eraelu väljapinnimiseks pole neid teha küll mõtet. Eesmärk peaks ikkagi olema parem tööviljakus ja töötaja suurem heaolu. See, kui töötaja lihtsalt laterdab kellelegi, et tal on abikaasaga kodus suhted sassis, ämm ussitab ja noorem laps sündis puudega, ei ole nende eesmärkidega iseenesest küll mitte kuidagi seotud.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 11:26
Arenguvestlus iseenenesest on juba ahistamine. Ära peaks keelama.
Ma olen jurist, ma pole ühtegi asja kohtus kaotanud. Mis tööviljakusest mulle rääkida on? Kõik sellised asjad räägirakse jooksvalt, kui mingi jama ilmneb.
Nali naljaks, aga ilmselt sa jurist siiski ei ole, õige jurist suudab ikka teksti ka lugeda. Sina räägid praegu tekstist nii mööda kui üldse annab, sisust üldse aru ei saa.
-
Külaline
Jajah, seltsimees kunstiteadlast oleme nõus tundide kaupa kuulama. Räägi veel midagi.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 00:00Või et sina oled kohe jurist lausa? Vaat kui vägev, langeme kõik imetlusest kummuliKülaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 12:44Sa kõlad nagu kommude partorg-täidame viisaastaku nelja aastaga.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 12:35
Arenguvestluse täielikult ärakeelamisel pole ka mõtet. Küll aga tuleks läbi mõelda, kui tihti on vajalik neid teha ja mis on eesmärgid. Niisama linnukese kirjasaamiseks või lihtsalt töötaja eraelu väljapinnimiseks pole neid teha küll mõtet. Eesmärk peaks ikkagi olema parem tööviljakus ja töötaja suurem heaolu. See, kui töötaja lihtsalt laterdab kellelegi, et tal on abikaasaga kodus suhted sassis, ämm ussitab ja noorem laps sündis puudega, ei ole nende eesmärkidega iseenesest küll mitte kuidagi seotud.
Ma olen jurist, ma pole ühtegi asja kohtus kaotanud. Mis tööviljakusest mulle rääkida on? Kõik sellised asjad räägirakse jooksvalt, kui mingi jama ilmneb.![]()
Nali naljaks, aga ilmselt sa jurist siiski ei ole, õige jurist suudab ikka teksti ka lugeda. Sina räägid praegu tekstist nii mööda kui üldse annab, sisust üldse aru ei saa.
-
Külaline
Mida ma rääkima pean? Kui sinusugune võsajurist ei taha millestki aru saada, siis pole ju midagi teha.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 08:03Jajah, seltsimees kunstiteadlast oleme nõus tundide kaupa kuulama. Räägi veel midagi.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 00:00Või et sina oled kohe jurist lausa? Vaat kui vägev, langeme kõik imetlusest kummuliKülaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 12:44
Sa kõlad nagu kommude partorg-täidame viisaastaku nelja aastaga.
Ma olen jurist, ma pole ühtegi asja kohtus kaotanud. Mis tööviljakusest mulle rääkida on? Kõik sellised asjad räägirakse jooksvalt, kui mingi jama ilmneb.![]()
-
Külaline
Ja kes palus midagi teha? Ei keegi. Ise sajad mingi jutuga sisse ja muudkui leelotad.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 14:53Mida ma rääkima pean? Kui sinusugune võsajurist ei taha millestki aru saada, siis pole ju midagi teha.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 08:03Jajah, seltsimees kunstiteadlast oleme nõus tundide kaupa kuulama. Räägi veel midagi.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 00:00
Või et sina oled kohe jurist lausa? Vaat kui vägev, langeme kõik imetlusest kummuli![]()
-
Külaline
Sa oled siin ennegi proovinud ennast võõraste sulgedega ehtida. Kahjuks ei tule lollil haritud inimese mängimine välja. No lihtsalt ei tule, punnita palju tahad.Sa kõlad nagu kommude partorg-täidame viisaastaku nelja aastaga.
-
Külaline
Sina ise palusid ju!Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 15:23Ja kes palus midagi teha? Ei keegi. Ise sajad mingi jutuga sisse ja muudkui leelotad.
-
Külaline
Ega siin ei tohi jah öelda, et oled arst või piloot, kohe valetad.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 18:25Sa oled siin ennegi proovinud ennast võõraste sulgedega ehtida. Kahjuks ei tule lollil haritud inimese mängimine välja. No lihtsalt ei tule, punnita palju tahad.Sa kõlad nagu kommude partorg-täidame viisaastaku nelja aastaga.
-
Külaline
Võib öelda küll ja on aru saada, kas see on usutav või mitte. Aga kui harimatu inimene proovib teeselda haritud inimest, aga sõnakasutus ja kirjavead on sellised nagu sellel "juristil", siis on ju paraku aru saada, et ta valetab. Harmimatul inimesel ei tule haritud inimese teesklemine vällja.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 19:29Ega siin ei tohi jah öelda, et oled arst või piloot, kohe valetad.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 18:25Sa oled siin ennegi proovinud ennast võõraste sulgedega ehtida. Kahjuks ei tule lollil haritud inimese mängimine välja. No lihtsalt ei tule, punnita palju tahad.Sa kõlad nagu kommude partorg-täidame viisaastaku nelja aastaga.
-
Külaline
Sa oled Tartust? Või selle lähedalt ühest külast? Mul küla nimi ei meenu aga kunagi seksiretkel sai sinu juurest läbi põigatud. Ei ole võimalik, et on mitu nii rumala sõnapruugiga naist. Tal oli muidugi veel lolle nalju. Üks neist oli stiilis, et "kas vihkad mu alalõuale" või midagi sellist. Mida rohkem alkot tarbis seda rohkem talt selliseid pärleid tuli. Nüüd vist küll on tädike oma eksirännakutel Tallinna jõudnud.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 08:03Jajah, seltsimees kunstiteadlast oleme nõus tundide kaupa kuulama. Räägi veel midagi.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 00:00Või et sina oled kohe jurist lausa? Vaat kui vägev, langeme kõik imetlusest kummuliKülaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 12:44
Sa kõlad nagu kommude partorg-täidame viisaastaku nelja aastaga.
-
Külaline
Et sellistega magad ütleb küll rohkem midagi sinu kui nende tädikeste kohta, keda sa siin halvustad ja kirud. Mul oleks häbi, kui nii jubedad partnerid oleks, aga sinul muidugi mitte.Sa oled Tartust? Või selle lähedalt ühest külast? Mul küla nimi ei meenu aga kunagi seksiretkel sai sinu juurest läbi põigatud. Ei ole võimalik, et on mitu nii rumala sõnapruugiga naist. Tal oli muidugi veel lolle nalju. Üks neist oli stiilis, et "kas vihkad mu alalõuale" või midagi sellist. Mida rohkem alkot tarbis seda rohkem talt selliseid pärleid tuli. Nüüd vist küll on tädike oma eksirännakutel Tallinna jõudnud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline