Võin panna ka allika, kust ma seda lugesin, ei ole mingi suva kuulujutt: https://www.mu.ee/uudised/2024/07/25/ve ... u-suurenesKülaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 23:04Äkki uuriks enne siiski järele, kas ikka saavad. Milleks levitada mingeid kuulujutte? Järgmine tark siit loeb ja juba on jutul "allikas" ka juures.Külaline kirjutas: ↑27 Aug 2024 19:34 No ikka raisatakse päris hästi raha. Vaatasin, et on olemas Tallinna Haigla nõukogu, mille kohta pole isegi kindel, et see üldse tuleb, raha pole koos. Ja seal figureerivad sellised tüübid nagu noorema Terrase naine, kes on lapsega kodune ja Ivi Eenmaa, keda nägin poes ja oli väga kehvas tervislikus seisukorras. Lisatasu pidid need inimesed saama 700-1000 eurot kuus. Mille eest? Mis teab see Terrase naine haigla juhtimisest või jumal teab millest? Lihtsalt sokutatakse oma naine kuskile palgale.
Millelt saab riigis kokku hoida?
-
Külaline
Riigiametnikust lakei tegi seda mida kõuge paremini oskab. Hakkas halvustama ja demagoogitsema. Peale lingi panemist puges urguMaasikas kirjutas: ↑13 Sept 2024 17:28Võin panna ka allika, kust ma seda lugesin, ei ole mingi suva kuulujutt: https://www.mu.ee/uudised/2024/07/25/ve ... u-suurenesKülaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 23:04Äkki uuriks enne siiski järele, kas ikka saavad. Milleks levitada mingeid kuulujutte? Järgmine tark siit loeb ja juba on jutul "allikas" ka juures.Külaline kirjutas: ↑27 Aug 2024 19:34 No ikka raisatakse päris hästi raha. Vaatasin, et on olemas Tallinna Haigla nõukogu, mille kohta pole isegi kindel, et see üldse tuleb, raha pole koos. Ja seal figureerivad sellised tüübid nagu noorema Terrase naine, kes on lapsega kodune ja Ivi Eenmaa, keda nägin poes ja oli väga kehvas tervislikus seisukorras. Lisatasu pidid need inimesed saama 700-1000 eurot kuus. Mille eest? Mis teab see Terrase naine haigla juhtimisest või jumal teab millest? Lihtsalt sokutatakse oma naine kuskile palgale.
-
Külaline
Info vastab ju tõele, kes siin keda halvustas.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 17:32Riigiametnikust lakei tegi seda mida kõuge paremini oskab. Hakkas halvustama ja demagoogitsema. Peale lingi panemist puges urguMaasikas kirjutas: ↑13 Sept 2024 17:28Võin panna ka allika, kust ma seda lugesin, ei ole mingi suva kuulujutt: https://www.mu.ee/uudised/2024/07/25/ve ... u-suurenesKülaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 23:04
Äkki uuriks enne siiski järele, kas ikka saavad. Milleks levitada mingeid kuulujutte? Järgmine tark siit loeb ja juba on jutul "allikas" ka juures.
-
Külaline
Õel või mitte, on su isiklik arvamus. Kahjuks räägib ta nii, nagu asi on, meestest pole perepead. Eks tõde võib õelalt lõigata küll, kui südametunnistus must. Õnnelikud on naised, kes omale normaalse mehe leidnud, kes osaleb nii lastekasvatuses kui kodustes töödes, on kindel, tugev ja turvaline. Sellise mehe kõrval saab ka naine naiseks jääda.
-
Külaline
See puudutab küll Tallinna. Võiks koondada öölinnapea ja kaotada ööbussid, väga suur kokkuhoid.
-
Külaline
Ööbusside suhtes 100% nõus. Nädalavahetuse öösel sõidavad ainult joodikud ehk siis need kelle jaoks ongi nädalavahetus et end täis juua. Kui need bussid oleks mõeldud öövahetustes töötajatele, käiks nad igal ööl. Väga nõme on selline läbustajate poputamine!Krt, kui joomiseks on raha, siis on ka taksosõiduks! Ja kui ei osanud seda hoida ning maha jõid- käi jala ja kui satud õnnetusse-oma viga!Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 05:38 See puudutab küll Tallinna. Võiks koondada öölinnapea ja kaotada ööbussid, väga suur kokkuhoid.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 10:22Ööbusside suhtes 100% nõus. Nädalavahetuse öösel sõidavad ainult joodikud ehk siis need kelle jaoks ongi nädalavahetus et end täis juua. Kui need bussid oleks mõeldud öövahetustes töötajatele, käiks nad igal ööl. Väga nõme on selline läbustajate poputamine!Krt, kui joomiseks on raha, siis on ka taksosõiduks! Ja kui ei osanud seda hoida ning maha jõid- käi jala ja kui satud õnnetusse-oma viga!Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 05:38 See puudutab küll Tallinna. Võiks koondada öölinnapea ja kaotada ööbussid, väga suur kokkuhoid.
Nii ongi. Kogu aeg kuuleme, et pole raha selleks ja teiseks, aga öösel joodikutele bussiringe tehes raha ei loeta. Ajuvaba täiesti. Mis ööbussid, päevane liikluskorraldus linnas on nagu õudus kuubis, sinna oleks raha vaja, mitte joodikute ja pidutsejate poputamiseks, see on üks arulagedamaid projekte.
-
Külaline
kuuldavasti jäävad juba lastetoetused ette…
lastetoetused võiksid ikkagi kõigile ilma bürokraatiata edasi jääda, küll aga võiks lõpetada selle peretoetuste süsteemi, mis on niigi laste ja perede suhtes ebaõiglane, seda algusest peale.
lastetoetused võiksid ikkagi kõigile ilma bürokraatiata edasi jääda, küll aga võiks lõpetada selle peretoetuste süsteemi, mis on niigi laste ja perede suhtes ebaõiglane, seda algusest peale.
-
Külaline
Õpetajaid äkki poleks vaja niipalju või kaoks nende puudus. Ajavad klassi ees juttu mida saaks asendada salvestusega. Seda saaks kasutada siis aastast aastasse ja tunnist tundi.
Koole poleks ka äkki siis vaja. Transporti poleks vaja kooli minemuseks ja mida iganes veel saaks kokku seoses sellega hoida.
On mul õigus?
Koole poleks ka äkki siis vaja. Transporti poleks vaja kooli minemuseks ja mida iganes veel saaks kokku seoses sellega hoida.
On mul õigus?
Nii on jah.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 15:38 Õpetajaid äkki poleks vaja niipalju või kaoks nende puudus. Ajavad klassi ees juttu mida saaks asendada salvestusega. Seda saaks kasutada siis aastast aastasse ja tunnist tundi.
On mul õigus?
Pensioni poleks ka vaja nii palju maksta. Peaks tegema vajaduspõhiselt. Enne pinsipäeva peavad pensionärid ütlema mis nad osta tahavad ja mina vaataksin kas seda on tegelikult ka vaja.
-
Külaline
Kohati ju on. Juba praegu kasutavad ōpetajad enamasti teiste poolt varem koostatud abimaterjale - õpikuid ja töövihikuid. Miks need abimaterjalid peavad suuresti olema sama iidses ja osade laste jaoks igavas formaadis, mis 50-100 aastat tagasi, ei tea. Ise ma ei õpi enam ammu uusi asju ainult füüsilist õpikut või teatmikku lugedes. Lapsepõlveski lugesin osades ainetes kooli konspekte lindile ja õppisin eksamisteks neid salvestusi kuulates, ise näiteks samal ajal jalutasin õues.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 15:38 Õpetajaid äkki poleks vaja niipalju või kaoks nende puudus. Ajavad klassi ees juttu mida saaks asendada salvestusega. Seda saaks kasutada siis aastast aastasse ja tunnist tundi.
On mul õigus?
-
Külaline
Uuringute järgi on lihtsalt salvestuse kuulamine õppimiseks üsnagi ebaefektiivne meetod.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:15Kohati ju on. Juba praegu kasutavad ōpetajad enamasti teiste poolt varem koostatud abimaterjale - õpikuid ja töövihikuid. Miks need abimaterjalid peavad suuresti olema sama iidses ja osade laste jaoks igavas formaadis, mis 50-100 aastat tagasi, ei tea. Ise ma ei õpi enam ammu uusi asju ainult füüsilist õpikut või teatmikku lugedes. Lapsepõlveski lugesin osades ainetes kooli konspekte lindile ja õppisin eksamisteks neid salvestusi kuulates, ise näiteks samal ajal jalutasin õues.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 15:38 Õpetajaid äkki poleks vaja niipalju või kaoks nende puudus. Ajavad klassi ees juttu mida saaks asendada salvestusega. Seda saaks kasutada siis aastast aastasse ja tunnist tundi.
On mul õigus?
Erinevatel inimestel on eri laadi mälu.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:18Uuringute järgi on lihtsalt salvestuse kuulamine õppimiseks üsnagi ebaefektiivne meetod.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:15Kohati ju on. Juba praegu kasutavad ōpetajad enamasti teiste poolt varem koostatud abimaterjale - õpikuid ja töövihikuid. Miks need abimaterjalid peavad suuresti olema sama iidses ja osade laste jaoks igavas formaadis, mis 50-100 aastat tagasi, ei tea. Ise ma ei õpi enam ammu uusi asju ainult füüsilist õpikut või teatmikku lugedes. Lapsepõlveski lugesin osades ainetes kooli konspekte lindile ja õppisin eksamisteks neid salvestusi kuulates, ise näiteks samal ajal jalutasin õues.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 15:38 Õpetajaid äkki poleks vaja niipalju või kaoks nende puudus. Ajavad klassi ees juttu mida saaks asendada salvestusega. Seda saaks kasutada siis aastast aastasse ja tunnist tundi.
On mul õigus?
-
Külaline
On, aga vastus oli tsitaadile, et miks kasutatakse ikka veel traditsioonilisi õppemeetodeid. Inimene on enda arust väga kaasaegne, kuulab loenguid. Üldiselt on see ebaefektiivne meetod, sellepärast kasutataksegi traditsioonilisi õppemeetodeid, sest need on efektiivsemad. Kõige efektiivsem on kasutada erinevaid mäluliike koos, sest ainult kuulmismälu pole peaaegu kellelgi. Ikkagi teeks asja efektiivsemaks ka nägemismälu lisandumine, omakäeline konspekt jne. See sõnavõtja arvab, et see kõik on jube vananenud ja võiks ära jätta, aga tegelikult ei kasutata neid õppemeetodeid traditsiooni vaid efektiivsuse pärast.Chop-Chop kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:31Erinevatel inimestel on eri laadi mälu.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:18Uuringute järgi on lihtsalt salvestuse kuulamine õppimiseks üsnagi ebaefektiivne meetod.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:15
Kohati ju on. Juba praegu kasutavad ōpetajad enamasti teiste poolt varem koostatud abimaterjale - õpikuid ja töövihikuid. Miks need abimaterjalid peavad suuresti olema sama iidses ja osade laste jaoks igavas formaadis, mis 50-100 aastat tagasi, ei tea. Ise ma ei õpi enam ammu uusi asju ainult füüsilist õpikut või teatmikku lugedes. Lapsepõlveski lugesin osades ainetes kooli konspekte lindile ja õppisin eksamisteks neid salvestusi kuulates, ise näiteks samal ajal jalutasin õues.
No kui tal on kuulmismälu, siis las kasutab. Mis sul sellest?Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:39On, aga vastus oli tsitaadile, et miks kasutatakse ikka veel traditsioonilisi õppemeetodeid. Inimene on enda arust väga kaasaegne, kuulab loenguid. Üldiselt on see ebaefektiivne meetod, sellepärast kasutataksegi traditsioonilisi õppemeetodeid, sest need on efektiivsemad. Kõige efektiivsem on kasutada erinevaid mäluliike koos, sest ainult kuulmismälu pole peaaegu kellelgi. Ikkagi teeks asja efektiivsemaks ka nägemismälu lisandumine, omakäeline konspekt jne. See sõnavõtja arvab, et see kõik on jube vananenud ja võiks ära jätta, aga tegelikult ei kasutata neid õppemeetodeid traditsiooni vaid efektiivsuse pärast.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile ja 10 külalist