Psühholoog võib perele ja noorele endale totaalse karuteene teha. Mul on sellega kurvad kogemused. Noorel endal psühholoogi soovituste järgimisest tingitult pikaajalised probleemid, mis märksa hullemad kui mure mille tõttu ma ta psühholoogi juurde viisin.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 12:45
Muide, mul käib 17-a psühholoogi juures, ja mis mind üllatab on see, et viimase meelest ei tohi paari kuu pärast täisealiselt inimeselt üldse mitte mingit vastutustunnet oodata. Psühholoog kohtleb 17-aastast nagu 5-aastast. Teismelisele muidugi väga meeldib, kuidas psühholoog õpetab teda süüdistama kõiges alati kõiki teisi, seevastu teiste ümbritsevate kohustus on teda üksnes lakkamatult mõista, ükskõik mis sigadusi ta ka ei teeks. Kui kõrges palavikus vanem julges 17-aastast ühe korra paluda, et too pesumasinast võetud pesu kuivama viiks, kaebas noor selle kohe oma psühholoogile ära ning psühholoog kutsus vanema vaibale ja selgitas talle, et vanem ei tohi olla "mõistmatu". Aga abi noor sellisest kallutatud teraapiast ei saa ja olukord ei parane, kuni psühholoog vanema püüdele ligi täiskasvanud noores mingitki omavastustust õpetada ainult vastu töötab.
Sellega peab tõesti VÄGA ettevaatlik olema.