transkraniaalne stimulatsioon alalisvooluga

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

transkraniaalne stimulatsioon alalisvooluga

Postitus Postitas Külaline »

Seda protseduuri kasutatakse depressiooni, ärevushäirete, ATH jm ravis. Kellel on sellega kogemusi - võiksite kommenteerida. Mulle soovitati aga kardan seda natuke. Kas tekitab, süvendab mäluprobleeme näiteks? Mingid muud kõrvalmõjud. Kas aitas teid (neid kes kasutanud)?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Sept 2024 22:02 Seda protseduuri kasutatakse depressiooni, ärevushäirete, ATH jm ravis. Kellel on sellega kogemusi - võiksite kommenteerida. Mulle soovitati aga kardan seda natuke. Kas tekitab, süvendab mäluprobleeme näiteks? Mingid muud kõrvalmõjud. Kas aitas teid (neid kes kasutanud)?
Esmapilgul tundub küll sama kahtlane nagu lobotoomia.
Külaline

Lapsepõlves oli kombeks lapikpatareide täis või tühi olemist kontrollida nii, et panid keele korraga mõlema klemmi vastu. Täis patarei korral oli selline hapukas metallimaitse ja surin. Nii et ma ilmselt olen kogemata korduvalt seda transkraniaalset stimulatsiooni saanud. 😄 Kõrvalmõjusid pole täheldanud. Kas aga positiivselt mõjunud on, ei oska samuti öelda kahjuks, sest võrdlusmoment puudub.
Külaline

Elektriravi vaimse tervise murede korral on kahte sorti: üks on kangem (elekterkrampravi) ja teine leebem ehk see nn mütsikeseravi.

Kangemat sorti raviga kogemused puuduvad, aga teiste loetud tagasiside sellele on valdavalt halb. Kurdetakse kolmekuulist mälukaotust ja muud sellist ebameeldivat.

Seevastu leebema elektriraviga on paljudel häid kogemusi. Enda lähedane on saanud seda 3 korda. Ja tulemused on sellised, et esimesel korral mõjus see talle väga hästi, tänu ravile sai ta pool aastat päris ilusti elatud, sai oma kohustustega kenasti hakkama ja funktsioneeris täitsa normaalselt.

Kuid teine ja kolmas kord ei olnud sellel ravil tema jaoks enam mitte mingisugust positiivset efekti. Tundus isegi, et muutis seisundi pisut halvemaks. Nii et kokkuvõttes ei oska absoluutselt mitte keegi, ka mitte maailma targim tohter, sulle ennustada, kas ja kuidas vaimse tervisega seotud ravi sulle mõjub - kas teeb kasu, teeb kahju, või ei tee üldse mitte midagi. Üldiselt nn mütsiravi kohta ma väga hulle kommentaare lugenud pole, st väga hullu kahju ei tohiks ta vähemalt teha.
Külaline

Mina tegin mütsivarianti 10x kuuri migreeni leevendamiseks. Mäluprobleeme küll ei tekkinud ja muid kõrvalmõjusid ka tähele ei pannud. Ma ei teagi kas aitas? Märgatavat vahet ma ei näinud (et nagu noaga lõigatud valuvaba), aga vist olid mingi aja valuvabad perioodid pikemad. Kestma see ei jäänud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist