Kõrvarõngad
-
Külaline
Kõrvarõngad
Laps sai kõrvaaugud, on ilusti paranenud ja soovib nüüd vahetada. Kust saadb Tallinnas selliseid kõrvarõngaid, mis on sarnaselt ravikõrvarõngastele see pealmine osa pealekeeratav ja tagumine osa on niiöelda lame? Ehk siis klassikalist pealelükatavat/tõmmatavat tagust ei soovi. Kõikides ehtepoodides on aga just sellise tagusega täpid ning lisaks üsna pikk nõelaosa samuti. Kas keegi on kuskil kohanud ja oskab soovitada?
-
Külaline
Aitäh!Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 09:36 Bodymod.ee ja selliste kõrvarõngaste nimi on labretid
-
Kõrvik
Mul pole selliseid olnud, kuidas neid kõrva pannakse? Kas enne tuleb kõrvalesta tagant see toruke sisse lükata ja siis pealmine osa sisse keerata?
-
Külaline
Jah, nii nad üldiselt käivad. Osadel on pealmise poole "tagune" pikem, paned kõrva nagu tavalise sirge pulgaga ja siis lükkad tagumise pulga sellele lõpuni otsa. Enamus on lihtsalt keermetega pulgaga. Osadel on keermed esimese, osadel tagumise ja osadel mõlema otsa pool.Kõrvik kirjutas: ↑12 Sept 2024 11:36 Mul pole selliseid olnud, kuidas neid kõrva pannakse? Kas enne tuleb kõrvalesta tagant see toruke sisse lükata ja siis pealmine osa sisse keerata?
Minu jaoks äärmiselt ebamugav kõrva panna aga eelistused on erinevad. Kui nad kõrvas juba on, siis lameda tagaosaga on magada mugav, tagused ei kao ära ja lapsel ilmselt vähem näppida ka...
-
Külaline
Mina selliseid küll lapsele kõrva ei saaks. Kui minu tütar paar aastat tagasi kõrvaaugud tegi, siis avastasime, et tema jaoks on kõige mugavamad väikesed hoops-id. Nendega sai ka ilusti magada.
-
Külaline
Rõngaid ei soovinud vaid just täppe, millel paraku kõigil see vastik suur tagus, mille ümber juuksed kinni jäävad jne. Leidsime ka nüüd sobivad ja paigaldus väga lihtne- lükkad tagantpoolt kõrva sisse ja keerad mummu otsa.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 15:32 Mina selliseid küll lapsele kõrva ei saaks. Kui minu tütar paar aastat tagasi kõrvaaugud tegi, siis avastasime, et tema jaoks on kõige mugavamad väikesed hoops-id. Nendega sai ka ilusti magada.
-
Külaline
Ise paned need lapsele kõrva või paneb laps pimedat, käsikaudu kõrvatagust auku otsides? Ma teisele inimesele pole pannud, iseendale on mul küll väga ebamugav neid panna. Või olen siis ise haruldselt saamatu sel alalKülaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 15:37 Rõngaid ei soovinud vaid just täppe, millel paraku kõigil see vastik suur tagus, mille ümber juuksed kinni jäävad jne. Leidsime ka nüüd sobivad ja paigaldus väga lihtne- lükkad tagantpoolt kõrva sisse ja keerad mummu otsa.
-
Külaline
Mu lapsel olid beebina tegija soovitusel tavalisest ümarama ja lühema tagusega täpid, paariaastasena sai ka mini hoops'id.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 15:32 Mina selliseid küll lapsele kõrva ei saaks. Kui minu tütar paar aastat tagasi kõrvaaugud tegi, siis avastasime, et tema jaoks on kõige mugavamad väikesed hoops-id. Nendega sai ka ilusti magada.
-
Külaline
Jah, ise panen. Laps 8-aastane seega ta ise neid veel ei vahetaks ka siis kui oleks eest pandavad täpid või rõngad. Soovin uued enne panemist desinfitseerida, augu piirkonna samuti ning lapsel ei ole hetkel ka selline vanus, et igapäevaselt vahetada sooviks. Soov oli lihtsalt kujundiga täpid esimeste ravikõrvarõngaste asemel panna.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 15:52Ise paned need lapsele kõrva või paneb laps pimedat, käsikaudu kõrvatagust auku otsides? Ma teisele inimesele pole pannud, iseendale on mul küll väga ebamugav neid panna. Või olen siis ise haruldselt saamatu sel alalKülaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 15:37 Rõngaid ei soovinud vaid just täppe, millel paraku kõigil see vastik suur tagus, mille ümber juuksed kinni jäävad jne. Leidsime ka nüüd sobivad ja paigaldus väga lihtne- lükkad tagantpoolt kõrva sisse ja keerad mummu otsa.![]()
Ostsin endale ka ühe selle täpi, üleval kõhres auk ja vahetasin rõnga välja vahelduseks. Vahetus oli lihtne ja kiire
-
Külaline
Ilmselgelt on siis viga minusKülaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 16:26 Jah, ise panen. Laps 8-aastane seega ta ise neid veel ei vahetaks ka siis kui oleks eest pandavad täpid või rõngad. Soovin uued enne panemist desinfitseerida, augu piirkonna samuti ning lapsel ei ole hetkel ka selline vanus, et igapäevaselt vahetada sooviks. Soov oli lihtsalt kujundiga täpid esimeste ravikõrvarõngaste asemel panna.
Ostsin endale ka ühe selle täpi, üleval kõhres auk ja vahetasin rõnga välja vahelduseks. Vahetus oli lihtne ja kiire
Kuidas praegu Eesti koolides on, kas kehalises peavad ära võtma või võivad vabalt ka seal rõngastatult olla? Või sõltub see koolist?
-
Külaline
Ei pea ära võtma. Samas vanemana ma ka ei laseks väiksemal lapsel minna kooli selliste kõrvarõngastega, mis võivad kuhugi kinni jääda, takerduda ja sellega kõrva vigastada (rõngad, suuremad ehted).Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 16:43Ilmselgelt on siis viga minusKülaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 16:26 Jah, ise panen. Laps 8-aastane seega ta ise neid veel ei vahetaks ka siis kui oleks eest pandavad täpid või rõngad. Soovin uued enne panemist desinfitseerida, augu piirkonna samuti ning lapsel ei ole hetkel ka selline vanus, et igapäevaselt vahetada sooviks. Soov oli lihtsalt kujundiga täpid esimeste ravikõrvarõngaste asemel panna.
Ostsin endale ka ühe selle täpi, üleval kõhres auk ja vahetasin rõnga välja vahelduseks. Vahetus oli lihtne ja kiireLapsel magada on kindlasti nendega mugav ja oht, et riided või juuksed kinni jäävad neisse ka vist peaaegu puudub.
Kuidas praegu Eesti koolides on, kas kehalises peavad ära võtma või võivad vabalt ka seal rõngastatult olla? Või sõltub see koolist?
-
Külaline
Kui mu enda lapsed nii 15a tagasi Tallinnas koolis käisid, siis algklassides ei lubatud kehalise tundi mitte ühegi kõrvarõngaga. Osad võtsid siis enne tundi ära ja panid pärast tagasi, osad neil päevil tulidki kooli ilma kõrvarõngasteta. Sellest ka küsimus, et kuidas nüüd ja ega ma täpselt ei tea ka, kas see oli meie kehalise õpetaja erinõudmine, kooli kord või mingi laiemalt paika pandud reegel. Põhikooliosas kindlasti seda nõuet enam ei olnud.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 18:24 Ei pea ära võtma. Samas vanemana ma ka ei laseks väiksemal lapsel minna kooli selliste kõrvarõngastega, mis võivad kuhugi kinni jääda, takerduda ja sellega kõrva vigastada (rõngad, suuremad ehted).
-
Külaline
Praegu sellist keeldu ei ole minuteada. Lasteaias oli reegel, et ei tohtinud kanda kaelakeed/käevõru aga neid mul laps ei kandnud nagunii. Kõrvarõngad vist ühel-kahel rühmakaaslasel oli, lubati.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 19:27Kui mu enda lapsed nii 15a tagasi Tallinnas koolis käisid, siis algklassides ei lubatud kehalise tundi mitte ühegi kõrvarõngaga. Osad võtsid siis enne tundi ära ja panid pärast tagasi, osad neil päevil tulidki kooli ilma kõrvarõngasteta. Sellest ka küsimus, et kuidas nüüd ja ega ma täpselt ei tea ka, kas see oli meie kehalise õpetaja erinõudmine, kooli kord või mingi laiemalt paika pandud reegel. Põhikooliosas kindlasti seda nõuet enam ei olnud.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 18:24 Ei pea ära võtma. Samas vanemana ma ka ei laseks väiksemal lapsel minna kooli selliste kõrvarõngastega, mis võivad kuhugi kinni jääda, takerduda ja sellega kõrva vigastada (rõngad, suuremad ehted).
-
Külaline
Aitäh ka minu poole termini andjale
Kannan ka ise ainult minihoopse (creole kinnitusega), sest ei meeldi need ärakaduvad ja teravad tavalised kõrvarõngatagused. Suuremad ja raskemad venitavad magades ka kõrvarõngaaugud lõpuks välja (ma kannan neid 24/7, ei vaheta iga päev). Nüüd saan osta ka labretid!
-
Külaline
Kas labretid sobivad kui kõrvaaugud aastaid tagasi tehtud? Tunduvad üpris jämeda pulgaga olevat. Telliks isegi kuid tunduvad nii jämedad, et kõrva ei mahu tavalise normaalsuuruses augu puhul
-
Külaline
Osadel saab seal valida pulga jämedust, siis võtta lihtsalt väiksema läbimõõduga. Ma tellisin endale need tavalised ja kõrvaaugud olnud 10+ aastat. No ütleme nii, et natuke pidin suruma läbi aga ei midagi hullu.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 13:48 Kas labretid sobivad kui kõrvaaugud aastaid tagasi tehtud? Tunduvad üpris jämeda pulgaga olevat. Telliks isegi kuid tunduvad nii jämedad, et kõrva ei mahu tavalise normaalsuuruses augu puhul
-
Külaline
Jah, alguses võibolla pead rohkem suruma aga augud venivad varsti parajaks, ega nad nii jämedad ka ei ole.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 13:48 Kas labretid sobivad kui kõrvaaugud aastaid tagasi tehtud? Tunduvad üpris jämeda pulgaga olevat. Telliks isegi kuid tunduvad nii jämedad, et kõrva ei mahu tavalise normaalsuuruses augu puhul
-
Külaline
Õhh pole siis ikka minule. Ei taha auku suuremaks venida ega suruda. Juba lootsin et ongi ehk mittetorkivate tagustega kõrvarõngad leiutada aga need ka mingid jämedad needipulkadega 
Kas normaalsuuruses nõelaga labrette ka saada kusagilt? Nõel samasuur kui standardtagusega mitterippuvatel kõrvarõngadtele
Kas normaalsuuruses nõelaga labrette ka saada kusagilt? Nõel samasuur kui standardtagusega mitterippuvatel kõrvarõngadtele
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline