Kuidas väljenduvad menopausi kuumahood?
-
Külaline
Kuidas väljenduvad menopausi kuumahood?
Küsimus neile, kel kokkupuuteid kuumahoogudega. Kuidas teil need väljenduvad? Kas tulebki korraga selline kuumustunne peale? Ma ei saa nimelt aru, kas mul on kuumahood või mitte. Mul on viimasel ajal nii, et korraga hakkab nägu higistama. Ilmad on ka muidugi kuumad, aga imelik, et ise ei higista eriti, aga näol hakkab hästi kuum.
-
Külaline
Jäi veel lisamata, et menstruatsioon jäi ära juba 3 aastat tagasi, aga see näo higistamine on tekkinud alles nüüd.
-
Külaline
Ongi selline järsku ilmuv kuumatunne (punetus ja higi ka vahest) näol ja kaelal, vahel ka hakkab süda veidi peksma - nagu oleks jooksuga trepist üles kihutanud
ja siis läheb suht kiirelt üle....aga kui kaua neid veel ajalises mõttes esineb sõltub vist inimesest. Minu emal oli neid vahel isegi 15 aastat peale päevade ärajäämist, harva küll aga siiski.
-
Külaline
See tundub lihtsalt vähe imelik, et menopaus ju juba ammu käes, aga see näo kuumamine on alles nüüd tekkinud. Süda ei puperda, pigem on mul pulss liigagi aeglane.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 17:45 Ongi selline järsku ilmuv kuumatunne (punetus ja higi ka vahest) näol ja kaelal, vahel ka hakkab süda veidi peksma - nagu oleks jooksuga trepist üles kihutanudja siis läheb suht kiirelt üle....aga kui kaua neid veel ajalises mõttes esineb sõltub vist inimesest. Minu emal oli neid vahel isegi 15 aastat peale päevade ärajäämist, harva küll aga siiski.
-
Külaline
Mis vanuses või mis vanuseni neid hoogusid oodata on? Ma olen 51, siiani pole aru saanud, et mingid hood oleksid vmt. Kas mõni on ka selline õnnelik, kel neid ei tulegi?
-
Külaline
Sa võid ju oma perearstile või miks mitte ka günekoloogile mure ära rääkida, vaata mis ta arvab, vähemalt ei muretse asjata.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 17:56See tundub lihtsalt vähe imelik, et menopaus ju juba ammu käes, aga see näo kuumamine on alles nüüd tekkinud. Süda ei puperda, pigem on mul pulss liigagi aeglane.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 17:45 Ongi selline järsku ilmuv kuumatunne (punetus ja higi ka vahest) näol ja kaelal, vahel ka hakkab süda veidi peksma - nagu oleks jooksuga trepist üles kihutanudja siis läheb suht kiirelt üle....aga kui kaua neid veel ajalises mõttes esineb sõltub vist inimesest. Minu emal oli neid vahel isegi 15 aastat peale päevade ärajäämist, harva küll aga siiski.
-
Külaline
Osadel hakkavad 45selt, osadel 50+, osadel päevade ärajäämise järgselt ning jah, on päris palju õnnelikke, kel ei hakkagi kunagiKülaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 17:59 Mis vanuses või mis vanuseni neid hoogusid oodata on? Ma olen 51, siiani pole aru saanud, et mingid hood oleksid vmt. Kas mõni on ka selline õnnelik, kel neid ei tulegi?
-
Külaline
No mul, teemaalgatajal, ka siiani ei olnud mingeid hoogusid, seega lootsingi, et olen neist pääsenud. Aga näed, nüüd selline imelik asi.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 17:59 Mis vanuses või mis vanuseni neid hoogusid oodata on? Ma olen 51, siiani pole aru saanud, et mingid hood oleksid vmt. Kas mõni on ka selline õnnelik, kel neid ei tulegi?
-
Külaline
Aga oma ema käest tema kogemuste kohta saad veel küsida? Mulle meie suguvõsa naiste ja kõigi vastavas eas tuttavate põhjal on jäänud mulje, et emal-tütrel need asjad lähevad ikka suhteliselt sarnaselt...Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 18:16 No mul, teemaalgatajal, ka siiani ei olnud mingeid hoogusid, seega lootsingi, et olen neist pääsenud. Aga näed, nüüd selline imelik asi.
-
Külaline
Emal läks ka see üsna kergelt, oleme sellest raäkinud.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 18:35Aga oma ema käest tema kogemuste kohta saad veel küsida? Mulle meie suguvõsa naiste ja kõigi vastavas eas tuttavate põhjal on jäänud mulje, et emal-tütrel need asjad lähevad ikka suhteliselt sarnaselt...Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 18:16 No mul, teemaalgatajal, ka siiani ei olnud mingeid hoogusid, seega lootsingi, et olen neist pääsenud. Aga näed, nüüd selline imelik asi.
-
Külaline
Mäletan, et mina ka ei saanud algul aru, kas on kuumahood või mitte, sihuke segane natuke soe oli. Aga korralikud kuumahood, kui need tulid, olid lihtsalt sellised, et korraga hakkas hirmus palav. Öösel lükkad teki pealt, päeval tahaks talvel õue, et väheke jahutaks. Nüüd mul on HAR ravi ja enam pole kuumahoogusid.
-
Külaline
Kas sa HARi kõrvalmõjusid ei pelga? Tõstvat ju teatavasti rinnavähi riski.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 22:05 Mäletan, et mina ka ei saanud algul aru, kas on kuumahood või mitte, sihuke segane natuke soe oli. Aga korralikud kuumahood, kui need tulid, olid lihtsalt sellised, et korraga hakkas hirmus palav. Öösel lükkad teki pealt, päeval tahaks talvel õue, et väheke jahutaks. Nüüd mul on HAR ravi ja enam pole kuumahoogusid.
-
Külaline
Kasutades teemat ja et jutt natuke sinnapoole läks... mu ema ütles mulle kunagi, kui temal need asjad päevakorral olid, et tal tekkisid mingil hetkel suured verejooksud. Kas need jäid siis ise üle või käis ka arsti juures, seda ei mäleta. Eks ta tahtiski mind hoiatada, aga olin tol ajal 20ndates ja hoopis muud teemad päevakorral, nii et see jutt läks põhiliselt kõrvust mööda. Nüüd olen ise kohe 50 ja kerge hirmuga ootan, kas mul ka nii läheb, praegu käivad päevad tavapäraselt. Emalt enam tema kogemuse kohta üle küsida ei saa kahjuks. Kas kellelgi selliseid tugevaid verejookse on ka enne menopausi esinenud? Ja kui hull see peaks olema, et asi enam normaalne pole?
-
Külaline
Näo higistamine on mul ka. Aga olen täheldanud, et selle näo higistamise tajumine on erinevate näokreemidega erinevalt tajutav. Mõnega on nii, et tõesti kuivata nägu higist kuivaks. Teise kreemiga on vähem higistav tunne. Seda on veider mõista. Minu teooria järgi laseb mõni kreem näol higi välja, ja on sedavõrd rasvane, et piisad jäävad näo peale. Sellest see eriti higine tunne
-
Külaline
Keeruline vastata, aus vastus vist oleks see, et elan liiga tänases päevas ja ülearu ette ei muretse. HAR teeb elukvaliteedi ikka nii kõvasti paremaks, et ei mõtle eriti sellele riskile. Mul arst soovitas HAR-i, tema sõnul ei ole rinnavähi oht nii suur, kui väidetakse, ma muidugi tean, et see oht on siiski olemas. (Kontrollis käin kord aastas.)Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 22:09Kas sa HARi kõrvalmõjusid ei pelga? Tõstvat ju teatavasti rinnavähi riski.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 22:05 Mäletan, et mina ka ei saanud algul aru, kas on kuumahood või mitte, sihuke segane natuke soe oli. Aga korralikud kuumahood, kui need tulid, olid lihtsalt sellised, et korraga hakkas hirmus palav. Öösel lükkad teki pealt, päeval tahaks talvel õue, et väheke jahutaks. Nüüd mul on HAR ravi ja enam pole kuumahoogusid.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist