Siis ei ole kõrval umbrohtu ja võsa ja tead, kes su naaber on. Ja pole vaja taluda ehitusmüra, mis sinna tühjale krundile varem või hiljem saabub.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 21:28Jah, kunagi kindlasti keegi ostaks. Küsimus on, miks ostetakse kohe, kui vabu krunte ümberringi on saada küll ja küll.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 19:34
Aga kust tuleb sinu eeldus, et neid tühje krunte mitte keegi kunagi ära ei osta? Kui seal on müügis olev krunt, pead arvestama, et saad endale naabrid. Vahet pole, kas alustatakse sinu kõrvalkruntide ostmisest või kaugemate kruntide omadest, mingil ajal jõutakse ju nagunii sinu kõrvale.
Rannas teistele inimestele külje alla ronimine
-
Külaline
-
Külaline
Mitte ainult rannas. Söögikohtades sama teema, et terve söögisaal tühi, aga inimene istub sinu kõrvallauda. Ühistranspordis terve vagun tühi, aga inimene istub otse vastasistmele. Eesti kultuuris näitab selline käitumine ebaviisakust ja teiste privaatsusvajadusega mittearvestamist. Olen nii aru saanud, et slaavi kultuuris tähendab see just viisakust ja nagu keegi eespool juba ütles, sõbralikkust, mingit kogukonnatunnet, ühtehoidmist vms. Nii et kultuuride erinevus. Individualistlik kultuur vs kollektivistlik kultuur. Ma olen nii teinud, et võtan oma asjad ja lähen kaugemale ära, on küll ebaviisakas käitumine minu poolt, aga seljas elamist ei talu, minu jaoks on see suur stress.
-
Külaline
Ma pole seda kunagi kogenud. Alati on ruumi jäetud. Isegi on küsitud, kui ruumi on vähe, et kas võib kõrvale istuda, on see koht vaba. Kuigi nüüd meenus. Trennis. Saal tühi, mul matt maas. Ja siis võetakse koht kohe mu ette, nii et varjab mu peeglivaate. Seda muidugi võib seletada sellega, et ta ei usu, et saal jääbki nii hõredaks.
-
Külaline
Kuule, kas sa teemaalgatust, millele ma vastasin, üldse lugesid või jaurad lihtsalt jauramise pärast?Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 21:49
Aga miks ta ei või osta, kui meeldis see krunt. Ega inimene ei pea selle järgi kinnisvara valima, et sina tahaks veel paar aastat naabriteta olla. Kui sinu ümber on krundid müügis, siis tulebki arvestada, et sinna tulevad inimesed varem või hiljem.
-
Külaline
Samad mõtted. Avalik rand ja linnaruum on kohad, kus sa paratamatult pead arvestama kaaskodanikega. Neil on õigus tulla ja laotada see rannalina sinu lähedusse ja vaevalt, et inimtühjas rannas keegi lähemale, kui paar-kolm meetrit tuleb. See näitab ju tegelikult, et otsitakse seltsi, tuntakse ennast turvaliselt kaasinimeste läheduses. See on nii inimlik.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 18:18Aga miks sa siis lähed avalikku randa, kui sulle inimeste lähedus ei meeldi, Eestis on piisavalt rannajoont ja järvekesi, kui üksinda loodust nautida. Ära mine sinna, kuhu inimesed kogunevad aega viitma. Nii tüütud on need erakud, kes ronivad igale poole ja siis virisevad, kui mõni nendega kontakti võtab.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 16:57 … kui rand on sisuliselt inimtühi. Pea alati tuleb keegi, kes laotab oma rätiku sinust 2m kaugusele, kuigi rannas on üksikud inimesed. Mis värk sellega on? Ma ei taha võõraste inimestega nii lähestikku olla. Miks teised tahavad, sest selline käitumine on suhteliselt sage. Kolingi alati ise eemale siis, aga normaalne see küll ei ole..
Minu meelest peaks lausa soodustama, et inimesed suhtleksid omavahel. Mul oli pärast koroonapiirangute lõppemist lausa hirm, et mõned nüüd istuvadki oma urus ega tule enam kunagi välja, sest nii on mugavam. Suhtlevad oma arvutiga ega pea kaasinimeste lõhnu ja seltskonda taluma. Jaapanis juba on probleem, et noored inimesed on üha üksildasemad nind enam isegi ei oska kaasinimestega suhteid luua. Oma arvutiekraan kodus tundub mõnusam ja turvalisem, kui teise inimese seltskond. Seda tahamegi?
Põhjuseks võib vabalt olla see, et tegemist on lihtsalt hea kohaga. Käisin eile lapsega rannas ja valisin platsi riietuskabiinile ja kiikedele lähemale. Ehkki seal oli rahvast kahtlemata rohkem. Ka mujal rannajoonel võib leiduda nn paremaid kohti, nt mõnusad liivased lohud kivide keskel, vetikatest puhtam osa, puude varju pakkuv väike oaas jne.
-
Külaline
Absoluutselt nõus ja ka pole kunagi mõistnud miks on rannas vaja külje alla pugeda kui ruumi mõlemal pool laialt.
See oli suuresti üks põhjus miks oma maja ja aed sai hangitud. Ei ole ka viimased 7 aastat suuremates randades pikalt peatunud, korra ujuma ja minek. Tihti tuli ka endal rannas kohta vahetada. Oli ka mõni ulmeline juhtum, kus korra midagi kotist otsisin või a la jalgu kreemitasin ühele poole istuli tõustes ja taas päevitama asudes oli teine rätik reaalselt minu oma kõrval, ilma õhuvaheta. Kohutav. Tallinna suuremates randades kostab öökimiseni vene keelt, ei taha seda kuulda.
Mäletan isegi viimast avaliku ranna rannapäeva, keegi onu laulis vene romansse:( Siis oli küll nii, et ei, aitab. Enam ei suuda. Järgmine kevad oli oma aed olemas.
See oli suuresti üks põhjus miks oma maja ja aed sai hangitud. Ei ole ka viimased 7 aastat suuremates randades pikalt peatunud, korra ujuma ja minek. Tihti tuli ka endal rannas kohta vahetada. Oli ka mõni ulmeline juhtum, kus korra midagi kotist otsisin või a la jalgu kreemitasin ühele poole istuli tõustes ja taas päevitama asudes oli teine rätik reaalselt minu oma kõrval, ilma õhuvaheta. Kohutav. Tallinna suuremates randades kostab öökimiseni vene keelt, ei taha seda kuulda.
Mäletan isegi viimast avaliku ranna rannapäeva, keegi onu laulis vene romansse:( Siis oli küll nii, et ei, aitab. Enam ei suuda. Järgmine kevad oli oma aed olemas.
-
Külaline
Milles siis probleem oli, kas selles, et ta laulis või et tegi seda vene keeles?Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 08:45
Mind see ilmselt ei häiriks, aga eks inimesi on igasuguseid. Mõni läheb juba närvi, kui keegi kõrval köhatab. Rand on siiski avalik ja teiste lähedus on paratamatu. Olen nõus, et lähemale, kui paar meetrit pole küll viisakas oma lina laotada.
-
Külaline
On üldiselt kaks olukorda.
Ongi jahe, tuuline päev, paar head sooja kohta, siis küik üritavad sinna mahtuda. Arusaadav, pole mingit probleemi.
Tavaliselt vanemad härrad üritavad nooremate paljamate piigade juurde sättida, natuke kõrgem istekohtgi veel võtta. Teadagi miks.
Ongi jahe, tuuline päev, paar head sooja kohta, siis küik üritavad sinna mahtuda. Arusaadav, pole mingit probleemi.
Tavaliselt vanemad härrad üritavad nooremate paljamate piigade juurde sättida, natuke kõrgem istekohtgi veel võtta. Teadagi miks.
-
Külaline
Jah lugesin, miks trügitakse rannas kõrvale. Kuna olen õppinud ka psühholoogiat, siis vastasin ka, miks trügitakse. Aga sina oled imelik, kui võrdled rannas kõrvale trügimist ja enda kõrvale krundi ostmist. Kuigi krundid on müügis, siis sina arvad oma egoismis, et teised peaksid ostma kõige kaugema krundi sinust, sest sina olid seal juba enne. Aga kinnisvara ostmine pole päris sama, mis mingi rannalina sinu kõrvale viskamine. Seal tehakse otsus kinnisvara väärtuse ja krundi omaduste, mitte sinu naeruväärse soovi järgi. Võib-olla tuleb seal päike paremini, puud, tahetakse aed naabriga kahe peale teha vms täiesti ratsionaalsed põhjused. Kui sinu kõrval on krundid müügis, siis sina ei saa oodata, et neid ära ei osteta. See pole sinu kontrolli all. Osta ise endale viis krunti siis kokku, siis jäävad teised kaugemale.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 08:11Kuule, kas sa teemaalgatust, millele ma vastasin, üldse lugesid või jaurad lihtsalt jauramise pärast?Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 21:49
Aga miks ta ei või osta, kui meeldis see krunt. Ega inimene ei pea selle järgi kinnisvara valima, et sina tahaks veel paar aastat naabriteta olla. Kui sinu ümber on krundid müügis, siis tulebki arvestada, et sinna tulevad inimesed varem või hiljem.
-
Külaline
Ma arvan, et see on äkki mingi alateadlik evolutsiooniline värk. Et kui juba asustus ja inimesed on ees, tähendab see, et tegu on hea kohaga.
Kehtib nii rannas kui ka metsavahelistel kruntidel.
Mul kipub nii olema parkimisplatsil. Ei trügi ma alati just ukse lähedale aga kui peaargu terve parkimisplats on tühi(varahommikul või hilisõhtul) siis poest tulles on alati keegi kõrvale parkinud. Ometi kohti on küll ja veel.
Mul kipub nii olema parkimisplatsil. Ei trügi ma alati just ukse lähedale aga kui peaargu terve parkimisplats on tühi(varahommikul või hilisõhtul) siis poest tulles on alati keegi kõrvale parkinud. Ometi kohti on küll ja veel.
-
Külaline
Sellepärast, et siis on kindel, et su kõrvale mingi Maxima, bensujaam või tehas ei tule. Alati peab krundi ostma sinna, kus on juba täis ehitatud, et hiljem ei tuleks ebameeldivaid üllatusi.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 21:28Jah, kunagi kindlasti keegi ostaks. Küsimus on, miks ostetakse kohe, kui vabu krunte ümberringi on saada küll ja küll.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 19:34
Aga kust tuleb sinu eeldus, et neid tühje krunte mitte keegi kunagi ära ei osta? Kui seal on müügis olev krunt, pead arvestama, et saad endale naabrid. Vahet pole, kas alustatakse sinu kõrvalkruntide ostmisest või kaugemate kruntide omadest, mingil ajal jõutakse ju nagunii sinu kõrvale.
-
Külaline
Üldises plaanis saan aru miks rannas. Sest on oodata nagunii suurema hulga inimeste tulekut.
Koroona ajal häiris, kui sõidad üksi terves trammis ja see teine inimene, kes peale tuleb, istub vahetult ette.
Koroona ajal häiris, kui sõidad üksi terves trammis ja see teine inimene, kes peale tuleb, istub vahetult ette.
-
Külaline
Tahtsin just kirjutada, et tavaliselt teevad venelased nii. Käisin ca 35 a tagasi tihti Kakumäe rannas, mis oli siis ikka väga inimtühi. Alati kui keegi tuli ja pani täpselt kõrvale käteräti, oli see venelane. Ei saanud ka kunagi aru, miks keegi peaks nii tegema. Võib ehk tõesti olla, et kui ujuma minna, siis arvab, et on turvalisem, kui keegi kõrval ja saab asjad jätta?Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 18:51TA siin. Jah, jutt on tänasest st tööpäevahommikust kus enamik inimesi olid tööl ja rannas üksikud inimesed. Ruumi küllaga, et kõik saaksid omaette olla, kuid minu kõrvale tuli üks naine, eestlane. Tean, sest rääkis telefoniga. Nädalavahetuseti avalikes randades ei käigi, just seetõttu, et ei meeldi võõrastega lähestikku olla.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 18:24Esimene lause pani viuhhh silme eest mööda nii kiiresti, et vanainime ei näind teist lugedagi...?Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 18:18
Aga miks sa siis lähed avalikku randa, kui sulle inimeste lähedus ei meeldi, Eestis on piisavalt rannajoont ja järvekesi, kui üksinda loodust nautida. Ära mine sinna, kuhu inimesed kogunevad aega viitma. Nii tüütud on need erakud, kes ronivad igale poole ja siis virisevad, kui mõni nendega kontakti võtab.
-
Külaline
Olen sama mõelnud. Me käime oma perega suvel ainult sellistes randades, kus enamasti ei olegi mitte kedagi (ei asu Tallinna ligiduses muidugi) ja vahel, kui keegi seal ka on, siis maandume ise ikka neist võimalikult kaugele, nii et inimesi vaevu näha on. Aga paar korda on juhtunud, et meie oleme juba rannas, kui tuleb mingi seltskond (reeglina noor perekond) ja sätivad ennast reaalselt meie vahetusse lähedusse. Siis oleme küll ise ennast kokku pakkinud ja kaugemale läinud. No ei ole normaalne selline asi.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 16:57 … kui rand on sisuliselt inimtühi. Pea alati tuleb keegi, kes laotab oma rätiku sinust 2m kaugusele, kuigi rannas on üksikud inimesed. Mis värk sellega on? Ma ei taha võõraste inimestega nii lähestikku olla. Miks teised tahavad, sest selline käitumine on suhteliselt sage. Kolingi alati ise eemale siis, aga normaalne see küll ei ole..
Samamoodi nagu pole normaalne (vähemalt eestlaste jaoks) see, kui ühistransport on täiesti tühi, aga siis istub keegi täpselt sinu kõrvale. No miks sa pead teisele selga ronima, kui ruumipuudust ei ole?
-
Külaline
-
Külaline
Sina oledki see rannas seljas elaja jah? Venelane või muidu loll ja lugupidamatu?Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 15:13Autistid olete või?
-
Külaline
Ei ole. Aga see, kui avalikus rannas keegi vahetus läheduses maha istub ja selle peale asjad pakid ja minema jooksed, ei ole minu silmis ka normaalne käitumine. Miks sedasi inimesi kardate? Nad tegelevad oma asjadega seal, keegi ei istu spetsiaalselt sinu pärast sinna ja keegi ei hakka välja mõõtma optimaalset distantsi lähimatest inimestest kuhu istuda tohib. Mind igatahes ei häiri. Ma ei isegi ei mõtle selle peale.
-
Külaline
Kui ülejäänud rand on tühi, siis on ebaviisakas võõraste inimeste vahetusse lähedusse ronida. Optimaalne distants on selline, et näed eemalt, et on inimesed, aga ei näe täpselt, kas nad parajasti vahetavad riideid või mitte, ega kuule, mida nad räägivad. Samamoodi ei näe nemad, kui sa riideid vahetad ega kuule, mida sina räägid. Selle asja nimi on privaatsus. Palun hinda teiste inimeste privaatsust.Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 17:22 Aga see, kui avalikus rannas keegi vahetus läheduses maha istub ja selle peale asjad pakid ja minema jooksed, ei ole minu silmis ka normaalne käitumine. Miks sedasi inimesi kardate? Nad tegelevad oma asjadega seal, keegi ei istu spetsiaalselt sinu pärast sinna ja keegi ei hakka välja mõõtma optimaalset distantsi lähimatest inimestest kuhu istuda tohib. Mind igatahes ei häiri. Ma ei isegi ei mõtle selle peale.
-
Külaline
Mul oli parkimisega sama asi paksus metsas. Tulin korviga auto juurde ja teine auto oli tapselt k6rvale parkinud.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 10:20 Ma arvan, et see on äkki mingi alateadlik evolutsiooniline värk. Et kui juba asustus ja inimesed on ees, tähendab see, et tegu on hea kohaga.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist