Perevägivald ja lähisuhtevägivald
-
Külaline
Perevägivald ja lähisuhtevägivald
Ajendatuna ühest teemast siit tekkis mul huvi. Kuidas üldse tekib perevägivald ja lähisuhtevägivald. Kas alati on selle põhjustajaks üks pool või siiski on nii nagu perekonnas olema peaksi. Tangot tantsitakse kahekesi. Ehk siis ma tahaks teada kui huill see tegelikult on. Ja millised on kogemused.
Ametnikud armastavad ikka rõhutada, et paljude naiste jaoks kõige ebaturvalisem koht nende kodu. Ma ei pisenda probleemi, aga kas mitte öelda, et PALJUDE pole ehk liialdus. Ja mida ma veel ei mõista. Kui pekstakse siis see on ju räme vägivald.Ja sellele reageeriks riik kindlasti ja jõuliselt. Miks seda talutakse või siis sellest hoopis hiljem räägitakse.
Ametnikud armastavad ikka rõhutada, et paljude naiste jaoks kõige ebaturvalisem koht nende kodu. Ma ei pisenda probleemi, aga kas mitte öelda, et PALJUDE pole ehk liialdus. Ja mida ma veel ei mõista. Kui pekstakse siis see on ju räme vägivald.Ja sellele reageeriks riik kindlasti ja jõuliselt. Miks seda talutakse või siis sellest hoopis hiljem räägitakse.
-
Külaline
Perevägivalda on erinevat. On niinimetatud situatsioonivägivald - naine mees joovad koos, läheb ütlemiseks, naine virutab mehele pudeliga. Või siis mees viriseb toidu kallal, naine sõimab vastu, lõpuks virutab mees taldrikuga naise suunas. On aga ka tõsist kodust terrorit - üks pool elab teise peal välja oma vajadust alandada ja haiget teha. Esimest tüüpi vägivalda on tegelikult rohkem, räägitakse millegipärast rohkem teisest tüübist. Ja ei ole nii, et vägivalduritega midagi ei tehta, selle eest on väga lihtne saada kriminaalkaristus. Piisab ühest tõukamisest, kui kannatanu politsei kutsub ja selgitab, et tundis hirmu ja valu, on teisel poolel reaalne oht karsitus saada. Aga tihti politseid ei kutsuta, arvatakse, et ega see enam ei kordu ja piinlik on ka.
-
Külaline
Kui jätta kõrvale ekstreemsemad juhtumid siis mina arvan, et enamus sellistest nn perevägivallast on mõlema poolse panusega. Üks sõimab ja solvab. Teine solvab ja sõimab vastu. Üks lööb ja teine lööb vastu. Nii lihtne see ongi. Lihtne pole ta enam siis kui üks pooltest provotseerib meelega ja korjab selle käigus nn tõendeid. Seda on rohkem kui arvata osatakse. Eriti jälk on see laste eest nn võitlemine kus ei valita enam mitte mingeid vahendeid. Kannatab tegelikult laps.
-
Simon says:
- Kontakt:
Mulle ei meeldi see et vastutus pannakse täiesti ainult ühe poole peale. Ma olen nii palju näinud seda, et just naine on see kes möliseb, alandab, nokib ja laksib meest seni kuni see reageerib. Naistele pole reeglina õpetatud seda, et ei maksa möliseda. Sõnad on olulised. Nad ei karda seda. Mehed saavad tavaliselt juba 10. eluaastaks selgeks, et hoia keel hammaste taga.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 21:41 Ajendatuna ühest teemast siit tekkis mul huvi. Kuidas üldse tekib perevägivald ja lähisuhtevägivald. Kas alati on selle põhjustajaks üks pool või siiski on nii nagu perekonnas olema peaksi. Tangot tantsitakse kahekesi. Ehk siis ma tahaks teada kui huill see tegelikult on. Ja millised on kogemused.
Tahate võrdseid õigusi, võtke võrdne vastutus.
Kunagi aastaid tagasi oli ühel koosviibimisel stseen, mida nägin kahjuks algusest lõpuni. Ühe paari naispool vaidles oma mehega väga temperamentselt mõnda aega ja suurema sugestiivsuse nimel lajatas hea tugeva laksu lahtise käega mehele vastu vahtimist. Mees polnud kade ja lajatas täpselt sama laksu vastu.
Mis te arvate, kes vägivallasüüdistuse sai?
-
Külaline
Valdav on ju arvamine, et kui naine lööb siis valus pole mehel. Isegi kui lööb pudrunuiaga. Mehe asi on ära kannatada. Aga asjast. Minge ööklubide juurde ja vaadake neid purjus naisi. Käed lähevad väga kergelt käiku. Nii naiste kui meeste vastu.
Paljud vägivalla juhtumid lähevad ka hullemaks kuna sekkuvad nn sõbrannad kes hakkavad õigust jagama ja nõustama kuidas edasi. Ehk siis eskaleerivad olukorda.
Paljud vägivalla juhtumid lähevad ka hullemaks kuna sekkuvad nn sõbrannad kes hakkavad õigust jagama ja nõustama kuidas edasi. Ehk siis eskaleerivad olukorda.
-
Külaline
Need esimesed postitused käsitlevad selgelt süüdistusi, kaitset ja õigustust, mitte sisulist arusaamist vägivallast ja vägivallatust käitumisest.
-
Külaline
Aga selgita palun siis rumalale. Ilma loosunglike hüüdlausetega. Ja ilma sildistamata.
-
Külaline
Üks põhjus selle tekkeks on kodust saadud muster. Kuigi poiss sai ise tappa ja kannatas, ei suuda ta oma pereelus olla targem, parem, rahulikum, kui ta isa.
-
Külaline
Algpostitus eriti neutraalsusest ei kiha ja vastama ei kutsu, aga proovin siiski.
Sõnaga "kahepoolne" mõeldakse minu meelest pigem seda, et mitte ei käi võidupeksmine ja -alandamine, vaid 1 teeb ja teine ei hakka vastu (ehk laseb teha) ja ei lähe suhtest ära. Kannatanu annab niimoodi oma panuse selle jätkumisse.
Koduvägivalla tagamaad on seotud madala enesehinnanguga, nii võimutseja kui ohvri puhul. Võimutseja tahab vägivallaga austust ja võimu saada, endast nõrgemat on ju lihtne endale allutada. Ohver usub, et tegigi midagi valesti ja ilmselt ongi halba kohtlemist väärt.
Sõnaga "kahepoolne" mõeldakse minu meelest pigem seda, et mitte ei käi võidupeksmine ja -alandamine, vaid 1 teeb ja teine ei hakka vastu (ehk laseb teha) ja ei lähe suhtest ära. Kannatanu annab niimoodi oma panuse selle jätkumisse.
Koduvägivalla tagamaad on seotud madala enesehinnanguga, nii võimutseja kui ohvri puhul. Võimutseja tahab vägivallaga austust ja võimu saada, endast nõrgemat on ju lihtne endale allutada. Ohver usub, et tegigi midagi valesti ja ilmselt ongi halba kohtlemist väärt.
-
Külaline
ütleme, et on päev kus naine aina näägutab.
Tema partner saaks reageerida mitmeti.
1. küsib pehmelt, kuule, sa oled tujust är,a mis mureks. pakub partnerile vaba õhtut ja kõik kodus ja lastega seodnuva oma peale võtta.
2. ignoreerib vingu ja ise käitub hästi edasi
3. vingub vastu, kaugemale ei lähe
4. läheb täiega kaasa, kuni tuleb tüli, kõik karjuvad.
5. läheb kaasa, lõpuks läheb endast nii välja et lööb.
kõigis viies variandis olid kaks poolt ja esimeses kolmes ei olnud mingit vägivalda, tavaline pereelu. siin samas teemades on plnud, kuidas tegelikult mehed on suuremad vingujad. aga naised ei lähe selle peale karjumseni endast välja ja ei hakka peksma. nad kasutavad esimest kolme käitumisvarianti. kehva enesekontrolliga mees kasutab viimaseid kolme käitumisvarianti. see on vaimse küpsuse küsimus, kuidas osatakse partnerile olemas olla kehval päeval. oskaks kõik piiduda esimese kolme käitumisvariandiga, ei oleks vägivalda.
korduv vägivald saab alguse sellest, kui üksteisest üksteisest sõltuda. siis ei saa peale esimest intsidenti ära minna.
1. küsib pehmelt, kuule, sa oled tujust är,a mis mureks. pakub partnerile vaba õhtut ja kõik kodus ja lastega seodnuva oma peale võtta.
kõigis viies variandis olid kaks poolt ja esimeses kolmes ei olnud mingit vägivalda, tavaline pereelu. siin samas teemades on plnud, kuidas tegelikult mehed on suuremad vingujad. aga naised ei lähe selle peale karjumseni endast välja ja ei hakka peksma. nad kasutavad esimest kolme käitumisvarianti. kehva enesekontrolliga mees kasutab viimaseid kolme käitumisvarianti. see on vaimse küpsuse küsimus, kuidas osatakse partnerile olemas olla kehval päeval. oskaks kõik piiduda esimese kolme käitumisvariandiga, ei oleks vägivalda.
korduv vägivald saab alguse sellest, kui üksteisest üksteisest sõltuda. siis ei saa peale esimest intsidenti ära minna.
-
Külaline
Kas 1 ja 2 ei ole see, mida vanarahvas ütles " räägi nagu seinaga"
-
Külaline
Pidev näägutamine on vaimnevägivald.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 09:32 ütleme, et on päev kus naine aina näägutab.
-
Külaline
Hea kommentaar see eelmine, mölisemise kohta. Mis siis teha, kui kaaslane ka möliseb. Ajab vist närvi? Mida kuradit ta kogu aeg möliseb.
-
Külaline
Tegelikult ongi nii, et inimesed ei oska käituda ja rääkida omavahel. Lisaks on suhtumine, et mina ka järgi ei anna. Nad eeldavad, et teine saab aru mida tema mõtleb ja tema ise mõtleb, et saab aru mida teine mõtleb. Lõpuks kedratakse peas probleem suureks ja tüli hakkab.
Ja väga suur probleem on see, et räögitakse asjadest sõbrannadega mitte oma mehega. Neilt saadakse muidugi kinnitust, et mees on halb ja nõu kuidas edasi käituda. Üldjul sellist, et ignoreeri. Ära anna järgi. Las mees tõestab jne. Aga need sõbrannad pole ju erapooletud. Nad on sinu pookt ja seetõttu suurt pilti ei näe. Ja tüli hakkab jälle. Kahjuks need tülid kipyvad ka eskaleeruma ja nii see karusell aina kiiremini tiurleb kuni üks osalistest suure hoo pealt maha lendab. Mina olen ka seda meelt, et alati on 2 osapoolt ja kõik pole koduvägivald selle hullus tähenduses. Kus 1 osapool terroriseerib.
Ja väga suur probleem on see, et räögitakse asjadest sõbrannadega mitte oma mehega. Neilt saadakse muidugi kinnitust, et mees on halb ja nõu kuidas edasi käituda. Üldjul sellist, et ignoreeri. Ära anna järgi. Las mees tõestab jne. Aga need sõbrannad pole ju erapooletud. Nad on sinu pookt ja seetõttu suurt pilti ei näe. Ja tüli hakkab jälle. Kahjuks need tülid kipyvad ka eskaleeruma ja nii see karusell aina kiiremini tiurleb kuni üks osalistest suure hoo pealt maha lendab. Mina olen ka seda meelt, et alati on 2 osapoolt ja kõik pole koduvägivald selle hullus tähenduses. Kus 1 osapool terroriseerib.
-
Simon says:
- Kontakt:
Tegelikult see naise poolne näägutamine on ka vägivald.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 09:32 ütleme, et on päev kus naine aina näägutab.
-
Simon says:
- Kontakt:
Nii on jah. Ja mis puutub seda terroriseerimist, siis sellest ma ka tegelikult lõpuni aru ei saa. Mina sain selgeks umbes 6-aastaselt: kui keegi teeb sulle haiget, siis on sul 2 võimalust. Võitle või jookse.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 10:05 Tegelikult ongi nii, et inimesed ei oska käituda ja rääkida omavahel. Lisaks on suhtumine, et mina ka järgi ei anna. Nad eeldavad, et teine saab aru mida tema mõtleb ja tema ise mõtleb, et saab aru mida teine mõtleb. Lõpuks kedratakse peas probleem suureks ja tüli hakkab.
Nii lihtne ongi.
Ja pole vaja hakata rääkima ona põhjendusi et "ei saa alati ära minna" - jäämine on ALATI viletsam valik
või kõige nõmedam põhjendus "ta on ju naine"???
-
Külaline
Hea näide on see proa kes uga teema all sõna võtab. Ka siin röögatas juba ära mölise jne. Kujuta ette kui sellisel pere oleksSimon says: kirjutas: ↑05 Sept 2024 10:13Tegelikult see naise poolne näägutamine on ka vägivald.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 09:32 ütleme, et on päev kus naine aina näägutab.
-
Külaline
Mulle ei meeldi see et vastutus pannakse täiesti ainult ühe poole peale. Ma olen nii palju näinud seda, et just naine on see kes möliseb, alandab, nokib ja laksib meest seni kuni see reageerib. Naistele pole reeglina õpetatud seda, et ei maksa möliseda. Sõnad on olulised. Nad ei karda seda. Mehed saavad tavaliselt juba 10. eluaastaks selgeks, et hoia keel hammaste taga.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 10:11
Tahate võrdseid õigusi, võtke võrdne vastutus.
Kunagi aastaid tagasi oli ühel koosviibimisel stseen, mida nägin kahjuks algusest lõpuni. Ühe paari naispool vaidles oma mehega väga temperamentselt mõnda aega ja suurema sugestiivsuse nimel lajatas hea tugeva laksu lahtise käega mehele vastu vahtimist. Mees polnud kade ja lajatas täpselt sama laksu vastu.
Mis te arvate, kes vägivallasüüdistuse sai?
[/quote]
Postitus on kustutatud
[/quote]
Postitus on kustutatud
[/quote]
Ära kamanda. Mida sa terroriseerid.
-
Simon says:
- Kontakt:
Minu teada on isiklik halvustamine foorumi teemades keelatud. Kahjuks administraator ei tee oma tööd ja ka mõistlikud arutlused keeratakse vastastikuseks sõimlemiseks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline