Kas teie lapse koolis on tunniplaan juba olemas?

sh teismelised
Külaline

Kas teie lapse koolis on tunniplaan juba olemas?

Postitus Postitas Külaline »

Uskumatu, täna on 1. september ja meie lapse koolist (Tallinn/kesklinn) pole siiamaani tunniplaani tulnud. Kooli juht andis eelmisel nädalal teada, et see saadetakse esimesel võimalusel, aga siiani pole seda juhtunud. Täiesti esmakordselt selline asi. Kuidas teil?
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 10:54 Uskumatu, täna on 1. september ja meie lapse koolist (Tallinn/kesklinn) pole siiamaani tunniplaani tulnud. Kooli juht andis eelmisel nädalal teada, et see saadetakse esimesel võimalusel, aga siiani pole seda juhtunud. Täiesti esmakordselt selline asi. Kuidas teil?
Sama, tunniplaani pole. Aga aktus on täna küll. Tundub, et koolides on tööjõudu puudu.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 10:59
Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 10:54 Uskumatu, täna on 1. september ja meie lapse koolist (Tallinn/kesklinn) pole siiamaani tunniplaani tulnud. Kooli juht andis eelmisel nädalal teada, et see saadetakse esimesel võimalusel, aga siiani pole seda juhtunud. Täiesti esmakordselt selline asi. Kuidas teil?
Sama, tunniplaani pole. Aga aktus on täna küll. Tundub, et koolides on tööjõudu puudu.
Lisan, et tegemist kooliga Kristiines.
Külaline

21. Kool ja tunniplaan pandi reedel kodulehele
Külaline

Sama teema, tunniplaani ei ole. Lisaks sellele lubati saata aegsasti enne kooli algust lapsevanemate meilile nimekiri vajaminevatest asjadest (1. klass), mida samuti ei tehtud. Nimekirja leidsin nädal tagasi täiesti muuseas kooli facebooki lehelt, mis ei tohiks olla ametlik info jagamise koht. Paari päeva etteteatamisega anti teada, et toimub klassijuhatajaga koosolek, mis toimus siis eelmise nädala lõpus aga tunniplaani osas ei saanud infot ka sealt. Ühesõnaga, väga puuduliku korraldusega tundub kogu see asi.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 15:01 ... Lisaks sellele lubati saata aegsasti enne kooli algust lapsevanemate meilile nimekiri vajaminevatest asjadest (1. klass), mida samuti ei tehtud ...
Appi, kuidas küll lapse suutsite teha? Loodusõnnetus?
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 15:43
Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 15:01 ... Lisaks sellele lubati saata aegsasti enne kooli algust lapsevanemate meilile nimekiri vajaminevatest asjadest (1. klass), mida samuti ei tehtud ...
Pole küll tsiteeritud vastaja, aga täiesti kohatu märkus. Eriti esimeses klassis ja eriti esimestel nädalatel on vanematel oluline teada, kuidas koolilaps oma käigud tehtud saab. Me ei tea sedagi, mis kell tunnid ALGAVAD, lõpust rääkimata.
Sul vist lapsi pole või oled lihtsalt vastutustundetu.
Külaline

Tartu kool, tunniplaan tuli 27ndal.
Külaline

Mis sul viga on? Igal koolil on oma nõudmised ja vanemad ei ole hiromandid, et neid ennustada oskaksid. Mul on lapsed erinevates koolides ja ilma kooli poolt antud konkreetse vajalike asjade nimekirjata oleksin totaalselt valed asjad hankinud. Näiteks ühe lapse koolis nõuti, et iga aine paberid oleks eri värvi, ja värvidki olid konkreetselt ette antud (sinine - matemaatika asjad, punane - eesti keele asjad jne). Ilma seda teadmata oleksin ostnud suure hunniku tavalist majapidamispaberit ja raisanud raha asjatult. Teise lapse koolis säherdust nõuet polnud. Samuti nõuti ühe lapse koolis kunstitundi konkreetselt vatman-joonistuspaberit, teisel lapsel aga tohtis olla tavaline joonistuspaber. Jne. Aga jah, ikka on kõiges vanemad süüdi, kui ei ole lapsele täpselt õigeid asju ostnud, või muidu on laps kohe loodusõnnetus jne.
Külaline

Sulle teadmiseks, kõikidel koolidel on erinevad nõudmised seega appi hüüda pole siin midagi. Loomulikult antakse nimekiri vajaminevast ning vanemad teevad ostud selle põhjal. Meie koolis anti mingite x asjade vajalikkusest teada peale aktust, ehk siis esimese koolipäeva eelsel õhtul. Ausaltöeldes ei olnud tore neid mööda linna taga ajada, kui oli õhtuks lubatud lapsele väiksem pidu sõprade-sugulastega kooliaasta alguse puhul.
Külaline

Näiteks ühe lapse koolis nõuti, et iga aine paberid oleks eri värvi, ja värvidki olid konkreetselt ette antud (sinine - matemaatika asjad, punane - eesti keele asjad jne). Ilma seda teadmata oleksin ostnud suure hunniku tavalist majapidamispaberit ja raisanud raha asjatult
??????
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 16:32
Näiteks ühe lapse koolis nõuti, et iga aine paberid oleks eri värvi, ja värvidki olid konkreetselt ette antud (sinine - matemaatika asjad, punane - eesti keele asjad jne). Ilma seda teadmata oleksin ostnud suure hunniku tavalist majapidamispaberit ja raisanud raha asjatult
??????
Tavaline pruun pakkepaber oli vanasti selline. Meie kutsusime seda jõupaberiks 😃
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 13:22
??????
Tavaline pruun pakkepaber oli vanasti selline. Meie kutsusime seda jõupaberiks 😃
Selle nimetus on ka praegu jõupaber, majapidamispaberit võid köögis kasutada. :D
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 14:53
??????
Selle nimetus on ka praegu jõupaber, majapidamispaberit võid köögis kasutada. :D

No pole vaja ju nokkida. Antud kontekstis oli siiski (vist) aru saada, mida selle all mõeldi.
Mina igaljuhul sain küll aru.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 17:17

No pole vaja ju nokkida. Antud kontekstis oli siiski (vist) aru saada, mida selle all mõeldi.
"Kirjutasin vale sõna, tänan parandamast."
Pole tänu väärt!
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 17:59
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 17:17
"Kirjutasin vale sõna, tänan parandamast."
Pole tänu väärt!
Mina pole TA. Mina kirjutasin, et pole vaja nokkida ka 🤗
Külaline

Kuna olen kunagi koolis töötanud, siis oskan selgitada. Igal aastal vahetub meeletu suur hunnik õpetajaid, kellest viimased saadakse tööle alles septembri esimestel päevadel. Siis hakkavad nad kõik teatama, millal nad kõik kohale tulla ei saa. Paljud õpivad, töötavad veel mõnes koolis, on muid erisoove. Mõni toob esimesel septembril veel lahkumisavalduse, haiguslehtedest ei hakka rääkimagi. Siis polegi õigeaegselt tunniplaani ja see võib veel tükk aega tulla päevakaupa või muutuda. Jah, mulle lapsevanemana ka ei meeldi, sest samas pommitatakse huviringidega, et kuhu ja millal laps tuleb, tuleb kohe ära otsustada, muidu enam gruppi ei võeta. Minu lapsel on individuaalõpe klaveris, ka õpetaja tahab teada, millal ta siis tunde tegema hakkab. Kooli algusega seoses on palju segadust, lapsed on paanikas, kuhu minna, mida teha, eriti need, kes alles alustavad või kooli vahetavad. Taas palju uusi õpetajaid, igaühel oma nõudmised. Osadel on mingi jama õpikutega, osad kadunud, raamatukogus otsas vms. Lapsevanemana tuleks säilitada rahu ja rahustada last, kes selle kõige toime peab tulema. Keegi ei pahanda, et esimeste päevade ooksul pole kõik veel paigas ja korras, kõik loksub paari nädalaga paika.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 16:53 Kuna olen kunagi koolis töötanud, siis oskan selgitada. Igal aastal vahetub meeletu suur hunnik õpetajaid, kellest viimased saadakse tööle alles septembri esimestel päevadel. Siis hakkavad nad kõik teatama, millal nad kõik kohale tulla ei saa. Paljud õpivad, töötavad veel mõnes koolis, on muid erisoove. Mõni toob esimesel septembril veel lahkumisavalduse, haiguslehtedest ei hakka rääkimagi. Siis polegi õigeaegselt tunniplaani ja see võib veel tükk aega tulla päevakaupa või muutuda. Jah, mulle lapsevanemana ka ei meeldi, sest samas pommitatakse huviringidega, et kuhu ja millal laps tuleb, tuleb kohe ära otsustada, muidu enam gruppi ei võeta. Minu lapsel on individuaalõpe klaveris, ka õpetaja tahab teada, millal ta siis tunde tegema hakkab. Kooli algusega seoses on palju segadust, lapsed on paanikas, kuhu minna, mida teha, eriti need, kes alles alustavad või kooli vahetavad. Taas palju uusi õpetajaid, igaühel oma nõudmised. Osadel on mingi jama õpikutega, osad kadunud, raamatukogus otsas vms. Lapsevanemana tuleks säilitada rahu ja rahustada last, kes selle kõige toime peab tulema. Keegi ei pahanda, et esimeste päevade ooksul pole kõik veel paigas ja korras, kõik loksub paari nädalaga paika.
Mul on käinud laps kahes erinevas koolis. Ühes oli tunniplaaniga jama, teises on see siisni olnud juba nädal enne õppeaasta algust olemas. Kusjuures viimases koolis otsiti veel augustis mitut õpetajat.
Miks neid erisoove kohe töölepingu sõlmimisel kirja ei panda? Selle sõlmimisel ju ometi lepitakse kokku koormus ja tööaeg. Ma küll ei kujuta ette mida minu tööandja kostaks kui ma sõlmiks lepingu täistööaja peale ja siis tööle asudes teataks, et ma kolmapäeval ei saa ja reedel saan ainult pool päeva.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 16:53 Kuna olen kunagi koolis töötanud, siis oskan selgitada. Igal aastal vahetub meeletu suur hunnik õpetajaid, kellest viimased saadakse tööle alles septembri esimestel päevadel. Siis hakkavad nad kõik teatama, millal nad kõik kohale tulla ei saa. Paljud õpivad, töötavad veel mõnes koolis, on muid erisoove. Mõni toob esimesel septembril veel lahkumisavalduse, haiguslehtedest ei hakka rääkimagi. Siis polegi õigeaegselt tunniplaani ja see võib veel tükk aega tulla päevakaupa või muutuda. Jah, mulle lapsevanemana ka ei meeldi, sest samas pommitatakse huviringidega, et kuhu ja millal laps tuleb, tuleb kohe ära otsustada, muidu enam gruppi ei võeta. Minu lapsel on individuaalõpe klaveris, ka õpetaja tahab teada, millal ta siis tunde tegema hakkab. Kooli algusega seoses on palju segadust, lapsed on paanikas, kuhu minna, mida teha, eriti need, kes alles alustavad või kooli vahetavad. Taas palju uusi õpetajaid, igaühel oma nõudmised. Osadel on mingi jama õpikutega, osad kadunud, raamatukogus otsas vms. Lapsevanemana tuleks säilitada rahu ja rahustada last, kes selle kõige toime peab tulema. Keegi ei pahanda, et esimeste päevade ooksul pole kõik veel paigas ja korras, kõik loksub paari nädalaga paika.
Ma saan kõigest aru aga ikkagi on mõru maik suus. Samamoodi huviringid ootavad, ei saa kuhugi midagi kindlalt ära öelda. Endal tööl ju sama lugu, tahaks ikka enam-vähen teada mis kellast hommikuti tööle saan asuda ja millal pean lapsel järel käima, kasvõi nädala jagu ette. Väga raske on mingeid koosolekuid jm planeerida sedasi. See nädal saime teisipäeval nädala tunniplaani, mis võib veel muutuda järgmine nädal. No ei ole tore.
Õps koolimajast

Postitus Postitas Õps koolimajast »

Mina olen ka töötanud õpetajana mitmes koolis, ülalkirjeldatud tsirkust pole toimunud kusagil. Puhkus lõpeb tavaliselt 20. augustiga. Ka uued töötajad tulevad 21. tööle. Tööleping sõlmitakse alates sellest kuupäevast, mitte kuskilt 3. septembrist. Mõned, kel on rohkem puhkusepäevi alaealiste laste arvelt, tulevad mõned päevad hiljem. Tunniplaani laob ju valmis arvutiprogramm, õppealajuhataja töö on pärast korrigeerida seda ja vajadusel midagi ümber paigutada.
See, et keegi tuleb tööle alles septembris, pole võimalik. Eelnevalt on ju tarvis esitada tunnikavad, eriti uuel töötajal pole neid varasematest aastatest võtta ja tuleb koostada vastavalt kooli ainekavale ja õpikutele. Ainkomisjoni koosolek, klassiruumi ettevalmistamine, alati on ka mõni suvetööline end sügisesse ripakile jätnud jne. Augusti lõpus toimub õppenõukogu, see on kohustuslik kõigile õpetajatele, pole võimalik, et sel ajal on keegi puhkusel või pole veel tööd alustanudki.
Kui koolis valitseb selline kaos nagu siin kolleeg ülalpool kirjeldas, tähendab see, et juhtkond on ebapädev.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist