Gaasihinnast ja pakettidest

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Gaasihinnast ja pakettidest

Postitus Postitas Külaline »

Kas viimased paar aastat olete kasutanud paindlikku, fikseeritud või börsipaketti ja kas valik on ära tasunud?
Külaline

Mul on paindlik pakett, ilmselt on ära tasunud. Minu jaoks ei ole pakettide studeerimine esmatähtsusega asi. Elekter on börsipaketiga.
Külaline

Igal aastal erinev, oleneb olukorrast. Enne kriisi fikseerisin ära, sest oli oht, et Venemaa keerab kinni. Eelmisel aastal fixisin igaks juhuks samuti, kuigi maardlad olid täis. Nüüd olukord rahulik, läksin börsi peale tagasi, nagu kõik muud aastad varemgi.
Külaline

Meil on selline gaasifirma, kellel on kõigile ühesugused hinnad, ei mingit fikseerimist ega eri pakette. Aga hea on seejuures see, et nende hinnad on aegade algusest peale olnud Eesti Gaasi omadest oluliselt odavamad.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 18:57 Meil on selline gaasifirma, kellel on kõigile ühesugused hinnad, ei mingit fikseerimist ega eri pakette. Aga hea on seejuures see, et nende hinnad on aegade algusest peale olnud Eesti Gaasi omadest oluliselt odavamad.
Mis jura sa veel ajad? Sa pole vist eales ühtki gaasi lepingut teinud ega arvet näinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 20:24
Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 18:57 Meil on selline gaasifirma, kellel on kõigile ühesugused hinnad, ei mingit fikseerimist ega eri pakette. Aga hea on seejuures see, et nende hinnad on aegade algusest peale olnud Eesti Gaasi omadest oluliselt odavamad.
Mis jura sa veel ajad? Sa pole vist eales ühtki gaasi lepingut teinud ega arvet näinud.
Kui sa suudad mulle Tarbegaasi kodulehelt www.tarbegaas.ee leida, milliseid ERINEVAID pakette nad pakuvad, siis oled pika pai ära teeninud. Mina pole neilt viimase 15a jooksul mingitest pakettidest midagi kuulnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 20:32
Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 20:24
Kui sa suudad mulle Tarbegaasi kodulehelt www.tarbegaas.ee leida, milliseid ERINEVAID pakette nad pakuvad, siis oled pika pai ära teeninud. Mina pole neilt viimase 15a jooksul mingitest pakettidest midagi kuulnud.
See on tavaline muutuv hind, millest teavitatakse ette 3 kuud.
Kes üldse sellise firma kliendiks on? Vaatasin, et spam, lepingud on kroonides.
Hind on kallim, kui teistel. Eesti Gaasil näiteks praegu 0,525, sinu omal 0,59.
Külaline

Mulle tundub, et pragu on ka fikseeritud hind ja pakett mõistlik.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 18:37 Igal aastal erinev, oleneb olukorrast. Enne kriisi fikseerisin ära, sest oli oht, et Venemaa keerab kinni. Eelmisel aastal fixisin igaks juhuks samuti, kuigi maardlad olid täis. Nüüd olukord rahulik, läksin börsi peale tagasi, nagu kõik muud aastad varemgi.
Börsipaketi puhul võib ette tulla liiga suuri hinnakõikumisi ja kui on talvine kütteperiood, siis pole meeldiv, kui järsku peab tunduvalt rohkem maksma. Suvel võib hind ka madalam olla, tarbimine väike. Paindlik ja fikseeritud hind on praegu nagunii sama hinnaga ja pole suurt vahet, aga kindlustunne on suurem.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 11:48
Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 18:37 Igal aastal erinev, oleneb olukorrast. Enne kriisi fikseerisin ära, sest oli oht, et Venemaa keerab kinni. Eelmisel aastal fixisin igaks juhuks samuti, kuigi maardlad olid täis. Nüüd olukord rahulik, läksin börsi peale tagasi, nagu kõik muud aastad varemgi.
Börsipaketi puhul võib ette tulla liiga suuri hinnakõikumisi ja kui on talvine kütteperiood, siis pole meeldiv, kui järsku peab tunduvalt rohkem maksma. Suvel võib hind ka madalam olla, tarbimine väike. Paindlik ja fikseeritud hind on praegu nagunii sama hinnaga ja pole suurt vahet, aga kindlustunne on suurem.
Ainsad hinnakõikumised olid siis, kui Venemaa gaasi kinni keeras. Ülejäänud 15 aastat on börsipakett olnud kõige mõistlikum. Paindlik on sisuliselt börsipakett, ainult ajalise nihkega ja kallim. Eelmise hooaja fikseeritud hind tuli kallim, kui oleks börsil olnud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 4 külalist