Täpselt, ja see on nii masendav. Mingile teenindusliinile, panka vm helistades pakub automaatvastaja lahkelt võimaluse venekeelseks teeninduseks jne. Ma oskan vene keelt (nõukaajal kasvanuna tambiti see juba maast-madalast sisse, ära ta pagan ka ei unune), aga põhimõtteliselt seda enam ei räägi. Kui keegi poes vm küsib midagi vene keeles, siis vastan ainult eesti keeles. Väga häirib see, kui eestlased hakkavad venelasega suheldes kohe abivalmilt vene keelt purssima, mõtlemata, et tegelikult peaks just see teine pool tegema pingutusi, et siinses keeles rääkida.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:03 Vana laul jah. Me siin võime ohkida ja ahkida, aga riik on selles osas endiselt passiivne. Vaata töökuulutusi, eriti riigiasutuste omasid ja ametikohti, kus tuleb suhelda kodanikega. Nõutud ikka vene keel ja vene keel. Isegi haljastusspetsialist peab oskama suhtlustasandil vene keelt. Riigile on odavama võtta vene keele oskusega töötajaid, kui palgata suuremal hulgal tõlkisid tööle. Kõik riigiasutused võtavad vastu venekeelseid pöördumisi. Kõikide riigiasutuste teenindused pakuvad võimalust vene keeles asju ajada.
Erasektorist pole üldse mõtet rääkida. Müüjaks ilma vene keeleta ei saa. Ülemiste KFC-s hüüavad teenindajad numbreid eesti ja vene keeles, et klient teaks oma nagitsatele järgi tulla. No ma ei tea, miks me üldse raiskame nii palju raha ja aega vene koolides eesti keele õpetamise peale, kui nad seal isegi numbreid eesti keeles selgeks ei saa. Penskarid seal ju söömas ei käi, noored Eesti Vabariigi programmi järgi õppivad noored.
Kus linnas elada?
-
Külaline
-
Külaline
Misasja? Ma olen aastaid Pirita metsas oma õhtuseid ja hilisõhtuseid 4km jooksuringe teinud, ühel ja teisel pool jõge ja üle Lükati jalakäijatesilla ka ning ealeski pole pähe tulnud midagi karta. Miks peaks?Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:10Jah lisab boonusena metsik müraallikas - mõnusalt autostunud maantee Viimsisse. Päriselt julged ka seal jõe ääres üksi ja hilja jalutada?Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 18:40
Jah, meil Pirita linnaosas suht sama. Lisaks veel meri ja jõgi kohe siinsamas. Ei tahaks küll siit kuhugi kolida.
Ja see Merivälja tee müra meile ei kosta. Isegi kui üks tänavavahe eemal olla, on juba vaikne.
-
Külaline
Minu tuttavad on küll kiiresti sisse elanud. Üldiselt eestlane pole kunagi mingi kiire omaks võtja mitte üheski olukorras. Seetõttu Eestis löövad hästi läbi Raja Teeled, kes end ise pakuvad. Seda, kes ise rääkima tuleb, eestlane ära ei lükka.Ihh kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:15 Pärnu pole eriti väike, pigem ikka massilinn.
Haapsalu on keskkonnana mõnus, kahjuks rikuti viimase peatänava rekonstrueerimisega sealne õhustik, võeti maha täiselujõus puud ja asemele pandi ...kah midagi.
Haapsalu on kinnine kogukond, võõrast omaks ei võeta eriti kiiresti.
-
Külaline
Tallinnas pole kusagil vaikne. Seda saabki aru alles siis, kui Tallinnast välja sõita milline on tegelikult vaikus. Tallinnas pole seda isegi Kadrioru pargis. Autode kohin on kogu aeg taustaks. Tallinna metsades on läbi aegade enamvähem kõikjal esinenud sportivate naiste ründamist.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:21Misasja? Ma olen aastaid Pirita metsas oma õhtuseid ja hilisõhtuseid 4km jooksuringe teinud, ühel ja teisel pool jõge ja üle Lükati jalakäijatesilla ka ning ealeski pole pähe tulnud midagi karta. Miks peaks?Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:10Jah lisab boonusena metsik müraallikas - mõnusalt autostunud maantee Viimsisse. Päriselt julged ka seal jõe ääres üksi ja hilja jalutada?Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 18:40
Jah, meil Pirita linnaosas suht sama. Lisaks veel meri ja jõgi kohe siinsamas. Ei tahaks küll siit kuhugi kolida.
Ja see Merivälja tee müra meile ei kosta. Isegi kui üks tänavavahe eemal olla, on juba vaikne.
-
Külaline
Ma mõtlen samuti, et vb ehk esialgu erinevaid linnaosasi proovida, Ma olen elanud Tallinnas kõikides linnaosades peale lasnamäe ja ikka päris suured erinevused, isegi ühe linnaosa asumid võivad päris erinevad olla, nt. kesklinnas kassisaba on oluliselt rahulikum kui südalinn/vanalinn.
Praeguseks olen püsivaks elukohaks valinud nõmme ja siin on vene keelt ikka väga harva kuulda.
Praeguseks olen püsivaks elukohaks valinud nõmme ja siin on vene keelt ikka väga harva kuulda.
-
Külaline
25. juunil (2009) liikus 19-aastane neiu koos sõbrannaga keskpäeval Pirita terviserajal. Ootamatult ründas naisterahvaid 30 – 40 eluaastates mees, haarates ühel neiul jalast kinni. Noorel naisel õnnestus oma keha vaid hallikasrohelist värvi jopega katnud mehe haardest vabaneda ning põgeneda.
Õhtuleht 30.08.2016 "Pirita on saanud pervertide meelispaigaks?"
30.05.2024 "Jalutuskäik Pirital muutus õudusunenäoks! Koerarünnak saatis naise EMOsse"
05.05.2015 " Pirital pussitati keset tänavat noort naist"
30.05.2024 "Jalutuskäik Pirital muutus õudusunenäoks! Koerarünnak saatis naise EMOsse"
-
Külaline
Mul on kesklinna piiril nädalavahetusel täuelik vaikus, kõik kas magavad või on uttu tõmmanud. Paari autot kuuled päeva peale, kui aken lahti on.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:25Tallinnas pole kusagil vaikne. Seda saabki aru alles siis, kui Tallinnast välja sõita milline on tegelikult vaikus. Tallinnas pole seda isegi Kadrioru pargis. Autode kohin on kogu aeg taustaks. Tallinna metsades on läbi aegade enamvähem kõikjal esinenud sportivate naiste ründamist.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:21Misasja? Ma olen aastaid Pirita metsas oma õhtuseid ja hilisõhtuseid 4km jooksuringe teinud, ühel ja teisel pool jõge ja üle Lükati jalakäijatesilla ka ning ealeski pole pähe tulnud midagi karta. Miks peaks?Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:10
Jah lisab boonusena metsik müraallikas - mõnusalt autostunud maantee Viimsisse. Päriselt julged ka seal jõe ääres üksi ja hilja jalutada?
-
Külaline
Mulle isiklikult ei meeldi näiteks Nõmme hämarus. Niigi pime kliima. Kinnisvara on seal ju väga kallis ja milleks kui saad sama hinnaga midagi kordades paremat teises linnas. Ilma autota liikumine seal tegelikult ebamugav, pikad jalgsi distantsid ja vähem ühistransporti kui muudes linnaosades.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:34 Ma mõtlen samuti, et vb ehk esialgu erinevaid linnaosasi proovida, Ma olen elanud Tallinnas kõikides linnaosades peale lasnamäe ja ikka päris suured erinevused, isegi ühe linnaosa asumid võivad päris erinevad olla, nt. kesklinnas kassisaba on oluliselt rahulikum kui südalinn/vanalinn.
-
Külaline
Ära seleta. Ma ise elan ka kesklinna piiril ja akna taga eraaiad, aga see autode üldine müra on Tallinnas ikkagi nii suur, et seda kuuleb ühtlase foonina alati.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:49Mul on kesklinna piiril nädalavahetusel täuelik vaikus, kõik kas magavad või on uttu tõmmanud. Paari autot kuuled päeva peale, kui aken lahti on.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:25Tallinnas pole kusagil vaikne. Seda saabki aru alles siis, kui Tallinnast välja sõita milline on tegelikult vaikus. Tallinnas pole seda isegi Kadrioru pargis. Autode kohin on kogu aeg taustaks. Tallinna metsades on läbi aegade enamvähem kõikjal esinenud sportivate naiste ründamist.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:21
Misasja? Ma olen aastaid Pirita metsas oma õhtuseid ja hilisõhtuseid 4km jooksuringe teinud, ühel ja teisel pool jõge ja üle Lükati jalakäijatesilla ka ning ealeski pole pähe tulnud midagi karta. Miks peaks?
-
Külaline
Kõrged puud onKülaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 20:03Miks Nõmmel hämar on?
-
Külaline
Kindlasti leiaks sarnast ka Pärnu, Haapsalu, Paide või mis iganes linna kohta. Mul igatahes oma 50 eluaasta jooksul seal intsidente olnud ei ole.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:40 25. juunil (2009) liikus 19-aastane neiu koos sõbrannaga keskpäeval Pirita terviserajal. Ootamatult ründas naisterahvaid 30 – 40 eluaastates mees, haarates ühel neiul jalast kinni. Noorel naisel õnnestus oma keha vaid hallikasrohelist värvi jopega katnud mehe haardest vabaneda ning põgeneda.
-
Külaline
Kujuta ette, on ikka küll.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 14:02Muid ju avatud pole talvel, peale hesburgeri ja pensuka hotdogi.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 13:54Mina elan suvituslinnas ja ei saa üldse aru sellisest jutust. Suvi on ju kõigile Eestis sügiseks möödas, miks peaks see Pärnus ja Haapsalus edasi kestma? Kohalikud elavad aasta ringi oma elu ja see suvine melu ei ole küll mingi boonus ausalt öeldes. Muud väikelinna eelised kestavad õnneks aastaringselt. Ja mingis hooaja restos ei käi kohalikuna isegi suvel mitte kui see avatud on, need ju ongi turistidele, mis head sealt ikka oodata on.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 11:37 Minu arust on ka Pärnu ja Haapsalu ilusad linnad, aga... Olen mõlemas linnas käinud sügisel spaatamas. Ja see tunne, mis inimtühjades linnades tekib, on nii nukker - ilus suvi on möödas - elu ja melu läbi. Linnad on väljasurnud. Söögikohad, kus veel kuu tagasi kees elu, on tabalukuga kinni.
No üldse ei meeldi selline tunne.
-
Külaline
Jah, lage põld ei ole minu teema tõesti. Rohelus, loodus, terviserajad kõnetavad rohkem. Kõik vajalik on vähem kui kilomeetri raadiuses seega saab auto ja ühistranspordita läbi, kuigi mõlema kasutamise võimalus on olemas. Bussiliiklusega kursis ei ole, rongid liiguvad mõlemas suunas üsna tihti aga see selleks. Siin oli põhiline probleem muude rahvuste ja keeltega, seda on siin kindlasti vähem kui teistes linnaosades.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:50Mulle isiklikult ei meeldi näiteks Nõmme hämarus. Niigi pime kliima. Kinnisvara on seal ju väga kallis ja milleks kui saad sama hinnaga midagi kordades paremat teises linnas. Ilma autota liikumine seal tegelikult ebamugav, pikad jalgsi distantsid ja vähem ühistransporti kui muudes linnaosades.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 19:34 Ma mõtlen samuti, et vb ehk esialgu erinevaid linnaosasi proovida, Ma olen elanud Tallinnas kõikides linnaosades peale lasnamäe ja ikka päris suured erinevused, isegi ühe linnaosa asumid võivad päris erinevad olla, nt. kesklinnas kassisaba on oluliselt rahulikum kui südalinn/vanalinn.
Tegelikult mu point oli selles, et tallinlasena kiputakse üleromantiseerima nn. väiksemaid ja vaiksemaid kohti, mis ei pruugi tegelikkuses olla vaiksemad, lisaks nt anonüümsuse puudumine, mis mind on tohutult häirinud väikelinnas elades. Kui pole oma elus mujal elanud, siis soovitaks esialgu proovida kuskil lähemal.
-
Külaline
Jah, steffani ja mum ka, saab terve linnaga seal pühapäeviti koos istuda.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 20:48Kujuta ette, on ikka küll.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 14:02Muid ju avatud pole talvel, peale hesburgeri ja pensuka hotdogi.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 13:54
Mina elan suvituslinnas ja ei saa üldse aru sellisest jutust. Suvi on ju kõigile Eestis sügiseks möödas, miks peaks see Pärnus ja Haapsalus edasi kestma? Kohalikud elavad aasta ringi oma elu ja see suvine melu ei ole küll mingi boonus ausalt öeldes. Muud väikelinna eelised kestavad õnneks aastaringselt. Ja mingis hooaja restos ei käi kohalikuna isegi suvel mitte kui see avatud on, need ju ongi turistidele, mis head sealt ikka oodata on.
-
Külaline
Haapsalus on mingi üks kõrts. Ja siis kasiino.
-
Külaline
Elupõlise tallinlasena, elanud Õismäel, Nõmmel, Kristiines ja Kadriorus, võin oma kogemusest öelda, et Tallinnast ebameeldivamat elukeskkonda ikka annab otsida.
Paar aastat tagasi kolisin ära ja pole hetkekski kahetsenud. Ainus asi, mida kahetsen on, et nii kaua viivitasin.
Kui ma peaks Tallinnasse tagasi kolima, siis ma pigem läheks üldse Eestist ära.
Paar aastat tagasi kolisin ära ja pole hetkekski kahetsenud. Ainus asi, mida kahetsen on, et nii kaua viivitasin.
-
Külaline
Kuskohta siis kolisid?Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 21:36 Elupõlise tallinlasena, elanud Õismäel, Nõmmel, Kristiines ja Kadriorus, võin oma kogemusest öelda, et Tallinnast ebameeldivamat elukeskkonda ikka annab otsida.
-
Külaline
Ühe väikelinna äärde. Ma võin öelda, et järv, mets, kool, pood - kõik on jalutustee kaugusel, aga tegelikult see pole see oluline osa. Eks nad on Tallinnas ka.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 21:52Kuskohta siis kolisid?Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 21:36 Elupõlise tallinlasena, elanud Õismäel, Nõmmel, Kristiines ja Kadriorus, võin oma kogemusest öelda, et Tallinnast ebameeldivamat elukeskkonda ikka annab otsida.
Aga elukeskkond üldiselt on siin igas mõttes parem. Ja võrreldamatult parem.
-
Simon says:
- Kontakt:
Jube salapärane värk. Mis linn? Ja mis asjad nii head seal on siis kui võrrelda?Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 22:02Ühe väikelinna äärde. Ma võin öelda, et järv, mets, kool, pood - kõik on jalutustee kaugusel, aga tegelikult see pole see oluline osa. Eks nad on Tallinnas ka.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 21:52Kuskohta siis kolisid?Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 21:36 Elupõlise tallinlasena, elanud Õismäel, Nõmmel, Kristiines ja Kadriorus, võin oma kogemusest öelda, et Tallinnast ebameeldivamat elukeskkonda ikka annab otsida.
Aga elukeskkond üldiselt on siin igas mõttes parem. Ja võrreldamatult parem.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist