Kus linnas elada?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Käi talvises Pärnus ja Haapsalus, vaata kas ikka meeldib.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 21:57 Käi talvises Pärnus ja Haapsalus, vaata kas ikka meeldib.
Talvel on Haapsalu ja Pärnu uimased väikelinnad.
Külaline

Kui läheksin, siis Haapsallu. Meri olemas, rahulik ja väike koht olemas, loodust ka vist on?
Külaline

Pärnu on selline ühtehoidev kogukond, kuhu firmadel on väga raske laieneda.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 21:17Koli Otepääle
Väga õige soovitus!
Püsivalt pidevalt järjekindel võimuvahetuse soov. Samas kena pisike asula.

Samas aga soovitan Assamallat. Mõõtsin Maa-ameti kaardilt, seal on kahe burksi putka vahemaa ca 22m. Kui teed vahel poleks siis oleks vast veel väiksem. Kas Otepääl on üldse burksi putkasid, kuhu saab normaalse suurema veokiga parkida, nagu Assamallas?
Külaline

Kui häirivad massid, siis Pärnu ei ole küll sobiv koht kolimiseks. Olen ise Pärnust pärit ja kolisin Tallinna, no Pärnus on sügisest-kevadeni väga okei olla aga suvisel ajal täiesti võimatu. Kõik need üritused, melu, lärm, rahvamassid jne, kohalikuna on suvisel ajal seal täitsa ebameeldiv olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 21:07
Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 20:48 Töö ja raha (mõistlikkuse piirides) ei ole probleem jah.
Aga Tallinnas ei taha mitte ühtegi linnaosa.
Sa pole ju öelnud ühtki asja, mida uuelt kohalt ootad, mis tingimusi soovid jne
Tunned hästi Tallinna siis võid vaibilt võrrelda:
Kadriorg on nagu Haapsalu
Südalinn nagu Pärnu
Mustamäe nagu Tartu
Nõmme nagu Viljandi
Pääsküla nagu Tapa
Haabersti nagu Paldiski
Kakumäe nagu Kärdla
Majaka nagu Narva
Vana-Lõuna kant nagu Elva
Pirita nagu Türi
Kassisaba nagu Võru
Kristiine nagu Valga
Lasnamäe - noh, lasnamäe on nagu Tallinn
Mitte sinnapoolegi!
Külaline

Elasin ca 1,5 aastat Pärnus (kesklinnas) ja kolisin just alles tagasi Tallinnasse. Kuigi varasemalt seda nii ei märganud, on Tallinn ikka väga muukeelne linn. Kuigi ka Pärnus kuuleb üsna igapäevaselt vene keelt.
Minu jaoks kõige häirivam Pärnu juures on see hooajalisus - kõik tiirleb suve ümber. Kevade teises pooles on igal pool usinad töömesilased, kes teid asfalteerivad ja pinke värvivad. Mitmed kohad avatud vaid juunist augustini, tihti isegi mitte päris augusti lõpuni. Kohaliku elu arendamine ei mõjunud just prioriteedina.
Arstiabi osas. Mingi perearsti ikka saab, enda oma juurde aja sain alati pigem kiiresti, aga tihti pidi väga pikalt ukse taga ootama. Kui erakorraliselt hambaarsti juurde vaja, siis tuleb tõenäoliselt Tallinnasse sõita. Nahaarsti juurde saab vist ainult tasulisse, haigekassa rahastusega aeg ei õnnestunud leida. Ehk siis kättesaadavus sõltub paljuski vajaminevast arstist.
Positiivse poole pealt on seal (vähemalt kesklinnas) palju parke ja mänguväljakuid, väikese lapsega päris hea toimetada. Lapse pärast oli isegi kahju ära kolida.
Isiklikult ütleks, et Viljandi ja Pärnu on üsna samaväärsed linnad, kuigi üks peaks olema 3 korda suurem. Pärnu mõjub üsna väikelinlikult. Viljandis lihtsalt pole rannahooaega.
Külaline

Miks peaks just Tallinnast kaugele kolima? Tallinna lähivaldades on ju mõnusaid linnu, aleveid, alevikke ja külasid, kus elada ja samas jääks Tallinn oma võimalustega lühikese sõidu kaugusele. Kui golf huvitab, siis sobiks näiteks Keila elamiseks, sest Niitvälja on ju kohe seal kõrval. Või kui mere lähedus on oluline, siis teiselpool Niitväljat on Kloogaranna ja Laulasmaa oma imeliste randade ja metsadega. Või kui meri nii oluline pole, siis Rae vallas on Rae golf ja suurematest keskustest saab elada Jüris või lugematutes väiksemates asulates seal läheduses.
Aga kui peab just Tallinna lähedusest ära kolima, siis valiks kas Viljandi või Pärnu, sest seal on teatrid ja kino ja head kontserdid jõuavad ka sinna. Pärnu lähedal on kaks golfiväljakut.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 08:08 Miks peaks just Tallinnast kaugele kolima? Tallinna lähivaldades on ju mõnusaid linnu, aleveid, alevikke ja külasid, kus elada ja samas jääks Tallinn oma võimalustega lühikese sõidu kaugusele. Kui golf huvitab, siis sobiks näiteks Keila elamiseks, sest Niitvälja on ju kohe seal kõrval. Või kui mere lähedus on oluline, siis teiselpool Niitväljat on Kloogaranna ja Laulasmaa oma imeliste randade ja metsadega. Või kui meri nii oluline pole, siis Rae vallas on Rae golf ja suurematest keskustest saab elada Jüris või lugematutes väiksemates asulates seal läheduses.
Aga kui peab just Tallinna lähedusest ära kolima, siis valiks kas Viljandi või Pärnu, sest seal on teatrid ja kino ja head kontserdid jõuavad ka sinna. Pärnu lähedal on kaks golfiväljakut.
Aitäh! Tallinna lähedus mind ei tõmba. Pigem tahaks siit just kaugemale. Ma arvan Tallinnast tõesti päris halvasti praeguseks (ei ole solvang, minu subjektiivne tunne lihtsalt). Aga Pärnu talvel ja Otepää suvel tundub päris hea kombo. Kahjuks kaht kohta ma korraga küll osta ei jaksa.
Külaline

Aga töö, mis tööd sa teed? Kas teises kohas on sul võimalus teha sama tööd, samadel tingimustel. Nt mulle meeldib mu töö minu kodulinnas, nende inimestega kellega koos seda tööd teen, nende vahendite ja võimalustega. Mulle on see väga oluline. Ma ei tahaks töötada kus peab kolleegidega kemplema töö tegemise või ülemusega töövahendite puudumise pärast raha puudumise pärast Ma vaatan et mitmetel meil on tööl sama mõte. Käiakse tööle sõites tund aega autoga. Kuigi lähemal oleks ka võimalus töötada, sama tööd tehes.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 09:09 Aga töö, mis tööd sa teed? Kas teises kohas on sul võimalus teha sama tööd, samadel tingimustel. Nt mulle meeldib mu töö minu kodulinnas, nende inimestega kellega koos seda tööd teen, nende vahendite ja võimalustega. Mulle on see väga oluline. Ma ei tahaks töötada kus peab kolleegidega kemplema töö tegemise või ülemusega töövahendite puudumise pärast raha puudumise pärast Ma vaatan et mitmetel meil on tööl sama mõte. Käiakse tööle sõites tund aega autoga. Kuigi lähemal oleks ka võimalus töötada, sama tööd tehes.
Ma saan tööd teha igalt poolt. Selles osas midagi ei muutuks, ükskõik, kus ma elan. Internet peab olema ainult.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 22:01
Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 21:57 Käi talvises Pärnus ja Haapsalus, vaata kas ikka meeldib.
Talvel on Haapsalu ja Pärnu uimased väikelinnad.
See pole ju tegelikult miinus. Ei pea üks linn pidevalt sigimist-sagimist täis olema. Tüütuks läheb. Olen küllalt kuulnud, kuidas pärnakad suve lõpus kergendatult ohkavad, et lõpuks ometi on need turistihordid läinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 08:17
Aitäh! Tallinna lähedus mind ei tõmba. Pigem tahaks siit just kaugemale. Ma arvan Tallinnast tõesti päris halvasti praeguseks (ei ole solvang, minu subjektiivne tunne lihtsalt). Aga Pärnu talvel ja Otepää suvel tundub päris hea kombo. Kahjuks kaht kohta ma korraga küll osta ei jaksa.
See stress vm iganes on sinu sees ja tuleb ka teise linna kaasa.
Külaline

Käisin hiljuti esimest korda Elvas ja üllatusin, kui ilus see on ja kui palju vaba aja veetmise võimalusi seal leidub. Täiesti vabalt võiks sellises kohas elada. Minu mängumaa oli muidu Viljandi kant ja kui oli "linna minek", siis ikka Tartusse. Muul juhul on Tartumaa minu jaoks pigem võõras ja palju seost sellega ei ole. Õpitud sai seal linnas elades ja oli tore, aga tagasi ei igatse.

Miskipärast kohad, mis mind isiklikult tõmbavad, on kas lõunas, Peipsi või Võrtsu ääres või saartel. Tundub, et selline eraldatus ja looduslik mitmekesisus on minu jaoks oluline, veekogu olemasolu kohe kindlasti. Mugavuse asemel valiks iga kell meeldivama elupaiga kasuks. Hetkel elan Kesk-Eestis ja ei saa ka kurta. Istun praegu töö juures haudvaikuses, ümberringi mets ja põllud, pole kella kaheksast alates, kui siia tulin, ühtki inimest näinud. Taevas on selge ja sinine, soe päike kiirgab läbi akna peale ja lihtsalt mõnus on siin rahus olla. Linnamüras istumist praegusel hetkel ei kujutaks kuidagi ette, see pole üldse minu keskkond.
Külaline

Sa kõigepealt kõige pimedamal või inimtühjemal ajal ela nädalake mõnes kohas ja vaata.
Haapsalu, no olime kõige kiiremal ajal nädalalõpu. Mitte essugi pole teha. Miljööväörtuslik on nii 70 m linnaosa, rannaosa on 50 m, kivitäbaval paar kallist söögikohta. Ülejäänu on ju kas puhas Lasnaka kortermajad või 10 km puumajade rivi. Laps läheb klassiõele külla, ikka peab autoga vedama.
Ja nii saab öelda iga linna kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 09:43
See stress vm iganes on sinu sees ja tuleb ka teise linna kaasa.
Ma mõtlesin täpselt sama. Et kuna sul on selline suhtumine, et Tallinnas on kõik halvasti, siis ega iseenda eest ei põgene. Varsti oled ka uues kohas sama rahulolematu või veelgi rahulolematum, sest kahetsed oma otsust.
Külaline

Kahjuks jah päris linn on meil ainult Tallinn. Teised pigem suured alevikud, kõigil omad puudused.
Külaline

Tartusse koliks.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 00:47 Kuigi varasemalt seda nii ei märganud, on Tallinn ikka väga muukeelne linn.
Tallinn on alati olnud üpris rahvusvaheline linn. Oli 100 ja 200 aastat tagasi ja enamgi veel. Mulle meeldib, et taksojuht on Indiast, toidukuller Nigeeriast, koostööpartner Inglismaalt, kohikuteenindaja on vahetusüliõpilane Malaisiast, lemmiksöögikoha omanik on kreeklane ja kõrvallaudades on soomlased, rootslased, sakslased, ameeriklased jne. See tekitab mõnusa tunde, nagu oleks reisile läinud, ilma pennigi kulutamata. :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy ja 9 külalist