Tänapäeva vanavanemad
-
Külaline
Kui juba trumpamiseks läks. Mu isa käib antsla-tallinn üle nädala lapsi (jah, mitut korraga) hoidmas. Ja töötab täiskoormusega. Ja on 72.
Te 50-60sed võiksite ehk natuke aktiivsemaid elustiile harrastada, siis ei võta iga väike asi ohkima.
Avalikku lintšimist ootama jäädes.
Te 50-60sed võiksite ehk natuke aktiivsemaid elustiile harrastada, siis ei võta iga väike asi ohkima.
-
Külaline
Pole ka see aga Jõgeva rong sõidab 1.5h. Jõuab ära vaadata ühe filmi või lugeda kolmandiku raamatut. Mulle kõlab see nagu puhkus mitte hooramine.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:34Ma ei ole küll see kellele vastasid aga kus on kirjas, et ta bussiga sõidab? Kujutad ette, paljud naised oskavad ka autoga sõita ja isegi omavad isiklikku autot. Ja väga palju on selliseid, kellele meeldibki sõita.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 15:36Eriti nõme inimene oled! Ei ole sinu asi ette kirjutada kas su ema peab 3h bussis loksuma või võib selle aja televiisorit vaadata. Kõigele lisaks veel iga nädal, see teeb aastas 156 tundi ainuüksi bussis. Lisame sellele veel bussile mineku ja bussilt tuleku ajad...Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 11:22
Nii? Mu ema käib iga nädal Jõgevalt Tallinna lapsi hoidma. Küll mitte meie vanemate meelelahutuseks või teatriskäiguks aga lasteaiapuhkuse andmiseks. Siiski, käib. See on maailmamastaabis väike vahemaa. Kui keskmisel inimesel on aega ööpäevas 3+h televiisorit vaadata, miks ei võiks ta selle aja panna transpordi alla külastamaks oma perekonda.
-
Külaline
Vanakooli mehed ja naised ongi veidi erinevad. 50ne kaasaegne vanaema murraks selle peale oma geelküüned ära ja saaks südari otsa.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:56 Kui juba trumpamiseks läks. Mu isa käib antsla-tallinn üle nädala lapsi (jah, mitut korraga) hoidmas. Ja töötab täiskoormusega. Ja on 72.
-
Külaline
Ja sul endal piinlik ei ole?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:56 Kui juba trumpamiseks läks. Mu isa käib antsla-tallinn üle nädala lapsi (jah, mitut korraga) hoidmas. Ja töötab täiskoormusega. Ja on 72.
-
Külaline
Maa külmand ja kärss kärnas. Loodetavasti harrastad ise täielikku ökomöko elustiili metsade vahel, kunagi autoga ei sõida ega lennukiga lenda. Rääkimata sellest, et perega koos olemist mõttetuks pead aga jäägu sulle su arvamus.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:39Ja meeletult reostada ja veel üks auto mõttetult likluses...Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:34Ma ei ole küll see kellele vastasid aga kus on kirjas, et ta bussiga sõidab? Kujutad ette, paljud naised oskavad ka autoga sõita ja isegi omavad isiklikku autot. Ja väga palju on selliseid, kellele meeldibki sõita.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 15:36 Eriti nõme inimene oled! Ei ole sinu asi ette kirjutada kas su ema peab 3h bussis loksuma või võib selle aja televiisorit vaadata. Kõigele lisaks veel iga nädal, see teeb aastas 156 tundi ainuüksi bussis. Lisame sellele veel bussile mineku ja bussilt tuleku ajad...
-
Külaline
Perega olemine ja vanavanemate räige ärakasutamine ei ole üks ja sama asi.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 17:12Maa külmand ja kärss kärnas. Loodetavasti harrastad ise täielikku ökomöko elustiili metsade vahel, kunagi autoga ei sõida ega lennukiga lenda. Rääkimata sellest, et perega koos olemist mõttetuks pead aga jäägu sulle su arvamus.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:39Ja meeletult reostada ja veel üks auto mõttetult likluses...Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:34
Ma ei ole küll see kellele vastasid aga kus on kirjas, et ta bussiga sõidab? Kujutad ette, paljud naised oskavad ka autoga sõita ja isegi omavad isiklikku autot. Ja väga palju on selliseid, kellele meeldibki sõita.
-
Külaline
Sul autot pole?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:39Ja meeletult reostada ja veel üks auto mõttetult likluses...Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:34Ma ei ole küll see kellele vastasid aga kus on kirjas, et ta bussiga sõidab? Kujutad ette, paljud naised oskavad ka autoga sõita ja isegi omavad isiklikku autot. Ja väga palju on selliseid, kellele meeldibki sõita.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 15:36 Eriti nõme inimene oled! Ei ole sinu asi ette kirjutada kas su ema peab 3h bussis loksuma või võib selle aja televiisorit vaadata. Kõigele lisaks veel iga nädal, see teeb aastas 156 tundi ainuüksi bussis. Lisame sellele veel bussile mineku ja bussilt tuleku ajad...
-
Külaline
Ei oleks arvanud, et tänapäeva 45-50-stel veel lasteaiaealisi hoidmistvajavaid lapsi on.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:56 Kui juba trumpamiseks läks. Mu isa käib antsla-tallinn üle nädala lapsi (jah, mitut korraga) hoidmas. Ja töötab täiskoormusega. Ja on 72.
-
Külaline
kas häbenema peab vitaalseid vanemaid või häid peresuhteid?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 17:09Ja sul endal piinlik ei ole?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:56 Kui juba trumpamiseks läks. Mu isa käib antsla-tallinn üle nädala lapsi (jah, mitut korraga) hoidmas. Ja töötab täiskoormusega. Ja on 72.
Ma pole päevagi lasteaias käinud, mind hoidsid (töötavad!) vanavanemad. Ja nüüd hoiavad minu vanemad ainult aegajalt oma lapselapsi. Piinlik oleks kui nad tänuvõlga esivanemate ees üldse ei tasuks.
-
Külaline
Mina käin maal ema juures tõesti rongiga, seega tean täpselt, mida see tähendab. Kui mõbi romantiseerib seda, siis ausalt, kodus on väga palju mõnusam raamatut lugeda. Varahommikul ja hilisõhtul külmas rongi peals kobida, edasi-tagasi piletihind, loodetavasti makstakse need ja linnas taksosõit ikka kinni.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 17:12Maa külmand ja kärss kärnas. Loodetavasti harrastad ise täielikku ökomöko elustiili metsade vahel, kunagi autoga ei sõida ega lennukiga lenda. Rääkimata sellest, et perega koos olemist mõttetuks pead aga jäägu sulle su arvamus.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:39Ja meeletult reostada ja veel üks auto mõttetult likluses...Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:34
Ma ei ole küll see kellele vastasid aga kus on kirjas, et ta bussiga sõidab? Kujutad ette, paljud naised oskavad ka autoga sõita ja isegi omavad isiklikku autot. Ja väga palju on selliseid, kellele meeldibki sõita.
-
Külaline
Oot, aga vanavanemad hoidsid sind siis just selleks, et vanemad saaks tööl käia, ma eeldan? Tänu sellele polnud vaja lasteaeda ka. Ja vanavanemad ise samal ajal ka töötasid? Miks siis nemad sellise topeltkoormuse enda kaela said? Ja ära siis ise tulevikus oma tänuvõlga unusta, see "hoiavad ainult aeg-ajalt" kõlab justkui vanemate panuse pisendamisena.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 17:40kas häbenema peab vitaalseid vanemaid või häid peresuhteid?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 17:09Ja sul endal piinlik ei ole?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:56 Kui juba trumpamiseks läks. Mu isa käib antsla-tallinn üle nädala lapsi (jah, mitut korraga) hoidmas. Ja töötab täiskoormusega. Ja on 72.
Ma pole päevagi lasteaias käinud, mind hoidsid (töötavad!) vanavanemad. Ja nüüd hoiavad minu vanemad ainult aegajalt oma lapselapsi. Piinlik oleks kui nad tänuvõlga esivanemate ees üldse ei tasuks.
-
Külaline
Vanavanemate päev on tulemas. Kes peaks meeles pidama mehe poolseid vanavanemaid? Kuna mu ämm käib mind siin vaid õpetamas siis mul tunne küll, et ma see aasta lasen tal nautida oma töö vilju. Miks peavad alatihti miniad oma ämmasi meeles pidama ja neile midagi korraldama, kui nad ise on kasvatanud nii tublid pojad, et nad võiks ise oma vanemaid sel päeval meeles pidada.
-
Külaline
Ei sina ei pea mehe ema meeles pidama. Seda peavad tema lapsed või lapselapsed.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 18:09 Vanavanemate päev on tulemas. Kes peaks meeles pidama mehe poolseid vanavanemaid? Kuna mu ämm käib mind siin vaid õpetamas siis mul tunne küll, et ma see aasta lasen tal nautida oma töö vilju. Miks peavad alatihti miniad oma ämmasi meeles pidama ja neile midagi korraldama, kui nad ise on kasvatanud nii tublid pojad, et nad võiks ise oma vanemaid sel päeval meeles pidada.
-
Külaline
Tsiteerides üht eespoolkirjutajat: head peresuhted ja vanainimese ärakasutamine ei ole sama asi.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 17:40kas häbenema peab vitaalseid vanemaid või häid peresuhteid?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 17:09Ja sul endal piinlik ei ole?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:56 Kui juba trumpamiseks läks. Mu isa käib antsla-tallinn üle nädala lapsi (jah, mitut korraga) hoidmas. Ja töötab täiskoormusega. Ja on 72.
-
Külaline
Ja sina otsustad anonüümse foorumlase peresuhete üle, tead paremini? Ma pole see, kellele sa vastasid, aga vastus ajas vihale.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 18:20Tsiteerides üht eespoolkirjutajat: head peresuhted ja vanainimese ärakasutamine ei ole sama asi.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 17:40kas häbenema peab vitaalseid vanemaid või häid peresuhteid?
Mind ennast hoidsid vanavanemad, minu lapsi hoidsid vanavanemad ja nüüd hoian mina lapselapsi. Mis puutub töölkäimisse, siis jah, vanavanemad käisid tööl, aga töid on mitmesuguseid ja on neid, kuhu saab lapsi kaasa võtta, on neid, mis ei käi kellast kellani ja on mittekattuvaid vabu päevi ning puhkusi, lisaks on vahel veel olemas ka vitaalsed vanavanavanemad, kes on tõesti juba pensionil. Igaks juhuks ütlen kohe ära ka, et jutt pole pidevast lastekasvatamisest, vaid olemas olemisest üksteise jaoks, kui on vaja. Mingi kägu ei tule otsustama, kas tegu on ärakasutamise või heade peresuhetega. Kui ise oma perega läbi ei saa või ei suhtle, siis ära kujuta ette, et see on kõigi puhul nii.
-
Külaline
Ise sa ju ka just praegu otsustasid, et tema ei saa oma perega läbi ja ei suhtle.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 18:41Ja sina otsustad anonüümse foorumlase peresuhete üle, tead paremini? Ma pole see, kellele sa vastasid, aga vastus ajas vihale.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 18:20Tsiteerides üht eespoolkirjutajat: head peresuhted ja vanainimese ärakasutamine ei ole sama asi.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 17:40
kas häbenema peab vitaalseid vanemaid või häid peresuhteid?
Mind ennast hoidsid vanavanemad, minu lapsi hoidsid vanavanemad ja nüüd hoian mina lapselapsi. Mis puutub töölkäimisse, siis jah, vanavanemad käisid tööl, aga töid on mitmesuguseid ja on neid, kuhu saab lapsi kaasa võtta, on neid, mis ei käi kellast kellani ja on mittekattuvaid vabu päevi ning puhkusi, lisaks on vahel veel olemas ka vitaalsed vanavanavanemad, kes on tõesti juba pensionil. Igaks juhuks ütlen kohe ära ka, et jutt pole pidevast lastekasvatamisest, vaid olemas olemisest üksteise jaoks, kui on vaja. Mingi kägu ei tule otsustama, kas tegu on ärakasutamise või heade peresuhetega. Kui ise oma perega läbi ei saa või ei suhtle, siis ära kujuta ette, et see on kõigi puhul nii.
Kui mõlemad osapooled on päriselt rahul, siis muidugi on ok. Mis see ikka teiste asi on.
Kui tegemist on regulaarse hoidmisega ja toimub vähimgi survestamine/ lunimine, siis on ikka küll ärakasutamine ja põhjust piinlikkust tunda.
Ja kuidagi uhkusega teatada, et 72 aastane vanainimene käib regulaarselt antslast tallinnas mu last hoidmas - no ma ei tea, mis peresuhted teil on.
Igast friike on, võib-olla talle tõesti meeldibki autoga teise eesti otsa sõita. Aga see on igatahes väga lähedal ärakasutamisele. Ja selline uhke teadaanne oli piinlik lugeda.
Ilmselgelt mitte ainult minul.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 18:41Ja sina otsustad anonüümse foorumlase peresuhete üle, tead paremini? Ma pole see, kellele sa vastasid, aga vastus ajas vihale.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 18:20Tsiteerides üht eespoolkirjutajat: head peresuhted ja vanainimese ärakasutamine ei ole sama asi.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 17:40
kas häbenema peab vitaalseid vanemaid või häid peresuhteid?
Aga kui sul põlvkondade kaupa on mingi lapsekauplemine käinud, siis sa ju loomulikult pead seda normaalseks.
See ei tähenda, et see päriselt normaalne on.
Täpsustan, et räägin regulaarsest hoidmisest - “vanemate aitamine vanavanemate arvelt” - mitte niisama läbikäimisest
Ja veel täpsustan, et mina olen ca 30 ja minu lapsed on väga väikesed. Suhted mõlema poole vanavanematega on väga head. Ja mitte elus, tõesti no mingit varianti ka pole, et ma ajaks 72 aastase (minu puhul siis peaaegu minu vanaema) antslast tallinnasse minu last hoidma.
-
Külaline
A kes ajas?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 19:18Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 18:41Ja sina otsustad anonüümse foorumlase peresuhete üle, tead paremini? Ma pole see, kellele sa vastasid, aga vastus ajas vihale.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 18:20
Tsiteerides üht eespoolkirjutajat: head peresuhted ja vanainimese ärakasutamine ei ole sama asi.
Aga kui sul põlvkondade kaupa on mingi lapsekauplemine käinud, siis sa ju loomulikult pead seda normaalseks.
See ei tähenda, et see päriselt normaalne on.
Täpsustan, et räägin regulaarsest hoidmisest - “vanemate aitamine vanavanemate arvelt” - mitte niisama läbikäimisest
Ja veel täpsustan, et mina olen ca 30 ja minu lapsed on väga väikesed. Suhted mõlema poole vanavanematega on väga head. Ja mitte elus, tõesti no mingit varianti ka pole, et ma ajaks 72 aastase (minu puhul siis peaaegu minu vanaema) antslast tallinnasse minu last hoidma.
Ja on absoluutselt normaalne jah. Teil pole? Minu vanaema puhul oli lausa konkurss, kes lapsi enda juurde saab. Hiljem, kui ta mu vanematega koos elas, oli siis kõigil korraga see rõõm. Tänu sellisele koostööle ja emotsionaalsele sidemele pole meil ükski vanavanem, kes tänaseks kõik riburada surnud, tundnud end kuni lõpuni iialgi üksi. Kõik on olnud sageli külastatud eelnevate põlvkondade poolt, hooldatud ja suretatud. Pole olnud mingi "kauplemist" nagu sina seda nimetad. Lapsed on oma vanavanemaid armastanud, vabatahtlikult külas käinud ja vajadusel rahalisi panuseid teinud. Kahju küll, kui teil see asi kauplemisega käib. Meil mitte. Head kauplemist siis omaenda ema ja omaenda lastega, vaata, et kaupled ikka kasuga.
-
Külaline
Päris huvitav, kas siin need, kes vihaselt võitlevad selle vastu, et vanavanemad lapsi hoiavad, on äkki needsamad, kes meeletult võitlevad lapsesaamise vastu üldse ehk niinimetatud lapsevabad? (Milline jõle eufemism, aga ilmselt neile endale meeldib.)
Kuidas inimesed viitsivad küll nii palju vihata lapsi ja vanemaid? See on kohutav, millise trauma te olete lapsepõlves saanud, noorpõlves saanud ja järjest saate edasi. Mis silmakirjalikkus see on, millega te näiliselt nagu võitlete vanavanemate õiguste eest ja hoolite neist, aga selle all kobrutab silmnähtav raev, et üldse kellelgi on lapsed, et üldse oma vanematega läbi saadakse ja nii edasi. Muuga pole küll võimalik selgitada seda närimist näiteks autosõidu kallal. See on ju ilmselge põhjuse otsimine, mitte tegelik etteheide. Otsitakse väsimatult põhjust vihata ja vaenata sookaaslast, kellel on lapsed ja hooliv ema. Tulge jah rääkima, et te siiralt hoolite siin mingitest võõrastest vanuritest. Te ei hooli üldse millestki peale iseenda, sellest ka see raev normaalse elu vastu.
Kuidas inimesed viitsivad küll nii palju vihata lapsi ja vanemaid? See on kohutav, millise trauma te olete lapsepõlves saanud, noorpõlves saanud ja järjest saate edasi. Mis silmakirjalikkus see on, millega te näiliselt nagu võitlete vanavanemate õiguste eest ja hoolite neist, aga selle all kobrutab silmnähtav raev, et üldse kellelgi on lapsed, et üldse oma vanematega läbi saadakse ja nii edasi. Muuga pole küll võimalik selgitada seda närimist näiteks autosõidu kallal. See on ju ilmselge põhjuse otsimine, mitte tegelik etteheide. Otsitakse väsimatult põhjust vihata ja vaenata sookaaslast, kellel on lapsed ja hooliv ema. Tulge jah rääkima, et te siiralt hoolite siin mingitest võõrastest vanuritest. Te ei hooli üldse millestki peale iseenda, sellest ka see raev normaalse elu vastu.
-
Külaline
Miks peaks keegi sundima kedagi millekski. Normaalses peres pakuvad vanavanemad ise välja kui palju nad lapselapsi hoiavad ja peavad sõna.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot], Kirile ja 4 külalist