MRT põlvest

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Põlvik

MRT põlvest

Postitus Postitas Põlvik »

Kuidas toimub põlve MRT-uuring? Kas ainult pildistatav jalg läheb masinasse või ülejäänud keha ka? Istudes, lamades, mismoodi? Kui kaua peab liikumatult paigal püsima? Kas müra on vali?
Mul läheb 8-a laps sellele uuringule, muretsen, et nagunii hakkab siplema või masinat kartma. Ise olen käinud pea MRT-s, see oli valju kolinaga ja kestis pikalt. Kas põlve oma käib lihtsamalt? Tahaks last natuke ette valmistada ja rääkida, mis toimuma hakkab.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Miks selline libateema? Klikid jälle olulised?
Üldiselt sellise paanikahäirega tegelastele tehaks ejuba haigla uksel propofooli süst ja siis ei nihele ega sügele keegi ega midagi. Miks peaks pea MRT masina kolin erinema põlve MRT osas? Kas pikema kürva tõttu koliseb rohkem, ilmselt uuring võtab küll jah rohkem aega, sest tegelast peab ju liigutama.
Külaline

https://emergeortho.com/news/knee-mri/
Põlvik

Postitus Postitas Põlvik »

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 13:50 Miks selline libateema? Klikid jälle olulised?
Üldiselt sellise paanikahäirega tegelastele tehaks ejuba haigla uksel propofooli süst ja siis ei nihele ega sügele keegi ega midagi. Miks peaks pea MRT masina kolin erinema põlve MRT osas? Kas pikema kürva tõttu koliseb rohkem, ilmselt uuring võtab küll jah rohkem aega, sest tegelast peab ju liigutama.
Vaimuhaiglad võiks tegelikult hakata avalikkusele teada andma, kui kinnise osakonna patsiendid vahepeal internetti lastakse.
Külaline

Põlvik kirjutas: 31 Aug 2024 14:34
Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 13:50 Miks selline libateema? Klikid jälle olulised?
Vaimuhaiglad võiks tegelikult hakata avalikkusele teada andma, kui kinnise osakonna patsiendid vahepeal internetti lastakse.
Vaimuhaiglad võivad teha paljusid asju.
Teie, Põlvik, pole ilmselt MRT masinat isegi mitte lähedalt näinud, veel vähem on seda kasutatud Teie aju uurimiseks. Vastasel juhul oskaksite oma lapsele selgitada juba tuttavat protseduuri. Lisaks nõub seadus, et arst enne kõik selgitab ja Te annate ka selles osas paberile allkirja.
Olen ka põlve MRT läbinud ja kuna protsess oli väga igav siis pidin "võitlema mitteliigutamise" osas, sest uni tahtis peale tulla.
Külaline

Mul käis laps jalalabaga MRTs ja siis läks küll ainult see üks jalg masinasse. Ma arvan, et põlvega on sama. Ise oli pikali, meie uuring kestis veidi vähem kui 30 min.
Külaline

Põlvik kirjutas: 31 Aug 2024 11:17 Kuidas toimub põlve MRT-uuring? Kas ainult pildistatav jalg läheb masinasse või ülejäänud keha ka? Istudes, lamades, mismoodi? Kui kaua peab liikumatult paigal püsima? Kas müra on vali?
Mul läheb 8-a laps sellele uuringule, muretsen, et nagunii hakkab siplema või masinat kartma. Ise olen käinud pea MRT-s, see oli valju kolinaga ja kestis pikalt. Kas põlve oma käib lihtsamalt? Tahaks last natuke ette valmistada ja rääkida, mis toimuma hakkab.
Mulle hiljuti tehti. Olin pikali. Masinasse läks kogu alakeha. Ise vahtisin lakke. Hirmus ei olnud, tõesti mitte üldse. Uni kippus peale ainult.
Ma ütleks, et oli üsna tsill olemine.
Ma olen muidugi täiskasvanu ka, aga ma olen väga arg tavaliselt.
Külaline

Põlvega läks kogu keha, ei tohi liigutada 45 min.
Külaline

Põlvega läheb ilmselt tõesti ainult kas jalg või (ala)keha, mis peaks olema suhteliselt talutav. Mulle on tehtud MRT ülakõhust, siis tuli ülepea seal torus olla 45 minutit ja see oli küll paras psühhoterror, just nende helide ja suletud kitsa ruumi tunde tõttu. Kõrvaklapid anti ka, kust tuli mingit muusikat, aga ega see neid hirmsaid kolksumisi ja kolinaid ei summutanud. Kui pea on väljas, siis peaks olema ka lapsele üsna talutav, arvan. Lihtsalt tuleb teda ette hoiatada, et see masin teeb üsna valjusid ja imelikke hääli ja peab rahulikult paigal püsima.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 19:01 Põlvega läheb ilmselt tõesti ainult kas jalg või (ala)keha, mis peaks olema suhteliselt talutav. Mulle on tehtud MRT ülakõhust, siis tuli ülepea seal torus olla 45 minutit ja see oli küll paras psühhoterror, just nende helide ja suletud kitsa ruumi tunde tõttu. Kõrvaklapid anti ka, kust tuli mingit muusikat, aga ega see neid hirmsaid kolksumisi ja kolinaid ei summutanud. Kui pea on väljas, siis peaks olema ka lapsele üsna talutav, arvan. Lihtsalt tuleb teda ette hoiatada, et see masin teeb üsna valjusid ja imelikke hääli ja peab rahulikult paigal püsima.
Jah, see on küll õige, et liigutada ei tohi. Kolises ka veidi, aga minu puhul see hirmus ei olnud.
Ilmselt ongi see, et kui ainult pool keha on seal masinas ja pea väljas, siis ei ole hirmus.
Külaline

Ma olen põlvega käinud, aga minu mäletamist mööda see terved 45 minutit küll aega ei võtnud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist