Palk lapsehoidjale
Minu kahel sõbrannal on sama lapsehoidja. Ühel on üks laps hoida, teisel kaks. Klapitavad graafikuid, iga päev hoidjat tarvis ei ole. Tasu võtab sama palju, 100€ päev. Tuleb hommikul 8-9 ja lõpetab 18 paiku. Kui oleks 3 hoida, kas oleks tasu suurem, ei tea.
Arvestades, et mul on pedagoogiline haridus ja ka töökogemust aastate eest, siis olen ikka elus lolle valikuid teinud. Ma valisin lastehoiu asemel töö, kus vastutus on mitmekümne täiskasvanu eest ja kätte saan kuus 1400 eurot. Hakka või lapsehoidjaks. Aga palju siis ema teenib, et saab lapsehoidjale 100 eruot päevas maksta?
-
Külaline
Mediaanpalk on 1640 eurot brutos, ehk siis 1330 eurot netos. Ehk siis pooled eesti inimesed saavad palka netos vähem kui 1330. Vaevalt sina selle alumise 50% hulka kuulud, sest poolte inimeste palk netos ongi 7,5 eurot või vähem.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 20:16Absoluutselt ei ole. Pooled suhtlusringkonnast saavad keskmist või alla, sealhulgas mina ise. 5 eurot kolme väikese lapse, eriti veel 1 aastase valvamise eest oleks minu jaoks mõnitamine. Võibolla maakolkas töötuna viimases hädas võtaks sellise tööpakkumise vastu, muul juhul ei kujuta tõesti ette kedagi nii viletsa diiliga nõustumast.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 19:20Kui su tuttavad on kõik väga kõrgepalgalised, siis muidugi sa nende seast ei leia. Mõni madalapalgaline või töötu küll teeniks lisa. Eriti kui pikem ajavahemik, nt 10 tundi järjest.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 18:23
5 euro eest tunnis 1, 4, 6 aastast valvama ei tule mitte keegi. Isegi tudengina ei tuleks, mõttetu raha. 5 eur tunnis![]()
Ei taha ka ükski vanur ega tudeng sellist raha sellise töö eest.
-
Külaline
On suur vahe kas hoidja käib pikki päevi või paari tunni kaupa, mitu päeva nädalas või ebaregulaarselt.
Meie 1 lapse hoidja käib ebaregulaarselt terve tööpäeva kaupa ja küsib 12 eurot tunnis. Kui saaks iga nädal paar kindlat päeva teha, oleks 10 euroga nõus. Kui teeks ainult mõnetunmiseid õhtuid, siis 15eur/h.
Kahe lapsega oleks tal 1/2 kallim. 15, 18, 25 vastavalt, kolme last ta hoidma pole nõus.
Aga tema päriselt tegeleb lapsega. Iga ilmaga kaubad õues, toas laulavad ja meisterdavad jne.
Ise teenin nii palju, et hoidja võtta on sama kulukas kui hoolduslehele haige lapsega jääda. Aga isiklikult arvan, et hoidja ära tasumiseks peavad vanemad kahe peale rohkem teenima kui hoidja, mitte ainult ema. Lühiajaline miinus tööl käimisels on aktsepteeritav, kui see on tähtaja lõpetamiseks, peale ema eemalolekut karjääri üles ehitamiseks. Tööl ei saa käia kätte ainult ema vaid ka isa!
Õhtusels ajal vabaks ajaks hoidja võtmine ongi luksusteenus. Selle eest võib küsida kui iganes tahes palju, kui enam ilma selle vaba hetkega elada ei saa, on vanemad nõus seda maksma. Vaba aeg on kõige kallim loodusega väikelapse vanematel.
Meie 1 lapse hoidja käib ebaregulaarselt terve tööpäeva kaupa ja küsib 12 eurot tunnis. Kui saaks iga nädal paar kindlat päeva teha, oleks 10 euroga nõus. Kui teeks ainult mõnetunmiseid õhtuid, siis 15eur/h.
Kahe lapsega oleks tal 1/2 kallim. 15, 18, 25 vastavalt, kolme last ta hoidma pole nõus.
Aga tema päriselt tegeleb lapsega. Iga ilmaga kaubad õues, toas laulavad ja meisterdavad jne.
Ise teenin nii palju, et hoidja võtta on sama kulukas kui hoolduslehele haige lapsega jääda. Aga isiklikult arvan, et hoidja ära tasumiseks peavad vanemad kahe peale rohkem teenima kui hoidja, mitte ainult ema. Lühiajaline miinus tööl käimisels on aktsepteeritav, kui see on tähtaja lõpetamiseks, peale ema eemalolekut karjääri üles ehitamiseks. Tööl ei saa käia kätte ainult ema vaid ka isa!
Õhtusels ajal vabaks ajaks hoidja võtmine ongi luksusteenus. Selle eest võib küsida kui iganes tahes palju, kui enam ilma selle vaba hetkega elada ei saa, on vanemad nõus seda maksma. Vaba aeg on kõige kallim loodusega väikelapse vanematel.
-
Külaline
Noo 100 päeva eest oleks isegi nõus maksma, aga katsu sa leida hoidjat kes oleks nõus kolme korraga hoidma 100 euri eest päevas. 2h hoidmine ongi mõttetu, selle ajaga ma oma käike ära ei teeks. Juba sõidule kulub olenevalt liiklusest tallinnas 30-60min.
-
Külaline
Kolme lapse korraga hoidmine pole ka tingimata vajalik. Vanim neist võiks juba ise hakkama saada ja/või noorim olla liiga väike hoidjaga jätmiseks.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 22:03 Noo 100 päeva eest oleks isegi nõus maksma, aga katsu sa leida hoidjat kes oleks nõus kolme korraga hoidma 100 euri eest päevas. 2h hoidmine ongi mõttetu, selle ajaga ma oma käike ära ei teeks. Juba sõidule kulub olenevalt liiklusest tallinnas 30-60min.
Mõlemal sõbrannal on lapsehoidja 2x nädalas. Rahaprobleemi ei ole kummalgi ja lapsehoidja on võetud pigem selleks, et laps saaks „lasteaiast puhata“. Hästi lahe hoidja on, viib alati lapseb kuskile kodust välja ka, igasugune nuti ja telekas on keelatud.Nätakas kirjutas: ↑30 Aug 2024 21:19Arvestades, et mul on pedagoogiline haridus ja ka töökogemust aastate eest, siis olen ikka elus lolle valikuid teinud. Ma valisin lastehoiu asemel töö, kus vastutus on mitmekümne täiskasvanu eest ja kätte saan kuus 1400 eurot. Hakka või lapsehoidjaks. Aga palju siis ema teenib, et saab lapsehoidjale 100 eruot päevas maksta?
-
Külaline
Palk kätte alla 1000, mis mõttes ei kuulu? Keskmine ja mediaan on erinevad, mistõttu selgelt kirjutasin “saavad keskmist või alla”. Kui ma oleks mõelnud mediaani, oleksin seda kirjutanud.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 21:37Mediaanpalk on 1640 eurot brutos, ehk siis 1330 eurot netos. Ehk siis pooled eesti inimesed saavad palka netos vähem kui 1330. Vaevalt sina selle alumise 50% hulka kuulud, sest poolte inimeste palk netos ongi 7,5 eurot või vähem.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 20:16Absoluutselt ei ole. Pooled suhtlusringkonnast saavad keskmist või alla, sealhulgas mina ise. 5 eurot kolme väikese lapse, eriti veel 1 aastase valvamise eest oleks minu jaoks mõnitamine. Võibolla maakolkas töötuna viimases hädas võtaks sellise tööpakkumise vastu, muul juhul ei kujuta tõesti ette kedagi nii viletsa diiliga nõustumast.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 19:20
Kui su tuttavad on kõik väga kõrgepalgalised, siis muidugi sa nende seast ei leia. Mõni madalapalgaline või töötu küll teeniks lisa. Eriti kui pikem ajavahemik, nt 10 tundi järjest.
-
Külaline
Mobiili vahtiv beib isegi mitte ei valva neid ja märkagi, kui laps on kuhugi roninud. Ma ei peagi silmas suisa arendamist, vaid normaalset lapsega rääkimist, suhtlemist ja suunamist. Jah laps ei vajagi iga minut tegelemist, vaid suudab mõnda aega omaette ka mängida, aga pika päeva jooksul vajab ta suhtlemist ka. Kui võtab omale mingi mobiili mimmu, siis ära imesta, miks su kooli minev laps rääkida ei oska ja sotsiaalset alaarenenud.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 20:38No kui siin tahetakse kedagi, kes lapsega personaalselt arendavalt üks ühele tegeleks, siis tulebki palju maksta. Isegi lasteaias ei tegele kasvataja igaühega personaalselt. Pealegi on seal lapsed ühevanused, mis on väga oluline, kui on vaja hoida palju lapsi ja on vaja tegevust, mis neid kõiki huvitaks. Eri vanuses laste hoidmine on ikka väga raske ja seejuures veel pirtustada, kui lapsehoidja lihtsalt valvab, et lapsed oleksid ohutult hoitud, siis tulebki kõvasti maksta.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 20:04 No on ju vahe, kas keegi beib lihtsalt istub su lapse lähedal, aga samal ajal torutab mobiili ekraani ees huuli või see lapsehoidja suhtleb ja mängib ka su lapsega.
-
Külaline
Kui laps on sotsiaslselt alaarenenud, on see siiski vanemate süü, mitte mimmu.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 10:49Mobiili vahtiv beib isegi mitte ei valva neid ja märkagi, kui laps on kuhugi roninud. Ma ei peagi silmas suisa arendamist, vaid normaalset lapsega rääkimist, suhtlemist ja suunamist. Jah laps ei vajagi iga minut tegelemist, vaid suudab mõnda aega omaette ka mängida, aga pika päeva jooksul vajab ta suhtlemist ka. Kui võtab omale mingi mobiili mimmu, siis ära imesta, miks su kooli minev laps rääkida ei oska ja sotsiaalset alaarenenud.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 20:38No kui siin tahetakse kedagi, kes lapsega personaalselt arendavalt üks ühele tegeleks, siis tulebki palju maksta. Isegi lasteaias ei tegele kasvataja igaühega personaalselt. Pealegi on seal lapsed ühevanused, mis on väga oluline, kui on vaja hoida palju lapsi ja on vaja tegevust, mis neid kõiki huvitaks. Eri vanuses laste hoidmine on ikka väga raske ja seejuures veel pirtustada, kui lapsehoidja lihtsalt valvab, et lapsed oleksid ohutult hoitud, siis tulebki kõvasti maksta.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 20:04 No on ju vahe, kas keegi beib lihtsalt istub su lapse lähedal, aga samal ajal torutab mobiili ekraani ees huuli või see lapsehoidja suhtleb ja mängib ka su lapsega.
-
Külaline
Jah vanemate süü, kes koonerdasid ja palkasid hoidjaks vaikiva monumendi.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 12:00Kui laps on sotsiaslselt alaarenenud, on see siiski vanemate süü, mitte mimmu.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 10:49Mobiili vahtiv beib isegi mitte ei valva neid ja märkagi, kui laps on kuhugi roninud. Ma ei peagi silmas suisa arendamist, vaid normaalset lapsega rääkimist, suhtlemist ja suunamist. Jah laps ei vajagi iga minut tegelemist, vaid suudab mõnda aega omaette ka mängida, aga pika päeva jooksul vajab ta suhtlemist ka. Kui võtab omale mingi mobiili mimmu, siis ära imesta, miks su kooli minev laps rääkida ei oska ja sotsiaalset alaarenenud.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 20:38
No kui siin tahetakse kedagi, kes lapsega personaalselt arendavalt üks ühele tegeleks, siis tulebki palju maksta. Isegi lasteaias ei tegele kasvataja igaühega personaalselt. Pealegi on seal lapsed ühevanused, mis on väga oluline, kui on vaja hoida palju lapsi ja on vaja tegevust, mis neid kõiki huvitaks. Eri vanuses laste hoidmine on ikka väga raske ja seejuures veel pirtustada, kui lapsehoidja lihtsalt valvab, et lapsed oleksid ohutult hoitud, siis tulebki kõvasti maksta.
-
Külaline
Vanemad on mõlemad tummad või nad ise ei oska lapsega rääkida?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 12:51Jah vanemate süü, kes koonerdasid ja palkasid hoidjaks vaikiva monumendi.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 12:00Kui laps on sotsiaslselt alaarenenud, on see siiski vanemate süü, mitte mimmu.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 10:49
Mobiili vahtiv beib isegi mitte ei valva neid ja märkagi, kui laps on kuhugi roninud. Ma ei peagi silmas suisa arendamist, vaid normaalset lapsega rääkimist, suhtlemist ja suunamist. Jah laps ei vajagi iga minut tegelemist, vaid suudab mõnda aega omaette ka mängida, aga pika päeva jooksul vajab ta suhtlemist ka. Kui võtab omale mingi mobiili mimmu, siis ära imesta, miks su kooli minev laps rääkida ei oska ja sotsiaalset alaarenenud.
-
Külaline
Lapsehoid on ikkagi hädaabi, et vanemad saaksid teatri minna või muid asju ajada, et samal ajal oleksid lapsed valvatud, aga mitte mingi arendusplaani osa. Arendusega tegelegu ikka vanemad ise või lasteaia õpetajad ja kool. Või kui ilmtingimata tahad oma lapsele peronaalset arendajat, siis tuleb maksta ja päris paljuKülaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 13:10Vanemad on mõlemad tummad või nad ise ei oska lapsega rääkida?
-
Külaline
Kui su laps on lasteaia asemel igapäevaselt terve päeva lapsehoidjaga, siis on vägagi oluline, et ta lapsega räägiks, suhtleks ja seletaks.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 13:10Vanemad on mõlemad tummad või nad ise ei oska lapsega rääkida?
No sellised harva ette tulevad olukorrad, kus lapsevanem vajab paariks tunniks lapsehoidjat, aetakse enamasti läbi sugulaste, vanavanemate ja tuttavate abiga. Päriselt kui paljud sellisteks hetkedeks tasulisi lapsehoidjad võtavad? Tegemist ju täitesti võõra inimesega, kellele sa oma lapsed ja kodu jätad. Pole nagu suur tragöödia ikka ka, kui paar aastat teatris ja diskol ei käi.
Palgaline lapsehoidja võetakse enamasti ikka siis, kui on regulaarne vajadus. Aga kui regulaarselt käib mingi tummahammas lapsi hoidmas, siis mõjub see lapse arengule ikka küll märkimisväärselt.
-
Külaline
Vastupidi. Kuna kaasaegsed vanavanemad ei hoia lapselapsi (loe vanavanemate teemat), peab palgaline lapsehoidja olema perel lahutuse välimiseks. Jutt ei käi paarist aastast. Enamusi lapsi ei saa enne üksi jätta kui nad 5-8. See pole paar aastat teatrist loobusmist vaid kümneks aastaks (mitme lapse korral) paarisuhtest loomumist. Paarisuhe ei kannata seda välja ja palgaline hoidja peab olema. Minu vanemad jätsid mind alla aastasena juba vanavanematele ööseks. Minu laste vanavanemad pole kordagi avaldanud soovi omavahel lastega aega veeta, lapsed käivad koolis. Põlvkonnal, kes pole samas seisus olnud, võib olla raske mõista, kuidas on, kui päriselt ei olegi kuhugi lapsi jätta MITTE KUNAGI. Isegi nooremat last sünnitamas käies oli teise lapsega lapsehoidja mitte vanavanem.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 11:44Kui su laps on lasteaia asemel igapäevaselt terve päeva lapsehoidjaga, siis on vägagi oluline, et ta lapsega räägiks, suhtleks ja seletaks.
No sellised harva ette tulevad olukorrad, kus lapsevanem vajab paariks tunniks lapsehoidjat, aetakse enamasti läbi sugulaste, vanavanemate ja tuttavate abiga. Päriselt kui paljud sellisteks hetkedeks tasulisi lapsehoidjad võtavad? Tegemist ju täitesti võõra inimesega, kellele sa oma lapsed ja kodu jätad. Pole nagu suur tragöödia ikka ka, kui paar aastat teatris ja diskol ei käi.
Palgaline lapsehoidja võetakse enamasti ikka siis, kui on regulaarne vajadus. Aga kui regulaarselt käib mingi tummahammas lapsi hoidmas, siis mõjub see lapse arengule ikka küll märkimisväärselt.
-
Külaline
Minu vanavanemad olid kas surnud või liiga haiged lapselaste hoidmiseks. Keegi peale ema-isa ei ei hoidnud meid ja ema pidi tööle minema juba 1 a pärast lapse sünnitamist. Nõukaajal istusid kodus ainult need, kel midagi viga oli, normaalseks seda toona ei peetud. Lapsed olid hoitud sõimes.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 17:47Vastupidi. Kuna kaasaegsed vanavanemad ei hoia lapselapsi (loe vanavanemate teemat), peab palgaline lapsehoidja olema perel lahutuse välimiseks. Jutt ei käi paarist aastast. Enamusi lapsi ei saa enne üksi jätta kui nad 5-8. See pole paar aastat teatrist loobusmist vaid kümneks aastaks (mitme lapse korral) paarisuhtest loomumist. Paarisuhe ei kannata seda välja ja palgaline hoidja peab olema. Minu vanemad jätsid mind alla aastasena juba vanavanematele ööseks. Minu laste vanavanemad pole kordagi avaldanud soovi omavahel lastega aega veeta, lapsed käivad koolis. Põlvkonnal, kes pole samas seisus olnud, võib olla raske mõista, kuidas on, kui päriselt ei olegi kuhugi lapsi jätta MITTE KUNAGI. Isegi nooremat last sünnitamas käies oli teise lapsega lapsehoidja mitte vanavanem.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 11:44Kui su laps on lasteaia asemel igapäevaselt terve päeva lapsehoidjaga, siis on vägagi oluline, et ta lapsega räägiks, suhtleks ja seletaks.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 13:10
Vanemad on mõlemad tummad või nad ise ei oska lapsega rääkida?
-
Külaline
Sama siin, 3 vanavanemat jäid sõtta, allesjäänud oli põhimõtteliselt invaliid oma diabeedi ja infarktiga, kes vajas ise 24/7 järelvalvet. Kuna isa kasvas lastekodus, polnud sealtkaudu mitte ühtegi sugulast. Oligi sõim, lasteaed ja ainult ise. Aga mulle tundub, et kuna minu aja lapsed olid teisiti kasvatatud, olid lapsed normaalsed, ei vingunud, nutnud, nõudnud lõbustusi, läksid kell 9 magama ja kõik oli suht rahul ja rõõsad.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 20:18Minu vanavanemad olid kas surnud või liiga haiged lapselaste hoidmiseks. Keegi peale ema-isa ei ei hoidnud meid ja ema pidi tööle minema juba 1 a pärast lapse sünnitamist. Nõukaajal istusid kodus ainult need, kel midagi viga oli, normaalseks seda toona ei peetud. Lapsed olid hoitud sõimes.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 17:47Vastupidi. Kuna kaasaegsed vanavanemad ei hoia lapselapsi (loe vanavanemate teemat), peab palgaline lapsehoidja olema perel lahutuse välimiseks. Jutt ei käi paarist aastast. Enamusi lapsi ei saa enne üksi jätta kui nad 5-8. See pole paar aastat teatrist loobusmist vaid kümneks aastaks (mitme lapse korral) paarisuhtest loomumist. Paarisuhe ei kannata seda välja ja palgaline hoidja peab olema. Minu vanemad jätsid mind alla aastasena juba vanavanematele ööseks. Minu laste vanavanemad pole kordagi avaldanud soovi omavahel lastega aega veeta, lapsed käivad koolis. Põlvkonnal, kes pole samas seisus olnud, võib olla raske mõista, kuidas on, kui päriselt ei olegi kuhugi lapsi jätta MITTE KUNAGI. Isegi nooremat last sünnitamas käies oli teise lapsega lapsehoidja mitte vanavanem.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 11:44
Kui su laps on lasteaia asemel igapäevaselt terve päeva lapsehoidjaga, siis on vägagi oluline, et ta lapsega räägiks, suhtleks ja seletaks.
Minul on lapsed (tütred) 2,5 ja 5,5. Leppisin tütrega kokku 45e päev kokku, kui ise sõidutab, siis +5e ots. Ööbimine on +10e.
Seega 100e on nv kui mina sõidutan ja 110e kui sõidutab tema. Lisaks on leitud veel 2 hoidjat, kellele saan usaldada sama taksiga.
Seega 100e on nv kui mina sõidutan ja 110e kui sõidutab tema. Lisaks on leitud veel 2 hoidjat, kellele saan usaldada sama taksiga.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Sina oled eluaeg ärakasutaja olnud, see pole eriline argument.
Asi on kokkuleppeline ja oma lapse-laste kõrvalt võõraste hoidmisega pisut raha teenida pole ju ka halb, see teeks 4 nädalavahetusega ju 400e. Ok, tavaliselt on ka nv lapsed öösiti kodusKülaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 11:46Sina oled eluaeg ärakasutaja olnud, see pole eriline argument.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline