Oma kass või võõras inimene - kumma päästad
-
Külaline
Oma kass või võõras inimene - kumma päästad
Ma alustan kohe vanas perekoolis (homme) poolelijäävat arutelu.
Hüpoteetiline olukord: maja põleb. Sa saad päästa veel midagi/ kedagi. Kas päästad oma kassi või võõra inimese?
Rohkem elusolendeid majas ei ole. Tavapärast elukola on ka maja täis.. võib-olla krabad hoopis perekonna albumi? Või kapist sularahapataka?
Hüpoteetiline olukord: maja põleb. Sa saad päästa veel midagi/ kedagi. Kas päästad oma kassi või võõra inimese?
Rohkem elusolendeid majas ei ole. Tavapärast elukola on ka maja täis.. võib-olla krabad hoopis perekonna albumi? Või kapist sularahapataka?
-
Külaline
Inimese. Võimalusel. Pole kahtlustki.
-
Külaline
Mina päästaks päris kindlasti oma kassi. Võõras inimene ongi ju see.. noh, võõras. Aga kass on minu. Ja elusolendid on mõlemad. Kui saaks teist ka, siis muidugi enne inimene kui asjad.
Aga huvitav mõte oli vanast teemast veel see, et tegelikult me teeme seda otsust iga päev. Iga päev kulutan ma nii aega kui raha oma kassi peale samas kui on inimesi, kes mõlemat väga väga vajaksid. Aga ma valin iga päev oma kassi.. miks peaks siis kriisiolukorras mingi teine valik olema..
Aga huvitav mõte oli vanast teemast veel see, et tegelikult me teeme seda otsust iga päev. Iga päev kulutan ma nii aega kui raha oma kassi peale samas kui on inimesi, kes mõlemat väga väga vajaksid. Aga ma valin iga päev oma kassi.. miks peaks siis kriisiolukorras mingi teine valik olema..
-
Külaline
Oma kassi muidugi. Ma võõrastest inimestest ei hooli.
-
Kuri kägu
Aastaid tagasi kui veel sularaha oli ostes vaja, leidsin paar korda automaadist võõra pangakaardi. Otsisin omaniku kontaktid, helistasin, tuli inimene kaardile järele ja jõllitas mind nagu varast. Ei mingit tänu. See päästetud inimene ka ehk hakkab mind krt teab milles süüdistama. Miks ma tema vara ei päästnud.
Seega kass, kass vähemalt on tänulik.
Seega kass, kass vähemalt on tänulik.
-
Külaline
Mul läks aastat tagasi maja peaaegu põlema (miskit juba kärssas korralikult, päästeauto saadeti kohale, õnneks päris põlema ei läinud). Oma lapsed võtsin kaasa, külmetasime poolpaljalt lumehanges. Kass jäi majja. Kriisiolukorras mõtlesin, et ei saa kassi pärast riskida.
Kass jäi terveks, aga see, et ma muidu teda väga armastan, et tähendanud tol hetkel midagi. Nii et võib vabalt olla, et isegi seda võõrast inimest ei läheks päästma, lihtsalt karjuksin talle, et päästku end. Aga iga kriis on muidugi erinev, võib-olla järgmine kord oleksin vapram.
-
Külaline
Eelmise postituse vigade paranduseks: PAAR aastat tagasi muidugi.
-
Külaline
Teoreetiliselt oma kassi. Samas on võimatu teada, mida reaalses olukorras teed.
-
Külaline
Kui see võõras inimene oleks väike laps, siis päästaks lapse. Aga kui täiakasvanud, siis kassi. Vähemalt arvan, et instinktiivselt käituksin hädaolukorras nii.
-
Külaline
Ütlen ausalt, et pole õrna aimu ka kuidas ma päris kriisi olukorras käituksin, ehk tarduksin ja ei päästa kedagi/midagi.
Samas mõtlen, et ehk oma kassi.
Samas mõtlen, et ehk oma kassi.
-
XXVXX
Ei usu, et ma suitsust, tulest kedagi julgeksin päästma tormata.
-
Nätakas
Kassi mul pole, nii et ei tea. Aga valikul minu koer või võõras inimene, päästaksin oma koera. Kasvõi sellepärast, et teda ma jõuan pingutades sülle võtta, võõra täiskasvanu seljas vedajat minust ei ole. Olukord oleks oluliselt keerulisem, kui see võõras inimene oleks laps. Ma ei teagi, kuidas ma siis otsustaks.
-
Külaline
Ei ole seadustes ainsatki sellist pügalat, mis kohustaks tavainimest kellegi elu päästma. Kohustuseks on see tõesti päästjatele, meedikutele jne.Revolver kirjutas: ↑01 Juun 2024 12:02Seadus kohustab sind inimest päästma, sest kui sa jätad teise abitusse seisundisse ja see kaasneb lausa tema hukkumisega, siis võidakse sind isegi vangi mõista.Külaline kirjutas: ↑31 Mai 2024 07:55 Ma alustan kohe vanas perekoolis (homme) poolelijäävat arutelu.
-
Külaline
Rumalust toodad sa küll ainult ise! Keegi ei saa sundida inimest oma eluga riskima teise inimese päästmiseks!
-
hingelt maakas
- Teerajaja
- Kontakt:
Esimese asjana tuleb iseenda ohutus tagada. Ja ongi nii, et kui inimene hindab olukorda oma elule ohtlikuks, siis ta päästma kedagi minema ei pea ja karistada selle eest ei saa. Kehtib ka päästjatele ning meditsiinitöötajatele. Surnuna/vigastatuna kellelegi kasu sinust pole.
-
Külaline
Kui ka kohustab, on seal hiljem nii lihtne öelda, et ma ei näinud teda/ ei jaksanud/ ei jõudnud temani/ olin šokis jne.Revolver kirjutas: ↑01 Juun 2024 12:02Seadus kohustab sind inimest päästma, sest kui sa jätad teise abitusse seisundisse ja see kaasneb lausa tema hukkumisega, siis võidakse sind isegi vangi mõista.Külaline kirjutas: ↑31 Mai 2024 07:55 Ma alustan kohe vanas perekoolis (homme) poolelijäävat arutelu.
Mitte keegi ei saa tõestada, et kass oli minu enda teadlik valik. Nii et tegelt vahet pole, mida seadus ütleb selle kohta..
-
Külaline
Milles ta mind süüdi mõistab? Ma ei näinud kedagi majas ja kõik.. keegi pole kohustatud teist inimest päästma kui pole võimalik. Ja keegi ju ei tea, kas tegelikult oleks olnud kassi asemel inimese päästmine võimalik.Revolver kirjutas: ↑01 Juun 2024 20:53Njah, sinu interpreteering, aga kohus mõistab su süüdi. Ei ole vaja minuga vaielda, mina ei ole kohtunik ega seadusloome esindaja. Kui sinu laps on näiteks põlevas majas ja mingi naaber päästab oma kassi ja mitte sinu last, siis mõtled teistmoodi.Külaline kirjutas: ↑01 Juun 2024 20:07Kui ka kohustab, on seal hiljem nii lihtne öelda, et ma ei näinud teda/ ei jaksanud/ ei jõudnud temani/ olin šokis jne.
Mitte keegi ei saa tõestada, et kass oli minu enda teadlik valik. Nii et tegelt vahet pole, mida seadus ütleb selle kohta..
Mitte mingi nipiga pole seal midagi süüdistada.
Ilmselt siis jah kui öeldagi, et “sain valida ja valisin kassi”. Aga miks peaks keegi seda ütlema..
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Triibu ja 11 külalist