Tänapäeva vanavanemad

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 13:51
Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 13:24
Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 13:16 Inimsuhetes on ohtlik arutada, kes mida PEAB.
Inimsuhteid endid ei pea. Täiesti lubatud on mitte omada ühtegi inimsuhet, elada üksi metsas vms. Oma lapsi ei pea ka kasvatama, on olemas seaduslikud võimalused vanemlusest loobuda. Ainus, millest ei saa loobuda inimsuhetes ja mida PEAB on vanemate hooldamine. See selleks.

Küll aga inimsuhteid võiks omada. See on küll uuema aja pehme teema, aga inimsuhted on tervislikud, aitavad elus edasi jne. Inimsuhteid peab mõlemalt poolt toitma, neisse panema teadlikult energiat, selleks tuleb eraldi võtta aega. Tuleb treenida oma pehmeid oskuseid. Kogu see värk.

Loomulikult ei pea suhtlema inimestega, kellega kohe üldse ei taha suhelda. Aga omamoodi kurb on, kui neiks inimesteks osutuvad oma lapsed. Kujutasin ette, et lapsi saadakse just selleks, et elus oleks lähedasi, kellega suhelda. Aga näha elus kogu see vaev ja siis mitte suhelda oma perega. Kummaline. Oleks võinud pere saamata jätta sama hästi.

Tahaksin veel lisada, et mu meelest pole tänased noored vanavanemad oma tööd kuigi hästi teinud, vaadates rahvastikupüramiidi. 90ndatel oli rekordiliselt madal sündivus. Kindlasti olid rasked ajad ja see jättis terve põlvkonna vaimsesse heaollu sügava jälje ja praegu see väljendub ka vanavanematepoolses käitumises.. Aga kindlasti ei saa väita, et nende senine töö on kuidagi erakordselt hästi tehtud,
Nõus.
Ilmselgelt pole nad oma lapsevanema tööd hästi teinud. Nagu siit teemastki näha, on üles kasvatatud terve
põlvkond pool-lapsi. Välja näevad nagu täiskasvanud, aga oma eluga hakkama ei saa.
see need pool-lapsed saavad rohkem lapsi kui võitjate põlvkond, on nad mõõdikute järgi paremini 'oma tööga' hakkama saanud. seda näitab aeg.
Võitjate põlvkonna ja meie elamise lihtsust ei anna ikka ka päris üks ühele võrrelda.
Eks ta ta nii käibki: rasked ajad toodavad tugevaid inimesi. Tugevad inimesed toodavad saamatuid lapsi. Saamatud lapsed toovad rasked ajad ja rasked ajad toodavad tugevaid inimesi.. eluring, nagu keegi allapool mainis.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 14:12

Võitjate põlvkonna ja meie elamise lihtsust ei anna ikka ka päris üks ühele võrrelda.
Eks ta ta nii käibki: rasked ajad toodavad tugevaid inimesi. Tugevad inimesed toodavad saamatuid lapsi. Saamatud lapsed toovad rasked ajad ja rasked ajad toodavad tugevaid inimesi.. eluring, nagu keegi allapool mainis.
Oh te tibulillekesed. Kas te tõesti arvate, et teil üksi oli raske 90ndatel. Et teie vanemad ja lapsed ei saanud mõjutatud ajastust. Või et te huölupööra lascatasite oma lapsi. Lindad ja Maalid sünniaastaga 35 kasvatasid teie lapsi.

Seda ma räägingi. Täiesti egotsentriline põlvkond.
Aga sama on toimumas ka teistes riikides. Kutsutakse teisiti kuid nähtus on sama. Boomerid Ameerikas nt.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 14:28
Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 14:12

Oh te tibulillekesed. Kas te tõesti arvate, et teil üksi oli raske 90ndatel. Et teie vanemad ja lapsed ei saanud mõjutatud ajastust. Või et te huölupööra lascatasite oma lapsi. Lindad ja Maalid sünniaastaga 35 kasvatasid teie lapsi.

Seda ma räägingi. Täiesti egotsentriline põlvkond.
Aga sama on toimumas ka teistes riikides. Kutsutakse teisiti kuid nähtus on sama. Boomerid Ameerikas nt.
Mis sul viga on?
Argumendid said otsa ja kukkusid lahmima?
Mina olen sündinud 1992. Ma ütlesin seda varemgi korra siin. Mu vanaema sündis 45. Ma ei ole elus tundnudki ühtegi inimest sünniaastaga 35.
Mul oli väga lihtne lapsepõlv. Siiamaani on lihtne. Praegusel ajal elada ja vinguda kuidas kõik peavad aitama - kui pean taldriku ise ära pesema, kukuvad käed küljest - see on egotsentriline.
Tegelikult pole isegi egotsentriline, sest minu põlvkond pole isekad vaid ongi siiralt saamatud.
Külaline

Minu vanemad olid nõus suhtlema kuni mu oma vanaema suri. Olin vanaemale hooldaja. See kes helistas, see kes kohal käis, ka see kes surnukeha leidis. Ja olin see kes leidis käsikirjalise testamendi, mis jättis vara lapselastele, jättes vanemate põlvkonna vahelt välja.
Peale seda igasugune kontakt lakkas. Seal on need väärtushinnangud ja tugevus ja raske töö.

Nüüd lapsed lasteaias räägivad, kuidas nende vanaema on surnud. Sest tõsi ta on, minu vanaema oli ka nende vanaema.
Isapoolne vanaema suhtleb kui meie algatame suhtlust. Ise soovib messengeri teel palju õnne sünnipäevaks. Ma võiks ju korraldada aiapidusid kui mul aed oleks, aga ta ei vaevuks kohale tulema. Peaksin ta maja ees selle aiapeo korraldama sellisel kellaajal, kui telekas midagi huvitavat pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 14:39 Minu vanemad olid nõus suhtlema kuni mu oma vanaema suri. Olin vanaemale hooldaja. See kes helistas, see kes kohal käis, ka see kes surnukeha leidis. Ja olin see kes leidis käsikirjalise testamendi, mis jättis vara lapselastele, jättes vanemate põlvkonna vahelt välja.
Peale seda igasugune kontakt lakkas. Seal on need väärtushinnangud ja tugevus ja raske töö.

Nüüd lapsed lasteaias räägivad, kuidas nende vanaema on surnud. Sest tõsi ta on, minu vanaema oli ka nende vanaema.
Isapoolne vanaema suhtleb kui meie algatame suhtlust. Ise soovib messengeri teel palju õnne sünnipäevaks. Ma võiks ju korraldada aiapidusid kui mul aed oleks, aga ta ei vaevuks kohale tulema. Peaksin ta maja ees selle aiapeo korraldama sellisel kellaajal, kui telekas midagi huvitavat pole.
See on tõesti kurb lugu. Ja ma olen ka sinu poolt. Aga see ei lähe kokku siinse teemaga. Sinu vanematega on sul suhted selgelt halvad ja su vanemad käituvad nõmedalt, aga head suhted ei tähenda mitte üldse regulaarset tasuta tööjõudu. Sul on hoopis teised teemad.
Pigem need siinsed õiendajad ise käituvadki nagu sinu vanemad
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 15:05 head suhted ei tähenda mitte üldse regulaarset tasuta tööjõudu. Sul on hoopis teised teemad.
Ma küll käin regulaarselt vanematel täiesti tasuta abis. Nad on mu vanemad ja pean oma auasjaks käia jõudumööda abis ja ka niisama käed külge panna kui mõni jooksev töö on pooleli.
Asi pole rahas. Peres ollakse üksteisele olemas. Suhtlen oma vanematega regulaarselt ja satun külla muuseas ka aegadel, kui on vaja mõnda tööd teha. Ja siis ma panen käed külge, sest see on inimlikult õige asi teha. Ja kui on rasked tööd tulemas, lähen meelega selleks päevaks talguliseks.
Puuhunnik on õuel, teised laovad riita, kas peaksin toas ootama kuni töö tehtud, sest ei sobi tasuta aidata?
See kunstlik - mina teiste tööd tasuta ei tee - olukord saab säilida vaid kui pole regulaarset ja familiaarset läbikäimist perede vahel. Ma ei kujuta ette kuidas peaks saama suhelda ja külas käia, kui on keelatud teise pere toimetustes kaasa lüüa.
Külaline

Kui meie põlvkond oli üles kasvamas (1980-90ndatel sündinud), viidi meid vanavanematele hoida (sündinud 1920ndatel). Suvel olime ära kuu-kaks.

Meie lapsi hoitakse suvel heal juhul 1-2 nädalat, sest meie vanematel on tihe suveprogramm ja pole aega.

Lisaks elavad vanemad, tädid ja onud suurtes majades, lisaks veel korralik aed või maatükk. Juba ammu ei saa nad ainult oma vägedega hakkama, on vaja nooremat peret appi, nii füüsiliselt kui ka rahaliselt. Samal ajal elavad noorpered pead-jalad koos väikestes korterites.

Ei kurda aga lihtsalt vaatan ja panen tähele.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 15:35
Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 15:05 head suhted ei tähenda mitte üldse regulaarset tasuta tööjõudu. Sul on hoopis teised teemad.
Ma küll käin regulaarselt vanematel täiesti tasuta abis. Nad on mu vanemad ja pean oma auasjaks käia jõudumööda abis ja ka niisama käed külge panna kui mõni jooksev töö on pooleli.
Asi pole rahas. Peres ollakse üksteisele olemas. Suhtlen oma vanematega regulaarselt ja satun külla muuseas ka aegadel, kui on vaja mõnda tööd teha. Ja siis ma panen käed külge, sest see on inimlikult õige asi teha. Ja kui on rasked tööd tulemas, lähen meelega selleks päevaks talguliseks.
Puuhunnik on õuel, teised laovad riita, kas peaksin toas ootama kuni töö tehtud, sest ei sobi tasuta aidata?
See kunstlik - mina teiste tööd tasuta ei tee - olukord saab säilida vaid kui pole regulaarset ja familiaarset läbikäimist perede vahel. Ma ei kujuta ette kuidas peaks saama suhelda ja külas käia, kui on keelatud teise pere toimetustes kaasa lüüa.
A kui vanematel pole puukütet?...
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 14:10
Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 11:07
Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 10:57 Ei, ema ei PEA aitama, ta tahab aidata sest ta näeb kui raske on kahe väikese lapsega. Meil on väga lähedased suhted, suhtleme igapäevaselt. Aitame alati üksteist, õde ka koos meiega. Päris imelikud inimesed siin koos, tundub, et te ei ole kõik eriti lähedased. Suurema osa hoiab muidugi lapsehoidja, aga vanaema tahab ise ka koos oma lastelastega aega veeta.
Kas su lapsed on voodihaiged invaliidid ja laste isa jooksis ära? Mitte kunagi pole olnud lapsi nii lihtne hooldada, kui praegu.
Teil lihtsalt ei ole muud elu.
Lapsevanemad peavad ka puhkama, mitte 24/7 rakkes olema.
Lapsed magavad 10-12 tundi. Mis 24/7 rakkes?
Külaline

Kui sa ei lähe appi ja tahad sel ajal hoopis sõbrannaga kinno minna, kas su vanemad siis teevad skandaali ja ähvardavad, et sured vanedekodus üksinda ja mahajäetult.
Kui ei, siis pole sa tasuta tööjõud vaid lihtsalt peresuhted.
Kui jah, siis on sama, mis siinsed lapsevanemad.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 16:10
Kui sa ei lähe appi ja tahad sel ajal hoopis sõbrannaga kinno minna, kas su vanemad siis teevad skandaali ja ähvardavad, et sured vanedekodus üksinda ja mahajäetult.
Kui ei, siis pole sa tasuta tööjõud vaid lihtsalt peresuhted.
Kui jah, siis on sama, mis siinsed lapsevanemad.
1. Ma ei saa sõbrannaga kinno, sest mul on lapsed. Juhul kui pole regulaarselt vanavanematest taustajõude lapsi hoidmas, on kino sõbrannaga täshusejärjekorras 1997987 kohal neil õhtutel kui õnnestub saada lapsehoidja. Mehega kordamööda saab trenni ja lähetuses käia ja see on mu vaba aeg.
2. Keskmine vanaema siis kiunub stiilis 'kelle jaoks ma seda maja pean, keegi külla (loe: appi) ei tule. niuniuniu, keegi ei hooli'. Lihtsam on ise puud tellida neiks päevadeks, kui saan minna laduma.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 16:06

Kas sul on lapsi olnud? või võtsidki kohe vanavanemad üle kui sünnitusmajast välja said? Imikud magavad 12 tundi. Lasteaialapsed magavad 10, millest 2.5 lasteaias.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 16:25

Kas sul on lapsi olnud? või võtsidki kohe vanavanemad üle kui sünnitusmajast välja said? Imikud magavad 12 tundi. Lasteaialapsed magavad 10, millest 2.5 lasteaias.
Kui lapsed on lasteaias...siis mis rakkes??
Külaline

10- 12 tundi magavad teismelised. Tited ja väikelapsed kiunuvad iga paari tunni tagant.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 16:05

Palju suuremaa tõenäosusega on vanemal generatioonil maja ja suvila kui noortel. Iga kütteliigi puhul on neil kas muru, kasvuhoone, puhastust vajav katus, katki läinud kastmissüsteem, niiskustõrjet vajav kelder, koer kes vajab puhkuste ajal hoidmist jne jne jne. Tunnistavad nad seda või ei, nad ei ela vaakumis. Tahaks näha, kuidas nad koerale hoidja võtavad oma puhkuste ajaks, mitte lapselastele ei ürita sokutada. Koerahoid on tasuline teenus, mingu maksku selle eest mitte ärgu kerjaku tasuta. Pangu magama oma elajad, kui pidada ei jaksa jne.
Ei ole kenad sõnavõtud sellised eksju.
Aga vastupidi peab iga päev sarnaseid sõnumeid alla neelama.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 15:56 Kui meie põlvkond oli üles kasvamas (1980-90ndatel sündinud), viidi meid vanavanematele hoida (sündinud 1920ndatel). Suvel olime ära kuu-kaks.

Meie lapsi hoitakse suvel heal juhul 1-2 nädalat, sest meie vanematel on tihe suveprogramm ja pole aega.

Lisaks elavad vanemad, tädid ja onud suurtes majades, lisaks veel korralik aed või maatükk. Juba ammu ei saa nad ainult oma vägedega hakkama, on vaja nooremat peret appi, nii füüsiliselt kui ka rahaliselt. Samal ajal elavad noorpered pead-jalad koos väikestes korterites.

Su lapsi hoitakse üle keskmise.

Eelmine nädal ämm helistas ja küsis millal saame minna appi, oleks vaja seda õlitada, teist parandada. Jutu käigus tuleb välja, et ämm puhkab juba kolmandat nädalat järjest. Tal aastas kaks kuud puhkust, millest täpselt 0 päeva veedab lapselastega. Ta pole selle joksul külla jõudnud meile. Ta pole puhkuse jooksul isegi oma kuradi terrassi ise õlitada proovinud, see pole teab mis raske töö. Ootab millal meie läheme ja teeme. Ja on solvunud kui ei lähe. Loomulikult lõpuks mõni lastest teeb ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 16:28
Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 16:25

Kui lapsed on lasteaias...siis mis rakkes??
kui lastega ei pea rakkes olema.... miks siis vanavanemad neid nagu tuld väldivad?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 16:31
Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 16:05

Palju suuremaa tõenäosusega on vanemal generatioonil maja ja suvila kui noortel. Iga kütteliigi puhul on neil kas muru, kasvuhoone, puhastust vajav katus, katki läinud kastmissüsteem, niiskustõrjet vajav kelder, koer kes vajab puhkuste ajal hoidmist jne jne jne. Tunnistavad nad seda või ei, nad ei ela vaakumis. Tahaks näha, kuidas nad koerale hoidja võtavad oma puhkuste ajaks, mitte lapselastele ei ürita sokutada. Koerahoid on tasuline teenus, mingu maksku selle eest mitte ärgu kerjaku tasuta. Pangu magama oma elajad, kui pidada ei jaksa jne.
Ei ole kenad sõnavõtud sellised eksju.
Aga vastupidi peab iga päev sarnaseid sõnumeid alla neelama.
Jah, ongi õige. Koerahoid on tõesti tasuline teenus.
Kui vanemad on kraapimud kokku niipalju kinnisvara, et ei suuda ära majandada, siis tuleb vähendada seda.
Jne.
Aga üldiselt, kohe näha, et sama perekonna inimesed. Ühed ei saa oma lapse hoidmisega hakkama ja see on niiiii raske. Ja teised ei suuda suvilas muru niita ja koeraga jalutamas käia
Oletegi paras paar oma vanematega :)
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 16:43
Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 15:56 Kui meie põlvkond oli üles kasvamas (1980-90ndatel sündinud), viidi meid vanavanematele hoida (sündinud 1920ndatel). Suvel olime ära kuu-kaks.

Eelmine nädal ämm helistas ja küsis millal saame minna appi, oleks vaja seda õlitada, teist parandada. Jutu käigus tuleb välja, et ämm puhkab juba kolmandat nädalat järjest. Tal aastas kaks kuud puhkust, millest täpselt 0 päeva veedab lapselastega. Ta pole selle joksul külla jõudnud meile. Ta pole puhkuse jooksul isegi oma kuradi terrassi ise õlitada proovinud, see pole teab mis raske töö. Ootab millal meie läheme ja teeme. Ja on solvunud kui ei lähe. Loomulikult lõpuks mõni lastest teeb ära.
See et teie ämm on laisk (ja tõesti on, olen nõus.. väga nõme käitumine ämma poolt). Aga see ei ole vabandus, et ise võiks ka nõmedalt käituda.
Ära suhtle ämmaga. Või kehtesta ennast. Või misiganes sa tegema pead, aga siin soovitatakse ise muutuda samasuguseks: kerjata lapsehoidu. See on halb variant.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 17:07
Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 16:43

See et teie ämm on laisk (ja tõesti on, olen nõus.. väga nõme käitumine ämma poolt). Aga see ei ole vabandus, et ise võiks ka nõmedalt käituda.
Ära suhtle ämmaga. Või kehtesta ennast. Või misiganes sa tegema pead, aga siin soovitatakse ise muutuda samasuguseks: kerjata lapsehoidu. See on halb variant.
Palun viita kus soovitatakse kerjata lapsehoidu.
Ruteöu käib.miks vanavanemad ise ei soovi lapsi hoida. Eriti arvestades kui palju nad ise on saanud lapsehoiuteenust oma vanematelt.
Usu mind, kõik saavad aru kui ei soovi ja ei käi 'kerjamas'. Võibolla viimases hädas aga viimases hädas tehaksegi meeleheitlikke asju.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist