Kohukese ümbrispaberi pilt vanasti
-
Külaline
Kohukese ümbrispaberi pilt vanasti
Siin oli teema nõukaaja magustoitudest, mis tuletas mulle meelde ühe küsimuse, mille üle lapsena kõvasti pead murdsin ja selgusele ei jõudnudki. Kindlasti on siin neid, kes mäletavad omaaegset glasuurkohukese ümbrispaberit, kus oli peal lapse nägu, kellel oli midagi suus (või suust väljas). Minu jaoks oli arusaamatu, kas ta seal pildil sööb kohukest (aga miks see kohuke on nii kummalise ümara kujuga, need on ju kandilised?) või siis limpsib ta midagi keelega (aga kohukest ju ometi ei limpsita niimoodi nagu jäätist!). Vot ja ei suutnudki välja mõelda. Kuidas teie sellest pildist aru saite? Tean, et täitsa tobe ja mõttetu teema, aga oleks huvitav teada, kas mõni laps omal ajal veel sellise asja üle juurdles. Leidsin ühe foto ka:
https://www.pinterest.com/pin/kohukese- ... 834111128/
-
Külaline
Hmm, no mina näen sel pildil last, kes on kohukesepaberi ühest otsast lahti harutanud, kohukese veidi ülespoole lükanud ja hammustab selle otsast. Mina just nii neid manustasingi, seega ei tekitanud pilt mul mingeid küsimusi. Kujult olid nad ju pigem alt kandilised pealtpoolt ümaramad...Külaline kirjutas: ↑28 Aug 2024 20:41 Siin oli teema nõukaaja magustoitudest, mis tuletas mulle meelde ühe küsimuse, mille üle lapsena kõvasti pead murdsin ja selgusele ei jõudnudki. Kindlasti on siin neid, kes mäletavad omaaegset glasuurkohukese ümbrispaberit, kus oli peal lapse nägu, kellel oli midagi suus (või suust väljas). Minu jaoks oli arusaamatu, kas ta seal pildil sööb kohukest (aga miks see kohuke on nii kummalise ümara kujuga, need on ju kandilised?) või siis limpsib ta midagi keelega (aga kohukest ju ometi ei limpsita niimoodi nagu jäätist!). Vot ja ei suutnudki välja mõelda. Kuidas teie sellest pildist aru saite? Tean, et täitsa tobe ja mõttetu teema, aga oleks huvitav teada, kas mõni laps omal ajal veel sellise asja üle juurdles. Leidsin ühe foto ka:
Mina näen ka nii, et see tume käkk on kohuke, mitte keel 
-
Teemaalgataja
Eks ma ise ka arvasin, et loogiliselt peaks see nagu kohuke olema, aga mind häiris just see ümar, alt kitsenev kuju (just nagu keel) ja et see on seal nii imelikult viltu selle pakendi suhtes
. See mul eluaegne viga, et pööran mõnikord mingitele väikestele detailidele liiga suurt tähelepanu ja siis tekivadki niisugused küsimused...
Ma pilti ei mäleta üldse, aga glasuurkohukesed olid meie poodides ümmarguse kujuga torujupid. Eks piimakombinaadid tootsidki erinevaid asju.
-
Külaline
minumeelest kõige esimesed, mida mina mäletan (sünniaasta 65), olid mingites õhukestes kergelt ruudulistes paberites
-
Külaline
Eks see ju ongi stiliseeritud pilt, sama hästi võiks küsida, et miks sel lapsel on selline nina, et tegelikult ju pole inimestel selline väike kaar keset nägu 
-
Külaline
loomulikult on see otsapidi suus olev kohuke. Omaette tase muidugi, et selle üle 40a juurelda 
-
Külaline
Loomulikult on see must kohuke, mitte keel. Ja tol vanal ajal olidki kohukesed teise kujuga - pikemad ja ümaramad torud. Mäletan neid hästi, hõbedakarva ümbrispaber oli.
-
Teemaalgataja
Ja palun too nüüd minu teemaalgatusest välja, kus on kirjas, et ma 40 aastat (jutti) selle üle olen juurelnud! Ütlesin selgelt, et murdsin selle üle pead kunagi lapsena ja siinne magustoitude teema, kus muuhulgas kohukesi mainiti, lihtsalt tuletas seda mulle meelde. Uhh, ma tõesti ei kannata sellist mõttetut ja täiesti tühja koha pealt torkamist, saaks aga midagi halvasti öelda ilma vähimagi põhjuseta... vot hoopis see on "omaette tase".Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 09:54 loomulikult on see otsapidi suus olev kohuke. Omaette tase muidugi, et selle üle 40a juurelda![]()
-
Külaline
Mina ei ole see, kellele vastad, aga minu meelest ka on see teema eriti lollide teemade nimekirja kandidaat. Igast asjast, mille üle 40 aastat tagasi pead murdsid, ei pea ometi kogu ülejäänud eesti rahavst teavitama!Teemaalgataja kirjutas: ↑29 Aug 2024 10:34
Ja palun too nüüd minu teemaalgatusest välja, kus on kirjas, et ma 40 aastat (jutti) selle üle olen juurelnud! Ütlesin selgelt, et murdsin selle üle pead kunagi lapsena ja siinne magustoitude teema, kus muuhulgas kohukesi mainiti, lihtsalt tuletas seda mulle meelde. Uhh, ma tõesti ei kannata sellist mõttetut ja täiesti tühja koha pealt torkamist, saaks aga midagi halvasti öelda ilma vähimagi põhjuseta... vot hoopis see on "omaette tase".
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 12:35Mina ei ole see, kellele vastad, aga minu meelest ka on see teema eriti lollide teemade nimekirja kandidaat. Igast asjast, mille üle 40 aastat tagasi pead murdsid, ei pea ometi kogu ülejäänud eesti rahavst teavitama!Teemaalgataja kirjutas: ↑29 Aug 2024 10:34
Ja palun too nüüd minu teemaalgatusest välja, kus on kirjas, et ma 40 aastat (jutti) selle üle olen juurelnud! Ütlesin selgelt, et murdsin selle üle pead kunagi lapsena ja siinne magustoitude teema, kus muuhulgas kohukesi mainiti, lihtsalt tuletas seda mulle meelde. Uhh, ma tõesti ei kannata sellist mõttetut ja täiesti tühja koha pealt torkamist, saaks aga midagi halvasti öelda ilma vähimagi põhjuseta... vot hoopis see on "omaette tase".
Mulle küll meeldib see teema. Las me arutame. Kahju on või?
-
Külaline
No ok, lapsena ei saanud aru, aga nüüd täiskasvanuna ka ei saanud aru? Või millest see teema siis? Pildi otsisid välja, vaatasid, ikka ei miskit, et pidid üle küsima?
siin ei ole ju midagi arutada, kõik saavad aru, et see oli suhupistetud (sokolaadiglasuuris) kohuke.
-
Teemaalgataja
Ma ei teadnudki, et siin foorumis teema tegemine tähendab automaatselt "kogu ülejäänud eesti rahva teavitamist". Ja usu mind, ma ei tee teemat "igast asjast", mille üle ma 40 aastat tagasi pead murdsin. Minu teema võib loll olla, aga sinu liialdused on veel lollimad. On jah tobe ja mõttetu teema, ütlesin seda ise ka kohe alguses ja sul on täiesti võimalik seda teemat ignoreerida. Kui teised on sama meelt, siis vajubki see kiiresti kuskile unustusehõlma ja kogu lugu. Mind ei kõneta suur osa teemasid siin foorumis, sel juhul ma isegi ei ava neid või kui avangi, siis küll ei viitsi kommenteerida, kui loll ja mõttetu see ikka minu meelest on. Kes tahab, räägib kaasa, aga milleks niisama norida.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 12:35Mina ei ole see, kellele vastad, aga minu meelest ka on see teema eriti lollide teemade nimekirja kandidaat. Igast asjast, mille üle 40 aastat tagasi pead murdsid, ei pea ometi kogu ülejäänud eesti rahavst teavitama!Teemaalgataja kirjutas: ↑29 Aug 2024 10:34
-
Külaline
Ei ole sel teemal viga midagi, pole ka tobedam kui mõni teine. Kui sind ei huvita, klõpsa kinni ja liigu edasi! Lihtne ju.
Oma sapirtitsimise ja oletustele rajatud teemaalgataja arvustamise võiks enda teada jätta. Keda see huvitama peaks või mida teemale juurde andma, isehakanud arvamusliidrid.
Oma sapirtitsimise ja oletustele rajatud teemaalgataja arvustamise võiks enda teada jätta. Keda see huvitama peaks või mida teemale juurde andma, isehakanud arvamusliidrid.
-
Külaline
Mulle ka see teema meeldib. Keda see ei huvita, sellel ei ole ka vaja kommenteerida. Seda kohukesepaberit ma ei mäleta, minu mälus oli mingi tavaline mittemidagiütlev hõbepaber neil ümbriseks.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 12:43Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 12:35Mina ei ole see, kellele vastad, aga minu meelest ka on see teema eriti lollide teemade nimekirja kandidaat. Igast asjast, mille üle 40 aastat tagasi pead murdsid, ei pea ometi kogu ülejäänud eesti rahavst teavitama!Teemaalgataja kirjutas: ↑29 Aug 2024 10:34
Lingil toodud Pinteresti lehel on muudki huvitavat. Näiteks leidsin seal Annekese šokolaadiümbrise, mille kujundus mulle lapsena närvidele käis (lokkis juustega tüdruk hoiab käes nukku). Mingi tuntud kunstniku töö, aga mulle see stiil toona küll ei istunud. Praegu vaatan, et päris naljakas.
*Hea teema.
-
Külaline
Milline nostalgia! Päris palju äratundmisrõõmu.
-
Teemaalgataja
On tõesti
http://kommipaberid.blogspot.com/
ja ühtlasi imestanud, kui paljud paberid sealt mulle täiesti tundmatud on. Osad kindlasti seetõttu, et on veel varasemast ajast, kui mina aktiivsem kommisööja olin, nii 80ndate keskpaiku ja sealt edasi. Aga äratundmisrõõmu on palju sellegipoolest.
Mulle ka meeldib. Palju toredam kui mingi „lühike mees“, „rikas mees“, „paks mees“. Jube.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 12:43Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 12:35Mina ei ole see, kellele vastad, aga minu meelest ka on see teema eriti lollide teemade nimekirja kandidaat. Igast asjast, mille üle 40 aastat tagasi pead murdsid, ei pea ometi kogu ülejäänud eesti rahavst teavitama!Teemaalgataja kirjutas: ↑29 Aug 2024 10:34
-
Külaline
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tolmukübe ja 2 külalist