Mis toimub? (Ühistranspordis ja avalikus ruumis)

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Mis toimub? (Ühistranspordis ja avalikus ruumis)

Postitus Postitas Külaline »

Ahoi

Kutsun arutlema neid, kes kasutavad Tallinna ühistransporti. Kuidas teile tundub praegune olukord bussides, trammides, trollides?

Minu jaoks on äärmiselt häirivaks osutunud viimastel aastatel järjest suurenev müratase. Nii muusika kuulamise/videote vaatamise, omavahelise jutustamise/praalimise, valju helistamise/videokõnede tegemise kui ka reaalsete vaidluste/konfliktide näol. (Konflikte on märgata ka siinsete venelaste ja ukrainlaste vahel.)

Eraldi grupp on iseendaga rääkivad purjutajad/vaimse tervise probleemidega inimesed.

Kas olete sellist tendentsi märganud ja mil määral see teid häirib?

Millised võiks olla lahendused?
Külaline

Omavaheline jutustamine ei häiri mind absoluutselt, see on normaalne elu osa. Küll aga ajavad mul harja punaseks tüübid, kes pikamaa rongis/bussis ilma kõrvaklappideta oma telefonist videoid vaatavad või muusikat kuulavad. Jube vastik on, kui tahad raamatut lugeda ja kõrvalistme tüüp vahib mingeid rallivideoid, volüüm põhjas. Oskamatus ja tahtmatus teistega arvestada on kahjuks tänapäeval normiks saanud.

Sarnase kogemuse tõttu ei lähe na enam kunagi sööma ühte Pirital asuvasse restorani. Meie kõrvallauas istus perekond, kelle kaks last telefonist multikaid vaatasid. Oleks nad siis hääle vaiksemaks keeranud, oh ei. Mainisime seda meie laua teenindajale kuna kõrvallauast kostuv lärm tõepoolest häiris. Teenindaja tegi seepeale grimasse ja lubas kõrvallaua tegelinskitega rääkida. Seda ta aga ei teinud, ilmselgelt ei julgenud ja lärm jätkus. Rohkem me sinna oma raha ei vii.
Külaline

Väga häiriv on. Lausa uskumatu. Ammu juba mõtlen, et ühistransas peaks olema suured sildid ja ka vahepeal kõlav audio, et Kõrvaklappideta telefonist lärmi laskmine on keelatud!
Hakkan mõistma jaapanlasi, neil on ühistransas mobiiliga rääkimine ja omavahel kõva häälega rääkimine keelatud. Olen ka ise Jaapanis metroos sõitnud.

Mul on sama ka töökollektiivis, kus kõrvaklappe jätkuvalt ei tunta ja kuulatakse vene möla. Õudne. Märkustele inimene ei reageeri.
sõitja

Postitus Postitas sõitja »

Mind lärm pole häirinud, kuna lihtsalt pole seda kogenud piisavalt. Küll aga häirib puudulik ventilatsioon osas ühissõidukites ning eriti kohe haisvate alkaššide tõttu heljuv "aroom." Jube. Ma ei tea, kas neile meeldib mingil põhjusel just eriti minu sõidusuuna bussides aega surnuks lüüa või mis see on. Olen ka korduvalt pahaaimamatult istunud toolile, mis siis tundub niiske ja pärast on endal rõve hais juures.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

sõitja kirjutas: 09 Juun 2024 10:12 Mind lärm pole häirinud, kuna lihtsalt pole seda kogenud piisavalt. Küll aga häirib puudulik ventilatsioon osas ühissõidukites ning eriti kohe haisvate alkaššide tõttu heljuv "aroom." Jube. Ma ei tea, kas neile meeldib mingil põhjusel just eriti minu sõidusuuna bussides aega surnuks lüüa või mis see on. Olen ka korduvalt pahaaimamatult istunud toolile, mis siis tundub niiske ja pärast on endal rõve hais juures.
Osad lasevad end täis ning siis veedavad seal toolil vb magades tunde. Siis see hais ja kusi imbub tekstiili ja hiljem uue sõitja riietesse. Ilma naljata ma soojalt soovitan enne istumist kasvõi sõrmega katsuda- kui on niiske, pole mõtet sinna üldse istuda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu ja 3 külalist