Kuidas töökohta vahetada?
-
Külaline
Kuidas töökohta vahetada?
Andestust, kui kõlan väga rumalana, aga tõesti - mismoodi vahetada töökohta, kui hetkel töötan? Mismoodi saan käia töövestlustel, kui need toimuvad üldjuhul ju tööajal?
Ja kuidas saan anda üks kuni kolm soovitajat, mida küsitakse, sest ei saa ju praegusele ülemusele ega töökaaslastele öelda, et otsin uut tööd? Või pean ütlema? Mis teie teeks?
Nii raske...
Ja kuidas saan anda üks kuni kolm soovitajat, mida küsitakse, sest ei saa ju praegusele ülemusele ega töökaaslastele öelda, et otsin uut tööd? Või pean ütlema? Mis teie teeks?
Nii raske...
-
Külaline
Ütle, et käid arsti juures või mingid muud vabandused. Ega neid töövestlusi nüüd nii palju ka ju pole. Soovitajaid võtad mõnest varasemast töökohast. Ja kui töövestlusel küsitakse, et miks nii, siis räägidki ausalt, et ei soovi veel praeguses töökohas öeda, et uut tööd otsid, kuna siis suhtumine muutuks, aga pole ju kindel, et uue töökoha üldse saad.
-
Külaline
Ma pole kunagi mõistnud miks soovitajaid nõutakse. Idee võib hea olla, aga päriselus see ju ei tööta. Kui kandideerija töö kõrvalt uut kohta otsib ja ta on hea töötaja, siis pole ju tema tööandja huvitatud tema lahkumisest. Kui ta on töötu, sest ta on kusagilt koondatud, vallandatud, siis lahkumisel tekkis tõenäoliselt paksu verd ja vimma. Kui sa oled kaua ühes kohas töötanud, siis on ju absurd minna soovitusi küsima kohta, kus sa 15 aastat ja rohkemgi tagasi töötasid.
Ühesõnaga kui tahad tööd vahetada, siis pead vabatahtlikult töölt ära tulema ja olema mõnda aega töötu, et saaks käia vestlustel ja küsida omale eelmisest kohast soovitusi. Tõenäoliselt hakatakse sel juhul jällegi uurima ja puurima, miks sa ikka eelmisest kohast ikka ära tulid, kas oled riiukukk, kas ei saanud hakkama jne.
Ühesõnaga kui tahad tööd vahetada, siis pead vabatahtlikult töölt ära tulema ja olema mõnda aega töötu, et saaks käia vestlustel ja küsida omale eelmisest kohast soovitusi. Tõenäoliselt hakatakse sel juhul jällegi uurima ja puurima, miks sa ikka eelmisest kohast ikka ära tulid, kas oled riiukukk, kas ei saanud hakkama jne.
-
Külaline
Kui praeguse töö iseloom ei võimalda oma aega iseseisvalt planeerida, siis tuleb võtta töövestluseks üks vaba päev, kasvõi palgata puhkuse päev, kui tõesti on selline töö, et graafikut ei saa sättida, lõunapaus on liiga lühike, tervisepäevi ei ole ette nähtud, arstil käia ei lubata (mis on seadusevastane) jmt.
Soovitajateks saavad olla näiteks eelmise töökoha kolleegid, koostööpartnerid või erialaõppejõud.
Soovitajateks saavad olla näiteks eelmise töökoha kolleegid, koostööpartnerid või erialaõppejõud.
-
Külaline
Mul oli hoopis nii, et olin juba tööle vormistatud ja siis nad helistasid minu eelmisesse töökohta (kus ka omanikud ei tahtnud, et ma ära lähen). Telefonile vastas aga hoopis mu kolleeg, kellel oli kogu aeg mu vastu vimm olnud, kuna minu töötulemused olid tema omadest paremad. Pisut arusaadav ka, talle toodi pidevalt mind eeskujuks ja tehti etteheiteid, et miks tema tulemused nii kehvad on. Ega see mullegi ei meeldinud aga tema nahas poleks hoopiski tahtnud olla. Ja mis te arvate, mida ta mu uuele tööandjale kokku rääkis!? Edasi oli mul alguses üsna raske tõestada, et "ma ei ole krokodill".Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2024 12:30 Ma pole kunagi mõistnud miks soovitajaid nõutakse. Idee võib hea olla, aga päriselus see ju ei tööta. Kui kandideerija töö kõrvalt uut kohta otsib ja ta on hea töötaja, siis pole ju tema tööandja huvitatud tema lahkumisest. Kui ta on töötu, sest ta on kusagilt koondatud, vallandatud, siis lahkumisel tekkis tõenäoliselt paksu verd ja vimma. Kui sa oled kaua ühes kohas töötanud, siis on ju absurd minna soovitusi küsima kohta, kus sa 15 aastat ja rohkemgi tagasi töötasid.
-
Külaline
Aga said töökoha?Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2024 18:25Mul oli hoopis nii, et olin juba tööle vormistatud ja siis nad helistasid minu eelmisesse töökohta (kus ka omanikud ei tahtnud, et ma ära lähen). Telefonile vastas aga hoopis mu kolleeg, kellel oli kogu aeg mu vastu vimm olnud, kuna minu töötulemused olid tema omadest paremad. Pisut arusaadav ka, talle toodi pidevalt mind eeskujuks ja tehti etteheiteid, et miks tema tulemused nii kehvad on. Ega see mullegi ei meeldinud aga tema nahas poleks hoopiski tahtnud olla. Ja mis te arvate, mida ta mu uuele tööandjale kokku rääkis!? Edasi oli mul alguses üsna raske tõestada, et "ma ei ole krokodill".Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2024 12:30 Ma pole kunagi mõistnud miks soovitajaid nõutakse. Idee võib hea olla, aga päriselus see ju ei tööta. Kui kandideerija töö kõrvalt uut kohta otsib ja ta on hea töötaja, siis pole ju tema tööandja huvitatud tema lahkumisest. Kui ta on töötu, sest ta on kusagilt koondatud, vallandatud, siis lahkumisel tekkis tõenäoliselt paksu verd ja vimma. Kui sa oled kaua ühes kohas töötanud, siis on ju absurd minna soovitusi küsima kohta, kus sa 15 aastat ja rohkemgi tagasi töötasid.
-
Külaline
“Krokodill” oli hoopis su uus tööandja. Niimoodi suvaliselt ei tohi kandideerija eelmisesse töökohta helistada ning infot uurima hakata. Ime, et sa peale seda veel sinna tööle minna tahtsid.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2024 18:25Mul oli hoopis nii, et olin juba tööle vormistatud ja siis nad helistasid minu eelmisesse töökohta (kus ka omanikud ei tahtnud, et ma ära lähen). Telefonile vastas aga hoopis mu kolleeg, kellel oli kogu aeg mu vastu vimm olnud, kuna minu töötulemused olid tema omadest paremad. Pisut arusaadav ka, talle toodi pidevalt mind eeskujuks ja tehti etteheiteid, et miks tema tulemused nii kehvad on. Ega see mullegi ei meeldinud aga tema nahas poleks hoopiski tahtnud olla. Ja mis te arvate, mida ta mu uuele tööandjale kokku rääkis!? Edasi oli mul alguses üsna raske tõestada, et "ma ei ole krokodill".Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2024 12:30 Ma pole kunagi mõistnud miks soovitajaid nõutakse. Idee võib hea olla, aga päriselus see ju ei tööta. Kui kandideerija töö kõrvalt uut kohta otsib ja ta on hea töötaja, siis pole ju tema tööandja huvitatud tema lahkumisest. Kui ta on töötu, sest ta on kusagilt koondatud, vallandatud, siis lahkumisel tekkis tõenäoliselt paksu verd ja vimma. Kui sa oled kaua ühes kohas töötanud, siis on ju absurd minna soovitusi küsima kohta, kus sa 15 aastat ja rohkemgi tagasi töötasid.
-
Külaline
Miks ei tohi? Kust sa seda võtad? Kandidaati võiks sellest teavitada ka muidugi, et kas sobib, kui võtame eelmise tööandjaga ühendust.
-
Külaline
Loe ja hari end https://www.aki.ee/isikuandmed/kkk/toosuhted#tsuhted-14Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2024 11:58 Miks ei tohi? Kust sa seda võtad? Kandidaati võiks sellest teavitada ka muidugi, et kas sobib, kui võtame eelmise tööandjaga ühendust.
Ja puhtpraktilise poole pealt, kuidas sa üldse tead, kellega sa kandidaadi eelmises töökohas rääkima peaks? Helistad ettevõtte üldnumbrile ja hakkad inimese kohta küsimusi küsima? Esiteks ei pruugi telefonile vastaja sellest töötajast midagi teada. Ja teiseks, mida sa ise vastaksid kui keegi suvaline helistab ja su kolleegi kohta uurima hakkab?
-
Külaline
Need eelmistesse töökohtadesse helistajad ongi üldjuhul mõttetud personali tibinad kes kujutavad ette, et neist midagi oleneb. Nemad on osa juhtkonnast jne. Enamuse vaimne võimekus on täpselt nii suur, et kuskilt imelikust ülikoolist baka kätte saada. Need kipuvad raamatutest õpitud ülesandeid ja teste tegema. Tehema nn taustauuringut jne. Ma ei saa aru miks näiteks alla 50 töötajaga ettevõttes on tööl selline tegelinski kelle ametinimetus on personaliJUHT. Mida need juhviavd???+
-
Külaline
Personalijuht tähendab üldiselt sekretäri, tegeleb lihtsalt asjaajamisega, muuhulgas ka töötajate värbamisega.Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2024 13:17 Need eelmistesse töökohtadesse helistajad ongi üldjuhul mõttetud personali tibinad kes kujutavad ette, et neist midagi oleneb. Nemad on osa juhtkonnast jne. Enamuse vaimne võimekus on täpselt nii suur, et kuskilt imelikust ülikoolist baka kätte saada. Need kipuvad raamatutest õpitud ülesandeid ja teste tegema. Tehema nn taustauuringut jne. Ma ei saa aru miks näiteks alla 50 töötajaga ettevõttes on tööl selline tegelinski kelle ametinimetus on personaliJUHT. Mida need juhviavd???+
-
Külaline
Naistevihkaja jälle kohal. Puusepp on kõige õigem amet.Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2024 13:17 Need eelmistesse töökohtadesse helistajad ongi üldjuhul mõttetud personali tibinad kes kujutavad ette, et neist midagi oleneb. Nemad on osa juhtkonnast jne. Enamuse vaimne võimekus on täpselt nii suur, et kuskilt imelikust ülikoolist baka kätte saada. Need kipuvad raamatutest õpitud ülesandeid ja teste tegema. Tehema nn taustauuringut jne. Ma ei saa aru miks näiteks alla 50 töötajaga ettevõttes on tööl selline tegelinski kelle ametinimetus on personaliJUHT. Mida need juhviavd???+
-
Külaline
Mina olen tüübiga seekord nõus.Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 18:34Naistevihkaja jälle kohal. Puusepp on kõige õigem amet.Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2024 13:17 Need eelmistesse töökohtadesse helistajad ongi üldjuhul mõttetud personali tibinad kes kujutavad ette, et neist midagi oleneb. Nemad on osa juhtkonnast jne. Enamuse vaimne võimekus on täpselt nii suur, et kuskilt imelikust ülikoolist baka kätte saada. Need kipuvad raamatutest õpitud ülesandeid ja teste tegema. Tehema nn taustauuringut jne. Ma ei saa aru miks näiteks alla 50 töötajaga ettevõttes on tööl selline tegelinski kelle ametinimetus on personaliJUHT. Mida need juhviavd???+
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist