Bortelioosilööve?
-
Puugiohver
Bortelioosilööve?
Mul oli puuk 7 nädalat tagasi. Võtsin välja, tuli tervelt ja muud midagi. Kuu aega siis ikka nagu jälgisin, midagi ei toimunud, ühtegi märki polnud nahal. Nüüd eilsest järsku on umbes selle koha peal punane täpp. Ei ole nagu tüüpiline puugirõngas, millest netis palju pilte on, pigem selline nööpnõelapea suurune nahast kõrgem punane täpp. Muidu ei arvaks midagi, aga puuk oli rindkerel ja sellise koha peal mul tavaliselt mingeid lööbeid ei teki ega muud putukad ei hammusta.
Olen täitsa nõutu, kas peaksin selle täpiga perearsti juurde minema? Kui juba 7 nädalat on puugist möödas, kas on veel tõenäoline, et esmane lööve tekib? Muidu nagu on enesetunne tavaline.
Olen täitsa nõutu, kas peaksin selle täpiga perearsti juurde minema? Kui juba 7 nädalat on puugist möödas, kas on veel tõenäoline, et esmane lööve tekib? Muidu nagu on enesetunne tavaline.
-
Puugiohver
Lisaks veel, et ega ma 100% kindel olla ei saa, et see täpp just täpselt hammustuse koha peal on, mingit armi sinna ei jäänud ja nüüd ma enam ei mäleta. Aga igatahes on samas piirkonnas.
-
Külaline
Borrelioos, mitte bortelioos.
Minul on ka alati punane täpp tükk aega pärast puugihammustust. Haigust ei ole olnud.
Minul on ka alati punane täpp tükk aega pärast puugihammustust. Haigust ei ole olnud.
-
Külaline
Ilmselt see täpp ei tähenda borrellioosi.Puugiohver kirjutas: ↑24 Aug 2024 10:55 Mul oli puuk 7 nädalat tagasi. Võtsin välja, tuli tervelt ja muud midagi. Kuu aega siis ikka nagu jälgisin, midagi ei toimunud, ühtegi märki polnud nahal. Nüüd eilsest järsku on umbes selle koha peal punane täpp. Ei ole nagu tüüpiline puugirõngas, millest netis palju pilte on, pigem selline nööpnõelapea suurune nahast kõrgem punane täpp. Muidu ei arvaks midagi, aga puuk oli rindkerel ja sellise koha peal mul tavaliselt mingeid lööbeid ei teki ega muud putukad ei hammusta.
-
Külaline
Mine ja lase test teha. Borrellioosi puhul ei pruugi mingit löövet tullagi. Minul oli sentimeetrine, ovaalne, tumepunane ja kõrvetavalt valus. Täiesti ebatüüpiline.
-
Puugiohver
Oo, kas tõesti, nii kohe, vauu. Registreerimata kasutaja ei saa pealkirja muuta, mul läks tõepoolest üks täht valesti, r ja t on teadupärast kõrvuti. Sul endal nagu näha juhtus praegu täpselt sama asi. Kas oli vaja ikka norima hakata?Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2024 09:36 Borrelioos, mitte borrellioos.
-
Külaline
Miks sa niimoodi reageerid? Kas parandamine on tõesti nii suur solvang? Ma ei mõelnud sellega ju midagi halba. Mina ju ei tea, kas see oli trükiviga või inimene kirjutab teadmatusest valesti. Seda sõna kirjutatakse sageli valesti.Puugiohver kirjutas: ↑25 Aug 2024 11:10Oo, kas tõesti, nii kohe, vauu. Registreerimata kasutaja ei saa pealkirja muuta, mul läks tõepoolest üks täht valesti, r ja t on teadupärast kõrvuti. Sul endal nagu näha juhtus praegu täpselt sama asi. Kas oli vaja ikka norima hakata?Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2024 09:36 Borrelioos, mitte borrellioos.
-
Külaline
Minu arust see, kelle kalla võtad, parandas hoopis kedagi teist - endast eelnevat kommenteerijat, kes tõepoolest kirjutas borrellioos.Puugiohver kirjutas: ↑25 Aug 2024 11:10Oo, kas tõesti, nii kohe, vauu. Registreerimata kasutaja ei saa pealkirja muuta, mul läks tõepoolest üks täht valesti, r ja t on teadupärast kõrvuti. Sul endal nagu näha juhtus praegu täpselt sama asi. Kas oli vaja ikka norima hakata?Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2024 09:36 Borrelioos, mitte borrellioos.
Nii et vautši-vautši jah! Enne, kui ninna kargad, vaata ka mille peale lajatama hakkad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist