Käelihased pikalt valusad

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Käelihased pikalt valusad

Postitus Postitas Külaline »

Viimasel ajal on käed valusad ja paistab, et järjest hullemaks läheb. Kunagi ammu tundsin raskeid kotte tõstes küünarnuki juures või kiirgavat torkivat valu, hiljem tekkis raskusi käsitöö tegemisega – pikalt ei saanud kududa ega heegeldada, sest käelihased hakkasid valutama ja öö oli selle järel täielik põrgu. Taastumine võttis aega vähemalt nädala. Ma ei tea, kas see on kõik mu praeguse olukorraga seotud, aga nüüd ei ole ma jõuludest saadik käsitööd teinud ja käsivartes valu süveneb. Ei ole liigesevalu, pigem lihasvalu nii käsivarre peal kui allpool. Viimase paari nädalaga tundub, et olenemata sellest, mida ma teen (võimlen, määrin Diclofenakiga, masseerin), läheb tasapisi hullemaks. Öösiti on magada raske. Täna märkasin, et kui pean küünarnukki painutades midagi tõstma, nt midagi üles võtma või klaasi suu juurde tõstma, oli hommikul nii valus, et pidin teise käega kätt toetama. Hiljem võtsin Ibuprofeeni, valu läks leebemaks, aga päris ära ei kadunud. Olen seni lootnud, et saan ise hakkama, aga hetkel ei ole ma selles enam kindel. Milleks peaksin valmis olema, kui arstiga ühendust võtan?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 20:11 Olen seni lootnud, et saan ise hakkama, aga hetkel ei ole ma selles enam kindel. Milleks peaksin valmis olema, kui arstiga ühendust võtan?
Ma arvan, et selleks, et sa sealt mitte mingit abi ei saa. Mu kolleeg on nüüd juba 3 aastat sarnaste vaevustega hädas, ma tema diagnoosi ei tea, aga on küll käinud 10 arsti juures ja saanud mingit ravi ja süste ja massaaže ja kandnud mingit tugisidet, ma kõiki üksikasju ei teagi, aga paremaks pole läinud. Töö juurde telliti talle spetsiifiline käetugedega tool, et saaks toetada ennast. Tema puhul suht lootusetu, et üle läheb, kui nii kaua pole läinud. Peaasi, et ei süveneks.
Külaline

See on epikondüliit.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 07:14See on epikondüliit.
Mõtlesin sama. Tuntud ka kui tennisisti küünarliiges (Tennis elbow). Ise vaevlen märtsist alates, kusjuures mängisingi tennist üle pluss paar oma rumalat viga juurde.

TA- kui vana sa oled ja kas teed mingeid korduvaid liigutusi? Mingit sporti? Lisaks käsitööle. Kotte ära sirge käega tõsta. Anna küünarliigesele nii palju rahu kui võimalik. Märtsis oli mul ka nii hull seis et ei saanud magadagi, meeletult valutas.
Saan sinuga koos kaasa mõelda, aga aitaks, kui jagad oma igapäevaseid tegevusi, mis antud probleemi võivad põhjustada. Võimled- kas nt teed hantlitega midagi? Kätekõverdusi? Käisin ise ka füsioteraapias ja sain lööklaineteraapiat. Ostsin ka spetsiaalse asja:
https://medapp.lv/et/product/push-med-e ... rtoze-epi/
Loe juurde nt siit: https://www.itk.ee/lateraalne-epikonduliit
Külaline

Võta kaalust maha. Pluss 50 kg tapab kõik liigesed
Külaline

Suur tänu vastuste eest! Teie pakutud tõbi tundub olevat tõenäoline. Õnneks on infot selle kohta netis piisavalt ja olen tähelepanelikum, annan ka võimalikult palju rahu küünarliigesele. Ilusat suve jätku!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline