Teised postitavad minu FB profiilile

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Teised postitavad minu FB profiilile

Postitus Postitas Külaline »

Mul on Facebookis mõned nn sõbrad, kes armastavad panna minu profiilile mingeid suvalisi ajaleheartikleid, meeme, loteriimänge vms. Minu meelest on see pisut ebaviisakas käitumine nende poolt. Avan hommikul oma FB ja avastan sealt, et keegi on minu isiklikule kontole postitanud mingeid endale huvi pakkuvaid asju, ilma minult küsimata. Saaks veel aru, kui postitataks nt fotosid ühistelt üritustelt, neil on vähemalt seos minuga olemas. Kuid milleks mingid leheartiklid suvaliste kirjutistega, mis mind ei huvita ja mida ma ei kavatse kunagi lugeda? Poliitikakauge inimesena ei taha ma, et minu kontole topitaks EKRE-vastast sõimu vms.

Teise inimese isiklik FB konto on nagu tema some-kodu: tema ise soovib otsustada, kuidas ta oma kodu sisustab - kas värvib seina lillaks või roosaks, kas paigutab sinna palju teatud stiilis mööblit või hoiab lageda. Ma soovin ise otsustada, missuguste postitustega oma kontot kujundan.

Kuidas teie meelsus selles suhtes on? Kuidas suhtute sellesse, kui teised inimesed teie isiklikku sotsiaalmeedia profiili omatahtsi kujundavad? Ja kas nad peaksid selleks enne luba küsima?
Külaline

Klikk paremal üleval enda pildile - Seaded ja Privaatsus - Seaded - Vaatajaskond ja nähtavus - Profiil ja märkimine - Kes saavad sinu lehele postitada - Ainult mina. Ja probleem kadunud.
Külaline

Minu kontole ei ilmu ühtki postitust, kuni ma aktsepteerinud pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 14:47 Klikk paremal üleval enda pildile - Seaded ja Privaatsus - Seaded - Vaatajaskond ja nähtavus - Profiil ja märkimine - Kes saavad sinu lehele postitada - Ainult mina. Ja probleem kadunud.
Selle pika postituse kirjutamise asemel oleks tõesti võinud seadeid minna muutma või guugeldada, kuidas seda teha.
Külaline

Seaded seadeteks, aga miks sõbrad selliseid asju üldse pähe võtavad teha? Kust selline mõte - postitada midagi kellegi teise seinale?
Aga postitus on kasulik, lähen vaatan oma seaded ka üle. Siiani pole veel juhtunud, aga mine sa tea...
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 15:04 Seaded seadeteks, aga miks sõbrad selliseid asju üldse pähe võtavad teha? Kust selline mõte - postitada midagi kellegi teise seinale?
Aga postitus on kasulik, lähen vaatan oma seaded ka üle. Siiani pole veel juhtunud, aga mine sa tea...
Juhmid on, kahjuks tuleb nii öelda. Eriti just vanemate inimeste hulgas levib, et ei suudeta teha vahet, kas kirjutatakse messengeris otse inimesele endale või postitatakse tema FB seinale. Küll võib lugeda mõnikord seintelt küsimusi a la "tädi Senta tervitab, millal külla tulete? panime selle vaasi teile valmis". Ehk et see ei pruugi üldse pahatahtlik olla. Aga eks mõni (eriti just poliithull) postitab ka meelega.
Külaline

Nad ei mõtle nii sügavalt ja puudub taktitunne. Olen näinud kellegi tuttava reisipilti, kus tema 60a tädi all kommenteerib etteheitva tooniga, kuidas tuttav reisib aga talle külla ei jõua piisavalt tihti. Normaalne inimene ajab sellised jutud ikka otse ära, mitte kuskil asjasse mittepuutuva pildi all.
Külaline

Mina olen samal põhjusel igasugu tagimised ära keelanud. Minu konto on minu ja ma ei soovi, et mind mingite mängude, looside või muu tobeda teemaga tagitakse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: elke, Kirile ja 7 külalist