Toidulisandid perimenopausi ajal
-
Kopp ees
Toidulisandid perimenopausi ajal
Ma olen 44 ja eluke on muutunud selliseks, et olen menstruaaltsükli ori. Lihtsalt ära kurnab juba. Enesetunne hüpleb täpselt hormoonide rütmis ja normaalse inimese tunnet on kuidagi väga lühikese aja jooksul. Mul tekivad igasugu füüsilised sümptomid, valud, surinad, väsimus, löts olek + lisaks veel meeleolu kõikumised. Muidu päevad käivad edasi regulaarselt ja kui vaadata mu suguvõsa naispere põhjal, siis on veel umbes kuradi 10 aastat ilmselt tarvis menstrueerida.
Olen käinud naistearstide juures kahes erinevad riigis ja mõlemas kohas on olnud kogemus, et minu vanuses naisi selliste kaebustega ei võeta tõsiselt ja mingeid lahendusi ei pakuta. Ainsana on pakutud mungapipra toidulisandit, see ei tee mitte kui midagi.
Apteek on igasugu kalleid naistele mõeldud karbikesi ja purgukesi täis, kõik lubavad hormoone tasakaalustada jne. Ma pakun, et minu olukorras naisi on teisigi, kas olete millestki ka abi saanud või on need lihtsalt platseeboefektiga?
Olen käinud naistearstide juures kahes erinevad riigis ja mõlemas kohas on olnud kogemus, et minu vanuses naisi selliste kaebustega ei võeta tõsiselt ja mingeid lahendusi ei pakuta. Ainsana on pakutud mungapipra toidulisandit, see ei tee mitte kui midagi.
Apteek on igasugu kalleid naistele mõeldud karbikesi ja purgukesi täis, kõik lubavad hormoone tasakaalustada jne. Ma pakun, et minu olukorras naisi on teisigi, kas olete millestki ka abi saanud või on need lihtsalt platseeboefektiga?
-
Külaline
Perekool oli analoogseid teemasid täis: üks sai abi ühest, teine teises ja mõni ei saanud millestki. Ega sul pole muud teha, kui järgi proovida.
-
Kopp ees
... teatud põhjustel ei sobi.
Ma ei soovinudki konkreetset ühe toote soovitust, vaid pigem, kas üldse sedasorti toidulisandid toimivad. Igasugu vitamiinid ja rauatabletid jms ilmselgelt mõjuvad, aga kas toidulisand kui selline üldse saab sellist asja nagu hormonaaltsükkel mõjutada?
-
Külaline
Kui inimene kirjutab "hormonaalsed vahendid", siis see ei ole ju ühe toote soovitus. Hormonaalseid tooteid on ka väga erinevaid, mõni võib vabalt sobida. Näiteks ma olen 51 ja kasutan juba aastaid minipille ning pole nendega ei päevi ega ka mingeid vaevuseid. Väga soovitan.
Teiseks, kui ise oleks sinu olukorras, siis ma just ootaks, et keegi soovitaks mingit konkreetset toodet, mis tõesti on aidanud, sest mis kasu on sellest, kui ma sulle üldiselt ütlen, et jah, mõni toidulisand võib küll veidi aidata, aga ei nimeta ühtegi ega kirjelda, mille vastu siis abi sain.
-
Külaline
Ma jah tõesri ei soovitanud ühte "toodet". Hormonaalseid vahendeid on palju mis leevedavad mestruaalsuse orjust.Kopp ees kirjutas: ↑09 Aug 2024 18:16... teatud põhjustel ei sobi.
Ma ei soovinudki konkreetset ühe toote soovitust, vaid pigem, kas üldse sedasorti toidulisandid toimivad. Igasugu vitamiinid ja rauatabletid jms ilmselgelt mõjuvad, aga kas toidulisand kui selline üldse saab sellist asja nagu hormonaaltsükkel mõjutada?
Mis need teatud põhkused siis on? Põhimõtted? Tervislikud?
No ei usu, et lahendus leidub toidulisandites. Mõne puhul, koos horm vajenditega aitab vaid leevendada.
-
Külaline
Olen samas paadis sinuga - 45 a vana, tsükkel viimane aasta-kaks lühike. Kõik premenstruaalse sündroomi punktid. Meeletud tujukõikumised, alati enne päevi kukun kui musta auku ja olen ausalt väljakannatamatuks muutunud. Siis 2.5 nd pausi ja hakkab jälle pihta. Terve pere kannatab. Mina kõige rohkem. Lisaks on absoluutset võimatu ekstra 15-20 kilo alla saada. Käisin arstil, mitte Eestis. Pakkus antidepressante või sünteetilisi hormoone. Kumbagi ei taha. Olen ise suht palju lugenud ja mõned punktid:
- uni peaks olema kõige tähtsam. Siis lihtsam tujusid kontrolli all hoida
- alkoholi vältida. Ka suhkrut. Kvaliteetset proteiini süüa.
- kofeiini peaks ka mõõdukalt tarbima
- otsi internetist ise mis lisandeid soovitatakse. Neid väga palju. Hetkel võtan makat.aga nimekiri pikk. Uldvitamiine võiks ka tarbida.
- loe juurde mis toite süüa.
- kontrolli vit d ja rauasisaldust
- magneesiumi tasuks nii ehk naa juurde võtta
- otsi positiivseid tegevusi, midagi mis positiivset energiat annab. Self-care peaks olema eriti oluline antud eluetapis.
- liigu palju, värskes õhus.
- mediteerimine ja mindfulness võiks ka aidata teoorias vähemalt
Ma arvan, et sümptomeid on võimalik vähendada. Aga nii nagu puberteediiga on keeruline ja hormoone võimatu kontrollida, on seda ilmselt ka perimenopaus, paraku…
- uni peaks olema kõige tähtsam. Siis lihtsam tujusid kontrolli all hoida
- alkoholi vältida. Ka suhkrut. Kvaliteetset proteiini süüa.
- kofeiini peaks ka mõõdukalt tarbima
- otsi internetist ise mis lisandeid soovitatakse. Neid väga palju. Hetkel võtan makat.aga nimekiri pikk. Uldvitamiine võiks ka tarbida.
- loe juurde mis toite süüa.
- kontrolli vit d ja rauasisaldust
- magneesiumi tasuks nii ehk naa juurde võtta
- otsi positiivseid tegevusi, midagi mis positiivset energiat annab. Self-care peaks olema eriti oluline antud eluetapis.
- liigu palju, värskes õhus.
- mediteerimine ja mindfulness võiks ka aidata teoorias vähemalt
Ma arvan, et sümptomeid on võimalik vähendada. Aga nii nagu puberteediiga on keeruline ja hormoone võimatu kontrollida, on seda ilmselt ka perimenopaus, paraku…
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist