Maakler korteri müümiseks

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
EileiA

Maakler korteri müümiseks

Postitus Postitas EileiA »

Mul on vaja maha müüa renoveerimist vajav korter Tallinnas tavalises paneelmajas. Korter ei ole praegusel kujul eriti ahvatlev, aga sobib nt inimesele, kes armastab remonti teha. Ma ise viibin Eestis vähe ja kinnisvara müügiga kogemus puudub. Kuidas ma leian maakleri, kes müügiga tegeleks? Kas kinnisvarabüroodel on mingid suunad või eelistused, millist kinnisvara nad müüvad? Guugeldan, aga keegi ei reklaami end muidugi, et müüme logusid kortereid paneelikates, kõigil on mingid luks pildid üleval. Ometigi ju remonti vajavaid kortereid vanades majades ka müüakse ja ostetakse. Kuidas ma leian sellele harule spetsialiseeruva maakleri?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

EileiA kirjutas: 09 Aug 2024 11:38 Mul on vaja maha müüa renoveerimist vajav korter Tallinnas tavalises paneelmajas. Korter ei ole praegusel kujul eriti ahvatlev, aga sobib nt inimesele, kes armastab remonti teha. Ma ise viibin Eestis vähe ja kinnisvara müügiga kogemus puudub. Kuidas ma leian maakleri, kes müügiga tegeleks? Kas kinnisvarabüroodel on mingid suunad või eelistused, millist kinnisvara nad müüvad? Guugeldan, aga keegi ei reklaami end muidugi, et müüme logusid kortereid paneelikates, kõigil on mingid luks pildid üleval. Ometigi ju remonti vajavaid kortereid vanades majades ka müüakse ja ostetakse. Kuidas ma leian sellele harule spetsialiseeruva maakleri?

Mina kasutasin tutvust. Tuttav maakler oskab sitast saia teha ja müüdud sain 3 kuuga. Tema valisin ma ka seepärast, et ta tegeleb ka hindamisega ja enne müüki lasin ära hinnata.

Aga tegelikkuses erilist vahet polegi. Vaata veidi tagasisidet ja maaklerite kuu tipptegijaid(Büroo fb lehel näiteks) oma piirkonnas. Samas, piirkond ei mängi suurt rolli heade tegijate puhul, sest näiteks Pärnu omad viitsivad müüa ka Hiiumaa objekte vabalt. Ja need kuu tipud viitsivad võimelda igasuguse müügi pärast.
Kui on vaja hinnata, vali selline maakler kes tegeleb ka hindamisega.
Külaline

Maaklerit otseselt soovitada ei oska, endale on mulje jäänud, et üsna kõik müüvad üsna kõike.
Kui endal on nägemus hinnast kujundatud, siis mulle tundub, et remonti vajava korteri müük ei tohiks sugugi ülearu pikk ja keeruline protsess olla. Näiteks Facebooki kinnisvara ostu-müügi gruppides otsitakse pigem tihti just remonti vajavaid kortereid. Näitamiseks saab ju sättida mingi konkreetse päeva, kui ise Eestis oled, ning ostu-müügi saab teha ka kaugtõestusega sel ajal kui juba ise välismaal tagasi oled (eeldusel on ID-kaart või Smart-ID).
Külaline

Millist korterit müüd? Meie otsime Mustamäe-Õismäe-Kristiine-Sõle kanti 2 toalist, mis oleks just sellises kehvas korras, ainsad tingimused on suurema rõdu olemasolu ja korter 2-3 korrusel. Kindlasti on võimalik ka ise müüa, nii et pole maaklerit vahele vajagi...
Külaline

Tellisin mõned aastad tagasi ühest kinnisvarafirmast korteri hindamise ja nad hindasid selle ca 2x turuhinnast madalamaks. Vaatasin enam-vähem samas seisukorras, piirkonnas jms korterite müügipakkumisi ja need olid tunduvalt kallima hinnaga müügis. Ma ei oska seda seletada endale. Müüki selle kinnisvarafirma kaudu korterit ei pannud.
Külaline

EileiA kirjutas: 09 Aug 2024 11:38 Mul on vaja maha müüa renoveerimist vajav korter Tallinnas tavalises paneelmajas. Korter ei ole praegusel kujul eriti ahvatlev, aga sobib nt inimesele, kes armastab remonti teha. Ma ise viibin Eestis vähe ja kinnisvara müügiga kogemus puudub. Kuidas ma leian maakleri, kes müügiga tegeleks? Kas kinnisvarabüroodel on mingid suunad või eelistused, millist kinnisvara nad müüvad? Guugeldan, aga keegi ei reklaami end muidugi, et müüme logusid kortereid paneelikates, kõigil on mingid luks pildid üleval. Ometigi ju remonti vajavaid kortereid vanades majades ka müüakse ja ostetakse. Kuidas ma leian sellele harule spetsialiseeruva maakleri?
Pole siin mingit spetsialiseerumist. Pane linnaosade FB gruppidesse teade üles. Ise müüsin niimoodi poole päevaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 14:39 Millist korterit müüd? Meie otsime Mustamäe-Õismäe-Kristiine-Sõle kanti 2 toalist, mis oleks just sellises kehvas korras, ainsad tingimused on suurema rõdu olemasolu ja korter 2-3 korrusel. Kindlasti on võimalik ka ise müüa, nii et pole maaklerit vahele vajagi...
Aga kuidas teil selle rahaga lood on? Raha ikka on korteri ostmiseks?
Külaline

vahet pole, maaklerid müüvad kõike. Ise just hiljuti tegelesin täpselt sama asjaga, aga mitte Tallinnas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist