Tahan kõhnaks saada
-
Paks inimene
Tahan kõhnaks saada
Ma olen 173 cm pikk ja kaalun täpselt 90 kg. Täpselt sellepärast, et millegipärast minu keha ei ole nõus seda numbrit muutma. Mul on varasemast meeles, et kaalukaotus toimus alati suht kiiresti, nt hakkasin tuleks bussi pealt kaks peatust enne maha ja käisin selle maa jala, paari nädalaga oli miinus 3 kg. Või jätsin menüüst välja mingi ühe suhkruse asja, nt puuviljajogurti, jälle, mõju oli märgatav nädalaga.
Nüüd olen mitu korda toitumist ja liikumist korrigeerinud ja paari nädala jooksul ei muutu absoluutselt midagi, ühte kilo ka mitte. See mõjub demotiveerivalt ja ma kukun vanasse mustrisse tagasi. Nt hiljuti käisin reisil riigis, kus oli kuumalaine. 10 päeva. Isu polnud üldse, sõin tõesti 1/3 oma tavapärasest kogusest ja mingeid kohalikke kergeid toite. Jõin muidugi ohtralt vett. Tulemus oli, et koju jõudes oli kaal täpselt sama, mis minnes. See mõjus mulle nagu näkku sülitamine ja ma sõin lohakalt nädal aega krõpse ja jäätist mitu tükki päevas. Siis hakkasid päevad ja mõtlesin, et uus tsükkel, uus algus, ronisin kaalule. Kas ma olin juurde võtnud krõpsuõgimisega? Ei, number ikka täpselt sama.
Mis toimub ja mis tegema peaks? Ma olen õnnetu ja selline tunne on, et mu keha ei ole minu enda kontrolli all enam. Mingit hoogsat trenni ma ei suuda endale ette võtta, sest mul on kehakaalust juba liigestega probleemid, jala käin niigi palju, see paneb jalad valutama, aga kaalu ei alanda. Nõme on.
Nüüd olen mitu korda toitumist ja liikumist korrigeerinud ja paari nädala jooksul ei muutu absoluutselt midagi, ühte kilo ka mitte. See mõjub demotiveerivalt ja ma kukun vanasse mustrisse tagasi. Nt hiljuti käisin reisil riigis, kus oli kuumalaine. 10 päeva. Isu polnud üldse, sõin tõesti 1/3 oma tavapärasest kogusest ja mingeid kohalikke kergeid toite. Jõin muidugi ohtralt vett. Tulemus oli, et koju jõudes oli kaal täpselt sama, mis minnes. See mõjus mulle nagu näkku sülitamine ja ma sõin lohakalt nädal aega krõpse ja jäätist mitu tükki päevas. Siis hakkasid päevad ja mõtlesin, et uus tsükkel, uus algus, ronisin kaalule. Kas ma olin juurde võtnud krõpsuõgimisega? Ei, number ikka täpselt sama.
Mis toimub ja mis tegema peaks? Ma olen õnnetu ja selline tunne on, et mu keha ei ole minu enda kontrolli all enam. Mingit hoogsat trenni ma ei suuda endale ette võtta, sest mul on kehakaalust juba liigestega probleemid, jala käin niigi palju, see paneb jalad valutama, aga kaalu ei alanda. Nõme on.
-
Külaline
Tarbitav kalorite hulk ei ole järlikult piisavalt madal. Üllatavalt paljud snäkid võivad väikese koguae kohta 100-300 kcal olla. 1 kilo pekki - 7,700 üleliigset kalorit. Kas sa oled 7,700 kaloriga defitsiidis olnud kaks nädalat?
-
Külaline
Su kaal on katki 
A muidu kõhnaks saab nälgides.sinu 1/3 võib ikka olla suurem, kui su päevane kalorivajadus.
A muidu kõhnaks saab nälgides.sinu 1/3 võib ikka olla suurem, kui su päevane kalorivajadus.
-
Külaline
Ainuke õige vastus on low-carb või selle variatsioonid. Kalorite lugemisel ei ole mõtet, su keha ei ole sisepõlemismootor. Insuliin teeb paksuks, toitumisega saad hormoonid korda ja kaal sulab kiirelt pealt. Erinevalt ozempicu narkaritest ei teki kõrvalnähte ega jää rippuvad nahka.
-
Külaline
Alustame sellest, et kui vana oled? Minul muutus 30-seks saamisel ainevahetus väga kiiresti oluliselt aeglasemaks. Varem polnud mingit probleemi söömisega, siis hakkasid kilod kogunema ning alla ei läinud enam sugugi kiiresti. See on normaalne. Järgmine hüpe toimub 45-50-selt.
Lisaks - enne päevade algust ja esimestel päevadel ei ole vähimatki mõtet kaalule ronida - su organism säilitab siis vett ja kaal on kõrgem kui harilikult. Liiga äkilised muutused (nagu see reisiaegne toitumise muutus) ka organismile ei meeldi ja see on kiitus sinu organismile, ta reageerib adekvaatselt ohtudele, arvab, et on alanud näljahäda ja aeglustab ainevahetust. Pealegi ütlesid, et jõid palju vett - see ju ka istub su organismis ning kaalub tihti rohkemgi kui toit.
Lisaks - enne päevade algust ja esimestel päevadel ei ole vähimatki mõtet kaalule ronida - su organism säilitab siis vett ja kaal on kõrgem kui harilikult. Liiga äkilised muutused (nagu see reisiaegne toitumise muutus) ka organismile ei meeldi ja see on kiitus sinu organismile, ta reageerib adekvaatselt ohtudele, arvab, et on alanud näljahäda ja aeglustab ainevahetust. Pealegi ütlesid, et jõid palju vett - see ju ka istub su organismis ning kaalub tihti rohkemgi kui toit.
-
Paks inimene
Mida ma sellest täpsemalt rääkima peaks?Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 15:24 Räägi oma päevasest tavalisest toitumisest.
-
Külaline
Mida sa sööd, kui palju, milline on kaloraaž.
-
Külaline
Räägi arstiga. Esialgu perearstiga, teeb esmased analüüsid, kontrollib näiteks kilpnääret, veresuhkrut, vajadusel teeb glükoosi tolerantsustesti. Edasi juba endokrinoloogi juurde. Sellise pikkuse juures 90 kg kaalumine pole paks, pigem veidi ümar, aga saan aru küll, et sooviks -20 kg alla võtta. See on ilma kõrvalise abita raske.
Kui tervisenäitajad korras, hormoonides kõrvalekaldeid ei ole, siis toitumiskavad on tõhusad, vähemalt tean inimesi, kes on kaalust alla nendega saanud. Kunagine Kaalujälgijate punktisüsteem on toimiv, kui kusagilt veel materjale selle kohta leiad. Kui isud ja nälg takistavad kaalulangust, siis Ozempic peale, mis söögiisu ära võtab, nii et toitumiskavast on lihtsam kinni pidada. Võimalusi on.
Kui tervisenäitajad korras, hormoonides kõrvalekaldeid ei ole, siis toitumiskavad on tõhusad, vähemalt tean inimesi, kes on kaalust alla nendega saanud. Kunagine Kaalujälgijate punktisüsteem on toimiv, kui kusagilt veel materjale selle kohta leiad. Kui isud ja nälg takistavad kaalulangust, siis Ozempic peale, mis söögiisu ära võtab, nii et toitumiskavast on lihtsam kinni pidada. Võimalusi on.
-
Külaline
Sa ei ole ju "külaline", vadid see kummaline tegelane, kes on enda nimeks valinud Vaimuhaige.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 13:15 Ainuke õige vastus on low-carb või selle variatsioonid. Kalorite lugemisel ei ole mõtet, su keha ei ole sisepõlemismootor. Insuliin teeb paksuks, toitumisega saad hormoonid korda ja kaal sulab kiirelt pealt. Erinevalt ozempicu narkaritest ei teki kõrvalnähte ega jää rippuvad nahka.
-
Külaline
Olen teinud low carbi kaks aastat. Täpselt null kilo kadus!Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 13:15 Ainuke õige vastus on low-carb või selle variatsioonid. Kalorite lugemisel ei ole mõtet, su keha ei ole sisepõlemismootor. Insuliin teeb paksuks, toitumisega saad hormoonid korda ja kaal sulab kiirelt pealt. Erinevalt ozempicu narkaritest ei teki kõrvalnähte ega jää rippuvad nahka.
-
Külaline
Ma ei ole küll kunagi paks olnud, aga olen terve elu olnud kimpus liiga hea söögiisuga ja pidevalt pidanud jälgima mida söön. Ainus ja veel kord ainus, mis mul aitas kaalu alandada oli "Kaalujälgijate punktisüsteem". Seega, soovitan samuti.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 20:50 Räägi arstiga. Esialgu perearstiga, teeb esmased analüüsid, kontrollib näiteks kilpnääret, veresuhkrut, vajadusel teeb glükoosi tolerantsustesti. Edasi juba endokrinoloogi juurde. Sellise pikkuse juures 90 kg kaalumine pole paks, pigem veidi ümar, aga saan aru küll, et sooviks -20 kg alla võtta. See on ilma kõrvalise abita raske.
-
Külaline
Mul sarnane kogemus LCHF toitumisega aastaid tagasi. Tegin 7-8 kuud, kaalulangus 4-5 kg (108 kg pealt langes 103-104 kg-ni). Tulemus mind ei rahuldanud, nii et otsisin teisi võimalusi kaalu langetada. Veresuhkur oli küll kogu aeg madal, ka peale sööki jäi 4-5 vahele.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 21:35 Olen teinud low carbi kaks aastat. Täpselt null kilo kadus!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tigger ja 5 külalist