Miks kannanahk kõvaks muutub?
-
Külaline
Miks kannanahk kõvaks muutub?
Ma ei saa aru, miks tekib kandadele nii kiiresti kõva naha rant. Kasutan aeg-ajalt neid spetssokke, mis naha täiesti lahti võtavad, nii et kandadel on jälle pehme ja ilus nahk. Ometi juba paari nädala pärast hakkab uuesti kõva naharant tekkima. Mida ma ometi tegema pean, et seda vältida? Nii rõve näeb see välja.
Vaata oma jalanõud üle. Need peaksid olema pehme sisetallaga ja laia liistuga.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Minul tekitab seda liigne kehakaal.
Kui olin veel normaalkaalus, polnud üldse probleemi kandadega. Kuivad olid jaa. Nahk üleüldiselt. Siis piisas vaid helosani kreemist paar korda nädalas. Ei mingit kõvat ranti ega lõhesid.
Nüüd kreemita palju tahad aga kõva nahk tuleb ruttu tagasi. Ülekaalu surve ju kõik taldadel.
Kui olin veel normaalkaalus, polnud üldse probleemi kandadega. Kuivad olid jaa. Nahk üleüldiselt. Siis piisas vaid helosani kreemist paar korda nädalas. Ei mingit kõvat ranti ega lõhesid.
Nüüd kreemita palju tahad aga kõva nahk tuleb ruttu tagasi. Ülekaalu surve ju kõik taldadel.
-
Külaline
Siin võib tegelikult põhjus peituda küll. Olen alati sale olnud, aga nüüd olen jõudnud üleminekuikka ja 3 aastaga on 10 kilo lisandunud.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 22:20 Minul tekitab seda liigne kehakaal.
-
Külaline
Minul tekivad kannalõhed ainult suvel, kui plätusid kannan. teiste sõnadega siis kui sokke ei kanna. Talvel on ju sokid ja kinnised jalanõud ja siis lõhesid ei teki. Ilmselt on jalg soki sees ka niiskemas keskkonnas. Selle vastu aitab saunas käik ja peale sauna kannariivi kasutamine. See Heelpalm kreem natuke natuke aitab ka, kui peale riivimist kanna peale määrida.
Mul aitab uureaga (vähemalt 10%) niisutav kreem ja silikoonsokid, peale jalavanni jätan need ka ööseks jalga
-
Külaline
Mul, teemaalgatajal, pole lõhed probleemiks, vaid lihtsalt kõva nahk.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 09:41 Minul tekivad kannalõhed ainult suvel, kui plätusid kannan. teiste sõnadega siis kui sokke ei kanna. Talvel on ju sokid ja kinnised jalanõud ja siis lõhesid ei teki. Ilmselt on jalg soki sees ka niiskemas keskkonnas. Selle vastu aitab saunas käik ja peale sauna kannariivi kasutamine. See Heelpalm kreem natuke natuke aitab ka, kui peale riivimist kanna peale määrida.
-
Külaline
Liiga kõva koorimine (nagu need sokid) tegelikult pole ka hea. Parem on iga päev kergelt elektrilise riiviga üle lasta ja panna niisutavat kreemi, mitte et lased kõvaks ja siis teed liiga tugevat koorimist.
-
Külaline
Ilmselt ka liigne kehakaal. Mida suurem raskus sul kogu aeg kandade peale toetub, seda kiiremini kõva nahk tekib. Puht mehhaaniliselt. Õrn mahahõõrumine ja igapäevane kreemitamine leevendavad. Koorivaid sokke ma tihedamini kui mitme kuu tagant ei teeksKülaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 23:55 Mul, teemaalgatajal, pole lõhed probleemiks, vaid lihtsalt kõva nahk.
-
Külaline
kõik lahtise kannaga jalanõud tekitavad seda, eriti ilma kannarihmata isendid (plätud). iga sammuga saab kand laksaka ja see on lihtsalt nö organismi enesekaitse.
Ei tekita kõik. Paks kannarant tekib siis, kui jalanõu on kitsama liistuga kui jalatald. Kand "ripub" üle ääre ja selle pideva hõõrumise tõttu kõva tallaääre vastu kasvatabki nahk enesekaitseks kannale paksema kihi. Ülekaaluga ja vananedes inimese jalatald lameneb ja muutub laiemaks. Siis tuleks ka jalanõud laiema liistuga jalatsite vastu välja vahetada.Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2024 19:13 kõik lahtise kannaga jalanõud tekitavad seda, eriti ilma kannarihmata isendid (plätud). iga sammuga saab kand laksaka ja see on lihtsalt nö organismi enesekaitse.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
ei pruugi kehakaal tekitada. mul nooremana ja 30 kg kergemana oli kannanahaga palju rohkem probleeme kui praegu.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 11:25Ilmselt ka liigne kehakaal. Mida suurem raskus sul kogu aeg kandade peale toetub, seda kiiremini kõva nahk tekib. Puht mehhaaniliselt. Õrn mahahõõrumine ja igapäevane kreemitamine leevendavad. Koorivaid sokke ma tihedamini kui mitme kuu tagant ei teeksKülaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 23:55 Mul, teemaalgatajal, pole lõhed probleemiks, vaid lihtsalt kõva nahk.
kunagi arstilt küsisin, miks see mõnel rohkem tekib, ja sain vastuse, et päris paljudel pidi see olema pärilik probleem
Minu meelest on see ka veits geneetiline, st osadel lihtsalt on. Mu emal on, minul on. Ülekaalus pole me kumbki, aga mul hullult võimendab paksu naha teket jooksmine, eriti soojaga suvisel ajal. Jubedus, millised mu kannad suvel on. Lõhesid ei teki, aga just see paks nahk ja mitte ainult kandadel, vaid ka suure varba juures ja pöidadel. Regulaarne pediküüris käimine veidi taltsutab.
-
Külaline
Ma käin suvel väga palju paljajalu. See kasvatab ka "kabjad" alla. Igal õhtul jalavannid, et asi vähegi kontrolli all oleks. Mul aitavad soola, sooda ja magneesiumivannid. Aegajalt tilgutan vette ka teepuuõli.
-
Külaline
Ühel tuttaval oli sama mure, et tekkis väga paks kannanahk. Arst ütles, et kõik loomulik, kreemitage jne. Kuni sattus nahaarsti juurde, kes võttis kannanahast analüüsid - kraapis kanna küljest nahahelbed ja saatis laborisse uuringule. Selgus, et kannal kasvas kahte eri sorti jalaseent. Arst kirjutas ravimid välja kolmeks kuuks, peale seda probleem kadus. Nii et tasub minna ka nahaarsti vastuvõtule, aga mitte sellise juurde, kelle meelest on kõik loomulik ja midagi pole vaja ette võtta.
-
Külaline
Jah, sageli on seen tekitajaks kusjuures seenele tavaliselt iseloomulikud tunnused võivad puududa.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist