Kali 30a tagasi

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ja. Ma ise umbes 10a seisin sabas oma 3l purgiga.
Külaline

Mäletan kuidas lugesin ajalehest, et minu kõrvalmajas Annelinnas on suguhaiguse ravist kõrvale hoidev kodanik (täielik nimi). Nii ilmselt otsiti kõik hulle nakkusi põdevad üles, ei olnud ravimine inimeste enda valik.
Seega ei olnud need kehvasti pestud klaasid väga ohtlikud.
Külaline

Mis seda ühist klaasi puudutab - no inimesed ei olnud sellised, nagu praegu. Ei kardetud iga pisikut. Poeski müüdi ju lahtiselt pakendamata saia-leiba, kunagi ei teadnud, mitu kätt seda puudutanud oli. Lihtsalt keegi ei põdenud selliste asjade pärast ja ei meenu ka, et oleks mingit suuremat haiguspuhangut olnud kaljaklaasi kaudu nakatumisest. Millest ma järeldan, et vähemasti minu lapsepõlves olidki inimesed oluliselt kõvema tervisega kui praegu. Vähemasti parema vaimse tervise juures.
elke
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas elke »

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 20:56
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 19:37
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 11:54

Ei oskagi öelda, miks see kalja müüv tsisternauto nii populaarne oli, aga seda ta oli. Pikk saba lookles selle auto ees alati. Laatadel ja üritustel oli ta tihti kohal ja lapsed nurusid kalja.
Eks ikka sellepärast, et konkurendiks oli ainult paar sorti limonaadi.
Ei tea! Vene ajal oli ikka erinevaid limonaade. Kelluke, Päkapikk, Buratino, Lumivalgeke, Tarhun, Düsess, Õun, Punamütsike, Miki jne. Tänapäeva valikuga muidugi ei anna võrreldagi, aga päris nii hull nüüd ka asi ei olnud, et vaid paar sorti olid.
Lisaks veel juurde, et tollased limonaadid olid kõik erinevate maitsetega. Aga praegusi tundub sellpärast palju sorte, et on 5-6 ühemaitselist nt cola või sidruni jne maitselist. Maitsete valik on ikka väga piiratud..mäletan nõukaajast isegi banaanilimonaadi ja ananassijooki..isegi mõned aastad tagasi (ei mäleta, kas oli eesti toode) aga oli veel müügil tutti-frutti limonaad, nüüd aga on ainult 3-4 maitset jäänud.
Aga see kali oli tõepoolest hea ja ma oleksin nõus poole rohkem maksma selle, kui nende praeguste poe- ja isegi laatadel müüdavate kodukaljade eest!
Külaline

Meie ostsime mõnikord kalja vaadist koju, mannerguga. Kohapeal ei lubanud ema kunagi ühisest klaasist juua. Mäletan, et lunisin hirmsasti kolmekopkast siirupivett gaseeritud vee automaadist ja paaril korral võttis ema kodust minu jaoks klaasi kaasa.
Neist lugudest on siiski möödas umbes 40-45a. Iseseisvuse saabudes kadusid linnapildist nii rohelised roti-, moosi- kui lihariisipirukad, kaljavaadid kui ka “kuum” ehk soe vorst või viiner ketšupiga kahe saia vahel. Asemele tulid hirmkallid burksid ja Pingviini jäätis.
Külaline

Siis ei laekunud siia ka pidevalt turiste igast maailmanurgast krt teab mis taudidega.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 01:09 Siis ei laekunud siia ka pidevalt turiste igast maailmanurgast krt teab mis taudidega.
NL ja sots blokk oli suur ja lai.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 23:58 “kuum” ehk soe vorst või viiner ketšupiga kahe saia vahel.
Ei mäleta küll, et need asjad okeks linnapildis olnud.
Ise tegid kui tahtsid
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 09:06
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 23:58 “kuum” ehk soe vorst või viiner ketšupiga kahe saia vahel.
Ei mäleta küll, et need asjad okeks linnapildis olnud.
Ise tegid kui tahtsid
Olid küll, mina mäletan ka. Üks selline oli kindlasti Balti jaamas ja teine Pelgurannas Minski poe juures. Need olid minu liikumistrajektooril, sellepärast tean.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot] ja 6 külalist