Europarlamendi eesti valimisrakendus ei toimi

Vasta
SugaBuga

Europarlamendi eesti valimisrakendus ei toimi

Postitus Postitas SugaBuga »

Ema tahtis valimistel hääle anda ja kuna tal liikumisega raskusi otsustasin kasutada seda rakendust mida lehelt https://www.valimised.ee/ pakutakse (ja ema kasutamisel aidata), et ta ikkagi oma hääle saaks antud.
Aga...
Iga kord kui rakendus püüab valimiste serveriga ühendust saada rakendus crashib.
Proovitud kahes arvutis:
  • Win10 lauaarvuti
    Win11 laptop
mõlemas sama lugu.
VPN on mõlemas väljalülitatud.
Hiljem proovin veel. Kui siin kellelgi rohkem infot andke teada mis toimub (valimiste server "maas", küberrünnak vms.)
libakägu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas libakägu »

Täna päevaajal toimis kenasti ja sain ilusti hääletatud. Proovige mõne aja pärast uuesti, vbl on mingi ajutine tõrge?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mul toimib
peeter

Postitus Postitas peeter »

Su emal Mobiil-ID on? Sellega saab ka hääletada, aga alla laadida jah on vaja. Mul töötas küll, internetibrauseris oli exe fail ja see tuli lihtsalt lahti teha. Ju on mingi tulemüür vms üleval?
Külaline

Vahepeal ei toiminud muu kui Edge brauseriga. Proovi igaks juhuks läbi Edge'i.
Külaline

eiteakes kirjutas: 06 Juun 2024 19:32 Mõtlesin ka seekord hääletada, aga et ma pean selleks mingi rakenduse veel eraldi alla laadima, siis jäi asi katki. Ma olen viimasel ajal suhteliselt valimisleige olnud põhjusel, et pole normaalseid kandidaate kelle poolt hääletada (võib-olla pole seekord ka, ma niikaugele ei jõudnud). Millegipärast eeldasin, et läbi eesti.ee või vähemalt ID-kaardiga autentimise on seda võimalik otse teha. Ju siis mingil olulisel põhjusel pole, aga mulle jälle pole valimised nii olulised, et mingit uut rakendust ainult selle pärast arvutisse laadida või kui ainult telefonikasutaja oleksin, siis seal poleks ruumigi mingi rakenduse jaoks mida ma igapäeaselt ei vaja.
Pettunud ja tunnen end halva kodanikuna, aga nii on ja minu hääl jääb seegi kord saamata. Pühapäeval ma kodukohas pole ja kaubanduskeskuses ka järjekorras seista ei soovi. Tundus kuidagi nõme kuidas möödakäijad kommenteerisid neid 3-4 pensionäri kes oma hääletamiskorda ootasid.
See on nüüd küll üsna rumal vabandus. Esiteks on see valimisrakendus mahult väga väike, selle laadimine valimised.ee lehelt toimub ühe klikiga - sama kaua võtab sul eesti.ee'sse sisselogimine. Teed rakenduse lahti, identifitseerid end ID kaardiga, valid endale sobiva kandidaadi, kinnitad valiku ID kaardi pin2ga ja ongi tehtud. Rakenduse võid peale seda ka kohe uninstallida.
Telefoniga seekord veel hääletada ei saagi, seega telefoni mahud ei mängi siin mingit rolli.
Nõme on otsitud vabandustega halada ja pettumust etendada ning sellega ühtlasi mängida nt. Peterson europarlamenti

Tehakse inimesele kõik ülimugavaks - saad valida nädala jooksul, endale sobival ajal, endale sobivas kohas, võid ümbermõelda ja uuesti valida - ja ikka on nina vingus "niiiii nõme ja ma olen niiiii petunud"
Külaline

Revolver kirjutas: 07 Juun 2024 11:36 No näed, tehes inimestele kõik ülimugavaks, siis nad enam ei hooli sellest. Nad ei pea lugu tasuta asjadest. Kui ikka tuleb valimisjaoskonda vantsida, siis on valimine uhkuse asi, ma tegin ära. Petersoniga hirmutamine on jälle vana hea vene kaart eks. Eesti rahvast peab koguaeg hirmutama nagu heal mõisaajal eks.
Petersoni nime võib igaüks vastavalt maailmavaatele asendada ükskõik kelle e. enda jaoks kõige hullema variandi omaga. Jutu point jääb samaks. Vähem kiunu, rohkem tegusid.
Külaline

Revolver kirjutas: 07 Juun 2024 13:04 Vanasti hirmutati Savisaarega kuigi midagi sellest ei muutunud. Kui sisulist eelist ei ole, siis peab hirmutama kollidega.
Mis hirmutamine, tõele tuleb lihtsalt näkku vaadata - ka valimata jätmine on valik. Nii lihtne ongi.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Revolver kirjutas: 07 Juun 2024 13:20 Ma ei käigi valimas, mulle meeldib olla erapoolik. Kedagi valides hakkad tema kintsu kraapima ja siis tema eest veel seisma, aga poliitika on pettus ja valijate üle laskmine.
Viskad siin nalja. Mis kintsu sa kaapima pead?
Külaline

eiteakes kirjutas: 06 Juun 2024 19:32... Pühapäeval ma kodukohas pole ja kaubanduskeskuses ka järjekorras seista ei soovi.
Ükskõik mis päeval. kaasa arvatud pühapäeval, saab valida ükskõik millises valimisjaoskonnas üle Eesti. Ei pea minema kodukoha valimisjaoskonda.

https://www.valimised.ee/et/tanasest-sa ... -ule-eesti
Poolik

Postitus Postitas Poolik »

Revolver kirjutas: 07 Juun 2024 13:20 Ma ei käigi valimas, mulle meeldib olla erapoolik. Kedagi valides hakkad tema kintsu kraapima ja siis tema eest veel seisma, aga poliitika on pettus ja valijate üle laskmine.
Sa ikka tead, mida sõna "erapoolik" tähendab? Ilmselt pidasid silmas erapooletut.
SooleMio
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas SooleMio »

Pole ju kedagi valida. Peale viimaseid valimisi on igasugune usaldus kadunud ja tekkinud põlgus. Seisavad meie riigi huvide eest? Muidugi...
Külaline

eiteakes kirjutas: 06 Juun 2024 19:32 Mõtlesin ka seekord hääletada, aga et ma pean selleks mingi rakenduse veel eraldi alla laadima, siis jäi asi katki. Ma olen viimasel ajal suhteliselt valimisleige olnud põhjusel, et pole normaalseid kandidaate kelle poolt hääletada (võib-olla pole seekord ka, ma niikaugele ei jõudnud). Millegipärast eeldasin, et läbi eesti.ee või vähemalt ID-kaardiga autentimise on seda võimalik otse teha. Ju siis mingil olulisel põhjusel pole, aga mulle jälle pole valimised nii olulised, et mingit uut rakendust ainult selle pärast arvutisse laadida või kui ainult telefonikasutaja oleksin, siis seal poleks ruumigi mingi rakenduse jaoks mida ma igapäeaselt ei vaja.
Pettunud ja tunnen end halva kodanikuna, aga nii on ja minu hääl jääb seegi kord saamata. Pühapäeval ma kodukohas pole ja kaubanduskeskuses ka järjekorras seista ei soovi. Tundus kuidagi nõme kuidas möödakäijad kommenteerisid neid 3-4 pensionäri kes oma hääletamiskorda ootasid.
No see allalaadimine võttis reaalselt loetud sekundid ja valimine ise paar minutit. Nii et loll vabandus.
Külaline

Küll sa kõlad rumalalt! Nii valimistesse suhtumise kui eesti keele poolest.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 1 külaline