Halb laps

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Halb laps

Postitus Postitas Külaline »

Kõige “halvem” laps kellest kuulnud olete. Muidugist mitte maailma mastaabis, kohalikul tasandil. Selline kellest kuulmine paneb õlgu väristama ja jalad risti
Külaline

Oma suguvõsas hakkas üks laps oma pere ja kodu kohta äkitselt hulle jutte rääkima. Rääkis, et isa karjub ta peale ja ema olevat alkohoolik jne. Samas tunnen neid inimesi ikka aastakümneid, selle emaga olen koos üles kasvanud ja elame praegugi samas majas ning sestap teadsin, et teismelise jutud ei vasta tõele. Aga spetsialisti lollitas ära küll. Päris suur jama oli ja vanematel väga raske lapse süüdistuste eest end kaitsta. Lõpuks selgus, et noorel on isiksushäire, mistõttu tema maailmapilt ongi vildakas ja tema näeb asju teisiti kui vaimselt terved inimesed. Asi tuli välja siis, kui ta hakkas ka terapeudi kohta samalaadseid jutte pajatama. Ei tohi vist isiksushäirega inimese kohta öelda, et ta on halb, aga tõesti, sellised inimesed ei ole kahjuks hea iseloomuga.
Nisu Kuuno

Postitus Postitas Nisu Kuuno »

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 14:27 Kõige “halvem” laps kellest kuulnud olete. Muidugist mitte maailma mastaabis, kohalikul tasandil. Selline kellest kuulmine paneb õlgu väristama ja jalad risti
Jalad ristis öeldakse ühe teise häda kohta. Nii kõva häda on, et seisin jalad ristis.
Külaline

Sõrmed pannakse risti, et kurja eemale peletada.

Pole olemas sellist asja nagu halb laps. Ikka on põhjuseks kas mingi häire, vanemate tegemata töö või ealised iseärasused. Jonnihood on tavalised 2-3 aasta vanuselt jne. Valetamine, varastamine, vanematele vastuhakkamine - kõigega on vaja tegeleda, mitte hakata kohe silte kleepima, et "halb laps".
Külaline

Üks laps, 7 a, rääkis kõva häälega oma sõbrale kuidas tapab ära oma naabrilapse, siis tema vanaisa ja siis vanaema. Ja kuna vanaemal on jalg haige, siis on see eriti lihtne.

See oli jäämäe tipp, kord läksid naabrilapsega riidu, siis karjus ikka selliseid solvanguid ja jälkusi, et anna olla.

Ma ei tea, psühhopaatne laps? Tulevane vanglakandidaat?
Külaline

Tunnen tõesti ühte sellist pahalast ja minu mees on selle lapse onu 🙄 Kogu aeg on temaga mingi jama, räägib roppusi, kuseb vanaema juures lillepotti ja teeb kõiksugu sigadusi. Tegemist varateismelise poisiga ja mul on ka umbes sama vanad lapsed. Oleme suhtluse miinimumini viinud ning lapsed saavad kokku ainult jõuludel ja sünnipäevadel. Kusjuures vanemad on igati viisakad ja korralikud inimesed, ma muidugi ei tea, mis seal koduseinte vahel toimub.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 21:20 Sõrmed pannakse risti, et kurja eemale peletada.

Pole olemas sellist asja nagu halb laps. Ikka on põhjuseks kas mingi häire, vanemate tegemata töö või ealised iseärasused. Jonnihood on tavalised 2-3 aasta vanuselt jne. Valetamine, varastamine, vanematele vastuhakkamine - kõigega on vaja tegeleda, mitte hakata kohe silte kleepima, et "halb laps".
Ei. Nii nagu on halbu täiskasvanuid on ka halbu lapsi. Ei ole nad erandid.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 21:20 Sõrmed pannakse risti, et kurja eemale peletada.

Oh, oleks vaid kõik nõnda lihtne.

Ei sünni kõik inimesed siia ilma puhta lehena. Ikka on igaüks erinev ja erinevalt tõlgendatakse ka kasvatust. Ühele lapsele sobib pehme ja õrn kasvatusstiil, teine aga tajub seda hoopiski piiride puudumisena. Mõni laps tahab, et temaga kogu aeg tegeldaks ja iga ta liigutust suunataks, ent teine tajub seda ahistamisena. Samuti on meie keskel - kahju tunnistada - olemas sellisedki inimesed, kes saavad rahulduse, tehes teistele halba. Neid võib leiduda nii laste kui ka täiskasvanute seas. Inimloomus on keeruline ja on väga eluvõõras nui neljaks oletada, et kõik inimesed on ilusad ja head.

Last võib kasvatada mitut moodi, aga kunagi ei tea, kuidas see konkreetne laps kasvatust tõlgendab, mismoodi tema asja näeb ja mida sellest kõrva taha paneb. Psühhopaate on tulnud piisavalt palju ka täiesti tavalistest peredest. Samas on kasvanud nt sõja-aja oludes, keset külmust, nälga, hooletussejätmist ja vägivalda üles väga tublid ja südamlikud inimesed.
Külaline

---Pole olemas sellist asja nagu halb laps. Ikka on põhjuseks kas mingi häire, vanemate tegemata töö või ealised iseärasused. --

Arvan sama. Kui ikka pidevalt mingeid lollusi välja mõtleb ja on üliaktiivne, siis tuleb kahtlustada ATH-d, sest need ei suuda lihtsalt olla. Neid võid karistda 25x päevas, ta ikka ei suuda olla. Häires laps ja vajaks abi. Kui vanemad ainult peksavad ja karistavad ja abi ei otsi, sest arvavad, et on lihtsalt paha laps, siis tulemuseks ongi vangla kandidaat.
Külaline

Kõik need loomapiinajatest värdjad, kellest lugeda saab.
Vajadusel " magamapanek" oleks inimkonnal ammu aeg normiks muuta, mitte poputada tulevasi piinajaid ja mõrtsukaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 17:38 Kõik need loomapiinajatest värdjad, kellest lugeda saab.
Vajadusel " magamapanek" oleks inimkonnal ammu aeg normiks muuta, mitte poputada tulevasi piinajaid ja mõrtsukaid.
Nõus. Loomapiinajad inimesed - nii suured kui väikesed peaks ühiskonnast elimineerima.
Külaline

Minu lapsepõlves kutsuti mind halvaks või raskeks lapseks.

Loomi ma ei piinanud ja midagi perversset ei teinud. Loomad meeldisid ja meeldivad siiani väga. Lapsena olin huvitatud kalapüügist, aga pärast paari katset see minust sinnapaika ka jäi, sest ma ei suutnud kala ära tappa.

Halb laps olin oma vanemate arvates sellegipoolest. Mind jätkus igale poole, olin väga aktiivne ja rahutu. Võisin päev otsa omale tegevusi otsida ja selge see, et minu avastusretkede käigus läks vahel midagi kuskil katki, lõhkusin ära mõne vaasi või tegin mingiks muuks otstarbeks ostetud materjalist linnumaja. Tulin tihti lubatust hiljem koju. Reegel oli, et kell 21:00 peab kodus olema. Minul aga mänguhoos aeg tihti ununes ja võisin vabalt tunnike hiljem koju laekuda.

Ma olin pidevas tegevuses ja liikumises. Ka koolis oli mul raske paigal püsida. Ülesannetega ühele poole saades tahtsin juba muude asjadega tegeleda. Õppida mulle meeldis, aga kuna olin rahutum tüüp, siis enamik õpetajaid mind ei sallinud. Tollal lihtsalt polnud õpetajatel oskust aktiivsete lastega hakkama saada vaid pigem tembeldati see laps "raskeks". See taak jäi mind saatma põhikooli lõpuni.

Veel sellest "raske laps" olemisest niipalju, et seda ma kuulsin tõesti pidevalt. Vahel, kui meil külalised käisid, kuulsin ema või isa tüdinult sosistamas, et jah "Tiina on meil tubli, aga see Piia, no tema on ikka halb laps". Ja sellele järgnesid siis pikad kirjeldused minu tegudest.

Lõpetuseks- mul läks aastaid, et see paha lapse taak endalt maha raputada. Õigemini, et oma maatasa tambitud enesehinnang õigeks saada, sest selline halvaks tembeldamine jätab lapsesse paratamatult oma jälje.
Külaline

Loomapiinajatel peaks tõesti mingi kiip ja tugevdatud järelevalve peal olema, ehk tuleviku ühiskonnas ongi.

Ole sa siis 3 või 93 aastat vana. Selline indiviid on selgelt ühiskonnale ohtlik, lihtsalt hirm karistuse ees hoiab teda tagasi inimestele kallale minemast. Aga sõja või muus sellises olukorras - ei imestaks, kui enamik koonduslaagrite valvuritest, kes hiljem üles poodi või pikaks ajaks vangi saadeti, oleks olnud lapsena loomapiinajad. Või siis kiusasid endast väiksemaid lapsi. Mingi väike protsent inimesi on kahjuks alati sellised.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 20:19 Loomapiinajatel peaks tõesti mingi kiip ja tugevdatud järelevalve peal olema, ehk tuleviku ühiskonnas ongi.

Ole sa siis 3 või 93 aastat vana. Selline indiviid on selgelt ühiskonnale ohtlik, lihtsalt hirm karistuse ees hoiab teda tagasi inimestele kallale minemast. Aga sõja või muus sellises olukorras - ei imestaks, kui enamik koonduslaagrite valvuritest, kes hiljem üles poodi või pikaks ajaks vangi saadeti, oleks olnud lapsena loomapiinajad. Või siis kiusasid endast väiksemaid lapsi. Mingi väike protsent inimesi on kahjuks alati sellised.
Sellised neist, kes vähegi nutikamad on, õpivad oma kalduvusi ajapikku osavalt peitma. Neist saavad tööl ussitajad ja teiste peale kaebajad. Eriti rafineeritud tegelased slikerdavad ennast just nimme sellisele töökohale, kus on klientideks võimalikult haavatavad inimesed/pered, ning räägivad kõigile, kui hoolivad ja pühendunud ja empaatilised nad on. Tänu sellele ei usu kannatanute kogemusi mitte keegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 17:51
Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 17:38 Kõik need loomapiinajatest värdjad, kellest lugeda saab.
Nõus. Loomapiinajad inimesed - nii suured kui väikesed peaks ühiskonnast elimineerima.
Selliste jaoks nagu teie ei ole inimene inimene. Aga vot üks kassirääbakas on päästmist vajav elajaloomake. Inimese lükkame jalaga kraavi veel sügavamale.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 09:45
Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 20:19 Loomapiinajatel peaks tõesti mingi kiip ja tugevdatud järelevalve peal olema, ehk tuleviku ühiskonnas ongi.

Sellised neist, kes vähegi nutikamad on, õpivad oma kalduvusi ajapikku osavalt peitma. Neist saavad tööl ussitajad ja teiste peale kaebajad. Eriti rafineeritud tegelased slikerdavad ennast just nimme sellisele töökohale, kus on klientideks võimalikult haavatavad inimesed/pered, ning räägivad kõigile, kui hoolivad ja pühendunud ja empaatilised nad on. Tänu sellele ei usu kannatanute kogemusi mitte keegi.
ossa jummel küll kui raske see sinu elu on ja kui must on maailm sinu ümber. Ikka ving, ving, ving. vaene kannatanbud hingekene
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 10:08
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 09:45

ossa jummel küll kui raske see sinu elu on ja kui must on maailm sinu ümber. Ikka ving, ving, ving. vaene kannatanbud hingekene
Said pihta, jah?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 17:23 ---Pole olemas sellist asja nagu halb laps. Ikka on põhjuseks kas mingi häire, vanemate tegemata töö või ealised iseärasused. --

Arvan sama. Kui ikka pidevalt mingeid lollusi välja mõtleb ja on üliaktiivne, siis tuleb kahtlustada ATH-d, sest need ei suuda lihtsalt olla. Neid võid karistda 25x päevas, ta ikka ei suuda olla. Häires laps ja vajaks abi. Kui vanemad ainult peksavad ja karistavad ja abi ei otsi, sest arvavad, et on lihtsalt paha laps, siis tulemuseks ongi vangla kandidaat.
Siis võib öelda ka sedagi, et ei ole halbu inimesi. Tegelikkuses ikkagi on. Mina olen absoluutselt mõelnud mõne halvastikäituva lapse kohta “jessas kui halb laps, vaesed kasvatajad…”
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 10:06
Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 17:51
Selliste jaoks nagu teie ei ole inimene inimene. Aga vot üks kassirääbakas on päästmist vajav elajaloomake. Inimese lükkame jalaga kraavi veel sügavamale.
Kui mul on valida kas abistada kassi või kedagi kes kutsub kasse “kassirääbakaks” siis loogiline ju et ma sellist inimest aidata ei taha. Inimene saab ise abi küsida, loom seda ei saa. Kas halbu inimesi peab aitama? Vabast tahtest? Ei pea. Annetan iga kell loomadele.
Külaline

Kahjuks (või õnneks? see seisukoht sõltub peamiselt toitumiseelistusest) on isegi loomapiinajatele meie ühiskonnas olemas koht, mida suurem osa tänapäeva inimesi täita ei suudaks. See mida tööstusfarmides loomadega tehakse on tõeliselt õõvastav, aga on olemas inimesed, kes seda tööd teevad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist