Kui kaua olete kodu müünud?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Kui kaua olete kodu müünud?

Postitus Postitas Külaline »

Alates kuulutuse panemisest kv.ee kuni müügitehinguni.
Võite ka mainida millise kinnisvaraga oli tegu.
Kas tegite värskendusremonti?
Külaline

Kaks nädalat. Korter, remont aastaid tagasi tehtud, läks küsitud hinnaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 15:57 Kaks nädalat. Korter, remont aastaid tagasi tehtud, läks küsitud hinnaga.
Kaks nädalat on kiirmüügi periood. Kui on väga vaja müüa, tulebki hind panna vastavaks ja on kiirelt läinud.
Kui tahad turuhinda saada, arvesta umbes poole aasta kuni aastaga. Mida suurem objekt seda pikem müügiperiood.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 18:46
Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 15:57 Kaks nädalat. Korter, remont aastaid tagasi tehtud, läks küsitud hinnaga.
Kaks nädalat on kiirmüügi periood. Kui on väga vaja müüa, tulebki hind panna vastavaks ja on kiirelt läinud.
Kui tahad turuhinda saada, arvesta umbes poole aasta kuni aastaga. Mida suurem objekt seda pikem müügiperiood.
Misasi on turuhind? Mina ütlesin summa, millega olen nõus müüma, ostja oli nõus sellega ostma, tundub küll nagu turuhind ju. Nõudmine-pakkumine.
Ülehinnatud kinnisvara seisab aasta otsa ja samal tekitab omanikule kulutusi. Miks ma pean maksma pea 1000 eurot iga kuu pangalaenu, kui ma ise juba teises kohas elan? Loomulikult panin õiglase hinna ja läks kohe kaubaks. Ekspertiishinnang tehti samale summale, järelikult oskasin õigesti küsida.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 18:55
Misasi on turuhind? Mina ütlesin summa, millega olen nõus müüma, ostja oli nõus sellega ostma, tundub küll nagu turuhind ju. Nõudmine-pakkumine.
Ülehinnatud kinnisvara seisab aasta otsa ja samal tekitab omanikule kulutusi. Miks ma pean maksma pea 1000 eurot iga kuu pangalaenu, kui ma ise juba teises kohas elan? Loomulikult panin õiglase hinna ja läks kohe kaubaks. Ekspertiishinnang tehti samale summale, järelikult oskasin õigesti küsida.
No kui ise rahul oled, siis on just hästi. Ega alati ei peagi viimast välja pitsitama. Eriti kui kulud peal on korteril.

Hindajate öeldud summa ongi kiirmüügi hind. Neil on see loogika, et selle hinnaga on vara likviidne, saab kohe müüdud. Kuna pankade jms ametliku jaoks on just see oluline, et mingit ooteperioodi poleks.
Mul pole kunagi enda kv müümisega nii kiire olnud ja myygiperioodid on olnud pikemad ja alati on olnud ka see suhtumine, et kui ära ei lähe, siis las seisab. Aga on ikka läinud lõpuks ära.
Aga mu enda isiklikud objektid on alati olnud ka (minu jaoks) väga lahedad ja armsad, nii et pole nõus neid odavalt ära andma, seega hindaja hind on välistatud.
Umbes 10-20 tuhat kallim peaks olema võimalik myya. Oleneb muidugi, mis hinnaklassi kv on. Kui korter ise maksab 50 tuhat, siis 20 juurde ei pigista jah :)
Samas, vennake mul müüs maja ja saatis hindaja ikka väga pikalt. Pani 50 tuhat rohkem hinnaks ja müüs ka väga kiiresti. No mitte kahe nädalaga, aga mingi kuu umbes.
Külaline

Kui piisavalt kaua seisab, siis inflatsioon jõuab järgi ja läheb algselt kirvena tundunud hinnaga ka jah. Ainult, et selle saadava raha väärtus on sama, mis kohe õige hinnaga müües oli. Aga noh, igale oma.
Vaba

Postitus Postitas Vaba »

Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 18:55
Kuidas pangalaenu tagasimaksed sind vaesemaks teevad? Need saad ju ometi tagasi.
Muta

Postitus Postitas Muta »

Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 20:56 Kui piisavalt kaua seisab, siis inflatsioon jõuab järgi ja läheb algselt kirvena tundunud hinnaga ka jah. Ainult, et selle saadava raha väärtus on sama, mis kohe õige hinnaga müües oli. Aga noh, igale oma.
Inflatsioon on 3%, peab ikka kaua müüma, et see järgi jõuaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 20:56 Kui piisavalt kaua seisab, siis inflatsioon jõuab järgi ja läheb algselt kirvena tundunud hinnaga ka jah. Ainult, et selle saadava raha väärtus on sama, mis kohe õige hinnaga müües oli. Aga noh, igale oma.
Õige hind on ikka see, mis kellelegi olukorras sobib.. kui on kiiresti raha vaja, siis on loogiline myya kiirhinnaga.
Kui kiiret ei ole, siis pole mõtet odavalt myya, sest veidi oodates saab rohkem. Ja kv puhul on ka väike summa ysna suur. Ja liiga palju pole ka mõtet kysida, sest siis lihtsalt ei myy ära ja peab mingi hetk nagunii kohendama.
Ja muidugi oleneb ka, mis seis turul on. Paar aastat tagasi läksid myygid oksjoniteks. Kippuski olema päevade kysimus pigem. Sellisel hetkel peaks myyma. Praegu peab ikka paar-kolm kuud ootama myygiga - kui just ei myy odavalt. Aga praegu on õige aeg osta.
Külaline

Paar aastat tagasi müüsin ühikatoa kahe nädalaga. Hind oli võrreldav teiste sarnaste pakkumistega, ostja küsis 1000 eurot alla, sai selle ja toimus kiire tehing. Tegemist ei olnud minu koduga, vaid üürikorteriga. Müüsin, sest ei tahtnud hakata suuremat sorti remonti tegema. Samas praegu tundub, et kinnisvara müük ei lähe nii hästi, mitmed objektid, mida jälgin, ikka talvest saadik müügis.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Kiirmüük kahel korteril ja tehing nädala- kahega.ühe tehinguga võitsin, teisega kaotasin.
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Paar aastat tagasi läks ca 3 kuud. Lasin ära hinnata ja kasutasin maaklerit, kuna elan ise üldse teises riigis. Sain soovitud hinna. Korteri olukord oli hädine. Muldpõrandate ja palkseinani lahti lammutatud.
Vaene koduotsija

Postitus Postitas Vaene koduotsija »

Olen sügisest uut kodu otsinud, tahaks üht ja lõplikku, et enam kolima ei peaks. Silma jäi üks korter Tallinnas, jälgima hakkasin seda kuskil okt-nov, siis olid kuulutuses suvised pildid, vahepeal lisandusid lumerohked fotod. Nüüd pmst uus suvi käes, korter müügis endiselt, korra kvartalis vast lastakse hinda 500-1000 eurot alla. Tegime pakkumise, naerdi välja
Külaline

85 ruuduse Tallinna korteri müük võttis mul aega pool aastat, just eelmine nädal oli notar. Hinda ei langetanud selle aja jooksul.
BQ2G

Postitus Postitas BQ2G »

Umbes 2 aastat tagasi müüsime korteri natukene alla keskmise hinna. Praeguseks on vastavad kinnisvarad ca 25 000 odavamad. Hea tehing oli meile, sest hinnad hakkasid kukkuma ca 2 nädalat peale tehingut. Päris sama hinda ei saanud, kui kõrghooajal. Aga kuu ajaga oli ostja olemas ja sealt edasi üsna kiirelt notarisse.
Külaline

BQ2G kirjutas: 08 Juun 2024 21:00 Umbes 2 aastat tagasi müüsime korteri natukene alla keskmise hinna. Praeguseks on vastavad kinnisvarad ca 25 000 odavamad. Hea tehing oli meile, sest hinnad hakkasid kukkuma ca 2 nädalat peale tehingut. Päris sama hinda ei saanud, kui kõrghooajal. Aga kuu ajaga oli ostja olemas ja sealt edasi üsna kiirelt notarisse.
Imelik. Mina ostsin kolm aastat tagasi korteri 70 tuhandega. Ja nüüd just hinnati see mul 135 peale. Müüki pole pannud veel, nii et ma ei tea, kas selle hinnaga ära ka ostetakse.
Ma ei ostnud kuidagi eriti odavalt. Tavaline pakkumine oli tol hetkel.
Külaline

Eks tõenäoliselt oleneb ka kohast. Meil oli tavaline Tallinna magalarajooni korter.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: annaleen, Bing [Bot] ja 8 külalist